Pozdrav, opet ja sa svojom alficom 156 1,6 16v ts 2003 godiste. Od kada sam je kupila imam prilicno problema sa njom i hocu da ih rjesim al evo idem malo po malo. dakle, od kada sam je uzela znala sam da u leru ona turira tj. raste i spusta se broj obrtaja konstantno. motoric ler gasa provjeren na aparatima, nastelovan na tvornicke postavke do njega nije, dijagnoza ne pokazuje nikakav vise ekektronicki dio, tj. prvi pregled je bilo stelovanje i nije pokazalo nista a vec drugi put je pokazao elektromagnetni varijator (onaj izmedju dvije dizne - dozvoljeni otpor pise 10 - 14 oma, a pri mjerenju varira 40 - 20 - 60 i tako).
i ovaj koji radi dijagnostiku misli da je to krvar, medjutim mene muci jer auto kada se pali pali na 1500 - 2200 obrtaja i jako je bucan, radi kao dizel, a to sam vidjela prema vasim opisima da je varijator. auto je preslo 108000 km i interesuje me dal da mjenjam varijator + spaner + kais il da prvo pokusavam sa ovim elektromagnetnim varijatorom (ne znam koja mu je cijena uopste)???? koja je tvoja preporuka?
auto sada turira konstantno bez obzira da li je u leru ili se vozi, da li je ugrijan ili ne
pozdrav iz mostara