kvaka je valjda u tome da smanjiš dotok benzina,a onaj višak energije sa alternatora iskoristiš za stvaranje HHO-a koji će nadomjestiti onaj benzin koji si uskratio
:
Koji višak energije s alternatora?
El. generatori (u koje spada i alternator auta) tipa kakvi se koriste danas (da ne kompliciramo) uglavnom stvaraju onoliko energije "koliko se iz njih vuče" iliti...
Ako više tražiš (veća potrošnja struje) -> stvara se veći unutarnji otpor unutar uređaja -> treba veća mehanička sila za njegovo okretanje -> trišiš više posto snage motora za to -> trošiš VIŠE goriva
Naravno da postoji dio "jalove struje" ali sumnjam da se ovo može "financirati" iz toga...
Iz istog razloga kad imaš hebeno ozvučenje, upaljena svjetla ili klimu auto troši više goriva za isti put ok?
Drugo kaj je to taj HHO?
Ja sam učio anorgansku i organsku kemiju na faksu, maturalna radnja na kraju srednje škole mi je bila iz kvantne mehanike i subatomske fizike i pogađaš - za HHO nisam nikad čuo do tih "supergeneratora" pa nek mi neko onda da objašnjenje da se prosvjetlim...
te jedna od ključnih stvari je to da HHO pospjušuje izgaranje goriva,što podiže efikasnost potrošenog benzina te smanjuje potrebu za većim dotokom istog ...
Kako povećava? Čime?
2 C8H18(l) + 25 O2(g) → 16 CO2(g) + 18 H2O(g) + 10.86 MJ/mol (energija)
To ti je formula benzinskog izgaranja ovo kaj je na početku se zove oktan ako ti zvuči poznato...
Di dolazi to poboljšanje?
Moglo bi se čisto akademski diskutirati o tome da se H2 proizveden elektrolizom veže adicijom unutar nezasićenih veza ostalih ugljikovodika prisutnih u benzinu (pravi benzin naravno nije čisti oktan) nakon čega kisik dobiven reakcijom stupa u savršeni ciklus izgaranja, ali nekako sumnjam da bi to prošlo kad bi se ubacili brojevi...
....puno ljudi negira postojanje/ekikasnost HHO generatora,uglavnom pozivajući se na zakone termodinamike i slično,no u obzir treba uzeti da se tu ne pretvara manja energija u veću,već se samo mijenja agregatna faza iz tekuće u plinovitu,
Ako mjenjaš agregatno stanje vode iz tekuće u plinovitu onda se to zove vodena para, zadnji put kad sam gledao ista nije gorila u dodiru sa zrakom a pogotovo nebi prošla opcija u motoru s unutarnjim sagorjevanjem...
koju je lakše iskoristiti.........s tim da je ključno da se voda promatra kao izvor energije.......ne tvrdim da je to doista tako,al proučavam tu temu već neko vrijeme,i ima nečeg u tome,no dok to sam ne složim i dokažem samom sebi da je moguće,neću dalje pametovati :bat
Postaj mi dokaz, zanima me kako rekoh možda i ja nekaj naučim...
Druga strana priče je internet,na internetu je sve moguće,pa tako i da je sve ovo velika zabluda i prevara,jer s jedne strane stoje ljudi koji kažu da se to može,a na drugoj strani brdo forumaša i drugih po internetu koji znaju napisati tekst od tisuću riječi kako je ovo nemoguće,i pritom koristiti razne stručne fraze,tak da čak i pomisliš da dotični zna o čemu priča,a onda u tekstu spomene da ne postoji neizgoreno gorivo koje izlazi u ispušni sustav ............. katalizatori su valjda za ukras :hehe: .............
Naravno da postoji neizgoreno gorivo, poanta je koliko je postotak tog neizgorenog goriva u ispravnom motoru...
30%?
50%?
80%?
Kolko ovi tvrde da potrošnja pada?
Neznam možda sam ja zaluđen promidžbom naftnih kompanija i ovo je zaista izvor energije čist i vječan koji su nam poslali spock i picard ili dobri vanzemaljci koji samo treba prigrliti...