20-04-2026, 21:17:45

Autor Tema: Alfa Romeo Giulia  (Posjeta: 1165612 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online Big D

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
Odg: Alfa Romeo Giulia
« Odgovori #12660 u: 27-09-2019, 12:16:54 »
Hebem im sunce nesposobno, stvarno je vrijeme da se Alfa proda nekom sposobnijem.
Ali Giuliu ću kupiti i ovakvu zastarjelu  :love:

Offline SALE-82

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
« Odgovori #12661 u: 27-09-2019, 15:15:32 »
Gledao sam giuliu da uzmem iako ima za mene mali prtljažnik ali kao što je dobar dio ljudi ovdje navelo dosta kasne za konkurencijom. Meni bitna stavka su svjetla ( jer imam dosta noćne vožnje) dok manje više svi u doplatu nude led farove alfa je još uvijek na xenon , karavanska izvedba bi mi dobro došla jer je stelvio koji je veći za mene skup
Meni kad krene u životu, toliko se zalaufa, da krene bez mene.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #12662 u: 27-09-2019, 15:32:17 »
Gledao sam giuliu da uzmem iako ima za mene mali prtljažnik ali kao što je dobar dio ljudi ovdje navelo dosta kasne za konkurencijom. Meni bitna stavka su svjetla ( jer imam dosta noćne vožnje) dok manje više svi u doplatu nude led farove alfa je još uvijek na xenon , karavanska izvedba bi mi dobro došla jer je stelvio koji je veći za mene skup

Jel taj LED u svakoj aplikaciji bolji izbor od dobrog xsenona?

Offline S.M.

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #12663 u: 27-09-2019, 15:32:48 »
AFS 35W i dan danas svijetli bolje od svih Full LED svjetala. Naravno nije dobar kod prilagodbe kao Matrix Full LED i to je jedina mana. To je ionako bit l za Nijemce. Statistika prodaje u drugim zemljama govori da kupci ne traže Matrix LED.

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #12664 u: 27-09-2019, 15:38:17 »
Gledam cesto ovdje prigovore na infotainment i neimanje led svjetala?
Giuliu Veloce 210ks diesel vozim vec 2.5g i sada ima 75000km. Sve moji kilometri u tom autu.
Osim pocetnog problema sa parking senzorima naprijed lijevo nisam imao nikakvih problema, pomaknuo sam okvir tablice i sve 5. Nesto rijesivo u 5min. Ostatak infotainmenta mi radi korektno i ima sve meni potrebno. MY20 donosi samo jos neka poboljsanja, recimo zaslon telefona na displayu auta, zgodno.
Nocne voznje imam dosta i nisam primjetio da mi fali led. Necu zbog neimanja led svjetala prekriziti neki auto.

Auto kupujem zbog voznje, prvi odabir i zbog prostora, drugi parametar. Giulia u mom slucaju zadovoljava sve: more, skijanja, sluzbene puteve sa 4 covjeka u autu, sve.

I ponovit cu 100ti puta, vozacki u toj klasi jos uvijek top automobil.
Moja zamjerka ide samo na paletu motora ali realno 150/180/210ks diesel i 200/280ks benzin odradjuju sve bez problema. Za veliku vecinu ljudi i vise nego dovoljno. Meni tu fali nesto tipa 280ks diesel i 350ks benzin i cisti rwd ali to sam ja, nebitan mali postotak. Uzmi si 510ks prijatelju ako ti je malo  :hap:

Auto je odlican, tocka! Ne kupujem play station nego automobil da se sa gustom prevezem od A do B.

niza i gas!

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: jakov, kizo, tomo AR 159

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #12665 u: 27-09-2019, 16:11:01 »
Ostatak infotainmenta mi radi korektno i ima sve meni potrebno. MY20 donosi samo jos neka poboljsanja, recimo zaslon telefona na displayu auta, zgodno.

Čini mi se i da će ovo biti unutra:
http://www.press.fcaemea.com/press/article/fca-selects-the-cellular-connectivity-solution-of-transatel-ntt-group-in-europe-for-its-global-connected-vehicle-ecosystem

Baš ćemo vidjet.

Citat:
Meni tu fali nesto tipa 280ks diesel i 350ks benzin i cisti rwd ali to sam ja, nebitan mali postotak.

U bliskoj budućnosti će FCA točnije Maserati imati motor sa cca 350 KS koji će moći ići u Giuliu i Stelvio. Uvjeren sam da i ako ga ponude nekima neće valjati jer nije V6 nego samo 2.0 4 cilindra. 

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Alanq4

Offline oliver

• Član Alfa kluba 15
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156, Giulietta, Stelvio, Junior
    • Kraljevica
« Odgovori #12666 u: 27-09-2019, 16:11:50 »
Gledam cesto ovdje prigovore na infotainment i neimanje led svjetala?
Giuliu Veloce 210ks diesel vozim vec 2.5g i sada ima 75000km. Sve moji kilometri u tom autu.
Osim pocetnog problema sa parking senzorima naprijed lijevo nisam imao nikakvih problema, pomaknuo sam okvir tablice i sve 5. Nesto rijesivo u 5min. Ostatak infotainmenta mi radi korektno i ima sve meni potrebno. MY20 donosi samo jos neka poboljsanja, recimo zaslon telefona na displayu auta, zgodno.
Nocne voznje imam dosta i nisam primjetio da mi fali led. Necu zbog neimanja led svjetala prekriziti neki auto.

Auto kupujem zbog voznje, prvi odabir i zbog prostora, drugi parametar. Giulia u mom slucaju zadovoljava sve: more, skijanja, sluzbene puteve sa 4 covjeka u autu, sve.

I ponovit cu 100ti puta, vozacki u toj klasi jos uvijek top automobil.
Moja zamjerka ide samo na paletu motora ali realno 150/180/210ks diesel i 200/280ks benzin odradjuju sve bez problema. Za veliku vecinu ljudi i vise nego dovoljno. Meni tu fali nesto tipa 280ks diesel i 350ks benzin i cisti rwd ali to sam ja, nebitan mali postotak. Uzmi si 510ks prijatelju ako ti je malo  :hap:

Auto je odlican, tocka! Ne kupujem play station nego automobil da se sa gustom prevezem od A do B.

:respect: :good post

Uz to LED nije dobar za kisu, jako rasprsuje svjetlo ali je fancy kao nebitne sitnice poput rezolucije ekrana, da li je touch ili ne itd.

Online Big D

• Ovisnik o alfistima
    • Čakovec
« Odgovori #12667 u: 27-09-2019, 16:14:33 »
Ja se tu slazem s Grdim i fakat mi uopce ne smetaju los infotainment ili nekakva neprakticna rjesenja, ako je auto vozacki dobar i ako mi sjedne izgled. Kak god mi je nespretno sjesti u Giuliu, sve zaboravim kad se uvalim, krenem, drkarim saltanje na rucicama... milina. Zabole me za velicinu ekrana, potrosnju i niski prtljaznik. Ali gomila ljudi na auto gleda kao na sredstvo prijevoza od tocke A do B, taljigaju se u guzvama po gradovima i bitne su im te raznorazne djidje midje kojima krate vrijeme. I oni su u vecini. Dodajte k tome nesposobnog zastupnika i normalno da je prodaja nikakva. Imamo forumasa koji u obitelji ima Giuliu, htio je uzeti jos jednu za sebe, medjutim prodajni zastupnici nisu u stanju sloziti cjenik. A covjek nije bahata seljacina koja s izloga vice "Daj kilu Dzulje, jebate led." I kaj sad, stize mu novi G20 sljedeci mjesec..

Sent from my NX595J using Tapatalk

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #12668 u: 27-09-2019, 16:26:20 »
Bigi kakva neprakticna rjesenja i nespretno sjesti? Znam da si ti veliki, ali nisam ni ja mali, 190cm i 115kg i vrhunski mi se sjedi u Giulii. Ono pomizanje sica prilikom paljenja i gasenja auta mi je vrh feature. Tocno me privuce i nastima u vozacku poziciju, odnosno odmakne kada ugasis auto i imas veliki prostor za izaci van.

Infotainment NIJE los nego dobar? Zasto los? Od kuda vam to ljudi da je los? Zato jer su novinari na internetu i u casopisu tako rekli? Velicina ekrana je 8.8” kod mene, od kada je to malo?
Izgleda vrhunski onako integritano u kokpit, a ne da kao vecini viri portable TV iz kokpita
niza i gas!

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: S.M.

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #12669 u: 27-09-2019, 16:38:13 »
:respect: :good post

Uz to LED nije dobar za kisu, jako rasprsuje svjetlo ali je fancy kao nebitne sitnice poput rezolucije ekrana, da li je touch ili ne itd.

U svijetu gdje se guzis da ti je konkurencija BMW,Mercedes i Audi dakle najjači premium igrači itekako je bitno da li imaš LED svijetla i dali imaš rezoluciju ekrana kao na Nokii 3310,to nisu sitnice,uostalom to se i vidi na prodaji,koja je mizerna i jadna.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Alanq4

Online Big D

• Ovisnik o alfistima
    • Čakovec
« Odgovori #12670 u: 27-09-2019, 16:38:18 »
Grdi, znaci da si 2-3 cm visi :-) Sjediti mi je super, ali sjedati u auto mi je malo cudno. Gle, kad ju kupim i kad cu sjedati svakodnevno, naviknuti cu se i necu ni primjetiti. A kaj se infotaimenta tice, moze biti najbolji, a moze i najlosiji, meni je to vise-manje nebitno. Ionak cesto ni ne palim radio, a tempomat tu i tam upalim da vidim radi li uopce.

Sent from my NX595J using Tapatalk
« Zadnja izmjena: 27-09-2019, 16:38:59 od Big D »

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #12671 u: 27-09-2019, 16:40:00 »
Bigi kakva neprakticna rjesenja i nespretno sjesti? Znam da si ti veliki, ali nisam ni ja mali, 190cm i 115kg i vrhunski mi se sjedi u Giulii. Ono pomizanje sica prilikom paljenja i gasenja auta mi je vrh feature. Tocno me privuce i nastima u vozacku poziciju, odnosno odmakne kada ugasis auto i imas veliki prostor za izaci van.

Infotainment NIJE los nego dobar? Zasto los? Od kuda vam to ljudi da je los? Zato jer su novinari na internetu i u casopisu tako rekli? Velicina ekrana je 8.8” kod mene, od kada je to malo?
Izgleda vrhunski onako integritano u kokpit, a ne da kao vecini viri portable TV iz kokpita

Veličina ekrana nije problem,problem je šugav prikaz na tom istom ekranu i jadna rezolucija,o kameri za unazad ne treba,to je dovoljno smiješno .

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #12672 u: 27-09-2019, 16:48:33 »
Rezolucija nije problem jer je identična kao na BMW 8.8" sustavima. Stražnja kamera je loša i tu neće biti unaprjeđenja dok ne ponude 360° kameru.

Offline Grdi

• Član Alfa kluba 18
  • Starosjedioc
  • *
    • Sveti Petar U Sumi
« Odgovori #12673 u: 27-09-2019, 16:51:07 »
Veličina ekrana nije problem,problem je šugav prikaz na tom istom ekranu i jadna rezolucija,o kameri za unazad ne treba,to je dovoljno smiješno .

Apsolutno netocno!
Na kraju krajevu dodji sutra na Grobnik pa vidis i u zivo. Onda jos i demonstracija na stazi zasto tvrdim da ta i takva Alfa masakrira konkurenciju u voznoj dimanici ako usporedis istu masineriju i snagu. Ako zato volimo auto, zar ne?!
Rezolucija kamere nije na nivou novih npr. G30 ili G20 ali nista losije od predhodnika F10/30 kad vec drobimo o bmw. Giulia je izasla 2016g. Nove Giulie MY20 ne znam kakva su poboljsanja po pitajnu rezolucija kamere i da li ih ima uopce?!
niza i gas!

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: djordjep

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #12674 u: 27-09-2019, 18:45:04 »
Rezolucija nije problem jer je identična kao na BMW 8.8" sustavima. Stražnja kamera je loša i tu neće biti unaprjeđenja dok ne ponude 360° kameru.

Stvarno je u 21. stoljeću bio problem staviti normalnu kameru u autu koji se toliko najavljivao,toliko razvijao,toliko kasnije(i još uvijek sve vezano za isti kasni) ? Kada će oni ponuditi 360° kameru? Zar stvarno nakon više od 3 godine na tržištu nije vrijeme da konačno upotpune opremu? Jadni su i takvi su im i rezultati.

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #12675 u: 27-09-2019, 18:47:08 »
Apsolutno netocno!
Na kraju krajevu dodji sutra na Grobnik pa vidis i u zivo. Onda jos i demonstracija na stazi zasto tvrdim da ta i takva Alfa masakrira konkurenciju u voznoj dimanici ako usporedis istu masineriju i snagu. Ako zato volimo auto, zar ne?!
Rezolucija kamere nije na nivou novih npr. G30 ili G20 ali nista losije od predhodnika F10/30 kad vec drobimo o bmw. Giulia je izasla 2016g. Nove Giulie MY20 ne znam kakva su poboljsanja po pitajnu rezolucija kamere i da li ih ima uopce?!

Niti u jednom dijelu nisam rekao ništa vezano za tj. protiv voznih osobina,dapače mislim da je najbolja u klasi,bolja nego nova serija3. Ono što nije na razini Škode Octavie ,a kamoli premuma na koji oni pucaju je zastarjela i nepotpuna oprema,i tu debelo kasne i kasnit će.

Offline AriVatanen

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 tbi
    • Osijek
« Odgovori #12676 u: 27-09-2019, 18:52:48 »
Rasprava se vodi oko svakodnevne limuzine, znači pretežno se misli na dizelicu. Svatko naravno gleda iz svog ugla, pa ću i ja napisati iz svog i zašto nisam kupio Giuliu, iako mi se i dalje sviđa i nisu mi bitni high tech gadgeti. Nisam mjerilo za druge, ali ono što tražim od auta je da zadovolji obiteljske potrebe, da dobro izgleda, da ima dobre vozne osobine, da ima meni bitnu opremu (xsenon ili led svjetla, automatik, navigacija, parking kamera za ženu). I da ima udobna sjedala. I onda zaključim da mi treba Veloce.

A pošto sam se selio i gradio kuću u Istri koja je probila sve budžete, došao je i faktor cijene više do izražaja. I tako tražeći 3-4 godine stare aute  u premium klasi , sve sam  ispregledao i odvagao i našao po meni najbolji kompromis cijene, voznih osobina i opreme. Q50 me izašao 18.000 eura, auto nije uvoz i u stanju je kao nov. Iz Njemačke je Giulia 180 ks s takvom opremom barem 5.000 eura skuplja, a Veloce bar 15.000 skuplja. Puno previše za mene u ovom trenutku.

Obzirom da sam par puta vozio Giuliu Super 180ks i Veloce (benzin i dizel), mogu reći da je Veloce priča za sebe jer ima q4 i vrhunska sjedala. Ali Giulia Super i Q50 su mi vrlo slični po voznim osobinama. Nisam s njima išao na Grobnik, ali poprilično osjetim kako je osjećaj tu negdje, iako Giulia ima malo bolje performanse zbog manje mase. U usporedbi s vrhunski uređenom 159 kakvu sam imao i vozio na stazi, Q50 je  vozljiviji i brži , iako ima manje snage od bivše 159. Međutim dizeli ioanko nisu za ganjanje po stazi, tako da te razlike potpuno nestaju u svakodnevnoj vožnji.  :drive:

Za kraj malo provokacije: imam i 100 lit veći gepek   :smijeh

Kada bih gledao limuzinu koja jede malu djecu na stazi, onda bi to bila Giulia, ali Q  :love:

Offline oliver

• Član Alfa kluba 15
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156, Giulietta, Stelvio, Junior
    • Kraljevica
« Odgovori #12677 u: 27-09-2019, 19:21:06 »
U svijetu gdje se guzis da ti je konkurencija BMW,Mercedes i Audi dakle najjači premium igrači itekako je bitno da li imaš LED svijetla i dali imaš rezoluciju ekrana kao na Nokii 3310,to nisu sitnice,uostalom to se i vidi na prodaji,koja je mizerna i jadna.

Prodaju ne bi povecalo ni da su stavili  sav LED i sve gadgete ovog svijeta unutra. Jednostavno Alfu prati los glas.
Ja nisam gledao na rezoluciju ekrana i te ostale "bitne" pizdarije koje prodaju auto kada sam kupovao Stelvio.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: piquet

Offline SALE-82

• Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
« Odgovori #12678 u: 27-09-2019, 20:27:24 »
Nije ni meni bitna toliko Multimedia, niko od nas neće voziti neki auto do kraja života.
ali kad već pričamo o opremi lakše je nekad prodati polovni auto sa dobrom opremom na koju će se netko napaliti prilikom kupnje bez obzira na marku vozila. A kad se uzme u obzir da sadašnja oprema giulie kaska šta će tek biti s tom istom opremom kad ju se bude prodavalo za nekih7-10 godina. Tad će opet početi svi kukati kako nemogu dobiti ni približno koliko traže za nju jer će se neki potencijalni kupci okrenuti opremljenijem autu tj suvremenijoj opremi

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #12679 u: 27-09-2019, 20:43:55 »
Prodaju ne bi povecalo ni da su stavili  sav LED i sve gadgete ovog svijeta unutra. Jednostavno Alfu prati los glas.
Ja nisam gledao na rezoluciju ekrana i te ostale "bitne" pizdarije koje prodaju auto kada sam kupovao Stelvio.
Točka.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline Surovi

• Starosjedioc
  • Alfa Romeo Croma 1.9 JTD 16V
    • Zagreb
« Odgovori #12680 u: 27-09-2019, 20:47:42 »
Autor: SALE-82
«  u: Danas u 20:27:24 »

Umetanje Citata

A kad se uzme u obzir da sadašnja oprema giulie kaska šta će tek biti s tom istom opremom kad ju se bude prodavalo za nekih7-10 godina. Tad će opet početi svi kukati kako nemogu dobiti ni približno koliko traže za nju jer će se neki potencijalni kupci okrenuti opremljenijem autu tj suvremenijoj opremi

Potencijalne kupci će se, kao i uvijek, okrenuti BMW, Mercedes, Audi pa i VW konjićima, ali će dobre Giulije kao i 159 do sada biti na cijeni.
Možda će se, ako se Giulia i Stelvio pokažu kao pouzdani i dobri, to promijeniti, ali je, za sada, Alfi karma nisko  :roll:
Sjećam se razgovora s dva frenda od kojih je jedan kupio novu 159 2,4 210, a drugi C klasu s nešto više konjića.
Kroz razgovor smo došli do toga da će vlasnik Mercedesa izgubiti gotovo cijelu Alfu u idućih par godinapa je i sam ustvrdio da mu je najpametnije prodat Mecu i kupit 159 jer je stvarno dobar auto.
Prošlo je par godina, obojica su prodali aute i kupili nove. Pa nakon par godina još jedna izmjena i...
Što mislite što danas voze?
 :tooth

Al ja bih, svemu unatoć, ipak, Giuliu  :)
Dobar je auto.
Sad vozim Cromu i sjećam se što su mi govorili kad sam je kupio, a i ja sam razmišljao na način "platio sam malo i Fiat je pa što god krepa, nek krepa. Bar znam zakaj je krepalo. Neću se grist kao s Olimpijcem na kojem mi je, između 100 tkm i 140 tkm, krepalo gotovo sve što je moglo krepat.
Kad gle...Croma nije ispala Krama nego čist dobar auto  :smijeh
« Zadnja izmjena: 27-09-2019, 20:57:39 od Surovi »

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #12681 u: 27-09-2019, 20:54:43 »
 :kokice: Evo čitam i ne vjerujem...većina uopće ne spominje kakav je auto kao auto, već samo te ekrane i led svjetla...  :Hm Zato se slažem s Grdijem.

Evo moje viđenje... Bolje top ksenon nego prosječan led.  A i ksenon žarulja je koliko..100 kn, a koliko dodju ledice za zamijenit? Ekran me ne zanima toliko...Čini mi se dobar. Možda nije najbolji od najboljih, al neću gledat novog ramba na njemu. Tribali bi se oni okanit usporedbe s njemcima u tim gadgetarijama... Ionako ih nikada na taj način neće pobijedit.  Alfa ima odličan auto. Baš auto. Na tome bazirati jači marketing. Možda ga iskoristit na utrkama, a ne bacat pare u F1. I tribaju pare bacit na popratne stvari...poboljšanje servisne mreže, garancija, veću ponudu modela i motora, kreditiranje i to da poprave percepciju kvarljivog auta.
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline SALE-82

• Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
« Odgovori #12682 u: 27-09-2019, 21:17:44 »
:kokice: Evo čitam i ne vjerujem...većina uopće ne spominje kakav je auto kao auto, već samo te ekrane i led svjetla...  :Hm Zato se slažem s Grdijem.

Evo moje viđenje... Bolje top ksenon nego prosječan led.  A i ksenon žarulja je koliko..100 kn, a koliko dodju ledice za zamijenit? Ekran me ne zanima toliko...Čini mi se dobar. Možda nije najbolji od najboljih, al neću gledat novog ramba na njemu. Tribali bi se oni okanit usporedbe s njemcima u tim gadgetarijama... Ionako ih nikada na taj način neće pobijedit.  Alfa ima odličan auto. Baš auto. Na tome bazirati jači marketing. Možda ga iskoristit na utrkama, a ne bacat pare u F1. I tribaju pare bacit na popratne stvari...poboljšanje servisne mreže, garancija, veću ponudu modela i motora, kreditiranje i to da poprave percepciju kvarljivog auta.

Ja sam još u potrazi za autom i naravno da mi je giulia u užem izboru. Meni osobno od Opreme što je bitno da ima klimu, dobra svjetla i da je automatik, ostalo mi je manje važno. Dali će biti 6" ili 8" ekran nije važno jer i u sadašnjem autu koji je krcat opreme dobar dio mi toga ne treba kao što su električna sjedala i elekt. gepek. Moj prvi post je bio da se u sadašnje vrijeme sve vrti oko kojekakvih gadgeta i modernizacije

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: bestija

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #12683 u: 27-09-2019, 22:03:25 »

Ferrari 488 Pista based Giulia Q 🍀😱🙈

Il cuore ha sempre ragione

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147,155,156,Spider...nekoliko 😅
    • zagreb
« Odgovori #12684 u: 27-09-2019, 22:16:14 »
Onog čega nema,nemože se pokvarit  :D
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: bestija

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #12685 u: 27-09-2019, 22:30:42 »
Onog čega nema,nemože se pokvarit  :D
:ok:  Po meni, od opreme je baš potrebno imat abs, klimu, servo (hidraulični :)), radio, metalik boju i alu felge.  :D  I da je to na dobro konstruiranom i lipom autu... aj dobro i LSD  :Horse:
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline Atomic

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #12686 u: 27-09-2019, 22:39:03 »

U novom AMS-u usporedba 318d i 160ps giulije. Ispada da je BMW bolji u ama svakoj kategoriji. Uzas su te svapske tiskovine. Cak je i ZF u bmweju bolji od ZFa u Alfi

Test je nekorektno složen. Nekoliko stvari bode oči.
- nevjerojatno je da Giulia ima 10m duži put kočenja od 160-0. Auti su slične težine, mase, ovjesa... ovdje će biti da je stvar do guma.
- Giulia je najviše podbacila u grupama Sigurnost i Komfor. Ispada bitno nesigurniji auto od BMWa. Ako ovo čita potencijalni kupac, tu ga lome "na najjače".
- Neke ocjene su poprilično proizvoljne. Giulia nije možda najbolji auto, ali nije niti ovoliko lošiji. Primjerice, 30000kn jeftiniji auto je dobio samo 4 boda više za bolju cijenu. A na  (uistinu) lošijoj multimediji izgubio 12 bodova...

« Zadnja izmjena: 27-09-2019, 22:40:54 od Atomic »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: jakov

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #12687 u: 28-09-2019, 02:22:42 »
Nije ni meni bitna toliko Multimedia, niko od nas neće voziti neki auto do kraja života.
ali kad već pričamo o opremi lakše je nekad prodati polovni auto sa dobrom opremom na koju će se netko napaliti prilikom kupnje bez obzira na marku vozila. A kad se uzme u obzir da sadašnja oprema giulie kaska šta će tek biti s tom istom opremom kad ju se bude prodavalo za nekih7-10 godina. Tad će opet početi svi kukati kako nemogu dobiti ni približno koliko traže za nju jer će se neki potencijalni kupci okrenuti opremljenijem autu tj suvremenijoj opremi

Pa mislim da nece biti problem za 7-10 godina jer ce to onda izgkedati toliko smjesno da nece biti bitno. Kao da sada gledas 15 godina staru GTA i recimo RS4 audija. Navigacija na oba izgleda nakaradno usporedno sa recimo trenutnim alkatel mobitelom, ili koji je sad low range. Tako da ce jedino vjerovatno biti bitno kako se vozi

Edit: ma zapravo, sta se lazemo. Bot ce zemljaku pimpek bitno kako se vozi. Ej, pazi, ekipa vozi audije i pasate sa tdi motorima kojima blok ide unazad do golfa III. Stari moj... napredak kroz tehniku.
Kolega vozi pasata kojem je smanjena snaga od one upisane u prometnoj radi ekologije, i on je sretan jer su mu update softwarea napravili mufte. Znači samo to je bitno. Za cim manje, cim vise svabe
« Zadnja izmjena: 28-09-2019, 02:33:57 od jakov »

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #12688 u: 28-09-2019, 02:28:27 »
Test je nekorektno složen. Nekoliko stvari bode oči.
- nevjerojatno je da Giulia ima 10m duži put kočenja od 160-0. Auti su slične težine, mase, ovjesa... ovdje će biti da je stvar do guma.
- Giulia je najviše podbacila u grupama Sigurnost i Komfor. Ispada bitno nesigurniji auto od BMWa. Ako ovo čita potencijalni kupac, tu ga lome "na najjače".
- Neke ocjene su poprilično proizvoljne. Giulia nije možda najbolji auto, ali nije niti ovoliko lošiji. Primjerice, 30000kn jeftiniji auto je dobio samo 4 boda više za bolju cijenu. A na  (uistinu) lošijoj multimediji izgubio 12 bodova...

A kako tek objasniti da bmw sa manje konja i vecom masom ima bolje ubrzanje, vecu krajnju brzinu i manju potrosnju od giulije sa, pazi sad, ISTIM mjenjacem??!

M3 ima losije kocnice od ove bazne giulije pasmater
« Zadnja izmjena: 28-09-2019, 02:34:48 od jakov »

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #12689 u: 28-09-2019, 08:00:28 »
Pa mislim da nece biti problem za 7-10 godina jer ce to onda izgkedati toliko smjesno da nece biti bitno. Kao da sada gledas 15 godina staru GTA i recimo RS4 audija. Navigacija na oba izgleda nakaradno usporedno sa recimo trenutnim alkatel mobitelom, ili koji je sad low range. Tako da ce jedino vjerovatno biti bitno kako se vozi

Ma odi u materinu. Taman kada si objasnim da Giuliu nema smisla kupovati (tražim opravdanje) ti uletiš sa ovako dobrim objašnjenjem da ono što njoj fali je u biti nebitno. Uostalom uvali se kineska navigacija i voila imaš sve moguće gadgete, uz malo DIY akcije i 360 kameru ako treba (već ih ima po aliexpressu).

Nego da se vratimo na priču o svjetlima. Kao šta će joj LED, ako 35W xenon sa AFL-om je odličan. E sad, znam da Giulia nema 35W xenon nego 25W i ne znam da li ima AFL.

Pa sada, pitanje - ima li barem šetanje lijevo desno u zavojima? I da li se žarulja od 25W može zamijeniti sa jačom (odnosno, o kojoj se žarulji radi)?