Provozao sam se danas do Berlina, da konacno dozivim Giuliu uzivo. Lepo frisak posle dezurstva i neispavan morao sam maximalno iskoristiti neizbezan dolazak Jeseni propracen kisom, vetrom i oblacima koji lebde tik iznad krosnji, tako sto cu se uputiti lokalnim putevima, opasanim gustom sumom i urezanim u valoviti krajolik istocne Nemacke. 159-ka je upalila iz prve o objavila na kratko kako je jedan grejac rekao papa, a moguce i da je podizac vozacevih vrata otkazao poslusnost. Prvo nisam mogao proveriti, a drugo je bila lazna uzbuna. Dosadasnje iskustvo navodi da je najverovatnije i akumulator pri kraju. Dakle uobicajeni simptomi koji prate dolazak hladnijih dana. Pocetak koji obecava. Sredina je prosla, brzo i neprimetno, dok se nije ukazao odbranbeni obruc oko Grada u obliku kamera za merenje brzine. Ako mislite da je Berlin bio dobro nadgledan u vreme hladnog rata, varate se. 5 kamera sam video na deonici od 10km, uzastopno, sve u jednom smeru. Zato sam i vozio otvorenih usta, ostao sam bez daha, dok sam se priblizavao odredistu. Parkirao sam se iza Salona i malo omirisao parking novih vozila. Ima jedan 124 Spider, jedna bela Giulia, ostalo sve Jeep, Dodge, 500, Punto, privreda. S prednje strane salona se nalaze ukrasi u vidu nekoliko Giulietti i 500ki Abartha. Unutar salona ista prica, s tim sto je Giulia centralno postavljena, prilazi joj se od pozadi sa glavnih vrata, prvi dojam, guza je bolja nego na slikama, ali nije u top formi. Onda se upustih u razgledanje sa svih ostalih strana. I mogu reci sledece: pre svega je to proizvod s kojim Alfa treba da bude jako ponosna, jer odaje zaista odlican utisak, mnogo bolji nego kad se pogleda na slikama. Giulia izgleda vrlo elegantno, dugacko, siroko i mocno. Prednji kraj je zaista upecatljiv, kao i bocna linija. Najmanje mi se svidja kao sto rekoh zadnji kraj, kad se iskosa gleda i potpuno od straga. Na nekim slikama na forumu deluje to dosta raskekeceno, dojam u zbilji je puno bolji, al ne i savrsen. U ovoj Grigio Vesuvio boji kao na slikama dole je lepo uparana elegantna kombinacija boje, modela felni i svetlije unutrasnjosti. Kvalitet koze volana je odlican, koza je glatka, dovoljno tanka i kad se stisne nema se onaj gumast osecaj pod rukama, kao kod nekih drugih auta. Koza siceva je takodje odlicna, vrlo je prijatna i nije kruta i gruba. Instrument tabla, otvori za ventilaciju , tockici, sve je to super uklopljeno, spakovamo i dihtuje

. Ulazak je standardno lak (tezak) kao i kod svake limuzine. Polozaj vozaca je odlican i cini mi se da se sedi na istoj visini kao i u 159. Kod Giulie je dobra stvar sto se lepo vide linije haube prilikom voznje. Ocekivao sam da ce odavati prostraniji utisak od 9-ke, ali sam se iznenadio kad sam primetio da je pogled ka napred ipak za nijansu skuceniji. Mesta iznad glave ima koliko i u 159, sacometrijski. Pedale na izlozenom autu su metalne. Danas sam nosio duboke cipele, i djonovi su nesto siri, pa mi se cinilo da dole nema bas puno mesta za stopala. Malo sam saltao menjac na suvo

, sasvim ok, meksi nego na mojoj

. Kad sam namestio prednji sic kako meni odgovara, smestio sam se na zadnju klupu bez problema (moja visina 188cm). Sicevi nazad bi mogli biti malo pufnastiji i profiliraniji, ali svejedno su udobni i ima za mene dovoljno mesta nazad. Ono sto je najveci problem je izlazak. Bome se namucih da izvucem noge napolje i nekako se iskobeljam. Pocetak price je emotivan, razrada je pomalo suvoparna i hladna. Zasto? Kad se pojavila, falilo mi je ono nesto, da bih rekao da sam se zaljubio u auto i da ga po svaku cenu zelim. Moguce je da sam ocekivao da me prvi susret uzivo sa njom konacno preobratiti u pravu veru. Na zalost ili srecu to se nije dogodilo. Auto je lep, kvaitetan, uradjen je sa stilom, ima sitnica koje su manjkave, ali nisu uopste bitne i ne kvare celokupan dojam o autu. Moguce da i ja imam gresku u sistemu, ali kako se prica dolazila kraju i kako sam se priblizavao svom autu, osetio sam onu povezanost i zaljubljenost koju sam imao daleke 2007. Greska je mozda u tome sto moje srce i dalje pripada ovoj kraj mene, jos uvek nisam zaveden. Sledece suocavanje je sa

, jednom prilikom.
P.S. Seo sam i u 124 Spider, taj menjac iz Mijate je

Dole su slike i cena izlozenog modela.
Slike parkinga sa novim autima:

Giuliette 1.4 TB My 2017

Cena izlozene Giulie Super 2.2 JTD 180ks
jpg images