Bio sam jučer u AC. Čovjek je bio ljubazan u objašnjavanju, ali neke stvari nije znao jer je sve još "novo".
Može se sjesti u svaki auto pa i u Q. Na Q ne bih trošio puno, osim da je genijalna, kako izvana tako i iznutra. Najbolji osjećaj daju sjedala, volan i polugice mjanjanja brzina iza volana.

E sada dolazi na red standardna. Ima ih dvije i obje u Super paketu. slikao sam crvenu i cijenu za crvenu. Vanjski izgled mi je lijep, atraktivan, ali malo germaniziran. Unutrašnjost je odlična, sve je u premuim ugođaju, da ne nabrajam detalje. Pozicija sjedenja je malo niža nego u 159, a ruka ima malo više oslonca na naslonjač kada se mijenja brzina. Mala zamjerka je što mi koljena malo udaraju u stup volana kada ga namjestim kao na 159. Obzirom da se to meni događa na mojih 170 cm visine, pretpostavljam da će dugajlije morati povisiti volan. Jedina oziljna zamjerka je da čak ni u Super paketu nema lumbalne potpore, koju je 159 imala u početnom paketu. Mislim da je to za ovu klasu i premium bitan manjak, međutim ista je situacija i kod 3-ce. Vidi se da su se germanizirali i po tom pitanju

Uglavnom naprijed je osjećaj i položaj sjedenja sličan kao u 159 i veličina prostora mi se čini ista.
Na zadnjoj klupi ima puno više mjesta za koljena ili dječju sjedalicu i Isofix je vidljiv i pokriven platičnim poklopcima, za razliku od 159 gdje moraš pipati između naslona i sjedala.
Gepek je dublji ali i uži nego na 159 i čini mi se da ima malo manji utovarni otvor.
S par doplata cijena se penje na 350,000kn. Prilično puno. Kao što je kolega Dado rekao ne vidim gdje je tolika ralika između osnovne i Super. Kada bih na osnovnu dodao par paketa koji me zanimaju (sjedala Veloce i xsenone) , cijena bi bila 276,000 kn. To bi mi bilo već prihvatljivo.

Odlazim iz salona i sjedam u svoju " polu TI" i mislim si kako je ovaj auto dobar, kada nakon 10 godina nemaš osjećaj da puno zaostaje za novim nasljednikom (Ovdje mislim na sami ugođaj u vozilu, ne na tehnologiju).
Uglavnom, planiram je kupiti za par godina.