13-05-2026, 16:26:03

Autor Tema: Pitajte Seba  (Posjeta: 2248921 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline alfos

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #13020 u: 21-10-2012, 00:04:17 »
kad čitam ove postove počinjem se pitati da li su zaista istinite sve te "priče" o Alfama :blabla ili se to sve događa i drugim autima, ili alfisti samo traze "dlaku u jajetu" :confusedbig:...ali s obzirom da sam vozio dosta japanaca, mogu potvrditi da ovakvih pi..... nikad nije bilo..ne ovakvih, nikakvih....s druge strane, vozio sam i talijane (punto, alfa 156) i takoder nije bilo nekih posebnih pi.....e sad, da li sam imao srece, da li sam samo dobro odrzavao auto, da li sam ga lijepo vozio itd,,,ne znam, vrijeme ce sad pokazati sa mojom 159-kom...u iscekivanju "paljenja lampica" srdačan pozdrav :mahm

Offline alfos

• Sa stažom
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
« Odgovori #13021 u: 21-10-2012, 00:09:59 »
mislim da je problem ustvari što su u Alfu stavili previše tih "lampica" :cake koje se pale za svaki k :craz...da su stavili samo one osnovne nikad ne bi imali problema s autom :sarcastic:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #13022 u: 21-10-2012, 00:11:02 »
kad čitam ove postove počinjem se pitati da li su zaista istinite sve te "priče" o Alfama :blabla ili se to sve događa i drugim autima, ili alfisti samo traze "dlaku u jajetu" :confusedbig:...ali s obzirom da sam vozio dosta japanaca, mogu potvrditi da ovakvih pi..... nikad nije bilo..ne ovakvih, nikakvih....s druge strane, vozio sam i talijane (punto, alfa 156) i takoder nije bilo nekih posebnih pi.....e sad, da li sam imao srece, da li sam samo dobro odrzavao auto, da li sam ga lijepo vozio itd,,,ne znam, vrijeme ce sad pokazati sa mojom 159-kom...u iscekivanju "paljenja lampica" srdačan pozdrav :mahm

sve je stvar sreće, neke stvari stvarno su im mana a neki su normalne da odu a neke se mogu spriječiti da se sve odradi na vrijeme, kao i kod svih drugih automobila održavanje je majka  :da:
Nije bolest sve što boli

tomo 159

• Gost
« Odgovori #13023 u: 21-10-2012, 02:44:57 »
Pozdrav,

Upalila mi se poruka "Vehicle protection system not available". Ne mogu ga upaliti niti ništa.
Do sada je radio normalno i nije bilo problema. Radi se o Alfi 159

Molim pomoć, auto stoji solo na parkingu, a klinci tamo piju, još će mi ga neko izgrebati!!  :o000:

Ta se poruka i meni upalila prije oko mjesec dana 2 puta u vožnji ... Seb rekao da je možda do ključa, od tada koristim rezervni ključ i nema problema  :drive:
« Zadnja izmjena: 22-10-2012, 09:54:49 od tomo 159 »

Offline Karči

• Na probi
  • *
    • Virje
« Odgovori #13024 u: 21-10-2012, 12:41:09 »
Evo da se javim. Izgleda da nije htio otključati volan... Kad sam ga pomaknuo, onako ko da ima lufta malo, tj. ko na autima s klasičnim ključem... Nakon toga je sve bilo ok. Poslije sam ga opet probao zaključati i sve je bilo ok.

Ne znam kaj mu je došlo, ali mi se to ne sviđa... Sve se bojim kak će biti kad dođe prava zima.

Offline Karči

• Na probi
  • *
    • Virje
« Odgovori #13025 u: 21-10-2012, 12:50:13 »
Ta se poruka i meni upalila prije oko mesec dana 2 puta u vožnji ... Seb rekao da je možda do ključa, od tada koristim rezervni ključ i nema problema  :drive:

Zanimljivo mi je bilo da još nisam ni ušao u auto, a kamoli stavio ključ, već se javila poruka.

To sam kasnije skužio nakon što sam isprobao više kombinacija. Rezervni ključ mi nije bio u blizini, tako da ne znam kako bi sa njim bilo...

Znači, auto se normalno otključavao i zaključavao. Kad sam stavio ključ bio je "mrtav".

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #13026 u: 21-10-2012, 13:27:22 »
Zanimljivo mi je bilo da još nisam ni ušao u auto, a kamoli stavio ključ, već se javila poruka.

To sam kasnije skužio nakon što sam isprobao više kombinacija. Rezervni ključ mi nije bio u blizini, tako da ne znam kako bi sa njim bilo...

Znači, auto se normalno otključavao i zaključavao. Kad sam stavio ključ bio je "mrtav".

zanimljivo, to ti je kao moje lijevo štop svjetlo zadnje kaže da ne radi jedno 5min i onda proradi samo od sebe :hehe:

daj stavi slike i napiši malo o autu koji si uzeo  :off
Nije bolest sve što boli

Offline Karči

• Na probi
  • *
    • Virje
« Odgovori #13027 u: 21-10-2012, 13:48:38 »
To su čari Alfe izgleda... Sva sreća da sam se naviknuo na to još od doba turbo kvalitetnog Audia. :)
Budem ga predstavio dok ga poslikam malo...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13028 u: 21-10-2012, 17:50:28 »
danas mi je na pola minute uaplio kontrolku baterije ili alternatora ne znam :wal: poslije toga sam je još 3 puta palio i vozio i nije niti jednom upalila, šta da pregledam to jest da li da voltažu prekontroliram kod lokalnog električara jer nemam se kada voziti u ZG :wal: dakle akumulator je novi 75Ah :rolll:
ako lampica sad ne gori nećeš ništa saznat...iz nekog razloga je izgubio na tren punjenje ali dok se to opet ne desi za stalno nečeš moć znat zašto
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13029 u: 21-10-2012, 17:51:51 »
Pozdrav,

Upalila mi se poruka "Vehicle protection system not available". Ne mogu ga upaliti niti ništa.
Do sada je radio normalno i nije bilo problema. Radi se o Alfi 159

Molim pomoć, auto stoji solo na parkingu, a klinci tamo piju, još će mi ga neko izgrebati!!  :o000:
ako je dobar napon struje probaj sa drugim ključem palit...ono što je kod njih znalo bit po pitanju takvog kvara je čitač codea di guraš ključ
« Zadnja izmjena: 21-10-2012, 17:52:27 od Seb »
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13030 u: 21-10-2012, 17:53:20 »
događaju se i drugim autima

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #13031 u: 21-10-2012, 20:56:55 »
ako lampica sad ne gori nećeš ništa saznat...iz nekog razloga je izgubio na tren punjenje ali dok se to opet ne desi za stalno nečeš moć znat zašto

ali sad me je trta jer kad je tako napravio ako se sjećaš poslije servisa za nekih mjeseca dva mi je vrisno alternator :wal: tako da me je strah da opet ne ode, a stari još nisam stigao odnesti kolegi da ga popravi ako može!
Nije bolest sve što boli

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13032 u: 22-10-2012, 07:23:40 »
ali sad me je trta jer kad je tako napravio ako se sjećaš poslije servisa za nekih mjeseca dva mi je vrisno alternator :wal: tako da me je strah da opet ne ode, a stari još nisam stigao odnesti kolegi da ga popravi ako može!
da znam samo to je sad malo zeznuto...ako tu i tamo probije neki namotaj ili nešto...regler...ne možeš znat točno šta je

Offline Cobo

• Pripravnik
  • **
  • ex. 145 TS, ex. 156 TS, now Picasso
    • Stavanger - Norveska
« Odgovori #13033 u: 22-10-2012, 09:21:08 »
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=63080.new#new

Seb,

ima li lijeka za ovo ili ce mi trebati nova brava?
Glupost je neunistiva

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13034 u: 22-10-2012, 09:35:59 »
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=63080.new#new

Seb,

ima li lijeka za ovo ili ce mi trebati nova brava?
skini dole bravu i odnesi kod ključara...on če ti napravit drugi ključ koji neče moć palit auto ali ak nemaš rezervni taj stari puknuti zaljepi oko antene i pališ sa ovim što če ti ključar napravit

Offline Cobo

• Pripravnik
  • **
    • Stavanger - Norveska
« Odgovori #13035 u: 22-10-2012, 15:11:53 »
muchos grazias, kljucar dolazi sutra do auta vidjeti sto se moze napraviti.

rezervni kljuc imam, ali me ovo sad zainteresiralo...sto je citanje koda nekako vezano za antenu?
Glupost je neunistiva

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
  • 155 & Alfetta in progress
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #13036 u: 22-10-2012, 15:12:48 »
Seb hitan ponoć molim ... jutros palim auto, zagrijem sve u redu ... krenem na posao, 12km dođem i na parkingu mi zatreperi lampica od ulja... sad u pauzi čekiram, na sondi ni kap ulja ... od ispod kao zauljeno ... jučer prije puta za Zagreb čekirao ulje sve je bilo u normali ... koji vrag se mogao dogoditi ... karter nisam ni zagrebao ... a na putu do ZG mi je u navratima dimilo iz auspuha ... jednom jače kad sam ju prvi put razvrtio, kasnije slabije al većinom uopće nije dimila ...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13037 u: 22-10-2012, 15:36:55 »
muchos grazias, kljucar dolazi sutra do auta vidjeti sto se moze napraviti.

rezervni kljuc imam, ali me ovo sad zainteresiralo...sto je citanje koda nekako vezano za antenu?
šta bi prenosilo code da nema antene? ne antena od radija nego ona oko kontakt brave

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13038 u: 22-10-2012, 15:38:17 »
Seb hitan ponoć molim ... jutros palim auto, zagrijem sve u redu ... krenem na posao, 12km dođem i na parkingu mi zatreperi lampica od ulja... sad u pauzi čekiram, na sondi ni kap ulja ... od ispod kao zauljeno ... jučer prije puta za Zagreb čekirao ulje sve je bilo u normali ... koji vrag se mogao dogoditi ... karter nisam ni zagrebao ... a na putu do ZG mi je u navratima dimilo iz auspuha ... jednom jače kad sam ju prvi put razvrtio, kasnije slabije al većinom uopće nije dimila ...
po opisu bi reko da je negdje počela puštat ulje...auto na dizalicu ili grabu i vidjet stanje

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #13039 u: 22-10-2012, 16:01:54 »
po opisu bi reko da je negdje počela puštat ulje...auto na dizalicu ili grabu i vidjet stanje

Sipao litar ulja, čekam rezultat, gdje bi mogao puštati ... ako doista karter pušta, već je jedan u rezervi i čeka montažu ... hvala

Offline Cobo

• Pripravnik
  • **
    • Stavanger - Norveska
« Odgovori #13040 u: 22-10-2012, 16:21:45 »
šta bi prenosilo code da nema antene? ne antena od radija nego ona oko kontakt brave

ajde pogodi na koju sam ja antenu mislio   :rolll:   :hehe:
Glupost je neunistiva

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #13041 u: 22-10-2012, 16:41:47 »

update ... Sipao 1.2L ulja i tek sad je došao do min. vidim da slini na spoju bloka i kartera, tam najviše ima ulja... nije mi jasno ... potrošnja od 1.4L na 400km ... sa slinenjem jer ne curi ...  :confusedbig: :confusedbig:

windfreek

• Gost
« Odgovori #13042 u: 22-10-2012, 23:37:17 »
Seb zamolio bih te stručno mišljenje...

Evo trazim okolo motorić minimuma za alfu 156 1.8 98god ...  Motorić je Bosch serijskog broja  0 132 008 650 s 4 pina. Javljaju mi se ljudi s istim serijskim brojem ali 6 pinova...   :(( Dali je moguće spojiti taj motorić sa 6 pinova i istim serijskim kao moj koji mi je na autu ali je sa 4 pina???

Hvala

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13043 u: 23-10-2012, 07:04:04 »
update ... Sipao 1.2L ulja i tek sad je došao do min. vidim da slini na spoju bloka i kartera, tam najviše ima ulja... nije mi jasno ... potrošnja od 1.4L na 400km ... sa slinenjem jer ne curi ...  :confusedbig: :confusedbig:
natoči do max i izmjeri ponovo potrošnju i daj vidi dali to curi ili slini...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13044 u: 23-10-2012, 07:06:15 »
Seb zamolio bih te stručno mišljenje...

Evo trazim okolo motorić minimuma za alfu 156 1.8 98god ...  Motorić je Bosch serijskog broja  0 132 008 650 s 4 pina. Javljaju mi se ljudi s istim serijskim brojem ali 6 pinova...   :(( Dali je moguće spojiti taj motorić sa 6 pinova i istim serijskim kao moj koji mi je na autu ali je sa 4 pina???

Hvala
sve alfe 156 1.8 su imale elektroniku bosch 1.5.5. i motorić sa 6 pinova...samo takav možeš stavit

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #13045 u: 23-10-2012, 07:17:47 »

To bi bilo super da ti je proslinila na karteru samo, ali pno si to ulja pogubio. Ak si ju razvrtio dok nije bila dosta zgrijana da ti nije izbilo i semering na radilici. Pogledaj jer je samo odispod ulje slinilo ili i sa strane.

Sad češ imat noćne more od te lampice  :hehe:

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #13046 u: 23-10-2012, 08:33:59 »
To bi bilo super da ti je proslinila na karteru samo, ali pno si to ulja pogubio. Ak si ju razvrtio dok nije bila dosta zgrijana da ti nije izbilo i semering na radilici. Pogledaj jer je samo odispod ulje slinilo ili i sa strane.

Sad češ imat noćne more od te lampice  :hehe:

haha... noćen more imam odkad imam Alfu, al kak pjeva Škoro, ne vjeruje srce pameti ...  :love: ... a što se tiče zagrijanosti auto je bio bar pola sata radio prije neg sam krenuo... mašina je bila iole nego dobor ugrijana ...

natoči do max i izmjeri ponovo potrošnju i daj vidi dali to curi ili slini...

natočio i sada drugi dan nakon 30km, potrošnje 0, sve je na istom kak sam natočio ... jel bi bilo moguće da je od napora i zagrijanosti brtva kod kartera popustila i po putu da je curilo ...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #13047 u: 23-10-2012, 08:49:52 »
haha... noćen more imam odkad imam Alfu, al kak pjeva Škoro, ne vjeruje srce pameti ...  :love: ... a što se tiče zagrijanosti auto je bio bar pola sata radio prije neg sam krenuo... mašina je bila iole nego dobor ugrijana ...

natočio i sada drugi dan nakon 30km, potrošnje 0, sve je na istom kak sam natočio ... jel bi bilo moguće da je od napora i zagrijanosti brtva kod kartera popustila i po putu da je curilo ...
za 1 lit ulja na 30 km bi auto moro jako dimit...ak ne dimi onda ti negdje curi...kak sam reko...auto na dizalicu i vidi di curi

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #13048 u: 23-10-2012, 14:41:06 »
Pozdrav

Mjenjam amortizere i opruge, al sam skuzio da nemam gumu koja ide izmedju opruge i amortizera kao na slici

na mojim oprugama je samo tanka plastika/guma presvucena na dio opruge koji nalegne na amortizer

jel to dovoljno ili moram nabavit odgovoravajucu gumu...isto tako za zadnje federe nemam tu gumu  :rolll:

Hvala

Offline rogi55

• Pripravnik
  • **
  • Giulia 2.2
    • Rijeka
« Odgovori #13049 u: 23-10-2012, 18:11:43 »
Pozdrav Seb,zanima me kako bi se ponašala 147  JTDm 120ks da se na nju stavi original opruge od 156 1.8 SP3, koliko bi pala i dali je to izvedivo? dali imas kakva iskustva s tim? hvala