26-04-2025, 06:58:02

Autor Tema: Pitanja vezana za Alfu 145/6 Boxer  (Posjeta: 158688 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

MaliSale

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Pitanja vezana za Alfu 145/6 Boxer
« Odgovori #30 u: 04-10-2007, 12:42:17 »
Evo nabavio sam lijevi podizac, i dobio sam broj jednog mehanicara za alfe, rekao je da ima sajlu od gasa tako da cu kod njega to raditi... a ovo ostalo kada bude paaraaa  :))). Kontaktirao sam Ice mana za motorcice od brisaca, trazim nekog ko ce za Sarajevo da mi obavi transakciju :D, a mogao bih i ja sa prijateljima skoknuti do Zg mozda, ali to su jos sve planovi, sta cu rjesavam lagano...

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #31 u: 04-10-2007, 12:49:40 »
tako treba, lagano, kako dođe neka lova tako središ kaj treba.  :ok:

MaliSale

• Gost
« Odgovori #32 u: 07-10-2007, 00:34:17 »
Zanima me da li je neko cistio:
Protokomjer (debimetar)
Step motor
Injektore

Da mi objasni kako i sta ide, da to sve odradim sutra lijepo... ajde ako je neko vec radio neka napise, imam problema sa tim brojevima obrtaja.. hvalaaa  :clap:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #33 u: 07-10-2007, 01:08:36 »
Zanima me da li je neko cistio:
Protokomjer (debimetar)
Step motor
Injektore

Da mi objasni kako i sta ide, da to sve odradim sutra lijepo... ajde ako je neko vec radio neka napise, imam problema sa tim brojevima obrtaja.. hvalaaa  :clap:

kakav bozji debimetar?? pa boxerica nema debimetar...  :rolll: :rolll: :crazy:

ono kaj mozes skinut i ocistit je motoric ler-gasa, u njemu se nakupi čađe i svinjarija pa to dobro počisti.

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #34 u: 07-10-2007, 12:29:48 »
pa ja to ne znam  :funny:

MaliSale

• Gost
« Odgovori #35 u: 07-10-2007, 13:19:23 »
Gdje se nalazi taj motorcic ler gasa tacno, trebam neka 2 sarafa popustit i izvadit... je li to kao ovdje, ovo je na 156

Je li ovo step motor kod moje box 1.4? ovo nije moja slika, samo pitam.

A ova je od neke druge alfe, ali sta je ovo, je li ovo protokomjer?

Dakle kod step motora cistim i neki leptir, jel njega vidim tek kad skinem step motorcic tj motorcic ler gasa?
« Zadnja izmjena: 07-10-2007, 13:20:36 od MaliSale »

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #36 u: 07-10-2007, 13:29:43 »
da, ovo gore zaokruzeno zelenim je motoric ler-gasa, tamo gdje si skinuo ovu sliku ti je i uputa.

a ovo dolje "s neke druge alfe" nemam pojma kaj je i ja to nemam.

MaliSale

• Gost
« Odgovori #37 u: 07-10-2007, 13:33:56 »
Upute:

Skini crijevo za dovod vazduha u granu, neka neko da gas (naravno auto je ugasen). Uprskaj sprej u neku krpu (stara majica, pamuk koji ne otpada) i lijepo ocisti taj dio gdje leptir zatvara granu. Tu ces naci dosta ulja i prasine.

1 Ključ u bravu i daš kontakt držiš 90 sekundi.
2 Isključiš kontakt ne vadiš ključ držiš 90 sekundi.
3 Upališ auto bez dodavanja gasa(ovo je obavezno) i ostaviš da radi u mjestu 10 minuta.

To je sto se tice step motora, kazu samo da je dobro da je auto zagrijan prije nego se zahvat obavlja, da bi mogao ler gas da zapamti broj obrtaja (ono na 900), a kad bi bio hladan sta li onda bi bilo vise ili ja grijesim? ima li neko nesto za dodati ovdje, da ne pogrijesim sta?

Evo i link oko ciscenja MAF senzora (protokomjera, debimetra), ali kod alfe 156, mislim da nije puno drugacije kod mene, a sto se tice ciscenja injektora - to me i dalje zanima, kako sta cime gdje se nalaze, da to sve pocistim odjednom da znam da je sve ok :).

Fun starts @ 3000!
« Zadnja izmjena: 07-10-2007, 13:40:43 od MaliSale »

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #38 u: 07-10-2007, 14:18:04 »
dobro, jesam li ja luda ako sam uvjerena da moja boxerica nema debimetar??
tko je tu lud?  :crazy:

molim lijepo da mi netko stavi sliku boxer motora s označenim debimetrom. hvala.  :ok:

MaliSale

• Gost
« Odgovori #39 u: 08-10-2007, 22:48:17 »
Ee a sta je ovo odmah ispod step motora, isto se moze odvrnuti zvjezdastim kljucicem? da li da i to skidam ili... skinuo sam step motor ali jos nisam ocistio, pa cu sutra... Pusta mi benzin negdje sa desne strane ispod one posudice sa cepom za motorno ulje... moram to pregledati jer opasno se cuje miris benzina u kabini, samo cekam kad cu explodirati...  :))) :wz

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #40 u: 08-10-2007, 22:55:17 »
"posudica s čepom za motorno ulje"??
tamo gdje ulje nalijevaš, nije posudica nego je više "cijev". onaj crni spremnik s čepom ti je za ulje serva, a ono prozirno s čepom desno od toga ti je za antifriz.
ne bih htjela bit zločesta, ali kako si krenuo, sve mi izgleda da ćeš više štete nego koristi napravit  :redf: :)))
ja bih na tvom mjestu otišla nekom majstoru koji ima puno dobre volje i lijepo ga sve izgnjavila da mi objasni i usput naše di curi benzin (ako curi), jer se s tim nije za igrati.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #41 u: 08-10-2007, 22:59:43 »
mani se čorava posla, odi u servis i nek ti naprave sve šta treba na servisu, buš ga zmrdal pa ga nebu niti tvornica mogla više složiti  :))) :mah:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Veki

• Trade Count: (+5)
  • Sa stažom
    • Zg
« Odgovori #42 u: 08-10-2007, 23:00:08 »
dobro, jesam li ja luda ako sam uvjerena da moja boxerica nema debimetar??
tko je tu lud?  :crazy:

molim lijepo da mi netko stavi sliku boxer motora s označenim debimetrom. hvala.  :ok:

Debimetar je mjerač protoka zraka, znači to imaš. Nećeš se ljutit ako ne stavim sliku?

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #43 u: 08-10-2007, 23:06:48 »
hoću  :))) jer ja nemrem skužit koji je to dio kod mene. (tj na motoru :clap:)
di se on nalazi? :?:

MaliSale

• Gost
« Odgovori #44 u: 08-10-2007, 23:07:35 »
A vidi, znam da si u pravu, ali ovdje u Sarajevu nikome ne pada na pamet da "gubi vrijeme" objasnjavajuci meni sta je sta... gdje god odem guzva, svi gledaju kako da me sto prije skinu s vrata... a za benzin mi je vec 2 puta pogledao mehanicar kod kojeg pravim auto, i tetak isto koji je mehanicar - ni niko nije vidio gdje pusta (jer pretpostavljam da pusta s vremena na vrijeme), ali jucer kad sam upalio zaprepastio sam se koliko pusta, i otkrio sam gdje je otprilike, tako da cu mehanicaru lijepo reci da to sve detaljno pregleda - ako i ne nadje nista neka zamijeni sve cijevi okolo jer mi se vise ne da objasnjavat covjeku da se prokleti benzin osjeti u kabini i to opasno... (uhh ovdje sam se malo iznervirao :D). A pitao sam sta se nalazi odmah ispod step motorcica, jer je zaokruzen na slici gore, ali bas ispod 2cm nalazi se nesto slicno isto zavrnuto zvjezdastim sarafima, sta je to, to me zanima.. znam da trebam skinut gumenu cijev sa metala i ocistiti leptir ali to cu sutra dok se vidi. Sve sto je nabrojano u tvom postu vec znam (nisam bas toliko neupucen :)))) znam da se tu dosipa ulje ali mi lici na posudicu pa sam je tako i nazvao :D..

Znas kako ti je kod mene bilo, otisao sam kako mnogi kazu - jednom od najboljih mehanicara za alfu u Sarajevu - i nisam bio zadovoljan jer su samo digli vozilo na dizalicu i pregledali lafete  :kosa: :kosa:, na to su mi rekli da je alfa fina i to je to... nista motor nista radi li mi sta unutra ne radi li nesto sto ne treba bla bla ono detaljno znas... tako da se ne mogu ni na koga osloniti a tetak mi je za VW najvise tako da se ne zeli upustati u svasta...

Pitam ljude gdje da pregledam za abs - ma niko ni pojma nema... totalno sam nezadovoljan mehanicarskim uslugama u Sarajevu.

Offline Veki

• Sa stažom
    • Zg
« Odgovori #45 u: 08-10-2007, 23:09:26 »
Nalazi se između filtra zraka i usisne grane, ak staviš koju sliku tog dijela motora, možda ga i nađem. Mislim nisam još po tim motorima ništa raskapao, pa ne znam napamet

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #46 u: 08-10-2007, 23:12:00 »
idem sad dolje do garaže slikat, slika za 20ak min. ovdje.  :)))

Offline Veki

• Sa stažom
    • Zg
« Odgovori #47 u: 08-10-2007, 23:14:17 »
ma kud ideš, budem našo u manualu, pa ću stavit sliku

Sale, budem u manualu vidio šta bi moglo bit to ispod motorića
« Zadnja izmjena: 08-10-2007, 23:14:54 od Veki »

MaliSale

• Gost
« Odgovori #48 u: 08-10-2007, 23:16:26 »
Ok hvala puno, napokon neko dobre volje ono...  :color: nabavit cu data kabl za mob pa cu vam sve slikat  :clap: :clap: bit ce vam interesantnije pomoci ako bude par slikica :) nadam se

A imas gore jednu sliku, ne znam da li je dovoljno dobra, dakle zaokruzen je step motor, a ispod se to nalazi... odmah na vrhu stranice  :ok:
« Zadnja izmjena: 08-10-2007, 23:17:44 od MaliSale »

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #49 u: 08-10-2007, 23:27:27 »
kaj se tiče curenja benge, provjeri da nije tu di su strelice...
naime tu  ne bi trebale bit šelne neg se samo natakne  :rolll: (tak mi je meh rekao)

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #50 u: 08-10-2007, 23:29:17 »
@Veki: evo dve friške slike od pred par minuta  :hap:

1.

2.

MaliSale

• Gost
« Odgovori #51 u: 08-10-2007, 23:36:08 »
Ee fine slike :), boja vozila mi se svidja, ali najljepsa meni boja za 145 je nebesko plava... ona svijetlo nebesko plava - volio bih imati takvu alfu - dodje mi da kleknem samo na tu boju da se poklonim :D...

Dobro bi bilo poslikat motor u nekoliko slika i onda staviti na novu temu i poobjasnjavati sta je za sta, da se zna lijepo..

Ee da da tu je negdje (nisam 100% siguran da je tu, ali blizu je ako nije bas to, kod mene cini mi se imaju neke kao matice velike sta li... Samo sto kod mene ima 2 takva dijela  :?: sutra to ide kod mehanicara, da vidim sta ce mi reci, i Veki ako znas sta je ovo sto je oznaceno strelicama, bilo bi dobro da znam. I za sta sluzi) hvala puuuno
« Zadnja izmjena: 08-10-2007, 23:41:19 od MaliSale »

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #52 u: 08-10-2007, 23:41:48 »
  :)))

Offline Veki

• Sa stažom
    • Zg
« Odgovori #53 u: 08-10-2007, 23:50:19 »
Ovako u manualu izgleda motorić ler-gasa, tak da mislim da ono zaokruženo na slici nije:

a mjerač protoka nek nađe netko pametniji, ne znam šta je ono točno na sredini crijeva, onaj konektor

ma loši su ovi manuali što imam, nisam našao unutra šta je ono ispod, al ne diraj to, kaže moj instinkt  :sport:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #54 u: 08-10-2007, 23:53:29 »
možda ipak nema debimetar...  :song:

BTW. "motorić ler gasa" je vadio i čistio frendu meh pred menom.
i kad sam pitala svog meha kaj je ovo na slici zaokruženo zelenim odgovor je bio "motorić ler gasa" tako da to ipak je to s one slike u prvom postu na ovoj strani...

MaliSale

• Gost
« Odgovori #55 u: 08-10-2007, 23:55:29 »
Da.. i ja tako mislim, jer ovo sa slike manuala uopce nemam tako kako izgleda... meni je motor 1.4 boxer... mozda je to nesto drugo ko zna :?: ali ja takvo nesto nemam, a da se nalazi na sredini iznad grane...  :?:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #56 u: 09-10-2007, 00:05:41 »
ovako, na twin sparku ima ovo (označila sam bojama za lakše snalaženje):

Offline Veki

• Sa stažom
    • Zg
« Odgovori #57 u: 09-10-2007, 00:06:02 »
Kako misliš? Da uopće nema mjerač protoka zraka? Ma ima, jedino nemam pojma jel imaš MAP ili MAF senzor. Debimetar zovu onaj na TS-ovima, takav isti nemaš. Poanta je bila da je debimetar mjerač protoka zraka.

Dobro ako je, na mom autu je sličan ovome iz manuala, a ne znam zašto je onda na slici takav, možda su ispočetka te ugrađivali

MaliSale

• Gost
« Odgovori #58 u: 09-10-2007, 00:08:35 »
Ihh ko ce znat prema ts motoru to je meni nebo i zemlja  :)))
A ne znam eto, ja sam skinuo ovo sto je gore na staroj slici zaokruzeno zelenim, i ne znam, nekako mi se ne cini uopce kao neki motorcic al hajd  :rolll:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #59 u: 09-10-2007, 00:21:36 »
Kako misliš? Da uopće nema mjerač protoka zraka? Ma ima, jedino nemam pojma jel imaš MAP ili MAF senzor. Debimetar zovu onaj na TS-ovima, takav isti nemaš. Poanta je bila da je debimetar mjerač protoka zraka.

Dobro ako je, na mom autu je sličan ovome iz manuala, a ne znam zašto je onda na slici takav, možda su ispočetka te ugrađivali

ma, moram imati "nekakav" mjerač protoka zraka.
ali nešto takvo ja ne mogu na motoru locirati.a znam da mora bit nekakav luftmengemesser...

Poanta je da ja nemam debimetar.  :clap:

ići ću ovaj tjedan do meha mijenjat leitunge kočnica, pa ću ga priupitati točno da tu ne lupamo dalje.  :ok: