13-06-2026, 00:18:33

Autor Tema: Pitajte Seba  (Posjeta: 2256842 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #1980 u: 09-04-2008, 12:23:39 »
Hvala na odgovoru a mozes li mi reci koje su to opruge i koja imj je cijena. Hvala :mah:

ha to treba ispitat jer možda su tvoje org popustile pa je dovoljno stavit samo org nove a možeš stavit i od sport wagona...one su sigurno jače
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #1981 u: 09-04-2008, 13:38:23 »
Može onak cca cijene:

Obloga branika stražnjeg
Nosač branika-lijevi
Svijetlo u braniku-lijevo
Pvc unutrašnja zaštita bočne stijene-lijeve
Svijetlo reg.broja-lijevo

Limar:   2 sata
Lakirer: 3 sata
Spider 115

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #1982 u: 09-04-2008, 16:26:45 »
Može onak cca cijene:

Obloga branika stražnjeg
Nosač branika-lijevi
Svijetlo u braniku-lijevo
Pvc unutrašnja zaštita bočne stijene-lijeve
Svijetlo reg.broja-lijevo

Limar:   2 sata
Lakirer: 3 sata

daj cimni sutra Borisa kod mene u servis...on mi vodi limariju
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline SS

• Trade Count: (+14)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #1983 u: 10-04-2008, 23:30:48 »
Pozdrav svima!

Imam konkretno pitanje za g. Bertola. Kupio sam AR 147 2.0 ts Selespeed od prve vlasnice (auto kupljen u Kariću), tada je imao 65 tkm i auto je izuzetno očuvan, ovjes je uredan i td. No, nakon samo par stotina km urađenih (večinu sam se vozio kao kakva baba) počeli su problemi sa famoznim Selespeedom. Isprva je to bilo samo jedanput (ispao iz brzine), no evo danas kao da je prestao na trenutak reagirati na gas, pa neće u 2. nego kenjka pa u 3. i tako. Većinu vremena radi uredno, samo ponekad (za sada) počne se glupirati. Auto sada ima 66 tkm.

Pitanje je : Koliko bi me došla izmjena komplet Selespeed akutatora i da li dobivam garanciju na to i što bi mi vi preporučili u ovome slučaju.

P.S. U AC ne idem ni pijan, u Obadu kad sam vidio električara i čuo njegove odgovore nije me baš uvjerio, i tako da tražim dalje...
         Unaprijed hvala na odgovoru
Nakon prve ide druga...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #1984 u: 11-04-2008, 07:07:12 »
Pozdrav svima!

Imam konkretno pitanje za g. Bertola. Kupio sam AR 147 2.0 ts Selespeed od prve vlasnice (auto kupljen u Kariću), tada je imao 65 tkm i auto je izuzetno očuvan, ovjes je uredan i td. No, nakon samo par stotina km urađenih (večinu sam se vozio kao kakva baba) počeli su problemi sa famoznim Selespeedom. Isprva je to bilo samo jedanput (ispao iz brzine), no evo danas kao da je prestao na trenutak reagirati na gas, pa neće u 2. nego kenjka pa u 3. i tako. Većinu vremena radi uredno, samo ponekad (za sada) počne se glupirati. Auto sada ima 66 tkm.

Pitanje je : Koliko bi me došla izmjena komplet Selespeed akutatora i da li dobivam garanciju na to i što bi mi vi preporučili u ovome slučaju.

P.S. U AC ne idem ni pijan, u Obadu kad sam vidio električara i čuo njegove odgovore nije me baš uvjerio, i tako da tražim dalje...
         Unaprijed hvala na odgovoru

a joj :kosa: ...selespeed :rol:

zašto imam glupi osječaj da svi selespeedi završavaju kod mene :metak

ok,dakle....prevelik bi bio trošak to sve kupovat novo i to inače nije moj način rada...rađe potrošit malo više vremena i pravilno postavit dijagnozu...kvar je znao u 50% slučaja bit jako banalan...obični spojevi no znalo je biti i gore tako da moj prijedlog je ostavit auto u servisu,snimit kvar,postavti dijagnozu,otklonit ga i ako treba potrošit dan-dva na probne vožnje

Offline SS

• Trade Count: (+14)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #1985 u: 11-04-2008, 09:50:13 »
E, super! Hvala Sebu na brzom odgovoru... :ok:

A sada jedno brilijantno pitanje... :hap:

Zašto kada lijevam Tutelu CS Speed u posudicu na lijevoj muldi (za SS) ono tamo unutra nalazim nekakvu srebrnkastu tekućinu (?!),  :?:
a moja Tutela ravno iz AC-a lijepo čisto prozirno ulje, baš kako triba. Ni s od srebrnkastoga! Jel to normalno ili su to sitne četice potrošenoga metala koje plivaju u ulju (moja ekspertiza   :craz).

Kroz koji dan dopeljam Alficu u Mlaku, budem zvao za termin tnx Seb!!!     :drive:
Nakon prve ide druga...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #1986 u: 11-04-2008, 16:34:03 »
E, super! Hvala Sebu na brzom odgovoru... :ok:

A sada jedno brilijantno pitanje... :hap:

Zašto kada lijevam Tutelu CS Speed u posudicu na lijevoj muldi (za SS) ono tamo unutra nalazim nekakvu srebrnkastu tekućinu (?!),  :?:
a moja Tutela ravno iz AC-a lijepo čisto prozirno ulje, baš kako triba. Ni s od srebrnkastoga! Jel to normalno ili su to sitne četice potrošenoga metala koje plivaju u ulju (moja ekspertiza   :craz).

Kroz koji dan dopeljam Alficu u Mlaku, budem zvao za termin tnx Seb!!!     :drive:

da...to su čestice metala i moguće je da je pumpa dotrajla pa su joj se perca potriošila i to sad zeza ona ili neki elektro ventil u kojeg je ušla ta fina špena

snjeza1

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #1987 u: 11-04-2008, 19:27:25 »
 :drive:pozz
imam jedan veliki problem..dečko mi se zagrijo da kupimo alfu 166,2002 g.3000 cm kubnih,a uz to i mjenjač automatski..čula sam da talijani imaju loše mjenjače,pa me sad uhvatila fjaka šta napraviti..zanima me i kakvo je održavanje za nju?kakve su joj karakteristike,koji su najčešći kvarovi?kakva je za održavanje?

unaprijed zahvalna...

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #1988 u: 11-04-2008, 19:37:09 »
:drive:pozz
imam jedan veliki problem..dečko mi se zagrijo da kupimo alfu 166,2002 g.3000 cm kubnih,a uz to i mjenjač automatski..čula sam da talijani imaju loše mjenjače,pa me sad uhvatila fjaka šta napraviti..zanima me i kakvo je održavanje za nju?kakve su joj karakteristike,koji su najčešći kvarovi?kakva je za održavanje?

unaprijed zahvalna...

Zamolio bi te da prije pisanja po forumu obaviš pretstavljanje 403 Forbidden ,prema pravilima foruma
Hvala!

snjeza1

• Gost
« Odgovori #1989 u: 11-04-2008, 20:54:48 »
pozz još jednom.
prvi put sam učinila pogrešku jer sam nova ovdje,pa se još ne snalazim.ali evo mic,po mic,tu sam..ope ću ponoviti svoje pitanje..
planiram nabavit aalfu 166 sa plinom,2002 god,3000 cm kubičnih,automatik.
čujem svakakva mišljenja o njoj..neki govore kupi,drugi viču:ni u ludilu..
čula sam da su automatici u talijana pomalo problematični pa me zanima dal je to istina?dal je skupa za održavanje?kakve su joj karakteristike?elektronika itd..e da,i kakva joj je potrošnja..
još jednom,unaprijed zahvalna..

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #1990 u: 12-04-2008, 10:07:24 »
pozz još jednom.
prvi put sam učinila pogrešku jer sam nova ovdje,pa se još ne snalazim.ali evo mic,po mic,tu sam..ope ću ponoviti svoje pitanje..
planiram nabavit aalfu 166 sa plinom,2002 god,3000 cm kubičnih,automatik.
čujem svakakva mišljenja o njoj..neki govore kupi,drugi viču:ni u ludilu..
čula sam da su automatici u talijana pomalo problematični pa me zanima dal je to istina?dal je skupa za održavanje?kakve su joj karakteristike?elektronika itd..e da,i kakva joj je potrošnja..
još jednom,unaprijed zahvalna..

bok

mjenjači nisu Alfini ni talijanski nego Aisin i ZF...dobri su,ne kvare se često no iskreno preporučio bi da se klonite toga...ljepo ih je vozit no čačka se di netreba (kak se veli) u slučaju kvara nastaju veliki problemi što se tiče dijagnostike,popravka (financiski gledano) itd...tak da je moja preporuka rađe 6. brzinski manualni...što se tiče auta kod kupnje obratit pozornost da nije bio razbijan,ak je kak je složen,stanje motora,kak radi,kak je servisiran,kad je promijenjen zupčasti remen i obratit pozornst na ovjes auta POGOTOVO zadnji...određeni elementi dobiju lufta auto postaje nestabilan,lupa a sklopovi su dosta skupi za izmjenu

snjeza1

• Gost
« Odgovori #1991 u: 12-04-2008, 12:58:23 »
hvala!!!znači automatici baš ne prolaze...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #1992 u: 12-04-2008, 16:37:58 »
hvala!!!znači automatici baš ne prolaze...

ha...nebi ga preporučio jer bi mogo malo zakomplicirat život...nemora bit ali zašto pikat u vraga

djjd

• Gost
« Odgovori #1993 u: 13-04-2008, 01:01:08 »
Seb, bliži mi se sevis na 110 tkm. Kaj se sve radi i koliko para da skupim?  :mah:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #1994 u: 13-04-2008, 09:58:34 »
Seb, bliži mi se sevis na 110 tkm. Kaj se sve radi i koliko para da skupim?  :mah:

ulje,filter ulja,zraka,klime...ostalo po potrebi...kontrola cijelog auta,svih tekućina...cca oko 1000 kn pa na gore ovisno o tom što če se vanredno mijenjat...jel remenje mjenjano?

bbs36

• Gost
« Odgovori #1995 u: 14-04-2008, 18:50:18 »
Pa evo zanima me sta bi mi ti preporucio u vezi ispusnog sustava za 156-icu 2.0ts?gledao sam od ragazzona ali neznam jel ima to ovdje, supersprint mi se cini nekako najboljom alternativom.pa sta ti mislis?i koliko bi me doslo to sve otprilike?tnx

djjd

• Gost
« Odgovori #1996 u: 14-04-2008, 20:56:49 »
ulje,filter ulja,zraka,klime...ostalo po potrebi...kontrola cijelog auta,svih tekućina...cca oko 1000 kn pa na gore ovisno o tom što če se vanredno mijenjat...jel remenje mjenjano?
Trebalo bi biti. Ja sam ga kupio sa 98500 km, a čovjek je rekao da je radio veliki servis. Kad sam bio prvi put kod tebe uopće, jedan od tvojih dečkiju mi je rekao da vas podsjetim kad dođem na ovaj servis da se pogleda jel taj veliki servis rađen.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #1997 u: 15-04-2008, 07:11:46 »
Pa evo zanima me sta bi mi ti preporucio u vezi ispusnog sustava za 156-icu 2.0ts?gledao sam od ragazzona ali neznam jel ima to ovdje, supersprint mi se cini nekako najboljom alternativom.pa sta ti mislis?i koliko bi me doslo to sve otprilike?tnx

koja godina je auto?jel ima 1 kat ili 3?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #1998 u: 15-04-2008, 07:12:48 »
Trebalo bi biti. Ja sam ga kupio sa 98500 km, a čovjek je rekao da je radio veliki servis. Kad sam bio prvi put kod tebe uopće, jedan od tvojih dečkiju mi je rekao da vas podsjetim kad dođem na ovaj servis da se pogleda jel taj veliki servis rađen.
bude se još prekontroliralo

ALFA-GROBNIK

• Gost
« Odgovori #1999 u: 15-04-2008, 08:45:05 »
koliko dobijem odnosno što dobijem sa power intake sistemom?

Offline tom147

• Starosjedioc
  • 147 JTD
    • Strmec Samoborski
« Odgovori #2000 u: 15-04-2008, 11:16:00 »
Pitanje za meštra

Na 147ici imam alarm(tvornički), kod zaključavanja pali se i alarm i čuje se jednokratni zvuk da je zaključan
u slučaju da neka vrata nisu dobro zatvorena nakon cca 3 sek začuje se kratki biip
Problem je taj što su ta vrata prednja hauba, sistem radi normalno al čim moram otvorit haubu nakon toga zeza pa 15 puta otvori/zatvori pa je nekad OK
U biti me zanima gdje je smješten taj switch ili što već što kontrolira dal je zatvorena hauba, gledao al bezuspješno

Hvala :mah:

bbs36

• Gost
« Odgovori #2001 u: 15-04-2008, 19:37:54 »
koja godina je auto?jel ima 1 kat ili 3?

98god, a za kat ti nemam pojma nisam ni gledao...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2002 u: 16-04-2008, 07:21:09 »
koliko dobijem odnosno što dobijem sa power intake sistemom?
recimo Novitec deklariara 6-8 ks....za serisiki auto mi to zvuči malo puno dok za auto sa chipom,mislim da je moguće...filter je protočniji i daje motoru višpe zraka (kad mu treba,kad je chipan)u sebi ovaj od noviteca ima neki propeler kaj vrtloži zrak pa tu dolazi do poboljšanja tj olakšanja usisa...neki filteri imaju karbonska kučišta i unutra lopatice za ta vrtloženja...imaju cijevi za dotok hladnog zraka koji se montiraju na prednji kraj auta kako bi  u vožnji pod pritikom zrak ulazio u filter,....itd

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2003 u: 16-04-2008, 07:22:04 »
Pitanje za meštra

Na 147ici imam alarm(tvornički), kod zaključavanja pali se i alarm i čuje se jednokratni zvuk da je zaključan
u slučaju da neka vrata nisu dobro zatvorena nakon cca 3 sek začuje se kratki biip
Problem je taj što su ta vrata prednja hauba, sistem radi normalno al čim moram otvorit haubu nakon toga zeza pa 15 puta otvori/zatvori pa je nekad OK
U biti me zanima gdje je smješten taj switch ili što već što kontrolira dal je zatvorena hauba, gledao al bezuspješno

Hvala :mah:
ak se ne varam u samoj bravici

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2004 u: 16-04-2008, 07:32:05 »
98god, a za kat ti nemam pojma nisam ni gledao...

ono što če se osjetiti je komplet ispuh (15% popusta)

753001…grane 4-2-1...........3850 kn
753002…zamjena za kat......1150
753013…cijev.......................880
753106…zad. Lonac.............2270

na to obavezno mora ići remap centrale (chip).........1500 kn
i bilo bi dobro neki CDA filter..................................1000 kn

sve to možeš očekivat porst oko 15-20 ks ovisno o stanju auta...e sad možeš kombnirat...recimo da ne metneš grane ali nose oko 7-8 ks....

bbs36

• Gost
« Odgovori #2005 u: 16-04-2008, 15:44:37 »
Hvala seb, to ce ici uskoro!obratit cu ti se kad ulovim malo vremena! :wz

smoranjkic

• Gost
« Odgovori #2006 u: 16-04-2008, 21:28:58 »
Zdravo Seb,

prije desetak dana dao si mi savjet da zamijenim senzor na radilici što sam i uradio. Auto od tada nije pravilo probleme prilikom paljenja. To je dobra vijest a loša je da sam jučer imao udes :( Srećom niko nije povrijeđen. Danas su auto pregledali iz osiguranja pa će mi sutra dati neku ponudu za nadoknadu štete. Pretpostavljam da nisu uzeli u obzir elektroniku na airbag sistemu koji se doduše nisu ni aktivirali. Međutim volio bih ju promijeniti da ne bih poslije imao problema pa me interesuje kolika joj je okvirno cijena.

Auto je Alfa 146 1,9 JTD

br šasije: ZAR93000004175371
br motora: 1753663

Hvala, Sanel

dslavisa

• Gost
« Odgovori #2007 u: 17-04-2008, 08:27:46 »
Zdravo Seb,

prije desetak dana dao si mi savjet da zamijenim senzor na radilici što sam i uradio. Auto od tada nije pravilo probleme prilikom paljenja. To je dobra vijest a loša je da sam jučer imao udes :( Srećom niko nije povrijeđen. Danas su auto pregledali iz osiguranja pa će mi sutra dati neku ponudu za nadoknadu štete. Pretpostavljam da nisu uzeli u obzir elektroniku na airbag sistemu koji se doduše nisu ni aktivirali. Međutim volio bih ju promijeniti da ne bih poslije imao problema pa me interesuje kolika joj je okvirno cijena.

Auto je Alfa 146 1,9 JTD

br šasije: ZAR93000004175371
br motora: 1753663

Hvala, Sanel
Ako ti se vazdusni jastuci nisu ispucali vjerovatno je ispravna ili vec ranije nije radila.
Jesi li bio vezan? Provjeri da li su ti se pojasevi ispucali? Sjedni u auto i probaj svezati pojas. Ako je zakocen onda moras i pojaseve zamijeniti.
Napomeni to vjestaku iz osiguranja jer mislim da su pojasevi prilicno skupi.
« Zadnja izmjena: 17-04-2008, 08:31:52 od dslavisa »

Offline Igi

• Pripravnik
  • **
  • AR156 1.9 JTD
    • Orahovica
« Odgovori #2008 u: 17-04-2008, 18:58:27 »
 :mah: Pozdrav,nekoliko pitanja za majstora Seba.Nama svima dobro poznati "stručnjak" za automobile dr. Ž. Marušič često kad piše o JTD motorima spominje nekakav zamašnjak sa dvije mase kao rak ranu JTD motora.Dali si ti imao koji slučaj da je to u kvaru,ako da koji su simptomi toga kvara i dali je popravak skup?Dali takav zamašnjak imaju svi JTD motori ili samo oni noviji(m-jet)?

Offline aanteee

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • 145junior,156 2.4jtd
    • šibenik
« Odgovori #2009 u: 17-04-2008, 20:58:42 »
 :mahm :mahm :mahm
...pozdrav seb....evo vako da pocnen ispocetka moje muke....
...prije godinu dana mi ode debimetar ono klasicni simptomi slabije vuce ujutro ne moze maknit dok se ne ugrije puca u usisnoj grani pri davanju gasa na ledeno ima rupu u gasu oko 4000 ne moze priko 160 nikako i tako ja ti oden u split u servis alfe di mi dijagnosticiraju da je osa taj debimetar.....kazu imamo mi neki uredaj koji se spoji na debimetar i nemas problema vise a duplo je jeftiniji od samog debimetra ja kazen ok ako ce bit sve  u redu.....stvarno se alfa priporodila primala gas ko luda vuce bez ikakvi rupa u gasu nema nikakvi problema ujutro na ledeno super sve osin jedne stvari a to je da mi na semaforu pocnu padat okretaji ka da ce se ugasit pa digne opet i tako par puta dok se ne smiri....oden ja opet na kompjuter tu u sibeniku kazu osla lambda sonda ja kupin novu original znaci po eperu i montiran medutin nista se ne promini nego mi se jos i koji put ugasi kad stanen na semaforu recimo al odma upali bez ikakvi problema...na dijagnostici stalno pokaziva gresku lambde sonde koju ne mogu izbrisat nikako jer se stalno vraca....pomagaj ne znan vise sta da napravin.....unaprid ti fala lipa :?: :?: :?: :wal: :wal: :wal: :wal:zaboravi ti napisat da se radi o 145-ici 1.4 ts junior
« Zadnja izmjena: 18-04-2008, 13:44:45 od aanteee »