Molim za informaciju, ako je netko to već prolazio - koliko se obično čeka na atest kod CVH?
Prisilili su me na atest Eibach opruga za GT i sada to čekam već 6 dana i ne mogu završiti tehnički dok to ne dobijem.
I ok, nemam ja problem s tim da se takve stvari atestiraju, to je u konačnici bitno za sigurnost sviju nas i da se maknu s ceste razna fušerska krpanja na starim kantama, ali zašto se to u Hrvatskoj ne može napraviti lijepo pristojno i bez stresa? I zašto cijena takveg atesta nije minimalna kada se radi o već certificiranoj dogradnji koju je već odradio TUV i koja je zapravo već plaćena kroz cijenu kupljenog dijela s EU atestom?
Za moj račun, kada se prelazi s jednog "labavijeg" sustava kakav je ovdje bio desetljećima, na taj super-strogi gdje se i za manje i EU standardizirane modifikacije pravi problem, onda ne treba utjerivati represiju i ljude stavljati u neugodne situacije, već bi bilo korektno prvi put samo izdati upozorenje i dati neki rok da se stvar atestira.
Npr. konkretno za ove opruge, radi se slon od muhe; znamo svi da je auto s običnim cestovnim Eibachom niži tek 2-3 cm i da same opruge nisu crvene boje, ne bi se niti primjetilo - jer auto tek sada izgleda proporcionalno (bio je kao divokoza) i znamo da TUV svojom reputacijom jamči da su te opruge vrhunske i isprobane u svim uvjetima i atestirane po njihovim visokim njemačkim standardima.
Dakle, to sigurno nije nikakva prometna "ugroza", već je stvarni motiv u ovom slučaju forsiranje naplate skupog atesta i ekstra prihod za, u krajnju liniju, privatnu tvrtku. Taj dio smatram da nije korektan prema građanima i da ga treba korigirati na način da su atesti koje je već odradio TUV naplaćuju minimalno (kada smo već u EU!) i da se za dorade koje nisu stvarni tehnički problem po prvi put izdaje upozorenje i rok za atestiranje.