20-04-2026, 09:54:30

Autor Tema: Pitajte Seba  (Posjeta: 2243402 vremena)

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline muppet1111

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • Spol: Muški
  • ALFA ROMEO 145 1.4 BOXER
    • zg
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #3390 u: 07-02-2009, 14:17:18 »
Vozdra Seb......bijah ja na tehnickom pregledu i covjek kaze sljedece pod jedan- zamijeniti prednju desnu vilicu, pod dva- zamijeniti prednje diskove, pod tri- nekaj se dogadja sa kocnicama...veli da slabije koce i to bi trebalo pogledati...sad mene zanima koliko jezerac to more kostati jer sam ga frisko registrirao i ono...znas kak je....pa ono otprilike ili aproksimativno koliko da para idem opljackati? Thx na odgovoru.

Offline muppet1111

• Na probi
  • *
  • ALFA ROMEO 145 1.4 BOXER
    • zg
« Odgovori #3391 u: 07-02-2009, 14:18:21 »
Zaboravih napomenuti da je vozilo 145, 1.4 boxer, anno domini 1995.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #3392 u: 08-02-2009, 11:58:07 »
postavih temu da pitam za iskustva sa limarijom,ali ajde da i tebe Seb pitam> dakle,Alfa je '03 restyling SW srebrna metalik,koliko znamo nije udarena ni farbana,a samo po krovu ima mnogo sitnih tackica korozije,koje se vide tek sa 5-6 cm i osjeti se da je krov kao malo hrapav kad se predje rukom ili krpom po njemu. Jel ima slucajeva da se to desavalo tj. jel ovo cest problem (nadjoh na alfa156.net forumu da krov nije galvanizovan kao ostatak karoserije) ili je ovo neka rijetka pojava? Nisam to do sada vidjao.
znači da su sitni komadiči metala pali na boju i tamo hrađaju...najčešeče bude po autima koji su parkirani u gradu di blizu prolazi tramvaj...od žice sa koje on uzima struju stalno lete sitne čestice metala koje se hvataju po svemu što stoji u njegovoj okolini
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #3393 u: 08-02-2009, 11:59:20 »
Zaboravih napomenuti da je vozilo 145, 1.4 boxer, anno domini 1995.
teško mi je ovak za reč...pošalji mi broj šasije na PP pa ču ti sutra (pon) vidjet
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

dexter

• Gost
« Odgovori #3394 u: 08-02-2009, 20:31:59 »
imam alfu166 2.0 v6 turbo ics je radio normalno odjednom je prestao svirat radio klima radi normalno a radia kao da nema dali se to može popraviti, hvala

marko018x

• Gost
« Odgovori #3395 u: 08-02-2009, 20:56:56 »
imam alfu166 2.0 v6 turbo ics je radio normalno odjednom je prestao svirat radio klima radi normalno a radia kao da nema dali se to može popraviti, hvala

prijatelju, da nije osigurač?

dexter

• Gost
« Odgovori #3396 u: 08-02-2009, 21:04:01 »
osiguraci su ok

marko018x

• Gost
« Odgovori #3397 u: 08-02-2009, 21:10:42 »
osiguraci su ok
onda čekat The Seba da se oglasi...  :komp:  :da:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #3398 u: 09-02-2009, 00:08:51 »
 :mah: bok Seb, daj mi milim te reci jel na poluosovinama od 146-ce 1.8 ts imaju kakvi semerinzi na poluosovina koje ulaze u getribu.
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #3399 u: 09-02-2009, 07:02:41 »
vjerojatno može samo treba vidjet o čemu se radi i dali to mogu ja popravit ili neki elektroničar

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #3400 u: 09-02-2009, 07:03:55 »
:mah: bok Seb, daj mi milim te reci jel na poluosovinama od 146-ce 1.8 ts imaju kakvi semerinzi na poluosovina koje ulaze u getribu.
semerinzi su fixirani na getribi ne na poluosovini

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #3401 u: 09-02-2009, 09:34:57 »
semerinzi su fixirani na getribi ne na poluosovini
:ok: e to me je inteesiralo, hvala  :ok:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #3402 u: 09-02-2009, 10:47:05 »
Vozdra Seb......bijah ja na tehnickom pregledu i covjek kaze sljedece pod jedan- zamijeniti prednju desnu vilicu, pod dva- zamijeniti prednje diskove, pod tri- nekaj se dogadja sa kocnicama...veli da slabije koce i to bi trebalo pogledati...sad mene zanima koliko jezerac to more kostati jer sam ga frisko registrirao i ono...znas kak je....pa ono otprilike ili aproksimativno koliko da para idem opljackati? Thx na odgovoru.
VILICA 690.00
DISK   243.00 X 2 = 486,00
D.PLOCICE 318,00

DjomlaN

• Gost
« Odgovori #3403 u: 09-02-2009, 13:25:39 »
imam pitanje oko kvacila: na mojoj Alfi je jutros pocela papucica kvacila da pri vrhu jedno 3cm bude labava a posle sve ok.I kad je pritisnem na pocetku ta 3cm kao da nesto pukne se cuje,onako kvrcne. Sta bi moglo biti? Jel mozda taj cilindar tu kod pedale kvacila otisao ili nesto ozbiljnije? Inace samo kvacilo radi odlicno,odvaja bez problema,srednje je tezine pedala nista pretjerano,ne proklizava.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #3404 u: 09-02-2009, 16:35:36 »
imam pitanje oko kvacila: na mojoj Alfi je jutros pocela papucica kvacila da pri vrhu jedno 3cm bude labava a posle sve ok.I kad je pritisnem na pocetku ta 3cm kao da nesto pukne se cuje,onako kvrcne. Sta bi moglo biti? Jel mozda taj cilindar tu kod pedale kvacila otisao ili nesto ozbiljnije? Inace samo kvacilo radi odlicno,odvaja bez problema,srednje je tezine pedala nista pretjerano,ne proklizava.

ili cilndri ili set kvačila

Offline nixa

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • 156 1.9 JTD
    • Nasice/Osijek/Zagreb
    • Nema zime za pingvine
« Odgovori #3405 u: 09-02-2009, 17:04:05 »

imao sam istu stvar kao i ti. ono osjetilo se da kao krcka nesto. promjenili mi set kvacila (valjda se tak zove :craz) i nakon toga je nestalo.

DjomlaN

• Gost
« Odgovori #3406 u: 09-02-2009, 18:26:59 »
to se cuje tu negdje na pedali nije u motoru tamo skoro 100% sam siguran... otici cu da se pogleda,ne cuje se svaki put,ali recimo svako drugo-trece pritiskanje pedale,ipak sumnjam da je tu taj cilindar u pitanju kod pedale. Jel nije frka voziti neko vrijeme sa pokvarenim tim cilindrom iznad pedale kvacila (ako pretpostavimo da je to u pitanju),jer nisam bas pri lovi sada da mjenjam? Nema nikakvih problema u voznji,sve radi i odvaja ok.
« Zadnja izmjena: 09-02-2009, 19:13:52 od DjomlaN »

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #3407 u: 10-02-2009, 07:10:42 »
to se cuje tu negdje na pedali nije u motoru tamo skoro 100% sam siguran... otici cu da se pogleda,ne cuje se svaki put,ali recimo svako drugo-trece pritiskanje pedale,ipak sumnjam da je tu taj cilindar u pitanju kod pedale. Jel nije frka voziti neko vrijeme sa pokvarenim tim cilindrom iznad pedale kvacila (ako pretpostavimo da je to u pitanju),jer nisam bas pri lovi sada da mjenjam? Nema nikakvih problema u voznji,sve radi i odvaja ok.
rijetko kad se čuje cilindar i osjeti taj zub zbog njega...obično to bude kvačilo

Offline zoranm

• Sa stažom
  • alfa 166,159
    • Nova Gradiška
« Odgovori #3408 u: 10-02-2009, 07:50:41 »
Dobro jutro Seb,vidim da si tu pa imam jedno pitanje?
Na 2.4 JTD 100 Kw motoru kad se zagrije pojavi se nekaka zvuk i ja pretpostavljam da je u pitanju uljna pumpa,pa me zanima koja joj je cijena kod tebe i promjena.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #3409 u: 10-02-2009, 08:55:41 »
Dobro jutro Seb,vidim da si tu pa imam jedno pitanje?
Na 2.4 JTD 100 Kw motoru kad se zagrije pojavi se nekaka zvuk i ja pretpostavljam da je u pitanju uljna pumpa,pa me zanima koja joj je cijena kod tebe i promjena.
uljna pumpa 3000 kn
rad 1200 kn + pdv
ako je uljna pumpa...ak nije nešto drugo

Offline Cube

• Starosjedioc
  • Alfa Romeo Spider 1.8 TS
    • Zagreb
« Odgovori #3410 u: 10-02-2009, 10:29:02 »
1. Opet na leru radi na 600 okretaja i svaki put kad stanem padne na 100 pa se opet dignena 600 (k'o da oce krepat)!
2. Ajd, to je fakat posteno!

Update

Bok Seb,
evo opet mene za onu spajdericu. Promijenio sam još i kablove i svjećice..... i dalje se nije smirio....

Znači do sad sam promijenio:

1. Motorić ler gasa
2. Kablovi
3. Svjećice
4. Čišćenje farfale
5. Bio na dijagnostici/brisanju grešaka kod tebe
6. Očistio injektore

Jedino što mi se još malo čuje je varijator,ali sumnjam da on može biti uzrok nemirnog rada na leru.

Jel imaš ideju zašto još uvijek na kočenju okretaji padnu skoro na nulu pa se onda dignu na cca 600 okr? Napominjem kad je auto bio kod tebe prvi put problemi su nestali na neko vrijeme, ali nakon cca. tjedan dana opet isto.
THE VARIATOR GANG

Offline zoranm

• Sa stažom
  • alfa 166,159
    • Nova Gradiška
« Odgovori #3411 u: 10-02-2009, 11:27:15 »
uljna pumpa 3000 kn
rad 1200 kn + pdv
ako je uljna pumpa...ak nije nešto drugo
Dok je hladan ima normalan zvuk ali čim se počme zagrijavati pojavjuje se onaj zvuk kao da nešto struže ,mislim da je pumpa jer sam imao isti problem prije par godina na lanci kappi i bila je pumpa,samo je onda bila dosta jeftinija.Hvala kad odlučim to mjenjati javim se a valjda će biti i kakav popust???POZ.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #3412 u: 10-02-2009, 13:59:29 »
Update

Bok Seb,
evo opet mene za onu spajdericu. Promijenio sam još i kablove i svjećice..... i dalje se nije smirio....

Znači do sad sam promijenio:

1. Motorić ler gasa
2. Kablovi
3. Svjećice
4. Čišćenje farfale
5. Bio na dijagnostici/brisanju grešaka kod tebe
6. Očistio injektore

Jedino što mi se još malo čuje je varijator,ali sumnjam da on može biti uzrok nemirnog rada na leru.

Jel imaš ideju zašto još uvijek na kočenju okretaji padnu skoro na nulu pa se onda dignu na cca 600 okr? Napominjem kad je auto bio kod tebe prvi put problemi su nestali na neko vrijeme, ali nakon cca. tjedan dana opet isto.
sonda lambda bi mogla bit a nedavno sam otkrio da može bit i variajtor faze....dugo sam bio uvjeren da nemože utjecat i onda prije jedno 3 mjeseca na jednom Puntu HGT sam imo takav slučaj (čak varijator nije ružio)i bio je varijator razlog

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #3413 u: 10-02-2009, 14:00:13 »
Dok je hladan ima normalan zvuk ali čim se počme zagrijavati pojavjuje se onaj zvuk kao da nešto struže ,mislim da je pumpa jer sam imao isti problem prije par godina na lanci kappi i bila je pumpa,samo je onda bila dosta jeftinija.Hvala kad odlučim to mjenjati javim se a valjda će biti i kakav popust???POZ.
može bit i remenica i zatezač remena
mogu dat neki na rad

Offline Cube

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #3414 u: 10-02-2009, 14:14:48 »
sonda lambda bi mogla bit a nedavno sam otkrio da može bit i variajtor faze....dugo sam bio uvjeren da nemože utjecat i onda prije jedno 3 mjeseca na jednom Puntu HGT sam imo takav slučaj (čak varijator nije ružio)i bio je varijator razlog

Hm, ne bi li ti na dijagnostici trebao vidjeti lambda sondu, ako je greška na njoj?

Kaj se varijatora tiče, nabavio sam novi, reci mi koliko ti je para zamjena....? I ne sjećam se, jel moguće to zamijenit da dodjem u subotu u 8 ujutro?
THE VARIATOR GANG

DjomlaN

• Gost
« Odgovori #3415 u: 10-02-2009, 15:12:15 »
Evo sad sam gled'o to oko labavosti kvacila na pocetku hoda pedale i oko tog zuba sto se malo osjeti tu na pocetku. Poredeci pedalu na mojoj Alfi sa onom na Alfi od matorog skontao sam u cemu je problem. Naime,na vrhu pedale tamo dole iza kontrolne table kod osovine volana ima zglob uz pomoc kojeg je pedala spojena sa onom osovinicom (klipom) koja izlazi iz cilindra kvacila i koju u stvari pedala kvacila pritisce prema naprijed kada se pritisne kvacilo. U tom zglobu ima nesto kao lezaj tj. osigurac koji te dvije komponenete zgloba (jednu dakle od pedale i jedan dio od poluge cilindra koji ide oko tog dijela od pedale) drzi crvsto zajedno i taj ajde da kazemo osigurac se razletio malo i ta dva dijela su rastavila 1cm otprilike i labav im je spoj sad,tj. osovinica koja ide u cilindar je izasla 1cm iz svog lezista (tu na spoju sa pedalom kvacila) i sad je taj osigurac ostao unutar zgloba i zapinje a neka zica koja ima na njegovom vrhu struze unutar po lezistu i ona pravi taj zub koji se osjeti prilikom pritiska pedale,tacno se vidi kad upadne i ispadne iz nekog zlijeba unutar zgloba i tad se javi taj blagi zub prilikom pritiskanja. Zvao sam prodavnicu gdje inace kupujem dijelove i oni nemaju uopste posebno taj lezaj ili osigurac kako se vec zove,tako da cu sutra itici do mog majstora da probamo da to sredimo bez trazenja novog tog dijela.
« Zadnja izmjena: 10-02-2009, 15:54:14 od DjomlaN »

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #3416 u: 10-02-2009, 15:42:32 »

Hm, ne bi li ti na dijagnostici trebao vidjeti lambda sondu, ako je greška na njoj?

Kaj se varijatora tiče, nabavio sam novi, reci mi koliko ti je para zamjena....? I ne sjećam se, jel moguće to zamijenit da dodjem u subotu u 8 ujutro?
testeri su čudna stvar...nekad prijavi grešku a nije stavr do nje...nekad ne prijavi a ne valja...tu treba uvjek bit oprezan...tester nije sve moguča stvar čak šta više je priglupa stvar
zamjena je 600 kn + pdv...nažalost subotom ne jer je to malo veči poso a subotom radi samo jedan mehaničar za neke sitne intervencije

Offline Cube

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #3417 u: 10-02-2009, 15:44:15 »
Evo sad sam gled'o to oko labavosti kvacila na pocetku hoda pedale i oko tog zuba sto se malo osjeti tu na pocetku. Poredeci pedalu na mojoj Alfi sa onom na Alfi od matorog skontao sam u cemu je problem. Naime,na vrhu pedale tamo dole iza kontrolne table kod osovine volana ima zglob uz pomoc kojeg je pedala spojena sa onom osovinicom (klipom) koja izlazi iz cilindra kvacila i koju u stvari pedala kvacila pritisce prema naprijed kada se pritisne kvacilo. U tom zglobu ima nesto kao lezaj tj. osigurac koji te dvije komponenete zgloba (jednu dakle od pedale i jedan dio od poluge cilindra koji ide oko tog dijela od pedale) drzi crvsto zajedno i taj ajde da kazemo osigurac se razletio malo i ta dva dijela su rastavila 1cm otprilike i labav im je spoj sad,tj. osovinica koja ide u cilindar je izasla 1cm iz svog lezista (tu na spoju sa pedalom kvacila) i sad je taj osigurac ostao unutar zgloba i zapinje a neka zica koja ima na njegovom vrhu struze unutar po lezistu i ona pravi taj zub koji se osjeti prilikom pritiska pedale,tacno se vidi kad upadne i ispadne iz nekog zlijeba unutar zgloba i tad se javi taj blagi zub prilikom pritiskanja. Zvao sam prodavnicu gdje inace kupujem dijelove i oni nemaju uopste posebno taj lezaj ili osigurac kako se vec zove,tako da cu sutra itici do mog majstora da probamo da to sredimo bez trazenja novog tog dijela.

Ne bi se treb'o zahebavat s tim, sigurnosti radi. Probaj nać neku karamboliranu (otpad, oglasnik....) i skini si taj dio, pa zamijeni sve....
THE VARIATOR GANG

Offline zagorec

• Na probi
  • *
  • GIULIETTA 1.6,VOLVO 740 ,VOLVO 240 2.3,SUZUKI GSR
    • KRAPINSKE TOPLICE,SOPOT-NOVI ZAGREB
« Odgovori #3418 u: 10-02-2009, 15:52:04 »
bok seb.e daj mi reci kolko bi me dosla promjena zadnjih pakni,cilindrica,tokarenje bubnjeva,promjena semeringa 5 brzine,i ona shema oko debimetra kaj smo pricali kad sam zadnji put bio kod tebe.rijec je o ar 145 1.6 ts 97g,88kw.
LJEN,LJENJI,NAJLJENJI

Offline Tony.P

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #3419 u: 10-02-2009, 20:34:05 »
pozdrav Seb

ovako došli su mi amortizeri i federi i imam pitanje jel trebam još kaj kupit od gumica ili nekih drugih stvari što se treba mjenjati pri promjeni armortizera
radi se o AR 156 1.8 ts

hvala unaprijed