12-06-2026, 22:43:29

Autor Tema: Pitajte Seba  (Posjeta: 2256815 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline AR

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • 156 V6
    • Pula
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #2010 u: 17-04-2008, 21:12:51 »
pozz seb imam alfu 33 16V sad ima 166000 km a ne znam kad je remen mjenjan jer starom vlasniku (predzadnjem) niotkud traga, pa me interesira jle moguče kako sam negdje cuo da majstori pri promjeni remena to negdje zabilježe na motoru i jel moguče da je izdržo sve te km bez mjenjanja remana i koliko često bi trebalo ih mjenjati na boxeru 16V :mah:

Offline SS

• Trade Count: (+14)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #2011 u: 17-04-2008, 21:15:32 »
Pozdrav!

Ovako, imam jedno pitanjce u vezi SS-a. Dali se kod tebe može napraviti ta kalibracija SS-a i koji je to trošak cca? Naime to bi sve trebalo digitalnim putem ići uz naravno aktivnu dijagnostiku ( meh. u autu s laptopom i ajmo testiranje sort of thing, know what I mean?) zaostajanja spojke. Našao sam detaljne podatke tj. spec. što se SS-a tiče. Pa bih volio to pogledati i provjeriti, jer auto samo kad je hladan kad lagano pritisnem papučicu gasa krene pa stane pa krene pa stane i tako...  :)  U tim uputstvima upučuju upravo na taj problem (zaostajanje spojke iliti clucth drag condition).

Uglavnom jel to moguče napraviti kod tebe il da pitam dalje?

Hvala     JA i ALFA  :love2:
« Zadnja izmjena: 19-04-2008, 11:46:00 od Selespeed »
Nakon prve ide druga...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2012 u: 18-04-2008, 07:24:42 »
:mah: Pozdrav,nekoliko pitanja za majstora Seba.Nama svima dobro poznati "stručnjak" za automobile dr. Ž. Marušič često kad piše o JTD motorima spominje nekakav zamašnjak sa dvije mase kao rak ranu JTD motora.Dali si ti imao koji slučaj da je to u kvaru,ako da koji su simptomi toga kvara i dali je popravak skup?Dali takav zamašnjak imaju svi JTD motori ili samo oni noviji(m-jet)?

nekad su lamele imale federe za amortizaciju udara momenta motora u sebi...pošto današnji JTD motori imaju monstruozne okr momente lamele to više nisu mogle podnašat pa sad montiraju velike jake federe u zamajce koji su napravljeni iz 2 dijela...znalo se desit da odu ali je to rijetkost...od 500 auti možda 1...manifestira se da podrhtava auto kod kretanja,trese motor na određenim okr,...dosta je skup....oko 6-7t kn
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2013 u: 18-04-2008, 07:28:26 »
Zdravo Seb,

prije desetak dana dao si mi savjet da zamijenim senzor na radilici što sam i uradio. Auto od tada nije pravilo probleme prilikom paljenja. To je dobra vijest a loša je da sam jučer imao udes :( Srećom niko nije povrijeđen. Danas su auto pregledali iz osiguranja pa će mi sutra dati neku ponudu za nadoknadu štete. Pretpostavljam da nisu uzeli u obzir elektroniku na airbag sistemu koji se doduše nisu ni aktivirali. Međutim volio bih ju promijeniti da ne bih poslije imao problema pa me interesuje kolika joj je okvirno cijena.

Auto je Alfa 146 1,9 JTD

br šasije: ZAR93000004175371
br motora: 1753663

Hvala, Sanel
ako air bag nijedan nije ispalio onda je centrala ok...netreba ju mijenajt...nova je 3870 kn
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

smoranjkic

• Gost
« Odgovori #2014 u: 18-04-2008, 09:57:40 »
ako air bag nijedan nije ispalio onda je centrala ok...netreba ju mijenajt...nova je 3870 kn

Prije udesa bila mi je upaljena lampica za airbag, upalila se nakon što sam prešao preko neke rupe na cesti. Čitajući komentare na forumima vidio sam da je bilo dosta problema sa konektorima za airbagove u sjedištima pa mi je ličilo da je to i kod mene. Da li je kojim slučajem upaljena lampica mogla da znači da je sistem neispravan pa se zato nisu aktivirali jastuci, ili je lampica bila "upozoravajućeg" karaktera. Ako je ovo drugo u pitanju onda udes i nije bio tako jak da se jastuci aktiviraju?

mick

• Gost
« Odgovori #2015 u: 18-04-2008, 12:32:29 »
Pozdrav Seb

Naime htio bih da uradim par stvari :

Prvo me interesuje koliko bi me izaslo zamjena balans stange , materijal + ruke , itd (ako moze cijena u eurima ) .

Dalje imam par pitanja koja nisu bas vezana  za kvarove , ali su tehnicke prirode . (nadam se da ces mi oprostit na offtopicu :)

Htio sam da uradim chipiranje svoje alfe , pa me interesuje tvoj prijedlog u procentima dobitka (ako postoji) , cijena i sve ostalo .
Dalje htio sad da zamjenim postojece 15" felge , sa 17" . Naravno to vodi samo po sebi i ugradjivanje novih amortizera i opruga ? Ili pak ne ? Nisam bas expert :(
U vezi toga me interesuje tvoj savjet za model felge , koji bi pasao za moje auto . Interesujeme ukratko , ukoliko posjedujes takve ,kolika bi bila cijena :
Felge +opruge +amortizeri + ugradnja ..... (opet u eurima )
I jos jedna stvar , ako ja uzmem ovdje remus , dali bi ti mogao to sve fino posloziti , i opet (procjena ) koliko bi me to sve kostalo . Ako imas ti takvih modela auspuha , tim bolje :)
Uglavnom to su stvari koje bi htio da uradim , s obzirom da zivim u Grazu , volio bih da se uspijemo dogovoriti da se to odradi sve u jednom cugu . Oko detalja , mozemo se cuti preko pp-a ili pak tek mogu telefonski kontaktirati , sve zavisi od cinjenice da li se ti bavis ovim gore navedenim stvarima ili ne :)

A da , auto je AR 147 1,6 16v TS (105ks ), trenutno imam 15" org alfine

Hvala mnogo

ps: sry jos jednom na malom offtopicu . Mozda sam trebao postati u tunning temu , ali vidim da je ovo tvoj kutak (a htio sam licno tvoje misljenje ) , hvala jos jednom

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #2016 u: 18-04-2008, 13:33:05 »
kolko bi koštalo skidanje zadnjeg branika i procjena kaj treba i kaj ne treba mjenjat-popravljat,
ako ne uspijem skinut prek vikenda sam onda bi došao
« Zadnja izmjena: 18-04-2008, 13:35:28 od Pero156TS »
Spider 115

Offline Dooks

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Astra J 1.7CDTI
    • Samobor
« Odgovori #2017 u: 18-04-2008, 13:39:50 »
Koliko bi dosla promjena sofersajbre sa rukama?
I koliko to otprilike traje? znaci skinut postojecu, stavit novu i koliko se ceka da ljepilo uhvati... tnx  :mah:
Video: Odabrao Đelo Hadžiselimović. Preveo Saša Kolka. Tekst čitao Miljenko Kokot

Offline Vene

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • 156
    • Zagreb
« Odgovori #2018 u: 18-04-2008, 16:57:45 »
nekad su lamele imale federe za amortizaciju udara momenta motora u sebi...pošto današnji JTD motori imaju monstruozne okr momente lamele to više nisu mogle podnašat pa sad montiraju velike jake federe u zamajce koji su napravljeni iz 2 dijela...znalo se desit da odu ali je to rijetkost...od 500 auti možda 1...manifestira se da podrhtava auto kod kretanja,trese motor na određenim okr,...dosta je skup....oko 6-7t kn

Dal JTD 115ks ima takav zamasnjak?
Naime imao sam nedavno cudan simptop na autu.
Lamela je promijenjena prije cca 25000km i nedavno mi je auto poceo malo trest kad bi naglo ubrzavao (ono prva, druga) ali nije nista proklizavalo. To mi se pojavilo iznenada i trajalo samo tjedan dana i nakon toga nista, sve mirno, napravio vec par tisuca km medjutim auto vise ne trese niti malo. Kao da nista nije niti bilo, super vuce super ide, nis ne proklizava.
Sta je to moglo bit?

Offline tom147

• Starosjedioc
  • 147 JTD
    • Strmec Samoborski
« Odgovori #2019 u: 18-04-2008, 20:16:48 »
ak se ne varam u samoj bravici

Hvala, našao sam je i sve sredio :mah:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2020 u: 19-04-2008, 11:26:32 »
Prije udesa bila mi je upaljena lampica za airbag, upalila se nakon što sam prešao preko neke rupe na cesti. Čitajući komentare na forumima vidio sam da je bilo dosta problema sa konektorima za airbagove u sjedištima pa mi je ličilo da je to i kod mene. Da li je kojim slučajem upaljena lampica mogla da znači da je sistem neispravan pa se zato nisu aktivirali jastuci, ili je lampica bila "upozoravajućeg" karaktera. Ako je ovo drugo u pitanju onda udes i nije bio tako jak da se jastuci aktiviraju?

kad lampica gori to znači kvar i air bag je van funkcije...u slučaju sudara se neče otvorit ali je moguće da ako si imo sudar jačine da se  air bag treba otvorit,lampica je gorila prije toga i air bag se nije otvorio no cetrala bi mogla bit uništena...treab vidjet greške na testeru...ako piše za grešeke: unutarnje greške to znači da je centrala pa-pa

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2021 u: 19-04-2008, 11:33:36 »
Pozdrav Seb

Naime htio bih da uradim par stvari :

Prvo me interesuje koliko bi me izaslo zamjena balans stange , materijal + ruke , itd (ako moze cijena u eurima ) .

Dalje imam par pitanja koja nisu bas vezana  za kvarove , ali su tehnicke prirode . (nadam se da ces mi oprostit na offtopicu :)

Htio sam da uradim chipiranje svoje alfe , pa me interesuje tvoj prijedlog u procentima dobitka (ako postoji) , cijena i sve ostalo .
Dalje htio sad da zamjenim postojece 15" felge , sa 17" . Naravno to vodi samo po sebi i ugradjivanje novih amortizera i opruga ? Ili pak ne ? Nisam bas expert :(
U vezi toga me interesuje tvoj savjet za model felge , koji bi pasao za moje auto . Interesujeme ukratko , ukoliko posjedujes takve ,kolika bi bila cijena :
Felge +opruge +amortizeri + ugradnja ..... (opet u eurima )
I jos jedna stvar , ako ja uzmem ovdje remus , dali bi ti mogao to sve fino posloziti , i opet (procjena ) koliko bi me to sve kostalo . Ako imas ti takvih modela auspuha , tim bolje :)
Uglavnom to su stvari koje bi htio da uradim , s obzirom da zivim u Grazu , volio bih da se uspijemo dogovoriti da se to odradi sve u jednom cugu . Oko detalja , mozemo se cuti preko pp-a ili pak tek mogu telefonski kontaktirati , sve zavisi od cinjenice da li se ti bavis ovim gore navedenim stvarima ili ne :)

A da , auto je AR 147 1,6 16v TS (105ks ), trenutno imam 15" org alfine

Hvala mnogo

ps: sry jos jednom na malom offtopicu . Mozda sam trebao postati u tunning temu , ali vidim da je ovo tvoj kutak (a htio sam licno tvoje misljenje ) , hvala jos jednom

balans štanga  135 eura
zamjena sa špurom 85 eura
chip uz dobitak od 5% 200 eura (nije isplativ samo chip...treba neki cda cca 150-200 eura i auspuh koji je u kompletu sa granama 4-2-1 oko 1500 eura...samo zadnji lonac neki 150-450 eura (ovisno o tipu,proizvođaču,...)...na sve to drukčiji remap i dobitak bi mogo bit od oko 20-tak ks
felge preporučujem samo OZ Ultralegeru...u Slo oko 600 eura sa vijcima i prstenima u 17 cola varijanti
opruge eibach oko 250 eura...ugradnja oko 80 eura

sve ok..to nije off topic nego tema baš namjenjena takvim stvarima

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2022 u: 19-04-2008, 11:34:22 »
kolko bi koštalo skidanje zadnjeg branika i procjena kaj treba i kaj ne treba mjenjat-popravljat,
ako ne uspijem skinut prek vikenda sam onda bi došao

netrab skidat branik...navrati pa čemo pogledat

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2023 u: 19-04-2008, 11:35:05 »
Koliko bi dosla promjena sofersajbre sa rukama?
I koliko to otprilike traje? znaci skinut postojecu, stavit novu i koliko se ceka da ljepilo uhvati... tnx  :mah:

cimni me u pon na pp

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2024 u: 19-04-2008, 11:38:05 »
Dal JTD 115ks ima takav zamasnjak?
Naime imao sam nedavno cudan simptop na autu.
Lamela je promijenjena prije cca 25000km i nedavno mi je auto poceo malo trest kad bi naglo ubrzavao (ono prva, druga) ali nije nista proklizavalo. To mi se pojavilo iznenada i trajalo samo tjedan dana i nakon toga nista, sve mirno, napravio vec par tisuca km medjutim auto vise ne trese niti malo. Kao da nista nije niti bilo, super vuce super ide, nis ne proklizava.
Sta je to moglo bit?

da iam!jel chipan auto?
možda je malo probilo ulja korz vijke zamajca pa je lamela bila nauljena i htjeala proklizit...možda se nekaj dešava sa zamajcom...možda je turbina malo štekala i proizvodila jači tlak pa je bio jači moment i onda hoče podrhtavat...svašt može bit

Anton

• Gost
« Odgovori #2025 u: 20-04-2008, 00:06:18 »
seb..... :mah:

selespeed....da ili ne.....147

imam kombinaciju 2.0 ts-a sa selespeedom ili 1.6 ts-a.......

dilema je sto mi SS ima plin pa bi ga zato rado piknuo ali me frnja te mehanike.....ima 130,000 ali ocuvana ko bombon pa sad  :?:

Offline Vene

• Pripravnik
  • **
  • 156
    • Zagreb
« Odgovori #2026 u: 20-04-2008, 10:36:34 »
da iam!jel chipan auto?
možda je malo probilo ulja korz vijke zamajca pa je lamela bila nauljena i htjeala proklizit...možda se nekaj dešava sa zamajcom...možda je turbina malo štekala i proizvodila jači tlak pa je bio jači moment i onda hoče podrhtavat...svašt može bit

Nije chipan.
Svejedno thx, nadam se da se problem nece ponavljat.
Dal postoji mogucnost reparacije takvog zamasnjaka ili iskljucivo novi mora ici?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2027 u: 20-04-2008, 11:09:11 »
seb..... :mah:

selespeed....da ili ne.....147

imam kombinaciju 2.0 ts-a sa selespeedom ili 1.6 ts-a.......

dilema je sto mi SS ima plin pa bi ga zato rado piknuo ali me frnja te mehanike.....ima 130,000 ali ocuvana ko bombon pa sad  :?:

SS je izvrsna stvar...ponekad zna malo zezat ali opet dok radi odličan je...kaj god da uzimaš što ima više elektronike povečavaš šanse da te bude zezalo no logisitika razvitka cijelog svijeta ide u tom smijeru pa nemamo baš izbora...uzmi...jbga,možeš uzet 1.6 sa običnim mjenjačem pa bu rikno motor...nema pravila...sve je stvar sreće

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2028 u: 20-04-2008, 11:10:08 »
Nije chipan.
Svejedno thx, nadam se da se problem nece ponavljat.
Dal postoji mogucnost reparacije takvog zamasnjaka ili iskljucivo novi mora ici?

nemreš repariat ali možeš kupit tvornički repariani isto sa 2 god garancije po nižoj cijeni

Offline dusan147

• Pripravnik
  • **
  • Giulia Veloce 2.2 210KS Q4 AT8
    • Novi Sad
« Odgovori #2029 u: 20-04-2008, 11:23:41 »
Pri startovanju iz mirovanja čuje se "suviše" grub dizel zvuk iz motora (147JTD 8v) kao da se motor previše napreže... Čini mi se da je pre bilo glatko... Napominjem da se ovo dešava i kada je motor dovoljno zagrejan i pri prvom (jutarnjem, na primer) startu. Na većem broju obrtaja i u bržoj vožnji sve je OK. Nema dima iz auspuha. Znači fenomen se ispoljava kada kada auto oštrije startuje iz prve brzine, a nestaje kada je je auto u zaletu ili u višim stepenima prenosa.
U sevisu su pregledali sva creva, cevi, urađena je dijagnostika i sve je bilo OK. Zatim je majstor provozao moju 147JTD i rekao da zaista postoji taj zvuk, ali da nema objašnjenje! Napominjem da nije rađen remap, ali da to nameravam. Šta bi moglo da bude uzrok ovog fenomena (kočnice koje malo blokiraju, kaiševi, MAF, nešto u vezi sa turbinom, injektori, pumpa za gorivo, ulje u transmisiji-menjaču, termostat, senzor temperature rashladne tečnosti)...
Pored toga potrošnja u "ultra" gradskim uslovima mi je oko 10.5l/100km. Ako je to previše, sigurno je uzrok neka neispravnost. Šta bi, osim načina vožnje, moglo da napravi 10.5l/100km. Kao laik, povezujem ova dva problema, pa zbog toga i postavljam dva pitanja.
Unapred zahvaljujem na saradnji. Pozdrav. Dušan

edit: izbrisan novi naslov, tema je i dalje "Pitajte Seba"
« Zadnja izmjena: 20-04-2008, 17:49:18 od dusan147 »
Biti Merlin, ne Artur!

Offline SS

• Trade Count: (+14)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #2030 u: 20-04-2008, 17:01:19 »
Heloooou!!! Netko me zaboravioooo?

Molio bi odgovor ak nije problem...
Nakon prve ide druga...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2031 u: 21-04-2008, 07:25:47 »
Pozdrav!

Ovako, imam jedno pitanjce u vezi SS-a. Dali se kod tebe može napraviti ta kalibracija SS-a i koji je to trošak cca? Naime to bi sve trebalo digitalnim putem ići uz naravno aktivnu dijagnostiku ( meh. u autu s laptopom i ajmo testiranje sort of thing, know what I mean?) zaostajanja spojke. Našao sam detaljne podatke tj. spec. što se SS-a tiče. Pa bih volio to pogledati i provjeriti, jer auto samo kad je hladan kad lagano pritisnem papučicu gasa krene pa stane pa krene pa stane i tako...  :)  U tim uputstvima upučuju upravo na taj problem (zaostajanje spojke iliti clucth drag condition).

Uglavnom jel to moguče napraviti kod tebe il da pitam dalje?

Hvala     JA i ALFA  :love2:

oprosti :redf:

moguče je...cca 200 kn + pdv

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2032 u: 21-04-2008, 07:27:40 »
Pri startovanju iz mirovanja čuje se "suviše" grub dizel zvuk iz motora (147JTD 8v) kao da se motor previše napreže... Čini mi se da je pre bilo glatko... Napominjem da se ovo dešava i kada je motor dovoljno zagrejan i pri prvom (jutarnjem, na primer) startu. Na većem broju obrtaja i u bržoj vožnji sve je OK. Nema dima iz auspuha. Znači fenomen se ispoljava kada kada auto oštrije startuje iz prve brzine, a nestaje kada je je auto u zaletu ili u višim stepenima prenosa.
U sevisu su pregledali sva creva, cevi, urađena je dijagnostika i sve je bilo OK. Zatim je majstor provozao moju 147JTD i rekao da zaista postoji taj zvuk, ali da nema objašnjenje! Napominjem da nije rađen remap, ali da to nameravam. Šta bi moglo da bude uzrok ovog fenomena (kočnice koje malo blokiraju, kaiševi, MAF, nešto u vezi sa turbinom, injektori, pumpa za gorivo, ulje u transmisiji-menjaču, termostat, senzor temperature rashladne tečnosti)...
Pored toga potrošnja u "ultra" gradskim uslovima mi je oko 10.5l/100km. Ako je to previše, sigurno je uzrok neka neispravnost. Šta bi, osim načina vožnje, moglo da napravi 10.5l/100km. Kao laik, povezujem ova dva problema, pa zbog toga i postavljam dva pitanja.
Unapred zahvaljujem na saradnji. Pozdrav. Dušan

edit: izbrisan novi naslov, tema je i dalje "Pitajte Seba"

teško mi je ovak...moro bi čut zvuk da bi ti bilo što znao reč...zna se deformirat ispušna grana pa ona proizvodi fućkavo-vrišteći zvuk

Offline Vene

• Pripravnik
  • **
  • 156
    • Zagreb
« Odgovori #2033 u: 21-04-2008, 10:25:58 »
nemreš repariat ali možeš kupit tvornički repariani isto sa 2 god garancije po nižoj cijeni

Thx...

Offline dusan147

• Pripravnik
  • **
  • Giulia Veloce 2.2 210KS Q4 AT8
    • Novi Sad
« Odgovori #2034 u: 21-04-2008, 17:15:29 »
teško mi je ovak...moro bi čut zvuk da bi ti bilo što znao reč...zna se deformirat ispušna grana pa ona proizvodi fućkavo-vrišteći zvuk

Ovde se radi o zvuku motora koji kao da se napreže (rrrrrgggggrrrrr)... Kao da ima malo snage pri startovanju iz mesta, a kasnije (kad postoji zalet) sve bude OK. Šta bi moglo da bude?
Pozdrav. Dušan.
Biti Merlin, ne Artur!

Offline golfkiller

• Pripravnik
  • **
  • 33 1.7 16v QV
    • Zlatar-Bistrica
« Odgovori #2035 u: 21-04-2008, 22:55:30 »
seb daj da pitam koje bi ulje stavil u 33 16v?? :craz

Offline ivan156

• Pripravnik
  • **
  • alfa 166 3.0
    • Labin
« Odgovori #2036 u: 21-04-2008, 23:57:51 »
bok, imam jedan problemčić.Alfa 156 1.8 mjenjač mi blokira u četvrtoj brzini . kad sam uspio izbaciti iz brzine višenigdje nisam mogao ubaciti.neki savjet bi mi trebao,šta bi moglo biti šta bi trebao prvo pogledat i hvala
ljudi samo pomalo-pun gas

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2037 u: 22-04-2008, 07:18:14 »
Ovde se radi o zvuku motora koji kao da se napreže (rrrrrgggggrrrrr)... Kao da ima malo snage pri startovanju iz mesta, a kasnije (kad postoji zalet) sve bude OK. Šta bi moglo da bude?
Pozdrav. Dušan.

manjak snage popračen određenim zvukom na nižim okr...ne sječam se takve kombinacije da bi ti reko što bi moglo bit...moro bi to probat

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2038 u: 22-04-2008, 07:18:43 »
seb daj da pitam koje bi ulje stavil u 33 16v?? :craz

selenia 20k može bez problema

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2039 u: 22-04-2008, 07:19:35 »
bok, imam jedan problemčić.Alfa 156 1.8 mjenjač mi blokira u četvrtoj brzini . kad sam uspio izbaciti iz brzine višenigdje nisam mogao ubaciti.neki savjet bi mi trebao,šta bi moglo biti šta bi trebao prvo pogledat i hvala
jel se da šaltat dok je auto ugašen?