23-04-2026, 10:54:33

Autor Tema: Pitajte Seba  (Posjeta: 2244490 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline tadija

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Derventa BiH
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #8340 u: 13-04-2011, 08:06:10 »
to znači da je preskočio zupčasti remen

moraš nač nekog ko se razumije u to

jel jednom rijecju da odustajem od tog auta ili se moze "uzubiti" opet da bude sve ok ili to sj... nesto kad preskoci?
.....

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #8341 u: 13-04-2011, 08:09:11 »
jel jednom rijecju da odustajem od tog auta ili se moze "uzubiti" opet da bude sve ok ili to sj... nesto kad preskoci?
zbog razfaženog motora ne treba odustat od auta...naravno da se da ufazit...ako preskoči preko 3 zuba ond amože napravit štetu na motoru a do tada samo problemi u radu motora

ali nemoj se držat sad ko pijan plota sa tim što sam ja odokativno reko za fazu motora...možda opče nema veze sa problemom na tom autu
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline tadija

• Ovisnik o alfistima
    • Derventa BiH
« Odgovori #8342 u: 13-04-2011, 08:27:04 »
samo da mi je da mi pamet odluci...  :wal:   
hvala kolega
.....

Offline Tomislav 1

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147jtdm
    • Zadar
« Odgovori #8343 u: 13-04-2011, 08:34:10 »
e sad...u prvoj varijanti kada je otkriveno da 200 ks varijanta ima dosta grešaka na sebi i zamjenjena je sa 210 ks za ovu 200 ks je izbačen upgrate software za koji s tvrdilo da diže na 210 ks ali poslje opet je to pobijeno tako da neznam točno..to ej što se tiče regularnog upgratea...e sad postoji chip tuning sa kojim se može podič snaga na toliko i naravno malo više...kod mene to košta za keš sa popustom 1800 kn a samo tvornički upgrate ako se da napravit 200 kn + pdv
Zahvaljujem na odgovoru.
 :mahm
E!

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #8344 u: 13-04-2011, 10:08:41 »
Seb ,kako stojiš s setom kočnica za moju 145 ,neš da je "pristojno" ,a opet u nekim normalnim okvirima cijene... (diskovi ,pločice)

145 1.7 16V sa ABS-om

ZAR93000002015512
              ORG / NEORG
Pr.disk 330,00/306,00-kom

Pr.disk pločice 345,00/207,00

Zad.disk 140,00/169,00-kom

Zad.disk pl.452,00/230,00

BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #8345 u: 13-04-2011, 14:35:50 »
Kolega sa posla ima Punto 1.2 8V 2001. Kada je vlažno vrijeme, auto radi dosta nemirno u leru (samo dok je vlažno) dok se ne zagrije, i to tako već cca mjesec-dva. Sada u petak je upalilo lampicu, auto je nemirno radio, i smrdio je iz auspuha. Nakon toga je počela puhati bura i bilo je jako suho vrijeme i kad je malo duže vozio auto i ispuhao ga, ugasila se lampica
Kad se spoji sa dijagnostikom greške su bile P0170 - Fuel Trim Malfunction (Bank 1) i P0130 - O2 Sensor Circuit Malfunction (Bank 1 Sensor 1), dakle prednja Lambda.

Kad se prati napon na Lambdi 1, sve izgleda ok, Lambda radi OK, grijač je isto u redu, auto sad radi OK, i ne pali lampicu za grešku. Odspojio sam konektor od lambde i pregledao ga, sve izgleda ok, nije mokar ni prljav iznutra.
Prilikom dijagnostike (napon na lambdi u vremenu) se vidi da je zadnja lambda u banani, ali ona i tako ne utiče na rad motora i zasad ne baca grešku...

Ikakva ideja?

Problem riješen, crkla Lambda 1. Promijenjena i sve radi OK.

Zanimljivo je to da je nakon nekog vremena odjednom totalno crkla i pokazivala napon preko 1 V, čak i 1,5 V pa i više , i to odjednom. Dugo vremena je radila manje-više OK, osim što je malo zezala dok je motor hladan, mjerenje je OK kad se zagrije, pa odjednom crkla totalno.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #8346 u: 13-04-2011, 14:37:55 »
Problem riješen, crkla Lambda 1. Promijenjena i sve radi OK.

Zanimljivo je to da je nakon nekog vremena odjednom totalno crkla i pokazivala napon preko 1 V, čak i 1,5 V pa i više , i to odjednom. Dugo vremena je radila manje-više OK, osim što je malo zezala dok je motor hladan, mjerenje je OK kad se zagrije, pa odjednom crkla totalno.
mjerenja napona nisu nikakva garancija dijagnoze

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #8347 u: 13-04-2011, 15:11:14 »
mjerenja napona nisu nikakva garancija dijagnoze

Radi vec preko 2 tjedna OK sa drugom lambdom po svim vremenskim uvijetima  :clap:

Zanimljivo da je stara bacala preko 1,5 volti a deklarirana mjerna vrijednost je 0,1 do max 1 V  :wal:
Auto je bio totalno bez snage, jer je lambda pokazivala ultra bogatu smjesu, pa je očito ECU smanjio dotok benzina do kraja.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #8348 u: 13-04-2011, 15:40:09 »
Radi vec preko 2 tjedna OK sa drugom lambdom po svim vremenskim uvijetima  :clap:

Zanimljivo da je stara bacala preko 1,5 volti a deklarirana mjerna vrijednost je 0,1 do max 1 V  :wal:
Auto je bio totalno bez snage, jer je lambda pokazivala ultra bogatu smjesu, pa je očito ECU smanjio dotok benzina do kraja.
da, ja se nikad ne baziram na takom prinicipu dijagnostike

Leopard

• Gost
« Odgovori #8349 u: 13-04-2011, 21:15:34 »
Pozdrav Sebastiane

Opet sam u problemima sinoć i danas cijeli dan sve ok sa Alfom, da bi večeras 100 metara od kuće jednostavno se ugasila i opet imobilizer i asr poruka .Dijagnostikom naravno nemogu ući u motorni a body daje poruku B1023 (serijal w linija).Ako ti nije problem možeš li na osnov ove greške reći u čemu bi mogao biti problem. ( nemoram napominjati da sam body rastavio i očistio).Ono pitanje u vezi antene sa brave sam totalno fulao jer se radilo o anteni daljinskog.

Zahvaljujem unaprijed
« Zadnja izmjena: 13-04-2011, 22:07:11 od Leopard »

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #8350 u: 13-04-2011, 21:39:28 »
seb jedno pitanje zna mi se u voznji pojacat onaj displaj na instrument tabli između kilometr sata i obrtaljke pocne svijetlit jako koda su svjetla ugasena, a meni upaljena, bio par puta stao da pregledam dali je ugaseno koje svijetlo al nije sva su upaljena, a displej svjetli jacinom koda su ugasena al samo on ostalo normalno sve svijetli,  jer to mozda zbog ksenonki posto su naknadno ugrađivana ?? , alfa je 159 1.9 jtd
:Horse: :mehanic

ismarm

• Gost
« Odgovori #8351 u: 13-04-2011, 23:39:13 »
Pozdrav Sebu i alfistima.
vozim AR 159 jtdm 16v, god. proizvodnje 10.2008. Danas upalim auto, vozim se 50 km, ugasim. sve ok, auto ide super. Nakon pola sata ponovo ga upalim kada se na displeju pojavi poruka:"motor kontrolieren lassen-motor prekontrolisati" i konstantno gori jos zuta lampica za gresku u ajnspricsistemu. krenem, i odmah u prvoj i drugoj primjetim da auto nema snage, vjerovatno je motor u notmodusu. nakon 10 minuta voznje ugasim auto i opet nakon 10 minuta upalim. ponovo poruka motor prekontrolisati i zuta lampica gori za ajnspricsistem ali auto vuce izvrsno. kao i ranije. jedino sto sam primjetio da je potrosnja malo veca, oko 10 litara umjesto normalne od 7 litara. prilikom ciscenja dpf-a potrosnja se krece oko 15-17 litara. znaci nije do dpf-a.
ponovo ugasim auto, upalim, motor prekontrolisati, zuta lampica, auto vuce dobro,potrosnja cini mi se malo povisena.
necujem oko motora nikakav neobican zvuk.
Seb, pomagaj ako mozes!
Hvala.

ismarm

• Gost
« Odgovori #8352 u: 13-04-2011, 23:41:15 »
seb jedno pitanje zna mi se u voznji pojacat onaj displaj na instrument tabli između kilometr sata i obrtaljke pocne svijetlit jako koda su svjetla ugasena, a meni upaljena, bio par puta stao da pregledam dali je ugaseno koje svijetlo al nije sva su upaljena, a displej svjetli jacinom koda su ugasena al samo on ostalo normalno sve svijetli,  jer to mozda zbog ksenonki posto su naknadno ugrađivana ?? , alfa je 159 1.9 jtd
to se isto meni dogadja, imam origanal farove, halogene. znaci nije ti do xenona.

Offline googs600

• Učim polako
  • ...slušaj sebe, vozi svoje...
    • Trilj-dalmacija
« Odgovori #8353 u: 14-04-2011, 00:37:30 »
pozdrav Seb :mahm , zanima me koja je cijena malog servisa na alfi 156 1.9 jtd, znaci ono remenja filteri ulje, tek sam uzeo auto, šta bi bilo dobro prominit...hvala

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #8354 u: 14-04-2011, 06:42:22 »
Pozdrav Sebastiane

Opet sam u problemima sinoć i danas cijeli dan sve ok sa Alfom, da bi večeras 100 metara od kuće jednostavno se ugasila i opet imobilizer i asr poruka .Dijagnostikom naravno nemogu ući u motorni a body daje poruku B1023 (serijal w linija).Ako ti nije problem možeš li na osnov ove greške reći u čemu bi mogao biti problem. ( nemoram napominjati da sam body rastavio i očistio).Ono pitanje u vezi antene sa brave sam totalno fulao jer se radilo o anteni daljinskog.

Zahvaljujem unaprijed
kak sam već reko...ECU motora ti iz nekog razloga prestane radit

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #8355 u: 14-04-2011, 06:45:13 »
xenon nije sigurno razlog...razloga bi moglo bit više ali osnovno kad gledam kao da body komp primi info od uklopke volana da si ugasio svjetla...e sad zašto se to događa, neznam...ako je to opče razlog...nisam imo takvih slučaja

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #8356 u: 14-04-2011, 06:47:36 »
Pozdrav Sebu i alfistima.
vozim AR 159 jtdm 16v, god. proizvodnje 10.2008. Danas upalim auto, vozim se 50 km, ugasim. sve ok, auto ide super. Nakon pola sata ponovo ga upalim kada se na displeju pojavi poruka:"motor kontrolieren lassen-motor prekontrolisati" i konstantno gori jos zuta lampica za gresku u ajnspricsistemu. krenem, i odmah u prvoj i drugoj primjetim da auto nema snage, vjerovatno je motor u notmodusu. nakon 10 minuta voznje ugasim auto i opet nakon 10 minuta upalim. ponovo poruka motor prekontrolisati i zuta lampica gori za ajnspricsistem ali auto vuce izvrsno. kao i ranije. jedino sto sam primjetio da je potrosnja malo veca, oko 10 litara umjesto normalne od 7 litara. prilikom ciscenja dpf-a potrosnja se krece oko 15-17 litara. znaci nije do dpf-a.
ponovo ugasim auto, upalim, motor prekontrolisati, zuta lampica, auto vuce dobro,potrosnja cini mi se malo povisena.
necujem oko motora nikakav neobican zvuk.
Seb, pomagaj ako mozes!
Hvala.
u jednom trenu je bila neka greška na sustavu ubrizgavanja...odokativno bi reko da je EGR u pitanju...poslje je nestala pa je auto išo normalno ali s obzirom na upisanu grešku u memoriji ECU lampica i dalje gori

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #8357 u: 14-04-2011, 06:51:32 »
pozdrav Seb :mahm , zanima me koja je cijena malog servisa na alfi 156 1.9 jtd, znaci ono remenja filteri ulje, tek sam uzeo auto, šta bi bilo dobro prominit...hvala
ulje,filteri i remenje, mali servis ?????kaj je onda veliki??? :hehe: :hehe: :hehe:
daj mi broj šasije

Offline patrik_s

• Na probi
  • *
  • Giulietta
    • Varaždin
« Odgovori #8358 u: 14-04-2011, 08:19:32 »
AUTOMATIC INSTRUMENT
PANEL LIGHT DIMMER
To give max. visibility and comfort under
whatever driving conditions (e.g.:
lights on in daylight, tunnels, etc…),
the speedometer is fitted with a sensor
for adjusting automatically, after fitting
the electronic key into the ignition device
and pressing button START/
STOP, the light intensity of the indications
given on the instrument panel
display, sound system display (for versions/
markets, where provided), climate
control system display, radionavigation
system display (for versions/markets,
where provided), and instrument panel
gauges (fuel level gauge, engine oil
temperature gauge (petrol versions) or
supercharger pressure gauge (diesel versions)
and engine coolant temperature
gauge).

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #8359 u: 14-04-2011, 09:30:32 »
xenon nije sigurno razlog...razloga bi moglo bit više ali osnovno kad gledam kao da body komp primi info od uklopke volana da si ugasio svjetla...e sad zašto se to događa, neznam...ako je to opče razlog...nisam imo takvih slučaja
moze bit da primi inf koda su svijetla ugasena bas cu pratit malo jer pojaca koda radi pozicija samo .... budem obratio paznju na to nisam 100% siguran al mislim da se samo javlja kada volan zakrenem u desno da se pojaca budem jos  vidio ....
hvala ti sad imam odakle pocet trazit  :ok:  :ok:  :craz
:Horse: :mehanic

ismarm

• Gost
« Odgovori #8360 u: 14-04-2011, 10:56:31 »
u jednom trenu je bila neka greška na sustavu ubrizgavanja...odokativno bi reko da je EGR u pitanju...poslje je nestala pa je auto išo normalno ali s obzirom na upisanu grešku u memoriji ECU lampica i dalje gori
pozdrav.
upravo sam dao iscitati memoriju sa greskama.
stoji: greska-kod: P0480
         ventilator-regulacija 1 ima gresku
greska je obrisana i nejavlja mi vise da prekontrolisem motor.
Seb majstore, koliko se mogu pouzdati u auto da me ne ostavi na pola puta ka radnom mjestu :o000:? sta bi mogao biti kvar?
hvala

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #8361 u: 14-04-2011, 11:15:37 »
pozdrav.
upravo sam dao iscitati memoriju sa greskama.
stoji: greska-kod: P0480
         ventilator-regulacija 1 ima gresku
greska je obrisana i nejavlja mi vise da prekontrolisem motor.
Seb majstore, koliko se mogu pouzdati u auto da me ne ostavi na pola puta ka radnom mjestu :o000:? sta bi mogao biti kvar?
hvala
ne možete zbog toga osatvit jer da i ventilator opče ne radi ti dok si god u pokretu imaš hlađenje strujanjem zraka kroz hladnjak jedino je frka ak staneš...po ovoj grešci imaš problem samo sa prvom brzinom što može prouzročit samo kasnije paljenje ventilatora pa sa time malo veču temp dok auto stoji

Offline dstormyd

• Član Alfa Kluba 10
  • Sa stažom
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #8362 u: 14-04-2011, 14:31:27 »
Seb, kad prištekam Biancu na diagnostiku javlja mi "invalid ECU ISO code".. da li se to može popraviti? da li se treba centrala mjenjati?  (2.5V6 '98) :mah:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #8363 u: 14-04-2011, 14:33:54 »
Seb, kad prištekam Biancu na diagnostiku javlja mi "invalid ECU ISO code".. da li se to može popraviti? da li se treba centrala mjenjati?  (2.5V6 '98) :mah:
to nije greška sa autom...tester ti ne prepoznaje ISO Code ECUa

Offline dstormyd

• Član Alfa Kluba 10
  • Sa stažom
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #8364 u: 14-04-2011, 14:38:08 »
to nije greška sa autom...tester ti ne prepoznaje ISO Code ECUa
tnx  :ok:  :clap:

Boxer

• Gost
« Odgovori #8365 u: 14-04-2011, 20:41:08 »
Seb jedan info mi treba... Što bi se desilo kad bih na 1.4 TS stavio glavu s bregastima komplet od 1.6 TS? Mislim da je timing bregastih drukčiji?

ismarm

• Gost
« Odgovori #8366 u: 15-04-2011, 00:00:06 »
ne možete zbog toga osatvit jer da i ventilator opče ne radi ti dok si god u pokretu imaš hlađenje strujanjem zraka kroz hladnjak jedino je frka ak staneš...po ovoj grešci imaš problem samo sa prvom brzinom što može prouzročit samo kasnije paljenje ventilatora pa sa time malo veču temp dok auto stoji
hvala Seb

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #8367 u: 15-04-2011, 06:47:46 »
Seb jedan info mi treba... Što bi se desilo kad bih na 1.4 TS stavio glavu s bregastima komplet od 1.6 TS? Mislim da je timing bregastih drukčiji?
neznma...to bi trebalo malo bolje proučit (kompresioni prostor u glavi,ventile,bregaste,...) pa onda suma sumarum vidjet dali su te razlike pozitivne ili negativne

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #8368 u: 15-04-2011, 07:59:18 »
 :mah: Seb,kad pustim ili dodam gas rucica mjenjaca mi se pomice dali je to do nekog nosaca mjenjaca ili motora i dali je moguce da se pomice jer mi je otisao onaj gornji nosac sta se drzi za desnu muldu ima malo lufta?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #8369 u: 15-04-2011, 08:01:11 »
:mah: Seb,kad pustim ili dodam gas rucica mjenjaca mi se pomice dali je to do nekog nosaca mjenjaca ili motora i dali je moguce da se pomice jer mi je otisao onaj gornji nosac sta se drzi za desnu muldu ima malo lufta?
defintivno je do nekgo nosača ili svih po malo...na žalsot nemam nešto da odlazi na njima pa da ti ovak mogu pomoć