Kod atesta za kotače je bitno da ne vire van, da nigdje ne stružu pod opterećenjem i da nisu pretjerano veliki ili pretjerano mali.
Maksimalno preporučeno odstupanje (stručnjaka iz branše) bilo je 5% u bilo kojem smijeru. To do prije koju godinu uopće nije dolazilo u pitanje ni na tehničkom ni kod policije. Meni je jednom majstor na tehničkom uzeo kalkulator u ruke, otkucao brojeve, nasmijao se i rekao "vozi".
Kasnije su to smanjili na 2,5% al nitko nije cjepidlačio jer su svi računali odokativno.
Ovo bi prije prošlo bez ikakvih pitanja jer je razlika u promjeru u odnosu na 225/45-18, koje su s tim autom dolazile uz jači motor i/ili max opremu, manja od 3%.
Na auto bi išli kraći federi zbog manjeg ljuljanja, a ne da bude "zabijen/ubijen u pod" Imao sam malo spušten auto i s njim sam imao problema sa penjanjem na neke rubnike. Više to ne želim

I spušten auto se može bez problema atestirati ako federi imaju certifikat (TUV atest). Kako bi se prodavali svi ti kitovi kad to ne bi bilo legalno? Kako bi AMG, Brabus ili Lorinser prodavali aute da se ne može?
Nisam znao ovo za atest u stanici za tehnički. Ako je tako onda će to ić bez problema

Hvala!