Seb, molim tvoje mišljenje Seb, kao stručnjaka, jer nakon savršenog rada auta danas mi se desilo veliki kvar tj. ostao sam na autocesti i šlep služba me dopremila do servisa.
Auto ima sada 100.000 km i ima chip tuning.
Opis kvara: bez ikakvih upozorenja, zvukova, lupanja ili slično, nakon vožnje autocestom od ZG prema OS, nakon nekih 200 km vožnje na 3.000-3.300 okr i brzine 160-190 km/h, pri uključivanju na Slavoniku u 4. brzini pri dodavanju gasa i brzini oko 100 km/h dogodilo se slijedeće:
- gusti bijeli dim iz auspuha
- gubitak gasa
- info ekran ispisao: INSUFFICIENT ENGINE OIL PRESSURE, STOP AND TURN OFF ENGINE
- kada sam čekao šlep službu izmjerio sam ulje i nije ga bilo na šipki
Serviser kojeg imam u OS kaže da je 99% turbina pukla.
Koje je tvoje mišljenje:
- ima li to veze s chipom?
- s vožnjom na 3.300 okr?
- ili jednostavno nisam imao sreće ?
Koliko znam , na tim motorima turbine su trajne.........
Da je, imam ja ako hoces novu i da ti brzo ide origi sa 0 km od garretta 680€ + 150 kaucija za stari, s time da moras svoju dati u zamjenu i kad dobiju staru dobijes onih 150 nazad. Tip di sam svoju uzeo mi je reko da turbo normalno nikad sam od sebe ne ode vec da je posljedica neke druge greske. Koliko sam ja po svojoj osjetio je da se usis dobro zacepljuje i podizaci mi jos uvjek malkoc klepecu, al ici ce novi unutra. Pritisak uljne na leru je 2Bara a pri davanju gasa nekih 3,8-4,0 kolko sam uspio viditi jer je slika bila mutna. Eto ako hoces vidi sa Danijelsom da mi ponese lovu i turbinu kad bude iso u moj dio Germsny

i ja ti ga posaljem cim ga dobijem. Imam sad godisnji od utorka dva tjedna. Uzrok mi nije mogo reci mehanicar, jer nije nista naso. Kad dobijem diagnozu turba di sam svoj uzeo javim u svojoj temi.
Uz normalnu voznju mislim da nema veze sa chipom, tj. nebi smjelo biti jer turbo trazi okretaje.
Seb sorry, samo hocu pomoci ko ti

.
Aj da cujemo sto Doc. kaze

.