Giulia i Stelvio u izvedbana Quadrifoglio NRING

 

Po 108 primjeraka punokrvnih izvedbi s 510 KS za 108-godišnjicu slavne tvrtke iz Milana, koja je ostavila dubok trag na Nürburgringu

Talijanski aduti marke koja kroz desetljeća budi posebnu emociju u očima oktanoljubaca, Stelvio Quadrifoglio NRING i Giulia Quadrifoglio NRING Nürburgring zamišljeni su kao edicije koje za glavni zadatak imaju još više naglasiti njihovu moć i orijentiranost performansama. Ne smijemo zaboraviti ni povezanost Alfe s legendarnom, mitskom stazom.

Jedan od razloga je i što je Alfa Romeo vlasnica nekih rekorda na stazi dugoj više od 20 km. Preciznije Stelvio Quadrifoglio, prvi SUV u povijesti marke, ponosno drži rekord, te je u svega 7 minuta 51,7 sekundi odradio 20,832 km Nordschleifea.

To ga čini najbržim  SUV-om na svijetu, opremljenim moćnim 2.9 V6 Bi-Turbo benzinskim motorom od 510 KS i momentom od 600 Nm, s maksimalnom brzinom od 280 km/h i ubrzanjem od nula do 100 km/h za svega 3,8 sekunde.

Giulia Quadrifoglio ima očekivano još bolje vrijeme od 7 minuta i 32 sekunde, postignut zahvaljujući fascinantnoj upravljivosti, držanju i brzini koja s lakoćom ide preko brojke od 300 km/h.

Vlasnici ograničenog izdanja od po 108 primjeraka, povodom 108-godišnjice tvrtke dobit će model s posebno rađenim elementima, kao i umanjenu repliku (1:18). Omogućit će im se i škole vožnje na Nürburgringu sa svim modelima talijanske marke.

copy: www.autoportal.hr


Comments are closed.