Pozdrav seb, imam pitanje za alfu, ispricat cu ukratko sta je bilo pa ako si se susreto sa slicnim problemom da mi probas pomoci
Kupio sam 147 FL 1.9 16v 110kW. Auto sam vozio par dana, palio je dobro, mirno je radio, nije dimio ni sekunde pod bilo kakvim opterecenjem i dobro je iso, ali turbina je zujala i znao sam da ce otici. Tako sam autoputem vozio i auto ode u ibertuu, srecom odma sam skuzio i uspio ugasiti na kljuc. Nije povuko puno ulja, jos uvijek je bilo na sipci dosta. Majstor je sve rastavio, skino turbinu, sva crijeva ocistio, izvadio dizne i spricom izvuko svo ulje. Zove me i kaze turbina nema nikakvog lufta kao da nije do nje probat cu sve sastaviti pa upaliti. Sastavio je i zove i kaze ipak je turbina pusi. Skine turbinu ja odnesem na reparaciju, on ponovo sve skine ocisti crijeva, ic... Danas sastavio, auto teze vergla i jako ruzno radi i trese, a na sipku od ulja ide dim. Nije ga vozio jer kaze ne smijem da ne bi napravio veci problem, tako da ce sutra valjda rastaviti masinu da vidi sta je
Da li se ovo desavalo i da li si se susretao sa ovim problemom pa da znas otprilike sta bi moglo biti?
Hvala ti u unaprijed i veliki pozdrav!