Evo i ja sam postao vlasnik Alfe kao i puno vas. Ovo mi je prvi auto, mladi sam vozac polozio sam tek prije mjesec dana, auto imam 3 tjedna. Mislim da sam dosta jeftino proso kaj se tice cijene, a i radio sam ovo ljeto s ciljem da si kupim auto. Naravno alfa mi je bila u prvom planu :icon_wink: Uglavnom imam dosta pitanja. Puno bi mi pomoglo kad bi sve procitali jer ja se ne kuzim u nis tek sam polozio, pa eto unaprijed hvala

Evo ne znam od kud da pocnem. Evo od od ovih, recimo, manjih stvarcica. Vidio sam po forumu da nisam jedini koji ima ovaj problem. Naime rijec je o krovnom tapecirungu. Objesio se. Ne zamaram se previse time, ali evo vec da spomenem pa ako ima neko nekakav dobar prijedlog u vezi toga dobro bi dosao. Kaj se tice zakljucavanja, mogu ga zakljucat samo sa suvozacke strane, na vozackoj strani bravica plese samo ljevo desno kad stavim unutra kljuc, fakat ne znam kaj je to. Svjetlo na krovu iznad zadnjih sjedala, predpostavljam trebalo bi se palit kad su vrata otvorena, uglavom to svjetlo malo radi, malo ne radi, kad se vozim zna svjetlucat pa se zgasi i tak. Prozirna plastika koja je na njemu je strgana nju sam nekak ucvrstio pa stoji, al dobro to je manja sitnica koja me ne brine tolko. Na zadnjim sicevima ima par skurenih djelova od cigarete, to me i ne smeta tolko, al dal je dobro stavit nekakvu presvlaku?! Uglavnom to su te neke sitnice interijera koje me toliko ne zamaraju, e sad prelazim na ono vaznije; mehaniku! Kaj se tog tice imam hrpu pitanja. Ni sam ne znam od kud da krenem. Evo recimo kaj me dosta zabrivanja, stojim u leru, i kazaljka od okretaja se lagano cim, od 1500 pa pada na 500 okretaja, motor po tiho prede, i sam se zgasi, skroz utihne. Ali ta pojava nije cesta, to mi se zna desit tu i tam, dost cesto kak sam sparkiran na brdu, prema dolje, kad ga upalim. Par ljudi mi je reklo da je mozda jer imam malo benge, al nije to jedini slucaj, i na ravnom se zna dogodit. evo recimo prije par dana sam ga natocio za 100 kuna, krenem sa benzinske, i nakon 200 metara je semafor i crveno na njemu, i nis ubacim ga iz druge u ler i zaustavim se, i opet to variranje sa kazaljkom i taj tihi zvuk motora kak "prede" i zgasi se. Nis idem ga upalit i treba mu par sekundi vise da upali, odnosno malo vise ga trebam "verglat" da upali, e al onda ak ga ostavim tak opet u leru, opet ce se zgasit, ak ne zelim da se zgasi moram odma prva i krenut. Na iducem semaforu koda se nis nije desilo, radi normalno a kazaljka okretaja mirno stoji na 1000 okretaja. To stvarno ne znam kaj moze bit, neki frendovi su rekli da su mozda svjecice, ja stvarno ne znam. Dalje, vozim se normalno po kvartu 30 u drugoj, i auto mi zna zacukavat naprijed nazad, i to se desi na kratko, isto se zna i u trecoj desit kad se polakse vozim, dobivam osjecaj ko da ostajem bez benzina pa se to desava, ujak mi je reko kao da je to jer je visokoturažna mašina, makar sumnjam da se to zbog toga javlja. Sad ovaj vikend sam iso s njim do rijeke i nazad. Vozim se po staroj cesti jedno 70 km/h, 5 nas je u autu bilo(to je nebitno al eto tak sam naveo) i auto mi se lagano zatrese ljevo desno, al full lagano pol njih ni ne kuzi da se to znalo desit, i svijetlo od komandi lagano, zablicka, sad dal je nes u elektroniki il kaj stvarno ne znam, i to mi je frend reko da su najverojatnije svjecice, a i ja isto mislim. Nekad mi se kazaljka od benzina zna zakucavat, to je vjerojatno plovak. Recimo kaj je dobro, uopce se ne trese, nas 5 unutra po autoputu 180 sam ga nafrljio, nis sve normalno. Jedino kaj se desava kod te velike brzine, kaj mi na mojim vozackim vratima full puse. Al to sumnjam da je zbog tog jer su vrata malo spustena, kad ih otvorim do kraja puckaju, i brijem da je bio na toj strani karamboliran al nisam ziher. Gume su mi u banani, njih moram promijenit. Osim kaj su celave zadnja lijeva se zna sama ispustit do pol bara kaj mi se recimo desilo kad sam se vraco iz rijeke, sva sreca stao sam na bengi pa sam vidio i napumpo. Auspuh mi je negdje na sredini grane probusen, dobro se cuje kad nabijem gascinu al opet to bi trebo popravit, kad se spustam niz brdo zna pucketat, to me smeta. Planiro sam stavi sportski zracni filter, tj. "gljivu". Dal je to dobro il?! Eto uglavnom, to je odprilike to, za sad sa pitanjima. Vjerojatno sam vas zatrovo sa ovakim tekstom, al svaki vas savjet bi mi puno pomogao, stoga jos jednom unaprijed hvala ! ! !