0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
Koje svjećice preporučaš za 2.5 V6 24V... NGK,Champion,Bosch... :
Dali mi je to veliki problem ili se to događa na tim modelima? I da kad ga upalim hladnog radi na 1,5-2 t obrtaja i nakon cca 1 min se vrati na 1 t, dali je to normalno za taj model ili? ( moj mehaničar nema baš previše iskustva sa ts motorima )
Gornje vilice nove, tri mjeseca. Jučer mijenjam gume na Mazdi i idem vidjeti krajnike kod nje, lijevo desno ide, gore dolje nikako, a na Alfi u svim smjerovima, dijagnoza jasna....
Pozdrav! Imam 2 pitanja: u vožnji mi se zna nekad osjetiti miris benzina. Provjeravao sam sve cijevi od goriva nigdje ne pušta stavljen novi filter goriva i on provjeren ne pušta. Nije miris stalno prisutan nego povremeno. U cirka 5000 km popio mi je litar ulja a poznanik mi je rekao da ubacim gušće ulje da će ga manje trošiti (sada koristim Seleniu Gold 10W-40). Da je to pametno
Bok Seb,evo ovako kupio sam KN uložak za alfu 166 2.4 jtd 10v 150 ks,sljedeći tjedan auto ide na skidanje katalizatora mislim da ima na turbini jedan i još jedan poslije nje pa me zanima što bi bilo najbolje napraviti sa zadnja dva lonca ostaviti ih ili staviti cjev običnu ili protočni sportski umjesto njih???cilj mi je nekih 180 ks i 370 nM momenta iznad toga se nebi usudio jer bi lamela vjerovatno brzo otišla osim ako neznaš za nekoga tko može ojačati lamelu i koliko je to pouzdano za raditi???
Pozdrav.Jučer sam išao malo kopat po autu da vidim zaš mi ne radi grijač zadnjih stakala da bih saznao da uopće nemam relej grijača na ploči s osiguračima. E sad, malo sam kopao po netu i nigdje nisam uspio iskopat podatak o kojem se releju točno radi (fascinantno je da ili ja to ne znam pronaći ili to stvarno nigdje ne piše O.o). Gledao sam čak i na servisnom manualu, al ni tam baš ne piše.Mene točno tu zanima koji je serijski broj / model / ime / neki vrag tog releja po kojem ga mogu identificirati i gdje bih ga mogao točno kupiti. Bio sam u Tokiću, al oni ne znaju bez nekog broja o kojem se točno radi niti su sigurni dal ga imaju.Anyway, radi se o AR 146 1.4TS iz 2000. godine. Hvala unaprijed.
Pozdrav Seb.Vozim AR 166 2000 g, 2.4 JTD 100 kw sa pređenih oko 300 000 km, te me interesuje sljedeće:- Zašto kada se motor zagrije ima nekakav klaparajući zvuk sa desne strane. U zadnje vrijeme zamjenjen sve što se da zamijeniti od zubčasti remen sa svim što ide u zamjeni do turbine. Nasuto kvalitetno ulje itd....Na forumu sam našao par rasprava o tome ali nisam mogao zaključiti šta je problem ili rješenje.Šta ti misliš o tome?
Pozdrav Seb, interesuje me mozes li mi kako pomoci na Alfi 156 1.9 JTD mi se desava da u sistemu goriva dodje vazduh.Ovako kada dam kontakt i kada radi pumpa u rezervaru jasno se cuje da kroz crijevo prolaze mjehurici nadam se da me razumijes sto se manifestuje nakon duzeg stajanja da okretaji samo blago variraju i da ujutro malo teze upali.E sada sva sam crijeva oko filtera goriva promijenio i sve je suvo al i dalje mi se isto desava,filter od goriva sam promijenio al opet isto,molim te imas li neki savjet gdje bi mogao da jos vuce zrak dal u samoj pumpi u rezervaru?U voznji je sve OK al eto nakon paljenja malo variraju okretaji pa me to izludjuje.Poydrav Seb i ispricavam se na smetnji
jel ima kakvih novosti za plastike :
Pozdrav SebDali idu na AR 159 1.9 JTDm Business, 2010 god, felge Elegante, 7Jx16, 5x110, ET35? Inače gore su sad 17" ali imam priliku kupiti navedene koje bi koristio za zimske gume. Dali mogu te 16" kad su naprijed one veće celjusti?
ako je 330 mm disk, ne
305 bi mogo ali ne na ET35...moro bi bit manji
poslo sam sliku i čekam odgovor
seb,lijepi pozdrav za tebe....molio bih te ukratko,tvoje misljenje,iskustva i eventalnu problematiku motora 2.0jtdm 170ks u alfi 159.....TI naravno ...puno hvala
pozdrav seb,vozim 156 2,4 jtd,jel znas mozda zasto mi ne cita ovu rubriku na fiatecuscan total fuel quantity :
jako je malo tih auti kod nas u HR tak neznam ali iz iskustva sa svim Fiat dizel motorima mislim da nema problema...to je isti motor ko i 1.9 samo promjneili mislim hod ili borung pa motor ima 20-30 ccm više tj prešo je granicu 1950 cmm pa ga svrstavaju u 2.0 a ne 1.9...mislim da je malo jača turbina gore, dizne, sw,...
jako je malo tih auti kod nas u HR tak neznam ali iz iskustva sa svim Fiat dizel motorima mislim da nema problema...to je isti motor ko i 1.9 samo promjneili mislim hod ili borung pa motor ima 20-30 ccm više tj prešo je granicu 1950 cmm pa ga svrstavaju u 2.0 a ne 1.9...mislim da je malo jača turbina gore, dizne, sw,...ma prodao svoju 2.4 pa ne mogu prestat mislit o TI,sad je neka na njuskalu s tim motorom i 100tkm pa se malo razmisljam ako je sva ko zmaj mozda bi to bilo bolje od 1.9....hvala seb puno
Jel to isti motor koji se ugrađuje u Giuliettu i Lanciu Deltu? Pitam da znam kad jednog dana budem mijenjao auto da ciljam na taj motor ako ima jaču turbinu :hehe:
haj ljudi. dakle alfa gt (2004) 1.9 jtdM mi je stajala na parkingu jedno 10ak dana i istrošio mi se akumulator. skroz. kad sam krenuo upalit skužio sam da kad dam kontakt naprijed u motoru ima neki iritirajući zvuk (nekakvo sitno klapanje) i osim toga prozore ne mogu zatvoriti. ono što sam prije primjetio je da kad je automobil mokar (kiša, rosa i sl.) da mi unutra od podizača prozora se čuje onaj zvuk ko kad pritisneš tipku za otvaranje i zatvaranje. zanima me dakle do čeg bi mogao biti kvar (osigurači ili masa na karoseriju) pa ako možeš dat svoje mišljenje. osim tog mi ne gine kupnja novog akumulatora to znam znači još da napomenem kad sam uspio spojiti preko klema auto onda i dalje nisam mogao prozor zatvoriti direkt odjednom nego sam morao stiskati tipku za zatvaranje sve dok se nije zatvorio (cm po cm).