10-06-2026, 17:34:46

Autor Tema: HHO sistemi za vožnju na vodu  (Posjeta: 36102 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
Odg: HHO sistemi za vožnju na vodu
« Odgovori #210 u: 28-10-2012, 16:34:36 »
Ma jasno.
Mislim na poboljšanje sagorijevanja=neku uštedu, ne čistu vožnju na hho ili sami vodik

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #211 u: 28-10-2012, 17:08:05 »
Evo ja mogu nabavit nekih magneta za poboljšanje potrošnje goriva imam i svetih sličica koje navodno skidaju potrošnju čak i do 0 kad auto ide nizbrdo u brzini pa ak je neko zainteresiran nek se javi, cjena prava sitnica...

Alfa Dreams

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #212 u: 28-10-2012, 17:34:48 »
Evo ja mogu nabavit nekih magneta za poboljšanje potrošnje goriva imam i svetih sličica koje navodno skidaju potrošnju čak i do 0 kad auto ide nizbrdo u brzini pa ak je neko zainteresiran nek se javi, cjena prava sitnica...

:smijeh :smijeh :smijeh :smijeh
A čovjeka  :funny: :funny: :funny: :funny:

:care :care :care :care

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #213 u: 28-10-2012, 18:32:03 »
:funny: :funny: :funny: :funny:
ja imam specijalni ključ kad ga okrenem potrošnja pada na 0.  :grinning-smiley-044: :grinning-smiley-044: :grinning-smiley-044:
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #214 u: 28-10-2012, 19:03:47 »
Ti si isus ti se ne računaš, možeš pretvarat vodu u vino pa možeš i u benzin ako treba... :craz

Offline sale67

• Starosjedioc
  • Alfa 156 2.4 20v SW
    • Osijek
« Odgovori #215 u: 28-10-2012, 19:05:54 »
Trenutno sam na marei 2.4 jtd s kojom mogu experimentirati,a iza nove godine će mi biti i auto za posao,čipnuta je na nekih 150-160 ks,a u 3-4 mjesecu planiram ugraditi HHO pa sam provjeriti sve ove teorije koje ovdje čitam.
Pošto sam ovca u horoskopu teško da mogu ispasti još veća.
Kada se sam uvjerim ili u ništa ili u štednju napadam šamarom sve koji to nemaju ,a ubjeđuju me u ono drugo od mog iskustva.  :mah: :mah: :mah: :mah:

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #216 u: 28-10-2012, 19:13:54 »
Trenutno sam na marei 2.4 jtd s kojom mogu experimentirati,a iza nove godine će mi biti i auto za posao,čipnuta je na nekih 150-160 ks,a u 3-4 mjesecu planiram ugraditi HHO pa sam provjeriti sve ove teorije koje ovdje čitam.
Pošto sam ovca u horoskopu teško da mogu ispasti još veća.
Kada se sam uvjerim ili u ništa ili u štednju napadam šamarom sve koji to nemaju ,a ubjeđuju me u ono drugo od mog iskustva.  :mah: :mah: :mah: :mah:
Ja sam se uvijeril da je istina i vozil se u autu s HHO sistemom.
Zato se i smijem yedwy-u jer praktičari uvijek šamaraju teoretičare :funny:

Po teoriji ni bumbar ni kolibrić ne bi trebali letjet pa opet.
Očito im yedwy nije rekao da ne mogu po oni zapravo ni ne znaju da ne bi smjeli letjet  :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh

Offline sale67

• Starosjedioc
  • Alfa 156 2.4 20v SW
    • Osijek
« Odgovori #217 u: 28-10-2012, 19:18:16 »
Za šamaranje teoretičara... prvo ih moramo pogledati,pa ako su dobar komad teorije ,onda se složiš s njima i samo klimaš glavom  :da: :da: :da: :da: :hehe: :hehe: :hehe:

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #218 u: 28-10-2012, 19:23:25 »
Ja sam se uvijeril da je istina i vozil se u autu s HHO sistemom.
Zato se i smijem yedwy-u jer praktičari uvijek šamaraju teoretičare :funny:

Po teoriji ni bumbar ni kolibrić ne bi trebali letjet pa opet.
Očito im yedwy nije rekao da ne mogu po oni zapravo ni ne znaju da ne bi smjeli letjet  :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh

Gle stari ta sranja "kupi pa se uvjeri" ti kod mene ne pale, jer posle kad se "uvjeriš u praksi" da ne radi opet si ispao debil jer si kupio od "majstora hepilajnera" i ostavio mu pare, a ostavljat pare okolo da bi nekog  foruma "uvjeravao" mi ne pada na pamet imam ih potrošit na pametnije stvari...

Inače što se sparanja tiče mogli bi si razmislit i raspitat se kolko samo "odluka" da šparaš benzin i posljedična promjena stila vožnje smanjenja donosi pa onda seruckat dalje...

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #219 u: 28-10-2012, 19:27:55 »
Niti sam ga kupio, niti ga prodajem, ali sam se uvjerio da na dizelašima starijeg godišta (1999 na niže) djeluje i skida čak i prek litre potrošnju (kamionček od frenda).

Vozil sam se i u benzincu s HHO i na plinašu s HHO i za to mogu reći da je razlika 0. :ok:

Offline fiatuno

• Trade Count: (+13)
  • Starosjedioc
  • Audi za svaki dan Fiat za vikend...
    • Velika Britanija - Zlobin
« Odgovori #220 u: 28-10-2012, 19:37:40 »
Znači uz istu količinu goriva koju motor dobiva (dakle niš nije dirano oko toga) dobitak je 30% na snazi.
Dakle očito ista količina goriva bolje sagori, nitro-oxid koliko znam ne gori, samo kisik iz njega poboljšava sagorijavanje.
Znači više "zraka" uz istu količinu goriva je dalo više snage.

Mene bi zanimala samo lambda vrijednost u trenutku puštanja nitra u stock motor.......

Dakle zašto s dodanom mješavinom razdvojenog kisika i vodika se nebi nešto dobilo...

Još nisam vidio da je netko mjerio snagu s/bez HHO, al bilo bi sigurno zanimljivo-mislim na ove stare dizle
ne varaš se u pitanju je mokri sistem
znači uz plin ide i gorivo, ti snagu ne dobivaš iz više kisika nego iz više goriva koje je bolje eksplodiralo i sagorilo u cilindru
znaći bez goriva nema snage
.....................

Offline fiatuno

• Starosjedioc
« Odgovori #221 u: 28-10-2012, 19:45:40 »
vi pričate o neznan kakvoj razlici
taj hho se spaja na cijevčicu veličine par milimetara
uzmimo za primjer cijev od usisa nekog auta to je recimo fi 80mm i sad koliko još uđe kroz tu cijevčicu plina u usis da bi se ušparalo + troši struju i povećava opterećenje na motoru znači ušteda je u promilima ne postocima
.....................

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #222 u: 29-10-2012, 10:27:33 »
Hm, da.

DAklem, nagledao sam se tih videa o tom hho i mene je fasciniralo kak to počne kipjeti kas su spojili na struju. Nebilo mi teško, kao što sam već i nekoliko puta spominjao, nabavil sam 20 inox ploča 10x10 cm da vidim dal stvarno to tak mjehurići mogu izlaziti-koristio sam običnu vodu bez dodavanja kemije (lužina)

Daklem nisam bezveze laprdao po forumima o jednađbama sila puta pajser plus čekić, nego sam se sam htio u to uvjeriti.

Dakle, proizveo sam ekplozivnu smjesu plinova koja se da za nešto upotrijebiti. Pošto znam koliko je to opasno ako pukne (opasnije od LPG-a) nisam imal hrabrosti tak nešto staviti u auto tak da o uštedama i pogonima na to nemam pojma.

Ali su probali drugi ljudi, videl sam ispis ekotesta prije i poslije uključivanja hho pogona-i razlika je bila očita u čistoći ispuha, o performansama nisam imao podatke.

Opet nisam laprdao bezveze neko sam provjerio neke stvari.

Ima ljudi koji to koriste, nema razloga da im ne vjerujem o uštedi-opet NISAM vozio te aute niti mjerio potrošnju.

I na kraju jedan dobar citat sa jednog foruma o tome:

............starog dizela sam preporučio zato što se na tim motorima drastično smanji potrošnja, a efekt povečanja okretnog momenta se osjeti čim prvi put sjedneš u auto i provozaš se. Moraš biti kreten da to ne osjetiš. Radi to i na drugim autima, no efekti su različiti ovisno o senzorima o čemu smo više pisali. Ispušni plinovi se isto drastično mijenjaju naravno na bolje, tako da više nema oblaka dima iza dizelaša. Najbolje mi je kada svi skeptici u HHO počinju pričati o nekakvim subjektivnim dojmovima na razini placebo efekta, pa čovječe zar stvarno misliš da vi jedini idete u školu i znate nešto o termodinamici, a mi svi drugi smo budale koji nemaju pojma o elementarnoj fizici i ne znamo si izračunati potrošnju na autu.     

:handclap: :care

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #223 u: 29-10-2012, 10:48:25 »
Hm, da.

DAklem, nagledao sam se tih videa o tom hho i mene je fasciniralo kak to počne kipjeti kas su spojili na struju. Nebilo mi teško, kao što sam već i nekoliko puta spominjao, nabavil sam 20 inox ploča 10x10 cm da vidim dal stvarno to tak mjehurići mogu izlaziti-koristio sam običnu vodu bez dodavanja kemije (lužina)

Daklem nisam bezveze laprdao po forumima o jednađbama sila puta pajser plus čekić, nego sam se sam htio u to uvjeriti.

Dakle, proizveo sam ekplozivnu smjesu plinova koja se da za nešto upotrijebiti. Pošto znam koliko je to opasno ako pukne (opasnije od LPG-a) nisam imal hrabrosti tak nešto staviti u auto tak da o uštedama i pogonima na to nemam pojma.

Ali su probali drugi ljudi, videl sam ispis ekotesta prije i poslije uključivanja hho pogona-i razlika je bila očita u čistoći ispuha, o performansama nisam imao podatke.

Opet nisam laprdao bezveze neko sam provjerio neke stvari.

Ima ljudi koji to koriste, nema razloga da im ne vjerujem o uštedi-opet NISAM vozio te aute niti mjerio potrošnju.

I na kraju jedan dobar citat sa jednog foruma o tome:

............starog dizela sam preporučio zato što se na tim motorima drastično smanji potrošnja, a efekt povečanja okretnog momenta se osjeti čim prvi put sjedneš u auto i provozaš se. Moraš biti kreten da to ne osjetiš. Radi to i na drugim autima, no efekti su različiti ovisno o senzorima o čemu smo više pisali. Ispušni plinovi se isto drastično mijenjaju naravno na bolje, tako da više nema oblaka dima iza dizelaša. Najbolje mi je kada svi skeptici u HHO počinju pričati o nekakvim subjektivnim dojmovima na razini placebo efekta, pa čovječe zar stvarno misliš da vi jedini idete u školu i znate nešto o termodinamici, a mi svi drugi smo budale koji nemaju pojma o elementarnoj fizici i ne znamo si izračunati potrošnju na autu.     

:handclap: :care
Ja sam vidio kak pukne i nije ništa strašno, čovjek je mjeril koliku proizvodnju HHO plina ima u 1 minuti na leru.
Natočil je kantu vode u nju stavil naopačke okrenutu bocu punu vode. Onda je iz generator stavil crijevo u tu bocu i upalil. Koliko litara je dobil toliko je vode izašlo van iz te boce. Mislim da je bila riječ o 1.2-1.3 litre.   :ok:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #224 u: 29-10-2012, 11:29:01 »
Možda si više naviknut na pucanje  :smijeh, al onaj jedan mjehurić kad pripališ upaljačem prasne ko petarda skoro

quattro22

• Gost
« Odgovori #225 u: 10-12-2012, 10:41:58 »
evo ovako ludi ja imam generator sa 16 ploca i jedna rupa od 8 gore ulaz izlaz je gore nije bio jos u autu na 8A daje 1l/m dali je netko to probo spoit sa LPG-om?  taj generator imam jedno 2god. i koristim ga samo za novu godinu punjenog u balone  :kosa: i mogu vam rec da nema takve eksplozije nigdje petarde su 0000

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #226 u: 10-12-2012, 11:41:34 »
Vidio sam negdje da je lik u kiu pride stavio hho i lpg i funkionira savrseno.Kaze da mu trosi 3-4l plina.E sad koliko posla oko toga,neznam.
Statistika je ko bikini-prikazuje vecinu al sakriva ono bitno.

kawahrva

• Gost
« Odgovori #227 u: 10-12-2012, 12:34:22 »
stavi ga,nemaš šta izgubit,imao mi je prijatelj

borkom

• Gost
« Odgovori #228 u: 12-05-2013, 12:17:43 »
Ima li ko kakvih iskustava s ovim, mislio sam da ga ugradim na auto, procitao sam dosta clanaka o njemu, neko ga hvali neko pljuje, pa me zanima iskustvo iz prve ruke

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #229 u: 12-05-2013, 12:54:13 »
Nema ništa s toga.
Ak imaš strog dizla, dobit ćeš bolje sagorijevanje, bolje će ići, manje dimiti, manje trošiti.
U ostalim autima ne dobivš ništa osim ekološki čišćeg ispuha

borkom

• Gost
« Odgovori #230 u: 12-05-2013, 12:56:23 »
hvala na odgovoru, ima li jos neko

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #231 u: 12-05-2013, 12:57:50 »
frend mi je to nedavno ugradio u bmw 325 prije ugradnje mu je trosio 100kn-75,80km sad sa 100kn napravi 100km bez problema sad jel isplativo ili ne ja neznam mislim da su mu ugradivali to neki iz osijeka za 400€

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #232 u: 12-05-2013, 13:30:33 »
Ima sve o testu HHO sustava iz Osijeka u novom Autoklubu.
Ok, testirali su na Opel Corsi 2002. godina, koja je po mojem, katafakingstrofalni izbor, a možda i namjeran.
Uglavnom niš nisu uštedjeli

Offline fiatuno

• Starosjedioc
« Odgovori #233 u: 13-05-2013, 20:47:24 »
vi tu pricate o nenormalnim ustedama
kako je to moguce?
pa tim vasim pricama evo mi trosimo oko tonu goriva na dan
znavi da stavimo hho sistem trosili bi IZMEDJU 500 I 700kg?
oce mogu ce je ako ugasimo dva motora
.....................

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #234 u: 14-05-2013, 07:26:02 »
Ma pokus djece iz osnovne škole nadhebao je 100 godišnji razvoj motora.  Da nešto vrijedi koristile bi svabe za vrijeme drugog svjetskog rata

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #235 u: 14-05-2013, 07:32:19 »
Najgore je da već preko 100 godina nema promjene, sve je isto, klip i dalje ide gore dole.
Bit priče je da  je rasla  iskoristivost-a tko kaže da ne može još rasti?
Jer ak ne može rasti-onda stvarno su današnji motori jako zaostali-uložiti 100% a dobiti samo 20tak posto korisnog rada?
Čisto razbacivanje energijom

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #236 u: 14-05-2013, 07:54:39 »
Da necemu to vrijedi iskoristili bi svabe ili japanerosi koji su i sintetički benzin izmislili jer nisu drugo imali. Onda dolazi u igru brodski motori. Njima je iskoristivost blizu 70%. Potrosnja velikog tankera je 150 tona na dan. Znaci 160 000 litara dnevno. Šta misliš da se nebi polakomili da je usteda pa makar 0, 5% pa da se stedi 800 litara dnevno

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #237 u: 14-05-2013, 08:32:30 »
Kolicina vodika koja se proizvede je minjaturna i potrosi se vise energije na proizvodnju tih par mjehruica nego kaj ima dobiti.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #238 u: 14-05-2013, 20:40:53 »
Kolicina vodika koja se proizvede je minjaturna i potrosi se vise energije na proizvodnju tih par mjehruica nego kaj ima dobiti.

Tak je, u konačnici uložena energija u elektrolizu je bit priče

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
« Odgovori #239 u: 18-05-2013, 15:29:48 »
Ovaj a boca vodika u prtljaznik i lagano dodavati u smjesu? ??
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.