da li si imao jos takvih slucajeva i da li mislis da je to iskljucivo do remapa i povecanja snage? auto sad ima 62000 km...tvoj remap je bio onaj standardni oko 170 ks...jucer sam ga probao poklopit do kraja od 1500 okr u 3. i 4. i nisam osjetio nista...jedino od 5. se zna desit, ali ne svaki put i to na oko 2100 pa padne za nekih 50-100 okr na sekudnu i onda normalno nastavi...kad ne poklapam gas do poda ( i to iz nizih okretaja) to se ne događa...da li to znaci da krstarenje otvorenom cestom pri konstantnom gasu u 6. pri recimo 2-2500 okr pojacano trosi kuplung zbog toga nije mi sasvim jasno? i na koliko bi mogao osjetiti ozbiljniji problem s obzirom na moju kilometrazu?
remap + već malo istrošen kuplung
što veći stupanj prenosa opterećenje na kuplung je veće
imo sam takvih slučaja...na mojoj GTejki sam moro odmah stavit sportski kuplung jer ni novi nije držo porast od nekih 30-35%
svaki put kad ti okr porastu a auto ne ubrza to znači da je proklizijo i to ubrzano troši lamelu...dok to ne radi sve je ok...sve ovisi dalje o naćinu vožnje...puno gradske vožnje i stiskanaja kvačial lamela se brže troši kao i kočnice jer stalno kočiš...na otvorenoj cestin nema šaltanja tj stiskanja kvačila, ne kočiš i naravno sve duže traje s obzirom na pređene km