27-04-2026, 19:32:59

Autor Tema: Pitanja vezana za Alfu 145/6 Boxer  (Posjeta: 189508 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kiki_zg

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • Spol: Muški
    • Zagreb
Odg: Pitanja vezana za Alfu 145/6 Boxer
« Odgovori #870 u: 17-09-2012, 11:31:14 »
E kolege alfisti... trebam svu pomoc koja je moguca... pa da krenem ispocetka... Alfa 145 1.3 ie benzin+plin...
Benzin: Auto pali na prvi zub... nakon paljenja pocinju problemi... okretaji variraju i padaju kao da se auto oce ugasiti... na dodavanje gasa reagira jako lose... prvo gas padne i motor se stepe a onda tek jedva primi gas( u nekim slucajevima cak kao da ne rade svi cilindri...) u voznji trokira ispod 2500-3000 obr. i dok ga ne filam gasom... cuje se nekakvo pucanje jer to u motoru ili na auspuh neam pojma... cilindri na leru kad radi normalno( jako rijetko) rade svi... iskru baca... svjecice gotovo nove beru ulutra X... neznam u cemu bi mogao biti problem... motor je prije 3 mjeseca preslozen, radio ga je kolega CEKER.... ne znam vise di kaj kako a ni zasto... pa eto ako ko ima kakav savjet neka pomaze...

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
« Odgovori #871 u: 17-09-2012, 11:41:14 »
Odvrni malo taj plin  :craz ,nećeš uštediti ama ništa zatvaranjem ventila ,samo ćeš spaliti bespotrebno ventile u autu.
Sve što si opisao je preočit nedostatak goriva u smjesi  :ok:

Događa se zato što ti mapa kod 145 pamti podatke od lamda sonde i nakon prebacivanja na benzin nakon vožnje na plin...motor tako poludi.

Za početak probaj skinit kleme na cca po sata da se resetira. Upali na benzin ,trebalo vi valjat nakon toga.
« Zadnja izmjena: 17-09-2012, 11:43:18 od RoadRunner »
Gas Guzzler

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #872 u: 17-09-2012, 11:46:41 »
Motoric ler gasa moze uzrokovat slicne probleme.Meni se to dogodilo kad i se odstekal senzor tlaka usisne grane(bar mislim da se tak zove).A moze biti i do plina.
Statistika je ko bikini-prikazuje vecinu al sakriva ono bitno.

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #873 u: 17-09-2012, 12:54:36 »
izmjerit cemo tlak goriva jer zadnji put kad smo mjerili prije sveg je bilo 2 bara. a treba bit 3.

ima plin na direkciju nema kaj odvrnut.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline kiki_zg

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #874 u: 17-09-2012, 13:25:17 »
Promjenjeni injektori i lmbda... Na kompu ne pokazuje nokakvu gresku

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 2.0TS Quadrifoglio Verde
    • Sisak
« Odgovori #875 u: 17-09-2012, 16:38:39 »
Prvo i osnovno baci te Beru xyz svjećice u 3 pm. Kad ih odšarafiš nabaci se njima koliko možeš u daljinu.
Nađi Golden Lodge ili NGK. Onda ćemo dalje.
…senza cuore saremmo solo macchine…
http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,9175.0.html

Offline mille

• Učim polako
    • kraljevica
« Odgovori #876 u: 17-09-2012, 16:44:16 »
možda biš mogo malo i kompresiju izmjerit jer kolko znam na tim motorima zna otić brtva glave na jenoj strani ako je boxer

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #877 u: 17-09-2012, 16:45:37 »
dizne probaj ocistiti ultrazvucnim ili strpaj aditiv

Offline verde_tropico

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
  • A Life Fulfilling Addiction
    • Brela
« Odgovori #878 u: 17-09-2012, 17:51:07 »
meni se stanje sredilo tek nakon promjene ECU i motorića ler gasa,(a mijenjao sam i senzor bregaste, map, senzore temp. i temp. zraka i sl.), spoji na IAW scanpa vidi šta će ti reć
Life is like dick, seems to be short until starts to get hard

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #879 u: 17-09-2012, 17:55:22 »
Prvo i osnovno baci te Beru xyz svjećice u 3 pm. Kad ih odšarafiš nabaci se njima koliko možeš u daljinu.

goelden ce nac nikad, ngk koji.? nikad mi sa nit jednim nije auto radio kak treba, beru ultra mi je jedino radilo normalno, sa goldenom najbolje radi to je istina ako idemo kaj dalje po meni ide beru pa denso kaj se tice boxera 8v.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline verde_tropico

• Sa stažom
    • Brela
« Odgovori #880 u: 17-09-2012, 18:20:10 »

goelden ce nac nikad, ngk koji.? nikad mi sa nit jednim nije auto radio kak treba, beru ultra mi je jedino radilo normalno, sa goldenom najbolje radi to je istina ako idemo kaj dalje po meni ide beru pa denso kaj se tice boxera 8v.

stavljao sam bosch za probu iako imam još ok goldenice koje sam vratio i nije bilo nekih velikih ekscesa, al golden lodge su ipak No.1, da je nać kakvu zalihu u nekom dućančiću, sigurno ima koja skrivena negdje...

Offline kiki_zg

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #881 u: 17-09-2012, 18:26:14 »

sa NGK svjecicama se auto gasio sam od sebe....

Offline kiki_zg

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #882 u: 17-09-2012, 18:29:15 »
Auto to u većini slučajeva radi samo na ler gasu i do kakvih cca 2000 okretaja... iznad toga se ne stepava na gas i cist fino radi...

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 2.0TS Quadrifoglio Verde
    • Sisak
« Odgovori #883 u: 17-09-2012, 18:29:36 »

Bilo koji NGK. Ja sam stavljao od TS-a 4 velike i radi ko zmaj. Stavljao sam i Champion. Čak i Super bosna, nek se smije ko hoće al te svijećice su prva liga. Možda ne duraju dugo ali svoj radni vijek opravdavaju do zadnjeg. Nikad problema.
Kupio sam nove te Beru na nagovor, kao to je super kad ono k od svjećice. Imao sam boxera 1.6 sa 76000 km, bomba od motora da se razumijemo. Nikako nije radio. Kasnije sam iste takve našao u 16v boxeru nove, nije se dao upaliti. Onda sam ih stavio za probu u svoju Mareu, jedva upalio auto i sva se tresla. Katastrofa. Zavitlao u smeće doslovno nove svijećice. Kad sam stavio stare originalne svijećice iz Maree sa bog zna koliko km zapalio iz prve. Ima toga još, da ne nabrajam da sam 3 puta mijenjao nove u trgovini iste zbog moguće neispravnosti i svaki puta isti slučaj.

P.S. Da ne duljim, neka nađe bilo kakve svijećice sa jednom elektrodom. Ili ako ima nekog da mu posudi za probu.
Možda su te Beru trenutno u redu u njegovom autu ali ja sam alergičan na njih zato sam rekao da ih baci i stavi druge jer sam imao takav problem sa njima.
…senza cuore saremmo solo macchine…
http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,9175.0.html

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #884 u: 17-09-2012, 19:36:23 »
boxer 8v sa jednom elektrodom mi jedino radi na iridium i to negaranitrano, sa beru mi je jedino radio oke. nepricam samo o svom nego o autima koje sam radio i niko se nije bunio..

16v nevjerujem da ce radit kak treba jer je osjetljiv na svjecice onak ebacki.. a marea nije bas puno bolja od 16v. da rezimiram beru ultra x mi je na 8v boxeru doso najblize orginalu. dok 16v sa goldenom neradi a sa ngk odlicno radi.

i bosna je kod mene uvijek na cijeni pogotovo kod turbaka.  :ok:

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #885 u: 17-09-2012, 19:58:12 »
Ja na svojoj boxerici imam golden lodge i prezadovoljan sam.Kaj cu stavit gore kad budu za mijenjati,neznam.Btw koliko goldenice mogu izdrzat?

slanni

• Gost
« Odgovori #886 u: 18-09-2012, 18:57:02 »
hitno mi treba relej ventilatora i klime,za alfu 145 1.3  boxer.95 godina.

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #887 u: 18-09-2012, 19:12:42 »
Relej kupis novi u ducanu,max 100kn.

slanni

• Gost
« Odgovori #888 u: 18-09-2012, 19:19:55 »
a di ima,

Offline verde_tropico

• Sa stažom
    • Brela
« Odgovori #889 u: 19-09-2012, 00:02:32 »
imaš u tokića, imaš u autokreše, autohrvatska isto drži, samo ponesi stari sa sobom, da ti mogu po uzorku nać odgovarajući

Svecc

• Gost
« Odgovori #890 u: 26-09-2012, 21:07:40 »
Evo i ja sam postao vlasnik Alfe kao i puno vas. Ovo mi je prvi auto, mladi sam vozac polozio sam tek prije mjesec dana, auto imam 3 tjedna. Mislim da sam dosta jeftino proso kaj se tice cijene, a i radio sam ovo ljeto s ciljem da si kupim auto. Naravno alfa mi je bila u prvom planu  :icon_wink:  Uglavnom imam dosta pitanja. Puno bi mi pomoglo kad bi sve procitali jer ja se ne kuzim u nis tek sam polozio, pa eto unaprijed hvala  :mah: Evo ne znam od kud da pocnem. Evo od od ovih, recimo, manjih stvarcica. Vidio sam po forumu da nisam jedini koji ima ovaj problem. Naime rijec je o krovnom tapecirungu. Objesio se. Ne zamaram se previse time, ali evo vec da spomenem pa ako ima neko nekakav dobar prijedlog u vezi toga dobro bi dosao. Kaj se tice zakljucavanja, mogu ga zakljucat samo sa suvozacke strane, na vozackoj strani bravica plese samo ljevo desno kad stavim unutra kljuc, fakat ne znam kaj je to. Svjetlo na krovu iznad zadnjih sjedala, predpostavljam trebalo bi se palit kad su vrata otvorena, uglavom to svjetlo malo radi, malo ne radi, kad se vozim zna svjetlucat pa se zgasi i tak. Prozirna plastika koja je na njemu je strgana nju sam nekak ucvrstio pa stoji, al dobro to je manja sitnica koja me ne brine tolko. Na zadnjim sicevima ima par skurenih djelova od cigarete, to me i ne smeta tolko, al dal je dobro stavit nekakvu presvlaku?! Uglavnom to su te neke sitnice interijera koje me toliko ne zamaraju, e sad prelazim na ono vaznije; mehaniku! Kaj se tog tice imam hrpu pitanja. Ni sam ne znam od kud da krenem. Evo recimo kaj me dosta zabrivanja, stojim u leru, i kazaljka od okretaja se lagano cim, od 1500 pa pada na 500 okretaja, motor po tiho prede, i sam se zgasi, skroz utihne. Ali ta pojava nije cesta, to mi se zna desit tu i tam, dost cesto kak sam sparkiran na brdu, prema dolje, kad ga upalim. Par ljudi  mi je reklo da je mozda jer imam malo benge, al nije to jedini slucaj, i na ravnom se zna dogodit. evo recimo prije par dana sam ga natocio za 100 kuna, krenem sa benzinske, i nakon 200 metara je semafor i crveno na njemu, i nis ubacim ga iz druge u ler i zaustavim se, i opet to variranje sa kazaljkom i taj tihi zvuk motora kak "prede" i zgasi se. Nis idem ga upalit i treba mu par sekundi vise da upali, odnosno malo vise ga trebam "verglat" da upali, e al onda ak ga ostavim tak opet u leru, opet ce se zgasit, ak ne zelim da se zgasi moram odma prva i krenut. Na iducem semaforu koda se nis nije desilo, radi normalno a kazaljka okretaja mirno stoji na 1000 okretaja. To stvarno ne znam kaj moze bit, neki frendovi su rekli da su mozda svjecice, ja stvarno ne znam. Dalje, vozim se normalno po kvartu 30 u drugoj, i auto mi zna zacukavat naprijed nazad, i to se desi na kratko, isto se zna i u trecoj desit kad se polakse vozim, dobivam osjecaj ko da ostajem bez benzina pa se to desava, ujak mi je reko kao da je to jer je visokoturažna mašina, makar sumnjam da se to zbog toga javlja. Sad ovaj vikend sam iso s njim do rijeke i nazad. Vozim se po staroj cesti jedno 70 km/h, 5 nas je u autu bilo(to je nebitno al eto tak sam naveo) i auto mi se lagano zatrese ljevo desno, al full lagano pol njih ni ne kuzi da se to znalo desit, i svijetlo od komandi lagano, zablicka, sad dal je nes u elektroniki il kaj stvarno ne znam, i to mi je frend reko da su najverojatnije svjecice, a i ja isto mislim. Nekad mi se kazaljka od benzina zna zakucavat, to je vjerojatno plovak. Recimo kaj je dobro, uopce se ne trese, nas 5 unutra po autoputu 180 sam ga nafrljio, nis sve normalno. Jedino kaj se desava kod te velike brzine, kaj mi na mojim vozackim vratima full puse. Al to sumnjam da je zbog tog jer su vrata malo spustena, kad ih otvorim do kraja puckaju, i brijem da je bio na toj strani karamboliran al nisam ziher. Gume su mi u banani, njih moram promijenit. Osim kaj su celave zadnja lijeva se zna sama ispustit do pol bara kaj mi se recimo desilo kad sam se vraco iz rijeke, sva sreca stao sam na bengi pa sam vidio i napumpo. Auspuh mi je negdje na sredini grane probusen, dobro se cuje kad nabijem gascinu al opet to bi trebo popravit, kad se spustam niz brdo zna pucketat, to me smeta. Planiro sam stavi sportski zracni filter, tj. "gljivu". Dal je to dobro il?! Eto uglavnom, to je odprilike to, za sad sa pitanjima. Vjerojatno sam vas zatrovo sa ovakim tekstom, al svaki vas savjet bi mi puno pomogao, stoga jos jednom unaprijed hvala ! ! !  :mah:

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #891 u: 26-09-2012, 21:25:01 »
Ovo sam bravom,kod mene ista stvar.Stavi cu daljinsko i rijeseno.Zacukavanje-kablovi il svjecice.Gasenje,to neznam,mozda pumpa goriva.Imas tu kolega koji mozda znaju.Gljivu nemoj stavljat,ja sam na svoju za probu stavio i ko da je izgubila snagu.Ostavi ovaj filter kaj imas i skini rezonantnu kutiju(ono crno kockasto sa lijeve strane kod veznog lima) i imat ces dobar zvuk.

Svecc

• Gost
« Odgovori #892 u: 26-09-2012, 21:29:47 »
Aha, kaj to daljinsko, kolko love bi to isplao da stavljam?! To za zacukavanje su mi isto rekli ili kablovi ili svijecice, to cu sto prije promijenit, i kolko odprilike love bi ispalo?! Za gasenje mi je isto frend reko da je mozda pumpa goriva al da nije ziher, dobro bum vidio kaj ce ostali napisat. Da ovo sa filterom, vec sam probo, skino sam ga sa kutije stavio na crijevo carapu da nejde smece i motor i brutalno se cuje, a dal trosi vise benge ak se tak vozim, i dal mu moze bit kaj?, uglavnom hvala na odgovoru  :ok:

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #893 u: 26-09-2012, 21:46:56 »
Nemoze,samo ostavi onu cijev za dotok hladnog zraka.Centralno kosta cca 250kn,ima na njuskalu koliko hoces.Najbolje ti nju odvezi na dijagnostiku i znat ces sve kaj ju muci.

Svecc

• Gost
« Odgovori #894 u: 26-09-2012, 21:51:41 »
Koju cijev, sad sam se skroz zbunio. Ona rebrasta cijev koja ide na kutiju, na nju mislis?! Da morat cu je odfurat kod nekog da je dobro spregleda...

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #895 u: 26-09-2012, 22:43:14 »
Da,onu rebrastu.Kroz nju hladan zrak ide u motor.Ak je nemas,nije strasnoa,al meni je auto bez nje slabije potezao.Kao sa gljivom.

Svecc

• Gost
« Odgovori #896 u: 26-09-2012, 22:53:10 »
Aha da oke, sad znam. Fala  :ok:

zexx

• Gost
« Odgovori #897 u: 14-10-2012, 20:07:58 »
Moželi mi tko pomoći,imam alfu 146.1995.god.1.4. Box motor,ima plin,gubi mi snagu u vožnji uz usponu,recimo auto putem postiže brzinu do  150-km,al malo uspona gubi snagu. Drugi motor sam ubacio isti 1.4.box i isto se ponaša nema snage,i to ni na benzin ni na plin isto se ponaša,al na ler gasu ljepše radi na plinu nego na benzibu,i mislim čak da je  malko jači na plinu nego na benzinu. Nove svjećice,kablovi su promjenuti i ništa nije bolje. Faza motora je 100 %.ispravna,svjećice se bjele ko snijg kad se izvidaju,ne troši ulje morot,al neće u brigu da starta i nema snage,može tko reći šta da radim. Pozdrav  :clap2:
« Zadnja izmjena: 14-10-2012, 20:24:44 od zexx »

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #898 u: 14-10-2012, 21:14:56 »
Koliko kilometara ima? Moguće je da su benzinski injektori vriti...
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #899 u: 14-10-2012, 21:19:31 »
Moguce da su injektori ko sto kaze kolega Bero,mozda ti plin nije dobro postelan pa zato.Al to ti je 1.4 nemoj od nje ocekivat neka ubrzanja i razvijanje enormnih brzina.To je solidan autic za normalnu voznju.