0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
chipana je kod tebe pa smo i provozali i nisi uocio neke nepravilnosti s kvacilom..ali kako to da u nizim brzinama ne proklizava?i kako to da kao proklize samo oko 300 okr pa onda nastavi normalno vuci?i to samo od 2000 okr do 2300?probao sam onu foru sa rucnom i 2. brzinom pa je crko odmah
i kod mene je na 156ici tako 1.9jtd 85kw,ali ja sumnjam da je kvacilo pri kraju,nije skroz gotovo ali daje znakove da ga se treba uskoro mijenjati!!!
ma nije to do kvacila...mislim da je do remapa..kad poklopim naglo gas stisne turbina a ovaj ne prenese kak spada pa onda povuce kad se skonta
Onaj koji povlači zaklopac ulaza za zrak, izgleda mi da radi na vakuum, a vidim da ima i neki solenoid L62 s druge strane na tanku vakuuma. Prema onome što sam našao i to može biti uzrok da ne starta, ali ne znam kako provjeriti da li se ispravno ponaša.Inače kada motor upalimo "na silu" sa starter sprejem, motor lijepo radi i dijagnostika uredno očitava sve tlakove i sve je unutar propisanih granica kao na istom takvom ispravnom.
Seb, opet hitna intervencija... možeš li provjeriti da ili paše prednji blatobran Lancia Lybre od limuzine na karavanku... Hvala!!!!!!!
HVALA!!!!!! p.s. kad budem u Zagrebu dođem makar na
Seb,sta imas u ponudi sto se tice amortizera i prednjih viljuski(sta preporucujes) za 145 qv?I koji panel filter preporucujes za istu?Ima li neki da ne mora da se ulji i td?
Hvala Seb! Samo mi napisi cijene ako mozes. Poz veliki!
ne proklizava u nižim jer je veći prenosni omjer pa je motoru lakše terat težinu vozila....što je viši stupanj prenosa, omjer je manji tj auto brži i onda je veće opterećenej na motor tj kuplung...trebo bi ja to probat
on radi samo u jednom trenutku i to na sekundu...kad gasiš autoskini cjev turba na usinoj grani i vidi dali je leptir otvoren...ako je, vrati cjev, upali auto i ugasi....ako se ventil pomakne onda je sve u redu
evo kad budem usput do Zg naletim sigurno ...samo mi reci koji bi bili sigurni znakovi da je nesto do kvacila? jer zaista ovako ne mogu reci da imam neke simptome istrosenosti...odvaja onako oko sredine, ne trese, cak i ne mijenja nesto zvuk kod stiskanja/otpustanja (potisni lezaj), u brzine ulazi normalno(osim dok je hladan malo otezano)
E hvala Seb, to me mučilo jer nisam skužio kada bi trebao raditi! Sada mi sve ima logike.
Danas Sam preuzeo alficu sa servisa I nekih malih prerada,jos jednom sve pohvale BERTOLU i ljubaznim deckima u radioni!!!!
na mjestu nemoj ništa probavat...probaj 3.,4.,5. brzina iz niskih okr (1500) stisnut puni gas....ako okr porastu a auto ne ubrzava i onda kak on lagano ubrzava se oni spuste znači da kvačilo povremeno popusti kad je pik okretnog momenta
E Seb, koji egr sve paše na moj motor 1.9 jtd?Može ići ovaj sa 159?
otprilike bude tako...samo nisam primjetio u nizim brzinama(moram isprobati ustvari)...tek od 5., pa cak nekad i u 6. i to od 2000 okr kad naglo poklopim gas..okretaji krenu za oko 300 okr odmah (osjecaj kao da tockovi proklizu), mozda se spuste onda za kojih 100 okr i onda nastavi normalno ubrzavati i to jako dobro :wz..a to bi znacilo onda sta :
mislim da da
Na GT :
pozdrav Seb,molim pomoc auto nece da mi upali nikako,zamjenio sam aku i od onda ni cut,vrti a nista kao da nema nafte.imam gresku P0110 senzor temperature zraka.jel znas u cemu bi mogao bit problem :hvala
normalno...u višem stupnju prenosa je motoru teže poterat auto i prenos više trpi...ili izbjegavaj taj režim vožnje ili ga treba smanjit ili novi kuplung