Kupio sam 05.01.2012, alfu 147, 1.6, ts, slabiji modle od 105ks. Na autu su bile osim serijskih stvari samo dvd player i gewinde. Prvih mjeseci osim ulja i servisa, stvarno nisam morao nista dirati.
U petom mjesecu sam na autoputu naletio na postolje signalizacije za radove ( nevrjeme je bilo ) i razbio sam karter, ostetio mjenjac i hrpu sitnica odozdola. Posto se nisam imao gdje zaustaviti nekako sam se uspio jos 1 kilometar odvesti do ponovnog vracanja prometa u redovnu traku.
Tada je radeno: Karter, bregaste, karike i ostalo sto ide u kompletu. - sve original. Mjenjac sam nabavio identican, samo s 156 modela s talijanskim regama. Od tad je sve krenulo naopako i jos 500 000 manjih kvarova. Opet mi je procurio dihtung poklopca ventila pa sam ga mjenjao, stavljeni su od kolege serijski amortizeri koji su na 80% zadnji i 75% prednji, mjenjana ramena, seleni. Otisao je kompjuter pa sam kupio novi originalni, pa je zbog mehe bilo malo problema s kodom kljuca koje je uspjesno otklonio. U udarcu sam ostao bez katalizatora koji bih trebao staviti do 4og mjeseca kada je rega. Onda je akumulator rekao doviđorno pa je dosao novi vartin. Alternator je takoder rekao svoje i reparacija nije dolazila u obzir. Onda je pukla bila posuda serva koju sam isto, naravno promjenio. Trenutno me zeza lampica ulja, 99% senzor sto i nije neki problem. Osim toga i katalizatora na autu trenutno ne postoji ni jedan drugi problemcic. Tu i tamo koja sitna ogrebotinica i to je to.
Treba naglasiti da sam kupio auto u stvarno izvrsnom i odrzavanom stanju od kolege i da bih ga opet kupio. Do tog nesretnog udarca u kojem nije stradao milimetar limarije, autic je bio perfektan.
Sada se opet vozi kao novi. Nema ni najmanje suskanja, lupkanja ni nicega. Htio sam ga prodati ali stvarno sada nema smisla, posto je na autu promjenjeno gotovo sve sto se mjenja. Slagan je motor, ovjes, elektronika.
Sad da idem zbrajati sve sto sam radio, koliko je kostalo, stvarno nema smisla. U svakom slucaju velika cifra, osjetno veca nego se takvi auti krecu po oglasniku. A posto sam auto stvrno zavolio usprkos svemu, slozit cu ga po svom gustu poslje nove godine nadam se i jos malo zapapriti ovu cifru.