19-04-2026, 19:23:06

Autor Tema: Atest / Homologacija - Institut za vozila, CVH  (Posjeta: 138224 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Surovi

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo Croma 1.9 JTD 16V
    • Zagreb
Odg: Atest / Homologacija - Institut za vozila, CVH
« Odgovori #60 u: 05-01-2014, 21:34:55 »
to govoris o novoj fiat cromi  :?:

Da, nova Croma.
Nekak mi ne pašu niskoprofilne uz taj auto :)
225/50-17 izgledaju taman što se tiče omjera gume i felge al bih radije malko veće kotače jer na Cromi izgledaju maleno.
Uzeo bih 225/50-18 da se može nać nešto dobro al nema pa...
Trenutno biram između 215/55-17 i 225/55-17. Vidjet ću što će reć na tehničkom.
« Zadnja izmjena: 05-01-2014, 21:36:23 od Surovi »

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #61 u: 05-01-2014, 21:36:29 »
uzmi 235/45/18 mislim da njih možeš i upisati  :da:
Nije bolest sve što boli

Offline Surovi

• Starosjedioc
  • Alfa Romeo Croma 1.9 JTD 16V
    • Zagreb
« Odgovori #62 u: 05-01-2014, 21:39:13 »
Gledao sam i njih al mi je to već prilično široko.
Na 225/45-18 se ne smiju montirat lanci (vjerojatno zbog struganja) pa mi se čini da bi te mogle strugat.
Razmišljam i o njima al su malko na margini :).
Hvala!

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #63 u: 05-01-2014, 21:41:51 »
I spušten auto se može bez problema atestirati ako federi imaju certifikat (TUV atest). Kako bi se prodavali svi ti kitovi

Da li za ovo treba ići posebno baš u određenu STP ili može bilo gdje? Pojaviše se i prijaviš, ili treba unaprijed dogovoriti i slično? Može li bilo koji kontrolor dotično atestirati?
I što uopće gledaju? Samo papire od proizvođača gewindi ili?
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline z3kan

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Caponord 1200, SR GT 200, hibridna Toyota
    • Zagreb
« Odgovori #64 u: 05-01-2014, 22:20:55 »
koliko sam ja upoznat sa atestom jer planiram atestirat 75icu za xenone trebaš imat leću koja ima niveliranje farova,trebaš imat peraće farova i ako to ideš atestirat to se zove mali atest koji manje košta i možeš to napraviti u bilo kojoj stanici za tehnički, isto vrijedi za colažu kotaća .... ako atestiraš plin to je pak nešto drugačije i nešto više košta i za to ideš u CVH ... kod atestiranja motora ako nije bilo preinaka po nosaćima na kroseriji možeš to napraviti u bilo kojoj stanici za tehnički,ako imaš preinaka po nosaćima i bilo je varenja onda ideš u CVH .... s preinakama ili bez atest motora je veliki atest

takvu sam informaciju čuo
By Demons Be Driven

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #65 u: 05-01-2014, 22:27:17 »
dobro si cuo za motor, ide se u tehnicki i tamo se slika i gleda i ako imas recimo podatke od motora da se ugrađivao u taj auto onda je to sve puno lakse, recimo 2.5 v6 u 2.0 ts 156 ide bez beda al 3.0 je vec upitno jer nije bio ugrađivan,
i obavezno se ide na motor iznad znaci nemozes umjesto jts-a stavit ts-a jer je ts manje ekoloski i stariji motor, ili recimo umjesto euro 4 stavit euro 3 motor i atestirat.

i receno mi je da sto se tice motora puno je lakse atestirat slabiji motor u jacem autu recimo 1.9 jtd u 2.0 ts skoljci nego stavit 2.5 u 2.0 ts skoljku makar je ovjes i kocnice iste jebaj ga.

isto tako mi je receno da ako se atestira nes tipa motor ili plin auto vracaj u serijalu jer je lakse i brze zato jer ce te jebat kod atesta motora zasto imas gore 4klipne celjusti i 305 diskove ako je u serijali 280 disk i 1 klipna celjust ili felge, spojelri i sl. stvari po autu.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline dragan75

• Na probi
  • *
    • Sr.Mitrovica srem
« Odgovori #66 u: 06-01-2014, 18:34:38 »
jbt citam ovde moz voziti ina 3 tocka smo da uzmu pare...
jedino sto me deru za motor vozim ga godisnje  placam skoro skuplje nego za kola..

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #67 u: 08-01-2014, 23:10:32 »
koliko sam ja upoznat sa atestom jer planiram atestirat 75icu za xenone trebaš imat leću koja ima niveliranje farova,trebaš imat peraće farova i ako to ideš atestirat to se zove mali atest koji manje košta i možeš to napraviti u bilo kojoj stanici za tehnički, isto vrijedi za colažu kotaća .... ako atestiraš plin to je pak nešto drugačije i nešto više košta i za to ideš u CVH ... kod atestiranja motora ako nije bilo preinaka po nosaćima na kroseriji možeš to napraviti u bilo kojoj stanici za tehnički,ako imaš preinaka po nosaćima i bilo je varenja onda ideš u CVH .... s preinakama ili bez atest motora je veliki atest

takvu sam informaciju čuo

sa xenonom nije baš samo tako.. treba imati perače, treba imat automatsku nivelaciju, treba imati leće, i uz sve to forsiraju koliko sam čuo da far mora imati oznaku da je za xenon, a naknadna ugradnja leća ne prolazi po zadnjim informacijama.. tak da.. nisam baš siguran da češ to tako lako uspijet na 75...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline z3kan

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Caponord 1200, SR GT 200, hibridna Toyota
    • Zagreb
« Odgovori #68 u: 09-01-2014, 08:38:34 »
sa xenonom nije baš samo tako.. treba imati perače, treba imat automatsku nivelaciju, treba imati leće, i uz sve to forsiraju koliko sam čuo da far mora imati oznaku da je za xenon, a naknadna ugradnja leća ne prolazi po zadnjim informacijama.. tak da.. nisam baš siguran da češ to tako lako uspijet na 75...

nemislim xenon stavljat ... to sam se nadovezao na post od prije  :hap:
By Demons Be Driven

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #69 u: 09-01-2014, 08:53:54 »
:ok: onda sam ja krivo skuzio  :pivo:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Brle

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #70 u: 24-01-2014, 17:59:28 »
Malo da se nadovezem na temu....U planu imam i ja atestirati 16" ali to nebi bio problem da nemam jos ostalih stvari na autu  :n075: Prijatelj Damir (Maverick) ce mi sigurno raditi papirologiju za atest. Problem je taj da u CVH svako svoje tumaci. Jedan kaze da treba imati TUV, jedan kaze TUV i racun, jedan mi je za felge rekao da cai i za njih TUV trebam. Imam isto gewinde na autu tako da one imaju TUV samo ih treba atestirati. Sto se xenona tice Mora imat lecu  i balaste sa certifikatom (TUV) perace i auto nivelaciju. To je sve najbolje poskidati sa neke Alfe jer sa nekakvim kemijanjem ce tesko proci. Pitanje je dana kada cu ici na atest pa vam mogu sve iz prve ruke javiti  :icon_wink:

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #71 u: 24-01-2014, 21:35:11 »
CVH radi gluposti, umjesto da svaku preinaku koja poboljsava svojstva automobila prihvaćaju i potiču, oni to koče. Kada bi se dobro napravljen posao koji je upgrade lako atestirao, svi bi se vozili sigurnije, a ne tako da se djelovi s auta skidaju za tehnički  :henker:

Meni je vrhunac apsurda izjava vještaka koji je Opačkov Nissan procijenio kao tehnički neispravan i opasan po sudionike u prometu, s naglaskom na drugi dio. Čudi me da ga nitko još za tu izjavu nije prozvao da odgovara svojim poslom za gluposti.  :violent-smiley-039:

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #72 u: 25-01-2014, 20:30:44 »
mozda da naprave granicu izmedju plasticarenja i felgi koje su zaista prevelike i guma koje su nebulozne sa onime sto zaista povecava samu sigurnost u prometu kao sto je ovjes i kocnice ali tu je problem gevindi sto ekipa ih zavida u pod bolesno pa je auto skoro neupotrebljiv ili netko radi adaptere za celjusti sa 3mm aluminija (karikiram)

cvh kod nas nece sigurno jos par godina doc na zrelo kako bi trebalo bit.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Vasko

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #73 u: 26-01-2014, 08:39:38 »
Ne bavi we CVH sigurnoscu u prometu, ne bave se stanice za tehnicki pregled ekologijom, ne bqvi se policija nasom sigurnoscu.... Itd itd.

Ako bi cvh atestirao svaki dobro instalirani xenon, svi bi se vozili sa xenonima i svi bi vidjeli bolje... I kako bi se onda osjecali oni jadnici koji su xenon paket doplatili soma eura na svoje aute? Poanta je, ako hoces brzi sportski opremljeniji auto - plati vw-u, alfi, audiju, beemveju i slicno a ne da sam napravis tako nesto i prodjes jeftino.
 Ja bih to definirao kao globalni reket jer mi nitko ne moze reci da jedan Yugo zagadiuje vise od amg e 63 ili tako nekog cudovista pa su opet poruseni na pregledima zbog "ekologije"

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #74 u: 26-01-2014, 09:11:33 »
Ne bavi we CVH sigurnoscu u prometu, ne bave se stanice za tehnicki pregled ekologijom, ne bqvi se policija nasom sigurnoscu.... Itd itd.

Ako bi cvh atestirao svaki dobro instalirani xenon, svi bi se vozili sa xenonima i svi bi vidjeli bolje... I kako bi se onda osjecali oni jadnici koji su xenon paket doplatili soma eura na svoje aute? Poanta je, ako hoces brzi sportski opremljeniji auto - plati vw-u, alfi, audiju, beemveju i slicno a ne da sam napravis tako nesto i prodjes jeftino.
 Ja bih to definirao kao globalni reket jer mi nitko ne moze reci da jedan Yugo zagadiuje vise od amg e 63 ili tako nekog cudovista pa su opet poruseni na pregledima zbog "ekologije"

vidi dobar ksenon plus perači plus nivelacija ima tu troška ako hoćeš napraviti kako treba, ja trenutno razmišljam da uzmem još jedne farove koje bih preradili biksenon prstenovi led i sl i ako se radi sa pravim stvarima trošak je popriličan oko 500€za oba fara sa time da ja imam perače i orginal ksenon na autu  :da:
Nije bolest sve što boli

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #75 u: 26-01-2014, 10:36:41 »

Dalo bi se diskutirati i na ovu temu dosta.... Stvar je da je auto u tvornici testirano i ispitano sa svim svojim dijelovima i ako ti ides nesto mijenjati, znaci trebao bi testirati ispravnost istog i kako to djeluje na auto. Sto se tice tih xenona, radi se o tome da puno jeftinjaka je po cestama, jer ako stavis pravu stvar, i ona ce te poprilicno kostati. Koliko puta na cesti se dogodi da te zasljepljuje netko kineskim xenonima, bez nivelacije i ostalog....
Taj e63amg ima sigurno bolje eko norme od yuga... Pa pogledaj tko najvise dimi po cesti, yuga, stari golfovi i slicno....
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #76 u: 26-01-2014, 12:29:33 »
Svakako daleko najvise dime ovi do bola nachipirani cadjavci :hehe:  :hap:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #77 u: 26-01-2014, 14:10:43 »

:batin

:funny:
Nije bolest sve što boli

Offline kristyanhr

• Starosjedioc
  • EX: Fiat Punto mk2 1.9DS Trenutačno: AR156 1.8TS
    • Slavonski Brod
    • NANO Autodetailing Centar
« Odgovori #78 u: 26-01-2014, 14:15:10 »
:handclap: :handclap: :good post
 :funny:
Darijan Kosić: "Alfizam je religija."
Certified Gtechniq Detailer - http://nano-kj.hr/nano.php

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #79 u: 26-01-2014, 21:23:50 »
Slažem se da Mercedes ima bolji motor, zadovoljava bolje eko norme po kW i slično. No kao auto sigurno zagađuje barem duplo više od jednog jugića jer ima 8 puta više kW, 3 puta više kg, duplo šire gume, duplo veću prosječnu putnu brzinu i slično.

Neznam koliko je točan podatak ali za Yugo sam našao da ima 172g/km CO2 dok spomenuti AMG ima 345g/km.

To su prvi podaci na koje sam naletio ali se čine logicni. Svatko tko zna išta o motorima sa unutarnjim sagorijevanjem zna da se snaga dobija loženjem nekog goriva. Ako hoćeš više snage, daj više goriva i više zraka. Tu možemo pričati o suvremenijim motorima o poboljšanju iskoristivosti, o čistijim gorivima i neznam što sve ne. Ali bottom line je da jedan vrlo snažni auto za isti učinak samelje više goriva, potroši više dragocjenog nam kisika, proizvede više CO2 od jednog vrlo slabašnog rudimentarnog auta. I svaki put kada se povede ta debata netko spomene hibride, koji su kao EKO auti, a kompletan eco footprint im je gori od bilo kojeg wartburga. (samo sa proizvodnjom i deponiranjem baterija)

Slažem se da treba raditi reda i da ne treba dopustiti da se ljudi voze u autima za koje nije sigurno ni da li će krenuti ni da li će stati kada to vozač zaželi, a kamoli nešto više. Ali činjenica je da ovi u STP-ima više to ne rade nego provjeravaju papire i certifikate. Spomenut je primjer mog oca koji je instalirao certificiranu kuku u ovlaštenom servisu za te kuke, pa je imao 4 dana posla da je upišu u knjižicu.

Druga točka je bio xenon - Jens je ugrađivao svojedobno Morimoto leće za nekih 2000 +/- koja kuna. Prvoklasni ksenon možda i bolji od većine OEM. Ali onda auto mora imati perače, hm hm, ajde neka. Onda su se sjetili mora auto imati automatsku nivelaciju - Zašto? Zato da xenon ne zasljepljuje vozače koji dolaze ususret kada natovariš auto. Pa imaš ručnu nivelaciju i kada nakrcaš auto spustiš svjetla. Ali onda će nevjerni Tome reći: e da a šta je sa onima koji ne spuste snop? Mislim da onda ni ne igra da li je ksenon, halogen, led ili laser jer loše poštelani far zasljepljuje bez obzira na način pretvorbe električne energije u svjetlosnu (ok jača svjetla zasljepljuju jače - logicno). Probajte jednom staviti na "divlje" ksenon u auto bez leća bez išta i naštimajte visinu kako treba. Usporedite to sa autom koji ima 8 paketa pločica u prtljažniku pa svijetli nebu pod oblake sa običnim 8 kunskim halogenim romantično žućkastim svjetlima. Kome će nailazeći promet više blendati?

Ponavljam, slažem se da treba napraviti reda na cestama i da se sa sigurnošću u prometu nije za igrati, ali previše je činjenica koje opovrgavaju njihovu brigu o sigurnosti na cestama.
Nisu dečki u STP-ima krivi, kriv je sistem, barem po mojem skromnom mišljenju. Sistem koji je krut i tvrd do bola, a koji opet onda dopušta da se registrira sve i svašta što možemo svakim danom vidjeti na cestama.

:mah:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #80 u: 26-01-2014, 22:02:21 »
sistem je tvrd  :?:
nek postanu pola kao talijani pa ces vidit sta je stega. ja sam skoro isao na slep sluzbi na tehnicki pregled jer nisam imao papire tko mi je napravio adaptere za celjusti od 147 gta na 147 jtd. skuzio mi je pandur i rekao neka to skinem jer sljedeci put ce me kostat da se necu oporavit 6 mjeseci od kazne i troskva. auto je na tal tablice i zaustavila me tal  :pol:
od nove godine su uveli zakon o felgama, mozes stavit drugu felgu ali samo ako odgovara svim dimenzijama kao i tvornicka. znaci razmak rupa ET sirina , sve mora bit kao original.  nema atestiranja drugih.

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #81 u: 26-01-2014, 22:44:03 »
kad smo lagano u off neko je spomenuo mecku i audi i bmw za xenone ledice i sl.  :color:

iskreno nebijem na kurac svaki audi al svaki sa tvornickim svjetlima u led i xenon izvedbi isto tako nabijem pola mečki i pola bmw-a jer svjetla prokleto zasljeljuju dok sam u kombiju jos kako tako al na otvorenoj cesti majke ti drage zasljepi me 99 puta z 1 km
svaka grabica, neravnina, lezeci, manji prijevoj ma bilo koji kamencic prokleti visi od 1mm taj auto pravi svjetlosni rat ko u zvjezdanim ratovima kad se šoraju onim macevima sto svjetle, neznam ko tom audiju dade svake godien naljepnicu da je ispravan, iskreno razmisljam da iza ugradim 2x kamionska reflektora od 24v uz pretvarac po 100w sa foto senzorima na krovu auta i kad god ih osvjetli da mu upali reflektore.

ja vjerujem da je vozacu super svjetlo al nije on sam na cesti, jel ta auto nivelacija toliko glupa ili koji šit.?

pardon na slovima i nepotrebnim rjecima.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #82 u: 26-01-2014, 22:54:27 »
sistem je tvrd  :?:
nek postanu pola kao talijani pa ces vidit sta je stega. ja sam skoro isao na slep sluzbi na tehnicki pregled jer nisam imao papire tko mi je napravio adaptere za celjusti od 147 gta na 147 jtd. skuzio mi je pandur i rekao neka to skinem jer sljedeci put ce me kostat da se necu oporavit 6 mjeseci od kazne i troskva. auto je na tal tablice i zaustavila me tal  :pol:
od nove godine su uveli zakon o felgama, mozes stavit drugu felgu ali samo ako odgovara svim dimenzijama kao i tvornicka. znaci razmak rupa ET sirina , sve mora bit kao original.  nema atestiranja drugih.

U svakoj zemlji je drugacije izgleda, austrija je navodno najrigoroznija po tom pitanju, ali se sve moze atestirati ako se imaju papiri i ako zbilja zadovoljava uvjete sigurnosti, mislim ima tu toga jos more al ovo je ukratko, klaudio moze napisazi vise o tome sto se tice npr slovenije :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #83 u: 28-01-2014, 21:02:53 »
U svakoj zemlji je drugacije izgleda, austrija je navodno najrigoroznija po tom pitanju, ali se sve moze atestirati ako se imaju papiri i ako zbilja zadovoljava uvjete sigurnosti, mislim ima tu toga jos more al ovo je ukratko, klaudio moze napisazi vise o tome sto se tice npr slovenije :ok:

:ok:

mislim da je laudio pricao nesto kad se neki vrancuz zanimao za kupnju njegove ali je odustao jer to ne moze regat u franc. to ce on bolje znat  :da:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #84 u: 28-01-2014, 21:24:29 »
Da, svaka zemlja ima svoje odredbe..

Bilo bi idealno da npr sve clanice EU imaju identicna pravila kao npr u njemackoj/sloveniji, sve je lijepo doneseno i slozeno, vecina se moze ali uz dokumentaciju i naravno sigurnost, po meni jako dobar kompromis, rijesis se cuninga i home made garage zdelanca i povecas sigurnost prometala na cesti, a omogucit ljudima na pravilan/siguran nacin napraviti zeljene preinake na vozilu, po meni idealno :ok:
« Zadnja izmjena: 28-01-2014, 21:26:35 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #85 u: 28-01-2014, 22:09:45 »
ja bi još postrožio, ajde mi reci ko je odpeljo auto u neki servis ili radionu koja se bavi bilo kakvim preinakama i da je to napravljeno stručno i ispitano, svi nekaj kemijaju kod "Franje" u garaži i onda se čude kak nemogu dobit papire, žicaju potvrde i račune da zmuljaju na atestu, ko uredno kupi od ovlaštene trgovine dobije papir za to,
odnese u servis da mu se složi i onda na atest
Spider 115

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #86 u: 28-01-2014, 23:09:44 »
Pero, ne citas.. Zemlje koje sam naveo imaju to lijepo odredjeno, sve mora imat papire, sve mora bit upisano u prometnu ili na poseban papir o atestu (vece stvari) a sve za sto je zbilja potrebno vise sigurnosti zahtjva racun od servisa koji je to ugradio, cisto jednostavno.. Postrozivati tako neku logicnu stvar nema zbilja smisla kad sve lijepo drzi vodu..
« Zadnja izmjena: 28-01-2014, 23:11:14 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #87 u: 28-01-2014, 23:22:14 »
čitam, čitam
nije ovo išlo tebe, nego indijanaca kaj sklepaju u garaži nekakve pile i onda se čude kaj nemogu na cestu
Spider 115

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #88 u: 28-01-2014, 23:26:02 »
:ok: :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #89 u: 02-02-2014, 14:44:53 »
Sto se tice naknadnih ugradjivanja Xenona je u Svabiji ovako, a i "iskreno" se nadam da ce tako doci i kod na jer zasljepljivanje autiju na nasim cestama je katastrofa. Aj nes cemo ugradit nek ja vidim a to sto cu drugoga zasljepit nema veze, i tu pocinje lutrija u sljepom hodu na koju se stranu ljevo frontalno ili desno u jarak. Malo promatrajte. Svi serijski auti imaju sa Xenonima i dizne ta ciscenje farova. Frenda su izvukli na kontroli vidili da ima kao xenone, pogledaju dizne, uupps nema ih. Nemoj ih imat ni problem. Posljedica je bila 2 boda i mislim 2xx €, i povrarak u prvobitno stanje.

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk