21-04-2026, 07:28:26

Autor Tema: Alfa Romeo Giulia  (Posjeta: 1166162 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tomo AR 159

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
Odg: Alfa Romeo Giulia
« Odgovori #5430 u: 06-10-2016, 18:35:35 »
Il cuore ha sempre ragione

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #5431 u: 06-10-2016, 18:36:21 »

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #5432 u: 06-10-2016, 18:48:32 »
Amerikanka.  :hap:

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #5433 u: 06-10-2016, 19:57:50 »
Bolje da ne stavljaš toliko slika kad ti je preskupa, samo se bespotrebno rajcaš  :tooth

:sado:

Bez provociranja molim.

I dosta usporedbi sa BeEmVejima  :off
GTV V6 TB '96

ex: 147, 159 ti, Giulietta, Mito TB 155ks

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #5434 u: 06-10-2016, 20:09:29 »
Evo gledam u Njemačkoj rast prodaje Alfe prošli mjesec od 135.5% u odnosu na isti godinu ranije. To mora sigurno biti radi onih podgrijanih Fiata, garant nije radi Giulie jerbo je preskupa.

Kad prodaješ nešto što je staro 7 godina i to u mizernim količinama s obzirom na 85 milijuna stanovnika koliko ih ima Njemačka i onda ponudiš nešto novo logično je da će ti porasti prodaja i za 300 %. Ovo s 135,5 % su samo statističke budalaštine, u godinu dana sam napravio 40 000km po njemačkoj i vidio sam Giulia za na prste nabrojat, čak i sad kad je prodaja zvanično krenula i kod nas u ritkaš pustari zvanoj Hrvatska auto nije nešto pretjerano prodavan tako da statistiku možemo okačiti mačku o rep.

Realno alfa je 5 godina bila bez auta u tom segmentu i zbog toga će dobiti batine, pogotovo jer 159 nije ispunila očekivanja i mjerilo koje je postavio prethodnik i Giulia će imati velikih problema da bi se opet probila na tržište u tom segmentu.

S te ih strane razumijem što su prvo pokazali i napravili top model jer su morali pokazati da misle ozbiljno i da su još uvijek spremni za velike utakmice. Treba uzeti u obzir i da je u tom segmentu porasla ponuda vozila jer danas evo već i Škoda ima opasne igrače, pa Kia, pa Hyundai, Seat... U doba 156 je situacija bila puno povoljnija nego je danas.
« Zadnja izmjena: 06-10-2016, 20:12:35 od Boxer »
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #5435 u: 06-10-2016, 20:19:12 »
Amerikanka.  :hap:

dobra

doduše dosta plastična al šta ćeš takve su im i žene  :tooth
Nije bolest sve što boli

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #5436 u: 07-10-2016, 17:08:43 »

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #5437 u: 08-10-2016, 11:56:49 »
Puno su mi ljepše na Q ove felge nego kao na onoj u AC.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #5438 u: 08-10-2016, 18:03:11 »

Stromboli

• Gost
« Odgovori #5439 u: 08-10-2016, 18:12:28 »
Provozao sam se danas do Berlina, da konacno dozivim Giuliu uzivo. Lepo frisak posle dezurstva i neispavan morao sam maximalno iskoristiti neizbezan dolazak Jeseni propracen kisom, vetrom i oblacima koji lebde tik iznad krosnji, tako sto cu se uputiti lokalnim putevima, opasanim gustom sumom i urezanim u valoviti krajolik istocne Nemacke. 159-ka je upalila iz prve o objavila na kratko kako je jedan grejac rekao papa, a moguce i da je podizac vozacevih vrata otkazao poslusnost. Prvo nisam mogao proveriti, a drugo je bila lazna uzbuna. Dosadasnje iskustvo navodi da je najverovatnije i akumulator pri kraju. Dakle uobicajeni simptomi koji prate dolazak hladnijih dana. Pocetak koji obecava. Sredina je prosla, brzo i neprimetno, dok se nije ukazao odbranbeni obruc oko Grada u obliku kamera za merenje  brzine. Ako mislite da je Berlin bio dobro nadgledan u vreme hladnog rata, varate se. 5 kamera sam video na deonici od 10km, uzastopno, sve u jednom smeru. Zato sam i vozio otvorenih usta, ostao sam bez daha, dok sam se priblizavao odredistu. Parkirao sam se iza Salona i malo omirisao parking novih vozila. Ima jedan 124 Spider, jedna bela Giulia, ostalo sve Jeep, Dodge, 500, Punto, privreda. S prednje strane salona se nalaze ukrasi u vidu nekoliko Giulietti i  500ki Abartha. Unutar salona ista prica, s tim sto je Giulia centralno postavljena, prilazi joj se od pozadi sa glavnih vrata, prvi dojam, guza je bolja nego na slikama, ali nije u top formi. Onda se upustih u razgledanje sa svih ostalih strana. I mogu reci sledece: pre svega je to proizvod s kojim Alfa treba da bude jako ponosna, jer odaje zaista odlican utisak, mnogo bolji nego kad se pogleda na slikama. Giulia izgleda vrlo elegantno, dugacko, siroko i mocno. Prednji kraj je zaista upecatljiv, kao i bocna linija. Najmanje mi se svidja kao sto rekoh zadnji kraj, kad se iskosa gleda i potpuno od straga. Na nekim slikama na forumu deluje to dosta raskekeceno, dojam u zbilji je puno bolji, al ne i savrsen.  U ovoj Grigio Vesuvio boji kao na slikama dole je lepo uparana elegantna kombinacija boje, modela felni i svetlije unutrasnjosti. Kvalitet koze volana je odlican, koza je glatka, dovoljno tanka i kad se stisne nema se onaj gumast osecaj pod rukama, kao kod nekih drugih auta. Koza siceva je takodje odlicna, vrlo je prijatna i nije kruta i gruba. Instrument tabla, otvori za ventilaciju , tockici, sve je to super uklopljeno, spakovamo i dihtuje  :tooth.  Ulazak je standardno lak (tezak) kao i kod svake limuzine. Polozaj vozaca je odlican i cini mi se da se sedi na istoj visini kao i u 159. Kod Giulie je dobra stvar sto se lepo vide linije haube prilikom voznje. Ocekivao sam da ce odavati prostraniji utisak od 9-ke, ali sam se iznenadio kad sam primetio da je pogled ka napred ipak za nijansu skuceniji. Mesta iznad glave ima koliko i u 159, sacometrijski. Pedale na izlozenom autu su metalne. Danas sam nosio duboke cipele, i djonovi su nesto siri, pa mi se cinilo da dole nema bas puno mesta za stopala. Malo sam saltao menjac na suvo  :tooth , sasvim ok, meksi nego na mojoj  :lol . Kad sam namestio prednji sic kako meni odgovara, smestio sam se na zadnju klupu bez problema (moja visina 188cm). Sicevi nazad bi mogli biti malo pufnastiji i profiliraniji, ali svejedno su udobni i ima za mene dovoljno mesta nazad. Ono sto je najveci problem je izlazak. Bome se namucih da izvucem noge napolje i nekako se iskobeljam. Pocetak price je emotivan, razrada je pomalo suvoparna i hladna. Zasto? Kad se pojavila, falilo mi je ono nesto, da bih rekao da sam se zaljubio u auto i da ga po svaku cenu zelim. Moguce je da sam ocekivao da me prvi susret uzivo sa njom konacno preobratiti u pravu veru. Na zalost ili srecu to se nije dogodilo. Auto je lep, kvaitetan, uradjen je sa stilom, ima sitnica koje su manjkave, ali nisu uopste bitne i ne kvare celokupan dojam o autu. Moguce da i ja imam gresku u sistemu, ali kako se prica dolazila kraju i kako sam se priblizavao svom autu, osetio sam onu povezanost i zaljubljenost koju sam imao daleke 2007. Greska je mozda u tome sto moje srce i dalje pripada ovoj kraj mene, jos uvek nisam zaveden. Sledece suocavanje je sa QV, jednom prilikom.

P.S. Seo sam i u 124 Spider, taj menjac iz Mijate je  :hat: :drive:

Dole su slike i cena izlozenog modela.

Slike parkinga sa novim autima:

Giuliette 1.4 TB My 2017

Cena izlozene Giulie Super 2.2 JTD 180ks

jpg images
« Zadnja izmjena: 08-10-2016, 18:44:29 od Stromboli »

Stromboli

• Gost
« Odgovori #5440 u: 08-10-2016, 18:14:01 »
Nastavak slika:

jpg images
« Zadnja izmjena: 08-10-2016, 18:29:32 od Stromboli »

Stromboli

• Gost
« Odgovori #5441 u: 08-10-2016, 18:14:54 »

barba Oro

• Gost
« Odgovori #5442 u: 08-10-2016, 18:28:19 »
 :clap: :clap:

Stromboli

• Gost
« Odgovori #5443 u: 08-10-2016, 18:32:21 »

Stromboli

• Gost
« Odgovori #5444 u: 08-10-2016, 18:34:03 »

Stromboli

• Gost
« Odgovori #5445 u: 08-10-2016, 18:34:44 »

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #5446 u: 08-10-2016, 19:04:11 »
Stromboli, baš si se raspisao.  :)
I meni je Giulia (unatoč nekim zamjerkama koje imam) stvarno odlična, puno je ljepša uživo nego na slikama, a unutrašnjost mi je najbolji dio auta, kvalitetno i lijepo.
Al ipak su se u HR previše raspištoljili sa cijenama.

Stromboli

• Gost
« Odgovori #5447 u: 08-10-2016, 19:20:28 »
Da, odlican, lep auto, kvalitetan proizvod  :ok:

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #5448 u: 08-10-2016, 19:27:36 »
Provozao sam se danas do Berlina, da konacno dozivim Giuliu uzivo. ......

Prijatelju, evo ti prvo + ko kuća za zanimljiv putopis i opis!

Citat sam ti pobrisao samo zbog preglednosti teme, ali sve navedeno o vanjštini Giulie potpisujem!  :ok:
Unutra još nisam sjeo, ali mi je u oba susreta ostavila dojam isti kao i tebi. Drago mi je jer vidim da nisam jedini kojem je 159-tka "home sweet home"!
Možda mi se osjećaji preokrenu idući tjedan nakon što odradim zakazanu probnu vožnju  :dontno:

"Some cars take your breath away"

Offline croblue

• Pripravnik
  • **
  • 159 2.2 JTS
    • Mühlheim am Main
    • Zvirnjača.net
« Odgovori #5449 u: 08-10-2016, 19:42:51 »
Provozao sam se danas do Berlina, da konacno dozivim Giuliu uzivo...

Svaka čast kolega na detaljnom opisu iskustva s Giulijom. :)

I sam sam doživio slična zapažanja prilikom svog prvog susreta i probne vožnje. Jedina razlika je bila ta što je moja bila automatic dok je ova manualka. :)

Premda sam svjestan činjenice da joj je cijena paprena i za većinu nas trenutno nedostižna, u sebi nekako gajim nadu da će joj cijena kroz koju godinu pasti na nešto prihvatljiviju razinu.

Po Frankfurtu ih ne viđam skoro nikako, tek sam do sad vidio jednu koju zapravo viđam redovito. S druge strane, njemački FCA se pohvalio kako prodaja ide bolje od očekivanog. :) Nadam se da će ih kroz 3-4 godine biti dovoljno da se nađe nešto po mom džepu i ukusu.
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!

Offline alfazara

• Ovisnik o alfistima
  • 155 1.8
    • Zadar
« Odgovori #5450 u: 08-10-2016, 19:54:12 »
 :clap: za opis   :ok:
Alfa  u <3

Offline ronferka

• Učim polako
« Odgovori #5451 u: 08-10-2016, 20:32:27 »
Pošto nema Giulie na Autocommerce stranici tamo u sekciji za testnu vožnju, da li netko zna kad će bit dodana ? Jer vidio da se neke bijele voze po cesti.

Stromboli

• Gost
« Odgovori #5452 u: 08-10-2016, 20:44:59 »
Bozen, croblue, alfazara, hvala  :ok: . Video sam zaista dosta Alfi usput, 156,9,Giulietti,MiTo. Interesantno je da se u ovim krajevima ljudi pridrzavaju onog starog pravila, pa otpozdravljaju Alfama koje dolaze u susret. U drugim delovima Nemacke to nisam zapazio. Eto jos jedan + za dosadasnje iskustvo.
« Zadnja izmjena: 08-10-2016, 20:46:54 od Stromboli »

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
MiTo

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #5454 u: 08-10-2016, 21:07:21 »
Chris Harris Drives: TG’s Speed Week special

Odvrtite na 16:16 da vidite ono bitno. Ovaj put kaže da je na toj stazi (Red Bull Ring) brža od duplos skupljeg BMW-a M4 GTS.

Offline croblue

• Pripravnik
  • **
  • 159 2.2 JTS
    • Mühlheim am Main
    • Zvirnjača.net
« Odgovori #5455 u: 08-10-2016, 21:56:32 »
Video sam zaista dosta Alfi usput, 156,9,Giulietti,MiTo. Interesantno je da se u ovim krajevima ljudi pridrzavaju onog starog pravila, pa otpozdravljaju Alfama koje dolaze u susret. U drugim delovima Nemacke to nisam zapazio. Eto jos jedan + za dosadasnje iskustvo.

To sam ja ovdje u Frankfurtu primjetio. :) Pravi Alfista nikad neće proći pored kolege, a da ne pozdravi!

Ima jedan tip kojeg viđam svako jutro sa srebrnom Brerom koji me svako jutro pozdravlja. :D Čak i kad naiđem s Ivecom od firme, uvijek blicne i mahne rukom.  :D

Vozači drugih marki vozila ne znaju što je to. :) Lijepo je biti drukčiji od drugih!  :hello:  :ar:
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!

Offline Vendetta

• Član Alfa Kluba 5
  • Sa stažom
  • *
  • Montreal Verde Giulia QV
    • Split

Ivan0047

• Gost
« Odgovori #5457 u: 09-10-2016, 00:45:39 »
Gdje si u Berlinu tocno?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline alfafan84

• Na probi
  • *
  • 166 2.0TS 150Hp ; Giulietta 1.4 170Hp Multiair
    • Rijeka
« Odgovori #5458 u: 09-10-2016, 02:15:55 »

BigSaint

• Gost
« Odgovori #5459 u: 09-10-2016, 12:54:14 »
Odličan video, odličan rezultat, ali ne može Chris protiv sebe i čak to spominje na kraju. :smijeh