(Image removed from quote.)
Sudeći po udjelu SW-jki u našem najpopularnijem oglasniku - cca 24% 156-ica i cca 42% 159-ki je SW.
Pod pretpostavkom da je ovo otprilike i omjer SW-jki na cesti, čini se da propuštaju 25-40% tršišta. S naglaskom na tendenciju tržišta na SW karoseriju, obzirom da je evidentno da je 159 kao noviji model s većim udjelom SW varijante.
Mislim da su im istraživanja malo tak tak... 
Meni se čini da je pravi razlog u rješavanju problema spuštanja stražnjeg naslona... tu bi mogli imat konstrukcijskih problema, jer su očito u skidanju kilaže morali napravit neke kompromise pa i naslon koriste kao ukrutu. Koliko sam vidio do sada niti u jednoj varijanti se nasloni ne spuštaju-znači varijanta 166, samo tunel za skije i to je to.
Slažem se, samo bih htio dodati da ima i krivo zavedenih oglasa tj. karavanke zavedene pod standardni model (npr. 159sw pod 159, valjda jer neki drugi oglasnici ne razdvajaju modele nego karoserijske izvedbe). Znam jer sam pred godinu-dvije tražio 159sw, pa bih naletio na poneki oglas i pod običnim 159.
Uz to, pretpostavljam da se karavni duže zadržavaju u vlasništvu zato jer su praktičniji, tj da limuzine imaju razlog više da idu na prodaju.
Dakle, karavana u oglasniku ima ih i više, a mislim da ih na cesti ima još više nego što je omjer u oglasniku!
Sve u svemu, nije mi jasna odluka da se ignorira karavanska izvedba Giulie. Cilja se USA, i cijeli imidž se gradi na "talijanštini" i "euro-chicu", a tržište matične države i regije (AT, DE, FRA) se zapostavilo.