Pretpostavljam da obojica pricate o bruto novcicima. U Njemackoj je neto prosjek ispod 3000 eura mjesecno. Kada od toga odbijes stanovanje, rezije i obavezno zdravstveno koje nije jeftino ne ostane bas previse. Ne znam otkuda u toj banci toliko jeftini krediti. To je kamata oko 0,7% godisnje na 5 godina, ali rata i dalje nije 500 nego 860 eura.
Cisto sumnjam da je u Belgiji standard bolji nego sto je to u Njemackoj.
Ja pricam o neto iznosu place. U Belgiji je bolji standard nego u Njemackoj
Sad sam pogledao,
50000€ na 5 godina, rata je 863€ mjesecno, a ukupno vratis 51780€,
50000€ na 7 godina rata je 631€ mjesecno, a ukupno vratis 53004€,
30000€ na 5 godina, rata je 518€ mjesecno, a ukupno vratis 31080€,
30000€ na 7 godina, rata je 379€ mjesecno, a ukupno vratis 31863€.
Zdravstveno ide iz bruto place, stanovanje i rezije nije toliko skupo kao u Njemackoj, a place su vece.
Nekad bilo. Ne treba zaboravit da u svabiji ima pun k sluzbenih auta.
Onda rodica ima jebacki posao kad u NL tuce 4500 neto mjesecno. Medutim stan od 40 kvadrata u Haarelmu mjesecno kosta cca 1400 eura. Pa ti sracunaj.
4500€ nije bas jebacka placa u Nizozemskoj, dovoljna je za normalan zivot, ali je daleko od jebacke.
Stanovi u BXLu su daleko povoljniji, mi placamo potpuno namjesten (ovdje su potpuno namjesteni stanovi rijetkost i dosta su skuplji od nenamjestenih) stan od 80m^2 950€+rezije i sve zajedno nas ispadne 1250€. Stanovi u EU cetvrti od kojih 140m^2 su oko 1200-1400€ + rezije.
Takvi stanovi od 140m^2 kostaju oko 250-300 k€
Kod mene rodica zivi u NL. Ima platu oko 4500€ ne moze sebi da priusti nov Volvo S60 za kojim slini vec godinama. Nego voza polovnjake.
Jbg,kredit za skolu,renta za stan,hrana,gorivo,dijete u skolu...
Da zivi u Belgiji s tim istim novcima bi si mogla kupiti novi S60.
A da je u Luksemburgu s tom istom placom bi mogla skoro pa plakati.
Zenina poznanica (dok su jos isli na testiranja za posao) javljala se za posao u EU parlamentu, ali bi radila u Luxemburgu za nekih i radije je ostala u Nizozemskoj (imala bi na kraju istu placu kao i na starom poslu) jer s tim novcima si ne bi mogla priustiti ni blizu zivot kao u NL ili BE
A i evo malo cijena Giulie u BE
Giulia range available from € 29,990 (1)
Financial Renting from 259 € / month (2)
Full leasing from 559 € / month (3)
Offer Lounge: GIULIA SUPER 2.2 Diesel 150 CH + PACK BUSINESS • Metallic paint • Dual-zone automatic air conditioning • light alloy wheels 17 '' • upholstery fabric / leather • navigation system Alfa Connect ™ 6.5 "with Rotary Control, Bluetooth ® and USB • multifunctional leather steering wheel • parking Sensors • Light sensors and rain sensors • Cruise control • Alfa DNA driving selector • Automatic emergency braking system • Line crossing warning system • Fog lights
PRICE CATALOG OPTIONS INCLUDED VATc: 35.780 €
DISCOUNT LIVING ROOM: - 2.500 €
PRICE NET VATc : € 33,280
BONUS REPEAT (4) : - € 1,500
PRICE SALON VAT incl : € 31,780
ADVANTAGE TOTAL SUBJECT TO CONDITIONS (5) : - 4.000 €
CHOOSE VEHICLE STOCK AND BENEFIT ALSO AVAILABLE OPTIONS € 2,500 (6)
Full leasing ukljucuje i odrzavanje vozila, doslovno je samo to+gorivo
Sad sam u konfiguratoru "napravio" Veloce 2.0, 280KS sa apsolutno svom opremom sto ju mogu staviti.
19 "alloy wheels Quadrifoglio with black processing
Black leather sport seats
Electric sunroof
Adaptive Cruise Control (Automatic transmission only)
- Pallets on the steering wheel (Automatic transmission only)
- Self-locking differential
- Alfa Active Suspension
- Sound Theater by Harman Kardon: 14 speakers (including subwoofer)
- Ambient light
- Rear view camera
- Auto-dimming rear-view mirror
- Front and rear parking sensors
- Specific Mirror Covers
- Automatic headlight level adjustment
- Dead center monitoring system and rear presence detection
- Driver's sun visor
- Lights on exterior door handles
- Driver-side dashboard storage compartment
- Keyless entry system (driver and passenger door)
- Headlight Washers
- 35W + AFS bi-xenon headlights
- Air quality system (AQS)
- Reflective windshield, anti-infrared beams with heated windscreen wiper resistor
- Rear-seat ventilation
- Cooling box
- 12V socket with USB output
- USB Connection
I plus ono sto dolazi u seriji na Veloce, za ukupno 57000€ (Veloce starta od 44000€). A u Hr dodje preko 60k€ bez doplata, uz uzasne uvjete kreditiranja.
Quadrifoglio pocinje od 76000€, a full oprema je 80000€