11-06-2026, 01:10:09

Autor Tema: Alfe u oglasima  (Posjeta: 3356413 vremena)

Zé 159 i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 6
  • Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • *
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
Odg: Alfe u oglasima
« Odgovori #22590 u: 15-12-2015, 20:31:29 »
ako se ne varam to je od clana foruma.
javit ce se sigurno :D

Offline Mislav1986

• Na probi
  • *
    • Mali Lošinj
« Odgovori #22591 u: 15-12-2015, 20:46:24 »
i meni se cini da je od clana foruma...

LateBraking

• Gost
« Odgovori #22592 u: 15-12-2015, 21:47:50 »

Nije bed, iako bas do sad nisam dobio nekih odgovora niti misljenja, ja cu svoja misljenja i iskustva podjeliti ovdje sa svima...

Kad idem gledat krame onda se ne svadjam tj ne dajem misljenje koje zapravo imam prilikom pregleda, da mi ne bi te "svadje" i prepucavanja odvlacile paznju sa bitnih stvari izmedju ostalog, isto tako vecinom svaki auto probam nebili sto vise iskutva prikupio za daljnje aute pogotovo ako se nisam prije susretao s autom nesto pretjerano. Valja vam isto tako nekog povest da vas prodavac ne utusi sa svojom spikom te vas opet odvrati tj dekoncentrira u pregledu a i extra par očiju bolje "vidi".

Pa da pocnemo  :hehe:

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.9-jtd-150-oglas-17493636
BTW neljubaznije i drskije iskustvo sam jedino imo u auto kuci Domlei u Sesvetama. Poduze cu napisat jer su zalsuzili.
Dan prije na njuski izadje ovaj oglas, pisalo 115tkm(njihova greska), reko to nam je usput i blizo pa da vidimo sta je.
Dolazimo ujutro(u subotu) nema nikog, zovem i kaze lik radimo od 10, reko idemo mi pogledat neke druge alfe po zagrebu pa dodjemo. Oko 11 se vracamo prema njima i zove lik, "jel dolazite vi?, i koju alfu vi dolazite gledat", reko evo taman smo na putu i crvena alfa. Dolazimo tamo, crvena alfa upaljena, kaze lik ja ju upalio jer je trebo kao upalit auto neki tam, je mos mislit... No taj je bio jos kako tako normalan,on odlazi i dolazi neki manji lik bit ce gazda, ljutitim pogledom nas prostreli koji nije skidao tokom cijele seanse. Pita cija je ono alfa tamo(referira na šogorovu 147 parkiranu vani).
Pregledamo mi cijeli auto, unutra super ocuvan sto se i vidi, ispod gepeka sve ofarbano crnom bojom, cudno to sve nesto izgleda, motor relativno mirno radi, ne baca na stangu nista, mjenjac i kvacilo relativno mekani, branik farban kao i neki ostali elementi na autu, kolko se moglo vidjeti jer je bilo dosta rose.
Pitamo za probnu voznju, lik bez odgovora ode po tablice i ljut ko pas namontirava, sjedamo lik ne govori nista, no auto nekako ne vuce bas kako bi trebao i ovjes se cuje na sve strane, sto pomalo lupka, sto skripi, tako i u bunkeru od iza i nesto skripi i lupka malo, kazem ja ima tu posla, lik ko da ga neko silom u gujcu ubo, "staaa, onaj tko zna alfe zna da se mora samo malo podmazat gumice..." iskljucujem se i dalje cujem samo "bla, bla, bla, bla" ... parkiramo auto i idemo dalje...
Moje misljenje je da auto ne vredi te pare + rega.
Auto bi jos trebalo detaljnije pregledati kod mehanicara za tocno stanje pogotovo motor, meni auto neigra pa se nisam dalje trudio.

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.9-jtd-120-odlicna-full-opremom-pogledaj-video-oglas-17279211
Za razliku od ovih gore ovaj decko je bio full ljubazan, te nam je reko idite se provozajte gledajte ja ode na poso.
Auto je iz uvoza, kaze decko kupio ga u auto kuci u kojoj su ga i uvezli, no ako pogledate njegov YT kanal vidjecete par alfi snimanih za prodaju. Auto se cini kao je "pokrpan" za prodaju, recimo, ipsod gepeka ima "šav"/var jedno 30 cm tamo di ide rezerna guma, sve je prefarbano nekom maslinasto sivom bojom, tamo negdje do zanje klupe bar tolko sam vidio. Auspuh je prefarban srebrnim sprejem samo doljnji dio, a gornj je trul ko paradajz. Isto tako kojekakve stvari od ispod koje su valjda bile rdjave, su prefarbane crnim sprejem, onako zatockane. mislim da su tri od 4 gume razlicite. U autu ima kojekakvih kablova, kaze od prijasnjeg vlasnika, imo vufere i zvucnike svakake, i sad jos ima neoriginal zaljeplene visokotonce tamo di su original. Isto tako kad povuces rucnu kod nogu se upale plave ledice. Nekako mi izgleda preumorna unutrasnjost za te kilometre. Motor radi mirno i kvacilo je OK cak super. auto vuce fino i kolko se sjecam nema nekih problema sa ovjesom, na motoru mislim da se cuje pumpa vode ili koji klizac/lager a i kaze da je navodno veliki servis bio prije nekih 30-40 tkm ako me sjecanju sluzi dobro.

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.9-jtd-150-oglas-16779539
Ovaj auto je cijeli farban, na mjestima losije pripremljen i vecinom po gumicama zafarban, nedostaje par plastika, branik cudno stoji, zadnje tri sajbe iz 2005, prednje dve iz 2006, a prednja mislim isto da je promjenita itd... To na stranu, na autu je sve vise manje novo, auto je utegnut nema sta, pa se tako i vozi bar kolko smo mi po bukovackoj mogli probat, tj na manjim brzinama. auto fino ide i povlaci, mjenjac, kvacilo besprijekorni... Ima nove bilstajn mortice i ajbah pro kit. Auto je dosta udoban na manjim brzinama, no kako se brzina povecava osjeti se da je spusten. Za mene nikao ta kombinacija nije. Vjerujem da na autoputu na nadvoznjacima i brzim cetama sa neravninama i ako se vozis brze oko 120-220 auo dosta skakuce.

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.9-jtd-120-oglas-14675010
Dva klinca cca 18-20 vonabi svercera, te spike necu ni prepricavat, kako bas kad smo dosli imaju kupca itd...
Auto se cini genarlno OK ma da je bio prljav pa se nije moglo dobro pogledati, od ispod nije nista vareno niti farbano kolko se moglo vidjeti. Izljepljen karbon folijom izmedju vrata i na zadnjim kvakama, i jos ponesto, ali ko da recimo malom djetetu das da to poljepi. Unutra sicevi flekavi, dosta neocuvano izgleda. Auto dimi iz hladnjaka, cuje se isto tako nesto kod remenja ili neki lager ili vodena... Klinci maju spike da su mjenjali to dva puta, da ako mi pukne remen da dojem do njih da popravljaju ako treba  :hehe:, itd... Auto fino ide tj vuce, mjenjac i kvacilo se cine OK, ako se dobro sjecam malo tvrdje mozda kvacilo sto naslucuje na korpu ma da kazu da su to mjenjali, kaze ispo feder sa lamele, ja kazem sta je onda jednomaseni zamajac, kaze ne ne dvomaseni mi samo original mecemo... no ovjes se ne cuje, niti ista lupa auto ljepo vata cestu. Auto je iz uvoza isto od ove godine, samo nisu imali uskladjene price pa je jedan isprico jednu pricu a drugi drugu.
Uglavnom trebalo bi auto detaljnije pregledati i detjunirati ocistiti ako se nekome da bahtati/kockati s time.

Ovaj auto sam zvao u petak no u subotu je bio prodan te nestao da bi se pojavio u ponedjeljak:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:xinyWEjRyvQJ:www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.9-jtd-reg-1god-5-vrata-oglas-17440141

prodan je ovome:
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.9-jtd-120-full-oprema-video-prikaz-oglas-17519509
koji je za vikend naso i poljepio naljepnice, a ne isnteresira ga auto jer ga je dobio u zamjeni pa ga sad pokusava rijesiti samo za 500+ eura vise.
Na slikama se vidi da je auto bio farban i napred i zadnji branik, a sto je i onaj prethodni vlasnik pomalo priznao kad sam ga nazvo.

Znam koji je tvoj auto, ti si onaj sto svaki drugi dan brise oglas i stavlja novi... No nije "probem" kako kazes u kilometrazi (samo).  Nadam se da se neces pronaci uvredjen ili slicno jer te ja niti ne poznajem, pa mi to ni najmanje nije cilj niti u interesu, te cu ti pokusati objasnit kako ja kao potencijalni kupac vidim tvoj auto/oglas, pa ti to mozda pomogne(ako budes htio poslusati) kao i ostalima koji prodaju auto.
Prvo meni a vjerujem niti vecini ne smeta kilometraza ako je stvarna i podkrepljena servisnom, potvrdom sa tehnickog, stanjem auta, itd... npr prije dve godine sam zeni kupio klija 2007g sa 175tkm od prvog vlasnika sa servisnom, lani materi isto klija sa 220tkm,da ne nabrajam dalje...ali je uz stanje auta i cijena bila dobra...
Znaci nije problem kilometara ili da ljudi nisu vidjeli tvoj oglas, problem izmedju ostaloga manjak informacija i kvalitetnih slika, posto su tvoji potencijalni kupci vecinom svi dosta daleko od tebe. I prije nego sto kazes ja idem gdje god treba kad kupujem auto, isto tako i ja. Uvjek idem zeni, starom, staroj, sestri sogoru, prijateljima, pogledati u par gradova po par auta i vecinom su sranje... Tak da ak ne moram ne idem u zadar/split/dubrovnik, tj ak nema dosta info u uglasu samo ga preskocim, niti se netrudim zvat, ma da neki ljudi vole da ih se zove, ja recimo volim napisati u oglas sve pa me zove samo i izricito onaj tko je kupac, tak da ne gubimo vreme niti ja niti ostali moguci kupci.
Vezano uz to, prije si imo slike po danu, sad su u mraku, isto tako od unutrasnjosti ti je slika jako tamna, nema jasne slike volana, papucica, mjenjaca, siceva, rokohvata, gepeka, motora...itd...a sto ljudi vole da vide...
Isto tako nema informacija koji si vlasnik, kolko si dugo vlasnik, sta je do sad radjeno na autu, ako ne na njuski bar tu na forumu.
Kad kazes da je cijena prihvatljiva, ja to gledam ovako, 5000+ oko 500 tablica + oko 250 prepis + xxx sto jos niti neznam i nabere se caskom na 6000, a da ne zanemarimo i te kilometre, jer neznam sta me ceka, pa si razmiljam onda za te i jos manje pare mozda odem van po kola, cak ne tolko daleko u slo se da naci finih auta.
Ponavljam opet, nije provokacija ili sta vec, nego dobronamjeran savjet/komentar, jer ti godina ide, tablice isticu, novi servisi/problemi dolaze, tak da svakak ces te eure ajmo reci "izubit" kako vreme prolazi, pitanje je samo kad i kolko jos .

Hvala, ali trazim FL, JTDm/16v 5 vrata, u sto originalnijem stanju.

Hvala na iscrpnom odgovoru.
Znam da treba na starom auto uvjek nesto popravit, no gledam da bas ne kupim grob ili izraubanu kramu di me bas sve ceka, a odrzavanje mi nije problem jer mi je jedan od najboljih frendova mehanicar sa svojim servisom...
Isto tako nists ne kupujem sa zadnjim parama niti na kredit.
takodjer smatram da je alfa jedan od najboljih zbora u toj klasi tog godista.

:respect: i karma.

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #22593 u: 15-12-2015, 22:15:14 »
ovaj se vec vrtio po oglasniku cini mi se. http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.9-jtd-120-oglas-15918958 jel ga bio tko gledati?
Moje vozilo ako koga zanima zvrc zvrc :ok:
« Zadnja izmjena: 15-12-2015, 22:15:46 od DOVLA »
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline Brkati Pionir

• Sa stažom
  • Spider 916
    • Zagreb
« Odgovori #22594 u: 16-12-2015, 11:08:02 »

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 6
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #22595 u: 16-12-2015, 12:07:08 »
svaka roba ima svoga kupca  :smijeh :smijeh

Offline Vasko

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #22596 u: 16-12-2015, 17:00:25 »
Uvijek su postojali ljudi koji žele prodavati auto i oni koji ga žele prodati. 

Zadnja dva auta koja sam prodavao sam prodao u roku od odmah (isti dan) jer bi stavio realnu cijenu i gas.. Sa jednim sam se za*ebo jer sam slušao druge pa se oteglo na mjesec dana i opet je otišao za onoliko za koliko sam ga bio spreman dati - samo sam se natezao sa ljudima bez pretjerane potrebe.

A ako ljudi misle da moraju staviti višu cijenu tako da imaju prostora za pregovore to je isto OK, samo moraju uzeti u obzir da ih masa nikad neće ni nazvati - uključujući mene.

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #22597 u: 16-12-2015, 17:24:42 »

Zadnja dva auta koja sam prodavao sam prodao u roku od odmah (isti dan) jer bi stavio realnu cijenu i gas.. Sa jednim sam se za*ebo jer sam slušao druge pa se oteglo na mjesec dana i opet je otišao za onoliko za koliko sam ga bio spreman dati - samo sam se natezao sa ljudima bez pretjerane potrebe.

A ako ljudi misle da moraju staviti višu cijenu tako da imaju prostora za pregovore to je isto OK, samo moraju uzeti u obzir da ih masa nikad neće ni nazvati - uključujući mene.
Prosvijetli me koliko da trazim za 159 ti da mi ne nude gluposti u zamjenu

Najjeftinija sa tom km u svabiji 9400€

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #22598 u: 16-12-2015, 18:22:40 »
Onda trazi 9500 i otici ce u par dana...
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #22599 u: 16-12-2015, 18:34:40 »
Pa nemam pojma, procijeni i prodaj, ako ne prodaš znači da si krivo procijenio.  :dontno:

Recimo primjer kada je stari prodavao 307 (sw, full oprema,10 godina 220 000) i kaže pa po njuškalu su od 4500 do 5000€... a ja kažem stavi 3900 i prodaj ga. Stari je bio zadovoljan jer je čovjek nazvao 3 sata nakon objave oglasa i rekao kupujem (sljedeći dan je sve realizirano). Da je tražio parsto eura više bilo bi dva mjeseca natezanja i zamjena i gledanja i probnih vožnji i majstora i slično...

Tržište je zahebana stvar i nemaju svi isti ukus kao i ti da cijene sve isto. Osobno, da kupujem auto za novce koje ti tražiš ne bih gledao ništa starije od 2010 ali to sam ja, možda netko drugi razmišlja drugačije i prodaš auto tom drugome.  :ok:
« Zadnja izmjena: 16-12-2015, 18:35:42 od Vasko »

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #22600 u: 16-12-2015, 19:07:39 »
Onda trazi 9500 i otici ce u par dana...
Pa kad gledam oglase nema neke dobre ispod 8000 bez ikakve opreme

Nije bolest sve što boli

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #22601 u: 16-12-2015, 19:11:14 »
Pa nemam pojma, procijeni i prodaj, ako ne prodaš znači da si krivo procijenio.  :dontno:

Recimo primjer kada je stari prodavao 307 (sw, full oprema,10 godina 220 000) i kaže pa po njuškalu su od 4500 do 5000€... a ja kažem stavi 3900 i prodaj ga. Stari je bio zadovoljan jer je čovjek nazvao 3 sata nakon objave oglasa i rekao kupujem (sljedeći dan je sve realizirano). Da je tražio parsto eura više bilo bi dva mjeseca natezanja i zamjena i gledanja i probnih vožnji i majstora i slično...

Tržište je zahebana stvar i nemaju svi isti ukus kao i ti da cijene sve isto. Osobno, da kupujem auto za novce koje ti tražiš ne bih gledao ništa starije od 2010 ali to sam ja, možda netko drugi razmišlja drugačije i prodaš auto tom drugome.  :ok:
Kvaka je sto nema ni gulietta ispod 9000 vani a ispod 12-13 da na nesto lice

Cak imam opciju da od moje napravim baznu verziju a sve TI prodam jer ocito je tako brze

Mada zvao neki ciko kaze sljedeci tjedan u ponedjeljak da je dode pogledati i pita za pregled jel mozemo otici u servis

Nije bolest sve što boli

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #22602 u: 16-12-2015, 20:02:35 »
Neznam zašto se zamaraš takvim nekakvim konstrukcijama vani ima ovoliko pa uvoz la la la...

Pogledaj šta ovdje možeš dobiti, ali se nemoj ograničiti samo na Alfu, velika većina ljudi kupuje "auto", a ne Alfu.
Recimo za manje od 13000€ možeš dobiti mlađu Insigniju, sa manje kilometara, više opreme i jačim motorom od 159. Ok možemo reći ali to nije Alfa, što većini ljudi nije bitno. Ima još primjera ali ne bih volio da me krivo shvatiš.

Ima ona stara ekonomska definicija vrijednosti: Nešto vrijedi točno onoliko koliko je tržište spremno platiti.

Što se tiče daljnjeg stripdown-a mislim da ti se to ne isplati ima iskusnijih od mene po tom pitanju na forumu... Šteta ali potražnja je takva.

Sretno u ponedjeljak!  :ok:

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split

"Some cars take your breath away"

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #22604 u: 16-12-2015, 20:03:58 »
Alfa nije auto za svakoga, alfa je za bolesne fanatike  koji su spremni više potrošiti na auto nego na sebe  :hehe:

Offline Kuzma

• Sa stažom
  • Moskvitch 412 - Kredenc Plavi
    • Sesvete
« Odgovori #22605 u: 16-12-2015, 20:08:51 »
Kuzma...sretno. Stvarno kvalitetan post.
Zasluzio si najbolju iz oglasnika ;)

Kad smo vec kod toga...ma, ima jedna bijela... :D

Hvala, ...aaa da, pomalo i nesto ce naic...   ::)

Meni je stari davno reko... kad prodajes auto riskiraj par sto maraka isto tako kad kupujes daj par sto vise i nemoj bas najjeftinije kupovat, zivot je prekratak i ovako ides odma dalje...

Znam recimo par vjecitih oglasa motora, auta pa i kuca/stanova... koji uvjek traze 20-30% vise od ostalih slicnih, pa kako vreme ide pustaju cijenu i uvjek su skuplji za tolko, a vecinom dosegnu jako brzo cijenu koju su odmah mogli dobiti i i ici dalje sa zivotom... Jedan takav primjer je i ovaj:
http://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-3-330d-automatik-oglas-4630018
Taj je kolko se ja sjecam rezident na njuski nekih 4-5 godina, a mozda i vise, vejrojatno ce mu biti dozivotni auto  :hehe:

Ono sto sam vec napiso, godina prodje(pad cijene), imas tablice, servis, jos neka davanja, itd.. a na kraju i opet moras jos vise spustiti auto i od one cijene za koju nisi htio pristati ni pod razno u pocetku  :hehe:,  da bi ga prodo nakon x mjeseci ili godina, pa si tek onda na extra gubitku.

No kako narod kaze svakom njegovo.

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #22606 u: 16-12-2015, 20:18:37 »

... Jedan takav primjer je i ovaj:
http://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-3-330d-automatik-oglas-4630018
Taj je kolko se ja sjecam rezident na njuski nekih 4-5 godina, a mozda i vise, vejrojatno ce mu biti dozivotni auto  :hehe:
...

Pa u oglasu piše "molim ozbiljne ponude". Što ima veze koliko pita????
Ako te zanima, odeš, vidiš, daš ponudu i  :hshake: u svakom slučaju.
Ne vidim u čemu je problem. Da me zanima ovaj auto, ja bi u stratu odlučio da vrijedi npr. 45.000 kn i toliko ponudio. Ako je stvarno "baš dobar", natezao bi se do 50.000 kn i to je to  :hshake:

Offline allroad

• Ovisnik o alfistima
    • Travnik, BiH
« Odgovori #22607 u: 16-12-2015, 20:27:09 »
evo kolko kod nas kosta dobro dobra TI koju bi ja odma kupio

http://www.olx.ba/artikal/14572992/alfa-romeo-159-sw-ti/

problem je sto malo ko kod polovnog auta gleda opremu i tako. tvoja je u super stanju i vjerovatno ce se svidjeti svima ko dodje da je pogleda. al boli njih briga jel kvacilo novo na autu i sta ti ja znam. malo ko to gleda i cijeni
ja kad sam svoju 147 prodavo, tad je bilo sve novo na njoj od kocnice, vilica, turba, injektor, guma bla bla bla i trazio 4000€, ko god je doso i vidio da su blatobran i vrata lose lakirani i da na plastici ispod brisaca fali poklopac preko sarafa odusto je zbog toga jer zaboga opalio je sleper, bila na krovu i tako. dzaba sto je imala racuna i racuna ulaganja i tad je bila najjeftinija u oglasniku

a nije ni pravilo da se jeftino brzo proda
evo par mjeseci sam prodavo kawasaki zx10r model 04/05, godina 2005, sa novim gumama, kocnicama, svjecicama, servisom uradjenim itd. cijene tog motora variraju od 3500-5000€ zavisi jel ima kakvu dodatnu opremu tipa powercomander, neke amortizere zajebane itd itd. ja sam stavio cijenu 3000€ za motor koji treba samo registrovati i voziti bez ikakvih ulaganja naredne 3-4 sezone (naravno tu ne brojim gume i mjenjanje ulja) i sa takvom cijeom sam se natezo mjesecima i jos ljudi imaju obraza pitati moze li za 2000€, 2200, 2500 i na kraju je jedva otiso za 2800€ i to na rate!

Offline Kuzma

• Sa stažom
  • Moskvitch 412 - Kredenc Plavi
    • Sesvete
« Odgovori #22608 u: 16-12-2015, 20:37:26 »
Pa u oglasu piše "molim ozbiljne ponude". Što ima veze koliko pita????
Ako te zanima, odeš, vidiš, daš ponudu i  :hshake: u svakom slučaju.
Ne vidim u čemu je problem. Da me zanima ovaj auto, ja bi u stratu odlučio da vrijedi npr. 45.000 kn i toliko ponudio. Ako je stvarno "baš dobar", natezao bi se do 50.000 kn i to je to  :hshake:

Zato ga je i prodo u ovih 5 ili kolko vec godina...

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #22609 u: 16-12-2015, 20:45:19 »
Zato ga je i prodo u ovih 5 ili kolko vec godina...

Za prodaju bilo čega moraju biti zadovoljne obje strane: Kupac mora mislit da je prošao odlično, a prodavatelj da je izvukao maksimum!

Ovo nije ni prvo ni zadnje auto kojem je njuškalo izlog da može pokazat što ima  :tooth: :hehe:

A mnogi razmišljaju "Što bi ja zvao i spuštao cijenu?!". Zato i postoji opcija na oglasniku kojom napraviš selekciju "to i to do toliko novaca" i ne tražiš "skuplje" ako se ne misliš cijenkati.

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #22610 u: 16-12-2015, 20:48:33 »
Neznam zašto se zamaraš takvim nekakvim konstrukcijama vani ima ovoliko pa uvoz la la la...

Pogledaj šta ovdje možeš dobiti, ali se nemoj ograničiti samo na Alfu, velika većina ljudi kupuje "auto", a ne Alfu.
Recimo za manje od 13000€ možeš dobiti mlađu Insigniju, sa manje kilometara, više opreme i jačim motorom od 159. Ok možemo reći ali to nije Alfa, što većini ljudi nije bitno. Ima još primjera ali ne bih volio da me krivo shvatiš.

Ima ona stara ekonomska definicija vrijednosti: Nešto vrijedi točno onoliko koliko je tržište spremno platiti.

Što se tiče daljnjeg stripdown-a mislim da ti se to ne isplati ima iskusnijih od mene po tom pitanju na forumu... Šteta ali potražnja je takva.

Sretno u ponedjeljak!  :ok:

ako ne ode budem je ostavio ko ga jeb.. nek se vozi cliom bude stajala pod šljivom da napravi mjesta junioru  :tooth:

Nije bolest sve što boli

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #22611 u: 16-12-2015, 21:32:42 »
evo kolko kod nas kosta dobro dobra TI koju bi ja odma kupio

http://www.olx.ba/artikal/14572992/alfa-romeo-159-sw-ti/

problem je sto malo ko kod polovnog auta gleda opremu i tako. tvoja je u super stanju i vjerovatno ce se svidjeti svima ko dodje da je pogleda. al boli njih briga jel kvacilo novo na autu i sta ti ja znam. malo ko to gleda i cijeni
ja kad sam svoju 147 prodavo, tad je bilo sve novo na njoj od kocnice, vilica, turba, injektor, guma bla bla bla i trazio 4000€, ko god je doso i vidio da su blatobran i vrata lose lakirani i da na plastici ispod brisaca fali poklopac preko sarafa odusto je zbog toga jer zaboga opalio je sleper, bila na krovu i tako. dzaba sto je imala racuna i racuna ulaganja i tad je bila najjeftinija u oglasniku

a nije ni pravilo da se jeftino brzo proda
evo par mjeseci sam prodavo kawasaki zx10r model 04/05, godina 2005, sa novim gumama, kocnicama, svjecicama, servisom uradjenim itd. cijene tog motora variraju od 3500-5000€ zavisi jel ima kakvu dodatnu opremu tipa powercomander, neke amortizere zajebane itd itd. ja sam stavio cijenu 3000€ za motor koji treba samo registrovati i voziti bez ikakvih ulaganja naredne 3-4 sezone (naravno tu ne brojim gume i mjenjanje ulja) i sa takvom cijeom sam se natezo mjesecima i jos ljudi imaju obraza pitati moze li za 2000€, 2200, 2500 i na kraju je jedva otiso za 2800€ i to na rate!
Ali sta mu vrijedi sto je cijena 10milja kad nije prodana  :wait: Ja mislim da uvijek treba stavit mal9 više nego što misliš dobit jer cjenkanje je danas in  ::)
Varijator sekta

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #22612 u: 16-12-2015, 21:33:00 »

Stavi 20k€ i mir.  :hehe:
GTV V6 TB '96

ex: 147, 159 ti, Giulietta, Mito TB 155ks

Offline Mislav1986

• Na probi
  • *
    • Mali Lošinj

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #22614 u: 17-12-2015, 09:31:55 »

Stavi koliko misliš da je O.K. ali računaj da će ti uvijek netko spuštati cijenu. Na tu vrijednost auta dodati 1000 eura više od ciljane cijene bi bilo O.K.
Uvjerio sam se da čak i kad staviš fiksnu cijenu nitko te ne šljivi 5%. Kad piše FIXNO ljudi čitaju "može 100 eura niže". Ja nisam popustio, fiksno je fiksno, stvar principa.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #22615 u: 17-12-2015, 09:35:22 »

Ajme kakva muka kupovati auto. Spremam se za Rijeku u subotu pa ako ima netko neki savjet i nesto ponudit slobodno.

Da muka  :?:  To je gušt   :happ: , a muka je prodavatti.

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #22616 u: 17-12-2015, 09:40:44 »
@ danko :
Previše spuštanja cijene, ili preniska početna cijena mogu biti kontraproduktivne  :ok:

Moja 147-ica je bila najskuplja na njuškalu, i pisalo je da je cijena fiksna, i to sam stvarno i mislio, nisam namjeravao spuštati cijenu ni jednog eura.
Kad je tip došao pogledati auto, proveo sam ga u krug oko auta, nabrojao sam mu što je sve rađeno po autu, sve sam mu fino objasnio i pokazao, i nakon toga sam mu rekao da oko cijene nema pregovora. I taj tip je kupio auto, iako je za te novce mogao kupiti i 159-tku u malo lošijem stanju  :ok:

U startu se treba pomirit s činjenicom da će ti auto u oglasniku biti minimalno mjesec-dva, i ne treba odmah na početku, nakon 2-3 tjedna, spuštati cijenu. Ljudi koji kupuju auto prate oglasnike i aute koji ih zanimaju, i čim vide da netko svaka 2 tjedna spušta cijenu, taj auto im postaje sumnjiv. Ovdje se ravnam prema sebi, tak sam ja radio kad sam kupovao auto, ove koji su svako malo spuštali cijenu sam uredno eliminirao. Ok, postoji mogućnost da netko hoće brzo prodati auto, hitno mu je itd, al ja sam nekak skeptičan na takve prodavače i zaobilazim ih...

« Zadnja izmjena: 17-12-2015, 09:41:23 od Mika »

Offline Mislav1986

• Na probi
  • *
    • Mali Lošinj
« Odgovori #22617 u: 17-12-2015, 10:05:10 »
Da muka  :?:  To je gušt   :happ: , a muka je prodavatti.
[/quote)

gust je kad imas vremena i sve ti je na sat ili 2 od tebe, a kad si na otoku i sve ti je bogu iza nogu i nemas bas previse vremena onda i nije nesto bajno. ali nesto ce se naci. :)]
« Zadnja izmjena: 17-12-2015, 10:06:15 od Mislav1986 »

Offline Mislav1986

• Na probi
  • *
    • Mali Lošinj
« Odgovori #22618 u: 17-12-2015, 10:07:21 »
a vidi na sta mi poruke lice. ajde me malo opismenite.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #22619 u: 17-12-2015, 10:31:14 »
a vidi na sta mi poruke lice. ajde me malo opismenite.

Kad klikneš "citat" onda imaš prvu i zadnju uglatu zagradu između kojih je čitavi tekst citata. Trebaš početi pisati iza zadnje uglate zagrade tako da stisneš dugme na tastaturi za "novi redak"  :ok: