Termoli će proizvoditi dva nova motora za Alfa Romeo

 

FCA izvršni direktor Sergio Marchionne, i COO za EMEA regiju, Alfredo Altavilla , najavili su da će pogon za proizvodnju dva nova motora biti u tvornici grupe u Termoli.
Oba motora su za buduće Alfa Romeo modela i kao takva, će igrati važnu ulogu brandu u globalnom povratku.
Prvi je napredni, 4-cilindarski s visokom izlaznom snagom motora, razvijen za Alfa Romeo. Drugi je Ferrari-izvedenica, 6-cilindarski motor, koji je razvijan posebno za Alfa Romeo.
Uz instalirani proizvodni kapacitet za više od 200.000 jedinica, postrojenje će biti u stanju zadovoljiti otprilike polovicu ukupnog volumena, projiciran u Alfa Romeo planu za 2018.
Usvajanje novih znanja u postrojenju već je u tijeku, a današnja svečanost također uključuje instalaciju prvog komada opreme na jednoj od budućih proizvodnih linija.
Ukupno, više od pola milijarde eura bit će uloženo u dizajn, razvoj i inženjering motora i izgradnju novih proizvodnih linija.
Postavljen je rok od šest mjeseci, tijekom kojih će zaposlenici proći potrebnu obuku.
Nove proizvodne djelatnosti omogućit će da se broj zaposlenih na privremenom otpuštanja u Termoli, u kojima je trenutno zaposleno ukupno 2.400 ljudi, svede na nulu. Osim toga, u narednih nekoliko mjeseci 50 mladih ljudi će biti angažirano u strateškim ulogama, uključujući i položaje koji se odnose na treću smjenu potrebnu u određenim područjima proizvodnje mjenjača.
“Ovaj visokotehnološki projekt je sastavni dio naše oklade na Alfa Romeo “, rekao je Sergio Marchionne zaposlenicima. “To je zbog vašeg tehničkog znanja i sposobnosti da se raspodjeli proizvodnja ovdje u Termoliju. Ona također predstavlja priliku za vas da pokažete svijetu što možete postići. ”
CEO-s posjet, također je obilježio 30. godišnjicu FIRE motora, koje se nastavlja kao mjerilo tehnološke izvrsnosti i jedan od najvećih uspjeha u automobilskom polju.Termoli postrojenje je proizvelo 20 milijuna FIRE motora od ožujka 1985. godine.

Termoli: DODATNE ČINJENICE
Termoli postrojenje ima ukupnu površinu od 1,3 milijuna m2 (od kojih je 180.000 m2 pokriveno), a trenutno proizvodi dva motora (8-ventilski i 16-ventilski FIRE) i dva mjenjača (za Fiat Ducato i razne srednje-veličine putničke automobile). Ukupno oko 5.000 jedinica se završi dnevno.
Budući da je počeo s radom 1972. godine, postrojenje je proizvelo 20 milijuna motora i više od 13 milijuna mjenjača.
Termoli 3. zgrada, izgrađena za proizvodnju obitelji FIRE, otvorena je 30. ožujka 1985. u nazočnosti talijanskog predsjednika Sandra Pertinija i Fiatovog predsjednika Giovanni Agnellija.
Postrojenje je vrlo fleksibilno i jedno je od samo nekoliko postrojenja u svijetu u kojem se proizvode motori i mjenjači. U 2009. g. postignut je rekord u proizvodnji sa više od 971.000 motora proizvedenih u tvornici.
Postrojenje trenutno ima 2.400 zaposlenih, od čega 94% živi u regiji Molise, u kojoj se postrojenje i nalazi.


Comments are closed.