19-01-2025, 07:52:31

Autor Tema: Pitanja vezana za Alfu 145/6 Boxer  (Posjeta: 151865 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

DraleVK

• Gost
  • Trade Count: (0)
Pitanja vezana za Alfu 145/6 Boxer
« u: 04-05-2007, 23:22:24 »
e ovak, danas mi otvorili alfu i ono radilica dosta dobila, klipnjace isto, ležaji da nepricam, klipovi i stubline neloše, remnje i španere treba mjenjati! uzrok je taj kaj je ostao bez ulja a ja sam ga kontrolirao! i sad ja neznam koliko to košta ali vjerujem da bez 400-500 eura (sa rukama) nedobivam svoju alfu nazad! a pricam sa covjekom iz osijka (liovic-alfa mehaničar) i on kaže za 600 eura mi ubacuje mašinu u alfu (komplet mašinu i ruke), istu kao moju naravno, i to repariranu i daj garanciju 1 godinu na mašinu! kaj uciniti staviti sve novo, ili ipak dati malo više novaca i staviti to "provjereno"!

i da, ako netko zna da se prodaje 1.6 boxer motor da je u voznjom stanju neka se javi na 0996973335 HITNO
« Zadnja izmjena: 10-11-2012, 16:59:14 od a.m.alfa »

Ice man

• Gost
Odg: Pitanja vezana za Alfu 145/6 Boxer
« Odgovori #1 u: 04-05-2007, 23:35:15 »
Hmmmm...
Ak promijenis sve te stvari na svom motoru bar znas kaj imas. A opet novi motor i imas garanciju godnu i znas da si godinu dana miran. Ali ja bi ipak prvu varijantu.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT
    • Solin
« Odgovori #2 u: 05-05-2007, 08:03:19 »
Ja ne znam što se tu ima razmišljat. Ubaciš taj drugi motor, a tvoj ti ostane za dijelove. Kada jednog dana prodaš Alfu taj sadašnji motor prodaš po dijelovima ili u komadu.

Boxer

• Gost
« Odgovori #3 u: 05-05-2007, 10:18:50 »
Radije nađi dobar blok s radilicom i klipovima od 33 1.7 IE i stavi svoje glave i to bubni unutra, imaš odmah 115 konja i sve skupa ti neće premašiti nekih 300€ jer za 150-200€ nađeš dobar blok s radilicom i klipovima od 33 a glave na 1.6 boxeru su ionako s 33 1.7 IE.

Ubiješ 2 muhe jednim udarcem :ok:

Fiuman

• Gost
« Odgovori #4 u: 05-05-2007, 18:06:11 »
evo iman pitanje stručnijima u području boxera !! jel ovo nekakav silencer ili ća drugo , jel more i bez tega ??

Swordfish

• Gost
« Odgovori #5 u: 05-05-2007, 20:44:49 »
jos da vidim sliku bi ti znao odgovoriti..ali ako je to ona kutija ispod one sa filterom onda je to je SILENCER..to odmah  :henker:

Offline gte

• Pripravnik
  • **
  • boxer power, 2,4 JTDm
    • Zadar
« Odgovori #6 u: 05-05-2007, 21:56:37 »
To je silencer (utišavač :)))) i možeš ga skinuti. Ja probao i brzo vratio jer toliko jak zvuk  mi ipak ne treba...
Za pravog alfistu ravna cesta je smetnja između dva zavoja...

Fiuman

• Gost
« Odgovori #7 u: 08-05-2007, 00:14:00 »
to san i mislio , hvala  :ok: :mah:

Wulfy

• Gost
« Odgovori #8 u: 08-05-2007, 11:12:16 »
Evo sta sam ja napravio kod moje Alfice

ovaj dio sam skinuo

ovako ostaje, ovo je taj jedan saraf koji drzi kutiju

Kutija filtera je ovo pored akumulatora i ti NE DIRAJ osim ako neces KN filter

Swordfish

• Gost
« Odgovori #9 u: 08-05-2007, 14:38:04 »
MOje misljenje je da ti sad samo vuce topliji zrak, istina auto se jace cuje, ali i slabije ide bas zbog tog vruceg zraka...

Offline St-alfa

• Pripravnik
  • **
  • Citroen C4 gold edition
    • ST
« Odgovori #10 u: 16-05-2007, 22:35:32 »
ja bi ipak viktorovu zamisao  :da: :song:
"Dođu tako vremena, kada pamet zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!"

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #11 u: 17-05-2007, 09:14:00 »
Radije nađi dobar blok s radilicom i klipovima od 33 1.7 IE i stavi svoje glave i to bubni unutra, imaš odmah 115 konja i sve skupa ti neće premašiti nekih 300€ jer za 150-200€ nađeš dobar blok s radilicom i klipovima od 33 a glave na 1.6 boxeru su ionako s 33 1.7 IE.

Ubiješ 2 muhe jednim udarcem :ok:

:ok: ali... hitno mu je. a nije tako lako naći dobar blok+radilicu&klipove...

na njegovom mjestu, ja bih opciju 2 kao i Viktor - uzet drugi motor, pogotovo ak frajer daje godinu dana garancije. a ovaj prvi za svaki slučaj pospremiti za dijelove.
sretno!

javi.

Offline kemo146

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 146 1.6ie
    • Crikvenica
« Odgovori #12 u: 20-05-2007, 17:04:21 »
Neki dan sam bio kod mehaničara i sa strane mu stoji 145 1.6 boxer. Pitam ja što je a on veli evo proletila klipnjača kroz karter, donio dečko drugi motor da mu ga stavim. Motor je platio ako se ne varam 3000kn od takvog nekog reparatora mašina, tobože garancija i sve i još ga traži staru mašinu natrag. Kad je ovaj stavio mašinu veli nikako uštelat, mjeri kompresiju a ono na jednoj strani 0 :))). Genijalac je sredio jednu stranu a drugu nije ni pogledao, pa ti kupuj mačka u vreći :mah:
Puno buke nizašto

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #13 u: 20-05-2007, 23:42:41 »
Neki dan sam bio kod mehaničara i sa strane mu stoji 145 1.6 boxer. Pitam ja što je a on veli evo proletila klipnjača kroz karter, donio dečko drugi motor da mu ga stavim. Motor je platio ako se ne varam 3000kn od takvog nekog reparatora mašina, tobože garancija i sve i još ga traži staru mašinu natrag. Kad je ovaj stavio mašinu veli nikako uštelat, mjeri kompresiju a ono na jednoj strani 0 :))). Genijalac je sredio jednu stranu a drugu nije ni pogledao, pa ti kupuj mačka u vreći :mah:

:wal: :wal: :wal: kako bih mu se krvi napilaaaa  :vamp: :mad:

MrVirus

• Gost
« Odgovori #14 u: 20-05-2007, 23:57:31 »
ma gledaj, možemo se mi sada krvi napijat kome hoćemo, ali šteta kad je načinjena je načinjena. osobno iskustvo, a i tada su svi majstori bolji od onog gdje nam je bio auto na servisu.

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #15 u: 21-05-2007, 00:19:32 »
što još uvijek ne znači da mu nebum došla ponovo u "posjet"  :)))

MaliSale

• Gost
« Odgovori #16 u: 02-10-2007, 14:59:06 »
Zdravo svima, ja sam novi kolacic ovdje...

Posjedujem Alfu 145 1.4 boxer...

I imam par problema... Naime, u Fiat-ovom servisu, mehanicar mi rece da bih trebao mijenjati Spanere i Zupcasti, i komplet mjenjac, dakle sta ja znam sta ide vec - lamela, korpa itd (moze li mi neko nabrojat ako zna)...
Dakle ovaj komplet za mjenjac bi kostao oko 340km... sta vi mislite o tome... i ako neko zna gdje kako i sta, mozda jefnitije, i za ove spanere i zupcasti isto ako nije problem, hvala...
U drugom servisu cijena spanera i zupcastih je ovakva:
Spaner 1 - 60km
Spaner 2 - 74km
Zupcasti - 2x28km
190km
Ruke 80km
Ukupno 270km

Odem kod hote na pregled cisto, lik uze pajser gleda selene itd sta se vec gleda pajserom :D, kaze eto fina je, trebas nove selene i lafete, ne znam koliko rece cijena sve al mi bilo skupo nisam bio parali i nisam radio... odem kod ovoga gore pomenutog, kaze samo lijevi selen ti lupa to ti je 90km ukupno (neka 2 selena, jedan 16 drugi 19km, gume za spanere i kakve jos vec gume, i ruke)... i hajd zamijenim ja to...

Auto mi je uzasno tvrdo i neudobno... ne znam da li je do amortizera ili sta... (vozio sam prije Bmw 318 kocku 87', ne znam moze li poslije tog auta ova alfa biti bas toliko neudobna :S, sta vi mislite?)
Kazem ovom mehanicaru da proba da vidi, kaze u redu ti je sve to je tako... ne mogu da vjerujem ako je auto tako tvrdo, svaku najmanju rupu osjetim :S

Kada upalim, kazaljka obrtaja se malo popne, pa se vrati na 900 obrtaja i ok je... nakon nekoliko sekundi padne ispod 500 obrtaja i zatrza kao da ce se ugasiti (ja nista ne diram)... pomoc?

Evo htjedoh da odem do auta i uzmem ovaj papiric sa cijenama, ali sam bukvalno pola sata pokusavao da otkljucam, dakle ne radi mi taj sistem daljinskog otkljucavanja/zakljucavanja... (i kakav je to sistem, je li ovo infracrveno kao na obicnim daljinskim upravljacima od tv :S ?) Pokusao sam da onim malim kljucicem set off alarm skroz, ali ne mogu da okrenem...
Jednom mi je auto ostalo cijelu noc daleko na parkingu da ne bih palio alarm da ne smetam nekome... sutra dodjem otkljucam kljucem... udjem stavim milimetar daljinac od senzora - i nece... tek nakon par pokusaja smilovao se... Ako je do baterija - imam nove u jednom daljincu (baterija sa istim kodom) taj novi nece nikako, ovaj stari samo kada kljucem otkljucam pa udjem, tada koristi...

Lijevi podizac stakla... nije otisao motor (bio sam kod elektricara), nego ona zupcasta plastika - puklo par zubaca i sada preskace... moze li se to nabaviti ikako...

Abs nekad gori nekad ne gori :S do cega bi moglo bit...

Motorno ulje sam mijenjao skoro... shellovo je ulje polusinteticko cini mi se..

Ponekad mi se uzasno "cuje" miris benzina... kao da je otvoren rezervoar direktno ispod mene :S... (skoro mi je "trokirala bubina" pa je zamijenih, i kabl neki koji ide u nju je trokirao, i on je zamijenjen, poslije toga mozda mjesec dana - kad stisnem gas recimo u 4 brzini - obrtaji skoce sa 3 na 5500 - 6 hiljada a auto isto vuce... ali to je vec nekako nestalo :S) - ovo sam saznao da lamela proklizava.

Volan mi nije PRAV nego kao da je 1cm udesno... (ono kad vozilo ide pravo) moze li se to vratiti ikako jer me nervira pravo...

Motor za zadnji brisac "riknuo", u nekom alfa servisu kaze mi lik: "Ne znam tacno, to trebamo naruciti, ali ne vjerujem da bi te doslo ispod 350km :S:S" ziva istina, u drugoj radnji mi kaze covjek da je isti motor sto meni treba 147km... Skinem ja brisac jebaji ga :D... Ima li gdje sta polovno... bezze mi izletit tolike pare samo za motor :S...

Prednji brisaci mi nekako rade uzasno brzo, cak i kad su na onom prvom stepenu... i metlica lijeva mi mrlja a nove metlice zamijenio... Sta kako, je li i kod vas isto ovako brzo kako li je?... je li normalno ovo kod mene?

Sajla od gasa mi je skoro pukla i nisam uspio naci nigdje... ne smijem se zaputiti dok je ne sredim a jedino rjesenje koje trenutno imam jeste da mi napravi neki covjek iz Visokog... niko nema novu sajlu.

Molim vas ako imate neko iskustvo sa nekim od ovih problema, ili ako znate ljude, brojeve telefona, adrese... da pomognete...

Inace sam iz Sarajeva, ali evo ne mogu da nadjem ove dijelove nikako, pa sam odlucio da se raspitam i na ovom forumu.

Hvala jos jednom.
« Zadnja izmjena: 02-10-2007, 22:33:44 od MaliSale »

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #17 u: 02-10-2007, 15:24:22 »
a jesi nabrojao  :o000:  :clap:

Auto mi je uzasno tvrdo i neudobno... ne znam da li je do amortizera ili sta... (vozio sam prije Bmw 318 kocku 87', ne znam moze li poslije tog auta ova alfa biti bas toliko neudobna :S, sta vi mislite?)
Kazem ovom mehanicaru da proba da vidi, kaze u redu ti je sve to je tako... ne mogu da vjerujem ako je auto tako tvrdo, svaku najmanju rupu osjetim :S

je, tvrda je, alfa je. nema veze :)))
seleni su ti naprijed uprešani tako da se mijenjaju vilice, naravno preporuka je obje strane izmijeniti istovremeno ali ako nemaš love i ako je jedna osjetno bolja onda možeš i samo jednu stranu srediti.

Citat:
Kada upalim, kazaljka obrtaja se malo popne, pa se vrati na 900 obrtaja i ok je... nakon nekoliko sekundi padne ispod 500 obrtaja i zatrza kao da ce se ugasiti (ja nista ne diram)... pomoc?

imaš automatski čok, dakle dok je auto hladan sam ga drži na povećanom broju okretaja...

Citat:
Abs nekad gori nekad ne gori :S do cega bi moglo bit...

tko zna, senzor nekakav negdje, kontakti...?

Citat:
Motorno ulje sam mijenjao skoro... shellovo je ulje polusinteticko cini mi se..
ja stavljam seleniu 20k. to je preporuka za taj auto...

Citat:
Volan mi nije PRAV nego kao da je 1cm udesno... (ono kad vozilo ide pravo) moze li se to vratiti ikako jer me nervira pravo...
da, može se...skinuti volan i namjestiti ga ravno.

Citat:
Motor za zadnji brisac "riknuo", u nekom alfa servisu kaze mi lik: "Ne znam tacno, to trebamo naruciti, ali ne vjerujem da bi te doslo ispod 350km :S:S" ziva istina, u drugoj radnji mi kaze covjek da je isti motor sto meni treba 147km... Skinem ja brisac jebaji ga :D... Ima li gdje sta polovno... bezze mi izletit tolike pare samo za motor :S...

najvjerojatnije ti se samo zapekla osovina, to je čest kvar na njima. treba ga skinuti, rastaviti, pošmirglati i podmazati.

eto nemrem se ničeg drugog sjetit trenutno  :hap:

MaliSale

• Gost
« Odgovori #18 u: 02-10-2007, 15:33:26 »
Rijesen je problem oko selena, ne lupa vise...

Citat:
imaš automatski čok, dakle dok je auto hladan sam ga drži na povećanom broju okretaja...

Da, ali pada ispod 500 i trza kao pred gasenje... znam da kad je hladan treba raditi na povecanom broju okretaja, ali zasto ide ispod to ne znam...?
jos nesto; kada krenem iz kuce imam malu nizbrdicu, i kada vozim u leru - sve je ok, ali kada vozim tu nizbrdicu u drugoj brzini, i kada stanem na semafor i pritisnem kvacilo - auto se jednostavo ugasi... jer obrtaji samo padnu skroz i to je to. sta mu je?

Citat:
najvjerojatnije ti se samo zapekla osovina, to je čest kvar na njima. treba ga skinuti, rastaviti, pošmirglati i podmazati.

Riknuo je :( :D, provjereno akumulatorom kod autoelektricara...

I trebao bih onu plastiku u kojoj stoji pepeljara, nesto je puklo i sada ne mogu da je zatvorim, vec mi stoji otvorena onako bezze...

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfasud,Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet
    • Vukovar
« Odgovori #19 u: 02-10-2007, 18:17:07 »
Inace sam iz Sarajeva, ali evo ne mogu da nadjem ove dijelove nikako, pa sam odlucio da se raspitam i na ovom forumu.

Probaj nekako u HR vidit ,mislim da su cijene približno tu negdje ,ajd napravi neki popis pa pošalji pa se malo raspitam šta i pošto se tu može nać.
Usput ,ajd vidi ti meni nešto u BIH  :))) ,trebam protokoler iliti mjerač protoka zraka za Alfu 33 1.7i.e 1991g ,to je nemoguća misija meni ovdje za nać :)))
Gas Guzzler

Boxer

• Gost
« Odgovori #20 u: 02-10-2007, 19:50:04 »
Rijesen je problem oko selena, ne lupa vise...

Da, ali pada ispod 500 i trza kao pred gasenje... znam da kad je hladan treba raditi na povecanom broju okretaja, ali zasto ide ispod to ne znam...?
jos nesto; kada krenem iz kuce imam malu nizbrdicu, i kada vozim u leru - sve je ok, ali kada vozim tu nizbrdicu u drugoj brzini, i kada stanem na semafor i pritisnem kvacilo - auto se jednostavo ugasi... jer obrtaji samo padnu skroz i to je to. sta mu je?

Riknuo je :( :D, provjereno akumulatorom kod autoelektricara...

I trebao bih onu plastiku u kojoj stoji pepeljara, nesto je puklo i sada ne mogu da je zatvorim, vec mi stoji otvorena onako bezze...

Za ovo boldano očisti injektore a dijelova koje trebaš ima na forumu :ok: :ok: Ice man ti ima 145 u dijelovima :ok:

MaliSale

• Gost
« Odgovori #21 u: 02-10-2007, 22:17:49 »
Da, vidio sam da ima Ice man, to je glavni razlog zbog kojeg sam se registrovao  :))), a kako da ocistim injektore moze li mala pomoc oko toga, mozda neka slikica nesto pojma ja nemam sta i kako to izgleda i kako se cisti cime :D

Offline alfavu

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Mercedes W123--Alfa 166 2.4 x2 MT09 TRACER
    • VU
« Odgovori #22 u: 02-10-2007, 22:21:45 »
dojdi u vukovar to ti sve pokupujemo i namontiramo... :mah:....sve se da sredit....nije bas preporuceno da bas svakom das da ti radi alfu
Music : ON
World: OFF

MaliSale

• Gost
« Odgovori #23 u: 02-10-2007, 23:09:12 »
Probaj nekako u HR vidit ,mislim da su cijene približno tu negdje ,ajd napravi neki popis pa pošalji pa se malo raspitam šta i pošto se tu može nać.
Usput ,ajd vidi ti meni nešto u BIH  :))) ,trebam protokoler iliti mjerač protoka zraka za Alfu 33 1.7i.e 1991g ,to je nemoguća misija meni ovdje za nać :)))

Vazi, okrenut cu sutra par brojeva da vidim ima li... nadam se da ce bar za tebe imati taj dio, eto ja ne mogu u Sarajevu i siroj okolini da nadjem sajlu od gasa... zovi ovog - nema, zovi onog - nema, zovi onog sto od njega nabavljaju ova dvojica - nema ni on, zovi onog sto ide u italiju po dijelove - nedostupan, ovi mogu naruciti - i dam im podatke i sve - ne zovu me ima 10 dana... ko da trazim sajlu od aviona a ne od gasa :D, heh, vidio sam u oglasima sarajevskim da neko prodaje dijelove za 33.cu, i to bas 1.7 cini mi se, tako da cu ti i to pogledat, ne znam koliko te zanima polovna...

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #24 u: 03-10-2007, 09:41:48 »

ta plastika ti kad ju izvadiš s lijeve strane ima jedan feder tj. oprugicu, komad žice. vidi da ti se nije to otkvačilo ili ispalo.

MaliSale

• Gost
« Odgovori #25 u: 03-10-2007, 12:13:03 »
ta plastika ti kad ju izvadiš s lijeve strane ima jedan feder tj. oprugicu, komad žice. vidi da ti se nije to otkvačilo ili ispalo.

Nema federa/oprugice... skidao sam 2 puta :), moze li se nabaviti taj feder/oprugica pa da napravim nekako
Ma kad ne znam kako taj feder tacno izgleda, ne mogu nista nagadjat....
« Zadnja izmjena: 03-10-2007, 12:13:31 od MaliSale »

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #26 u: 03-10-2007, 12:22:34 »
Nema federa/oprugice... skidao sam 2 puta :), moze li se nabaviti taj feder/oprugica pa da napravim nekako
Ma kad ne znam kako taj feder tacno izgleda, ne mogu nista nagadjat....

onak spigana metalna žičica, u sredini ukrug a krajevi idu u suprotnim smjerovima i kad se stavlja zakvači se pod kutem od cca 45 stupnjeva
da ga j***š nemrem ti opisat...meni je ispala kad sam to vadila pa mi je trebalo 15min da skužim kak se vraća.
mislim da to nećeš nać za kupit, pogledaj na otpadu negdje ili kod nekog tko ima pa napravi.  :ok:

MaliSale

• Gost
« Odgovori #27 u: 03-10-2007, 12:41:06 »
Ma sto se tice otpada ovdje u Sarajevu i okolini - nista od toga... koga god sam zvao - cim cuje Alfa odmah je odgovor - nema...
A morat cu hvatat nekoga ko ima to pa da vidim, mozda se moze nesto napravit.
Hvala na objasnjenju :D

Ima li nekoga da mi pomogne oko ovog ciscenja injektora???

Anton

• Gost
« Odgovori #28 u: 04-10-2007, 11:59:57 »
isuse marijo i josipe  :o000:

jel uopce kaj radi na tom autu :ne2:

pokloni ju.....ne isplati se, ocito je tolko razj...da ces umlatit para i para a nikad nis od nje....

sorry, ne zezam te neg ti hocu dat prijateljski savjet, djelovi kostaju vise neg auto.... :da:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #29 u: 04-10-2007, 12:06:09 »
sve ovo kaj je pobrojao su sitnice nekome tko zna kaj radi...ovjes je riješio, abs mu ionak ni ne treba  :hap: ...
savjet: sprijateljit se s mehaničarem  :hap: