11-06-2026, 00:39:26

Autor Tema: HHO sistemi za vožnju na vodu  (Posjeta: 36112 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Alfa Dreams

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: HHO sistemi za vožnju na vodu
« Odgovori #120 u: 20-12-2011, 19:43:21 »
Vodik se dobiva iz elektrolize vode kod nas. Za raketni pogon se koristi vodik dobiven iz zemnog plina. Vodik se sastoji od procija (99.98%), teški vodik 0.02 (deuterij) i tragova super teškog tricija u tragovima. Raketni vodik je pod visokim tlakom za razliku od ovog iz HHO čelija i "izgara" u raketnom motoru kad dođe u kontakt sa zrakom iz atmosfere i burno reagira stvarajući vodenu paru i potisak koji diže raketu..

Izgubio si se putem. Preračunaj si sve to opet. Ne izražava se težina molekula u gramima, nije to kukuruz ni grah  u Zagorju. Ako si se tak žustro bacil u to onda napiši ljudima kak to ide za stvarno. Jedan atom ugljika ti je težak 1.99 x 10 na minus 23 grama, a kak si ti za 4 molekule dizela dobil težinu 230g (težina pečene šnicle) to mi je misterij.  :?:

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Spol: Muški
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
« Odgovori #121 u: 20-12-2011, 19:51:34 »
Prijatelj se vratio iz amerike i prica mi " kako je to super". Znas Zoki tamo oni trose i do 25% manje. Naravno svi voze 3.0 pa nadalje.
Nije htio kupiti tamo jer je uređaj skup nego ce ga sam napraviti. Prototip je gotov za cca 30 dana pa cu Vas izvjestiti.
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline Greco

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • 156 sp 2.4 m-jet
    • Apsyrtides
« Odgovori #122 u: 20-12-2011, 19:55:07 »
pa mislim da to i nije neka velika papirologija i komplikacija. to je vani vec ustaljena praksa a posto je to nesto potpuno novo kod nas znaci da je nacin pristupanja tom problemu vjerovatno isto moderan. samo sta ne prodajes struju drzavi nego hep-u (koji je vjerovatno u vlasnistvu drzave). ili zapravo posudujes njima za vrijeme suncanog dana pa uzimas nazad za vrijeme noci. pricao sam sa danskim pilotom u svezi toga. covjek to stavio na kuci i kaze da je proracun da ce mu se nakon 20 godina to poceti isplacivati. a covjek zivi u danskoj gdje solarne ploce po nekoj logici imaju smisla kao frizider u sibiru (samo za defrosting..). tu su cak u danskoj neke subvencije, ali cek mislim da je rekao da je to eu projekt pa da su to njihove subvencije

Nije u vezi teme ali da bi prodao svoju energiju hepu treba ti cca 66 dozvola (jedna više manje znam da je preko 60), čitao neki dan :mad:
"There's nothing the world needs less and there's, nothing I want more..."

Offline Cobo

• Pripravnik
  • **
  • ex. 145 TS, ex. 156 TS, now Picasso
    • Stavanger - Norveska
« Odgovori #123 u: 20-12-2011, 21:29:50 »
u proracunu iskoristivosti svi zaboravljaju periode kad se pusti gas, prestane potrosnja goriva ali alternator i dalje proizvodi struju za stvaranje tog HHO
znaci da bi to radilo treba spremnik tog plina koji ce se recimo puniti nizbrdo a davati energiju uzbrdo da se laicki izrazim

inace nemam pojma o ovome vise od onoga sto sam tu procitao, ali mi se ne cini nemoguce samo sto je neko dobro primjetio na modernim motorima koji imaju dobru iskoristivost je upitna isplativost

nadalje neko je spominjao da se ne isplati imati mali motor koji proizvodi struju pa onda to pogoni elektromotor zbog iskoristivosti
to nije istina jer je taj motor projektiran kao brodski motor da radi stalno na istim okretajima i na njima malo trosi
nebi brod imao super visoku iskorisitivost da mijenja okretaje od 500 do 2500 kao kamion
Glupost je neunistiva

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #124 u: 20-12-2011, 23:04:35 »
Vodik se dobiva iz elektrolize vode kod nas. Za raketni pogon se koristi vodik dobiven iz zemnog plina. Vodik se sastoji od procija (99.98%), teški vodik 0.02 (deuterij) i tragova super teškog tricija u tragovima. Raketni vodik je pod visokim tlakom za razliku od ovog iz HHO čelija i "izgara" u raketnom motoru kad dođe u kontakt sa zrakom iz atmosfere i burno reagira stvarajući vodenu paru i potisak koji diže raketu..

Daj ne drobi...

Izgubio si se putem. Preračunaj si sve to opet. Ne izražava se težina molekula u gramima, nije to kukuruz ni grah  u Zagorju. Ako si se tak žustro bacil u to onda napiši ljudima kak to ide za stvarno. Jedan atom ugljika ti je težak 1.99 x 10 na minus 23 grama, a kak si ti za 4 molekule dizela dobil težinu 230g (težina pečene šnicle) to mi je misterij.  :?:

Stari moj ako tebi nije jasno kako sam ja do ovih "šnicli" došao onda ti zaista nemam što niti objašnjavat jer očito pojma nemaš što si gore opće napisao sa onim formulama inače atomske težine i sl hpizdarije s ovim nemaju ali nikakve (direktne) veze, jer ne računam energiju anihilacije para proton antiproton pa da mi treba njihova atomska masa...
« Zadnja izmjena: 20-12-2011, 23:05:33 od yedwy »

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #125 u: 20-12-2011, 23:07:54 »
Ljudi kaj vas toliko muči taj alternator?? Pa kad se vrti motor vrti se i alternator pomoću remena,a taj HHO sistem troši manje o svijetla na autu. HHO je spojen na obrtaje auta, kak ti daš gas tak on diže proizvodnju. Na leru se dobije cca između 0.6 i 1l tog plina ovisno o sistemu i čeliji koju koristiš. A izmjereno je tak da uzmeš bocu od litre, napunis ju vodom i u kanti punoj vode ju okreneš naopako. onda u nju crijevce od čelije i mjeriš koliko izbije vode iz boce. Vidio sam čovjeka kak to radi i stvar štima, a sve te priče kak je to bezveze ne drže vodu. U americi se to već 5-6 godina radi. I stvarno ima učinak,ALI samo kod starijih dizela. Sve ostalo je nula bodova i neisplativo.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #126 u: 20-12-2011, 23:19:45 »
Ljudi kaj vas toliko muči taj alternator??

pa mene muci zato jer je to prodavanje magle i nemogu vjerovati da netko moze u to vjerovati, mislim, bed mi je za tebe

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #127 u: 20-12-2011, 23:34:19 »
yedwy pročitaj malo tu http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogen_fuel_enhancement , ovdje ti piše kako radi raketni motor http://en.wikipedia.org/wiki/Combustion a ovdje ti piše kako se dobiva najveći postotak vodika. Ne bi se htio dalje razvlačit sa tvojom skeptičnosti, ali treba čitati što pišu i oni koji su to studirali i čiji je to život. Ja samo znam da sam u praksi vidio kak je to složeno i da stvarno je učinkovito, i izgbil sam 50Eura u procesu jer sam isto bil skeptik. Nacicali smo kamionček do vrha i napravili 50 km i okrenuli se nazad prema benzinskoj. Tamo so ga opet natočili i upalili HHO i po istoj ruti napravili 50 km i vratili se. Čovjek je utočio 3l manje dizela i jos ga je pretočio da je izaslo iz tanka. I to m nitko ne može uvjeriti u suprotno jer sam vidio. A i kad si već išel računat molekularnu masu oznaka je mmol i ja sam dobio da za C12H23 (prosječnu molekulu dizela) je mmol 167.32 i puta 4 ispada 669,28 . Zato mi se čini tvoja jednadžba malo off. ja sam računal mmol tu http://web.mef.hr/if/alati/racunala/skripte/m_masa.htm . :craz

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #128 u: 20-12-2011, 23:46:13 »
neznam ko je u pravu od vas al da sam ucil u skolici da iskoristivost nemoze bit veca od 1 odnosno nemozes dobiti vise nego sto ulozis, i da energija nemoze nastati iz niceg niti nestati u nista samo promjeniti oblik, al kaj je da je to je staro ko isusov magarac i na kraju krajeva ta famozna energija po tom zakonu onda i mora imat ukupan zbroj u cijelom univerzumu ili kak bi reko ima je 102 kile i 25 deka i s tom energijom raspolaze cijeli univerzum pa sad ga hebi, od kud je nastala, ocega i kak i zasto i kad ima 101 teorija big banga ali niko nemoze potvrdit u praksi isto tak i ovo 1 se bore iz petnih zila na papiru da to neradi drugi isto tako da radi a treci probaju pa neki vele da je šit a neki da fkt radi..

osobno jedino kaj mogu rec da sam radil celiju, i da puca fino.. i sad cu ponovo je napravit po nekoj logici kak bi trebalo bit pa cemo vidjet kaj ce bit i kako ce bit.. ako nist drugo napunim vrecu za novu godinu i neka roka.

btw. koji put treba pogledat i dalje od papira i teorije, teorija je majka znanja al praksa je jako zajebana stvar.!
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #129 u: 20-12-2011, 23:51:25 »
yedwy pročitaj malo tu http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogen_fuel_enhancement , ovdje ti piše kako radi raketni motor http://en.wikipedia.org/wiki/Combustion a ovdje ti piše kako se dobiva najveći postotak vodika. Ne bi se htio dalje razvlačit sa tvojom skeptičnosti, ali treba čitati što pišu i oni koji su to studirali i čiji je to život. Ja samo znam da sam u praksi vidio kak je to složeno i da stvarno je učinkovito, i izgbil sam 50Eura u procesu jer sam isto bil skeptik. Nacicali smo kamionček do vrha i napravili 50 km i okrenuli se nazad prema benzinskoj. Tamo so ga opet natočili i upalili HHO i po istoj ruti napravili 50 km i vratili se. Čovjek je utočio 3l manje dizela i jos ga je pretočio da je izaslo iz tanka. I to m nitko ne može uvjeriti u suprotno jer sam vidio. A i kad si već išel računat molekularnu masu oznaka je mmol i ja sam dobio da za C12H23 (prosječnu molekulu dizela) je mmol 167.32 i puta 4 ispada 669,28 . Zato mi se čini tvoja jednadžba malo off. ja sam računal mmol tu http://web.mef.hr/if/alati/racunala/skripte/m_masa.htm . :craz

Bog te isusov NE RAČUNAŠ MOLEKULARNE MASE NI ATOMSKE MASE jasno? Stehiometrijska jednadžba je jednadđba jediničnih veličina i ista je za 4 molekule i za 4 bilijarde molekula, upravo zato i postoji kao takva ili ti misliš da je za 4 molekule zakon dugačiji nego za 10 litara nafte? Ovdje je jedinična jedinica je MOL a jedan MOL ima 230g kad je dizel u pitanju od tud sve kreće, isto tako se može nać kolko ima mol kisika i kolko ima mol vodika, isto tak se zna kolko pojedina masa tih plinova ima zapremnine i koju energiju izgaranje određene količine goriva daje i BASTA više s tim...

Edit:
Inače upravo sam skužio di mi je greška, ja pokušavam unjeti znanost u ovu rspravu dok je ovo sasvim - religijska stvar, a religija je dogma ili vjeruješ u nešto ili ne, ako vjeruješ nikakav dokaz kontra neće pomoći i ti ćeš i dalje tvrditi da je to tako makar ne bilo niti tračka dokaza za to, isto tako ako ne vjeruješ u nešto nikakva anegdota koju ti prepričava vjernik ti neće biti uvjerljiva jer ćeš uvjek gledat iz druge perspektive i smatrat to podvalom...

Dakle uživajte u svojoj religiji temu vam ostavljam za sad, kad budem procjenio da je bilo dosta iće lokot...
« Zadnja izmjena: 21-12-2011, 00:00:34 od yedwy »

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #130 u: 21-12-2011, 00:14:00 »
http://www.fsb.unizg.hr/NewsUpload/25_01_2006_4836_VGM-predavanje-GORIVO_b.pdf Mislim da ovo vrijedi pročitati. link je tu i na hrvatskom je pa mozes vidjeti da nisi baš u pravu vezano uz formule. Nije mi to religija, glupo mi je kad mi netko kaze i uvjerava u nesto, a vidjeh na svoje oči da stvar radi. Dali bi promjenio misljenje da sam na svoje oci napravis test sa frendovim kamionočekom?

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #131 u: 21-12-2011, 01:20:43 »
iskoristivost dizel goriva prelazi 95% tako da nevidim kako se sa boljim izgaranjem dobiva 15-20% poboljšanje?

Offline Mirsad

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
    • [Premier ĐĄasual Dating  Actual Women]
« Odgovori #132 u: 21-12-2011, 08:36:52 »
Ma dok se to usavrsi izmislice nesto novo, pa samo se sjetite koliko se LPG usavrsavao, ko djete se sjecam taksista i njihovih pretakanja.

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #133 u: 21-12-2011, 09:25:20 »
http://www.fsb.unizg.hr/NewsUpload/25_01_2006_4836_VGM-predavanje-GORIVO_b.pdf Mislim da ovo vrijedi pročitati. link je tu i na hrvatskom je pa mozes vidjeti da nisi baš u pravu vezano uz formule. Nije mi to religija, glupo mi je kad mi netko kaze i uvjerava u nesto, a vidjeh na svoje oči da stvar radi. Dali bi promjenio misljenje da sam na svoje oci napravis test sa frendovim kamionočekom?

Znači oćeš ovo iz stvarnog motora bez da diramo kemiju i moje filozofije o grahu i šniclama, a...?  :craz

Može nema problema evo uzmem tvoj link...  :vamp:

Litra dizela (plinsko ulje) je cca 0.83kg dizela znači za 0.83kg dizela trebaš cca 9700 l zraka...
Energetski koeficijent dizela u kalorimetru (100% sagorjevanje) je 44,800 Kj/kg, znači od jedne litre dizela - 0.83 kg x 44800 = 37184 KJ.
1 litra dizela = 37184 KJ.

Litra H2 u plinovitom stanju je cca 0.089g i za izgaranje toga ti treba 2.4 l zraka al nebitno jer ti sa HHO imaš svoj kisik...
Energetski H2 daje 141,790 KJ/kg znači 0.000089 kg x 141790 = 12.61 KJ
1 litra H2 = 12.6 KJ

Budući da vi ekipa operirate u vašim famoznim litrama po minuti ajmo vidjet...
Kod elektrolize vode omjer volumena vodika i kisika je 2:1 znači sa cca 1.5 "lpm" HHO-a imam cca 1L h2 i 0.5L pripadajućeg O2...
To bi trebao bit neki dobar prosjek tog HHO generatora 1-2 "lpm" ne? Znači 1.5 lpm x 60 min = 90 L na sat HHO tj 60 L H2...

Ajmo vidjet stvarni svjet...
Na leru motor potroši cca 1L na sat znači na sat okretanja imamo gore navedenih 37 184 KJ energije koju je dalo gorivo...
Na leru motor potroši za isti taj sat cca 60 L H2 znači 60 * 12.6 = 756 KJ

756 / 37 184 = 0.02 iliti 2% toga (u leru) dajel HHO

Hmm...  :vamp:

A to je U LERU znači di motor troši najmanje, kaj ako odemo u stvarni svjet di za sat vožnje trošiš 5 ili 7 ili 10 L goriva? HHO generator i DALJE daje svojih 1.5 "lpm" jer njegova produkcija ovisi samo o naponu akua/rejla kojeg ima stalno istog i stalno jednako radi na 900 u leru i na 6000 okretaja u 6 na AC, a motor poveća svoju potrošnju nekoliko puta u međuvremenu...

Hmm...

Kako bi se to ono okarakteriziralo?  :cigara:

I pri tome opće neću ulaziti u to da prije ili poslje tu istu energiju koju uzimaš iz akumulatora moraš nadoknadit, iz štekdoze ili od bilo gdje drugdje i gubitke kad se vrti u krug...

Ostajte mi dobro proroci...
« Zadnja izmjena: 21-12-2011, 09:30:39 od yedwy »

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #134 u: 21-12-2011, 09:31:05 »
e bas sam te mislio pitati kad se ocito razumijes u te brojeve da stavis koliko litara vodika bi trebalo za nadoknaditi 3 litre nafte...  :ok:

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #135 u: 21-12-2011, 11:06:59 »
Hajde da unesemo malo zdravoseljackog razuma u raspravu. Ja mislim da je cijela ta prica prodavanje tople vode (doslovno).

Poceo se vodik koristiti za pogon automobila. Prije se koristio kao raketno gorivo itd.... Ali to je jedan izuzetno eksplozivan element.
Ja se prije dam kladiti da oni uredjajem dobiju kisik koji potom pucaju u motor. Vise kisika malo vise okretaja.
Imate li vi ideju sto bi cak i malo vodika ucinilo od motora sa unutrasnjim izgaranjem?
Tesko da oni furaju aute (kamione) na vodik. A da ubace malo kisika koji potice gorenje.... to mi vec drzi vodu(ili barem paru).
Ustede..... vidjeti cemo.

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #136 u: 21-12-2011, 12:48:59 »
Postoje energije o kojima se još uvijek ništa , malo zna ili su patenti duboko u trezorima američkog patentnog ureda, tako da ne mora značiti da se ovdje radi o vodiku ili kisiku. Ova tema bi bila bliža ovoj.
http://alfisti.hr/forum/index.php/topic,24819.0.html

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #137 u: 21-12-2011, 17:02:19 »
Hajde da unesemo malo zdravoseljackog razuma u raspravu. Ja mislim da je cijela ta prica prodavanje tople vode (doslovno).

Poceo se vodik koristiti za pogon automobila. Prije se koristio kao raketno gorivo itd.... Ali to je jedan izuzetno eksplozivan element.
Ja se prije dam kladiti da oni uredjajem dobiju kisik koji potom pucaju u motor. Vise kisika malo vise okretaja.
Imate li vi ideju sto bi cak i malo vodika ucinilo od motora sa unutrasnjim izgaranjem?
Tesko da oni furaju aute (kamione) na vodik. A da ubace malo kisika koji potice gorenje.... to mi vec drzi vodu(ili barem paru).
Ustede..... vidjeti cemo.

atmosferski motor od 2000 ccm3 treba skoro 6000 litara zraka u minuti na 6000 rpm-a. znaci da u sat vremena treba 360 000 litara  zraka. to je nekih 50 000 litara kisika. mislim da se onda tih litra i pol recimo cistog kisika ipak ne osjeti.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #138 u: 21-12-2011, 17:25:16 »
yedwy matematik štima.
Samo, dal si usporedbu motora koji troši SAMO dizel i motora koji bi trošio samo vodik-kisik, tu nema usporedbe.

ALI ima različitih HHO generatora, od ovih vulgaris sa + i - 12V elektrodama koje su uronjene u čistu vodu, pa vodu sa lužinom i generatora sa oscilatorima.

Ponavljam nije ZNANSTVENO dokazano da elektrolizom se dobiva HHO nego H2 i O2.
Možda je netko čak i uspio dobiti fuziju na sobnoj temperaturi, al o tome se neće doznati sigurno.

Dok god pojedinci na nafti zarađuju ogromne nofce, alternativa će UVIJEK biti alternativa.
Sigorno je da su u ovome trenutku masovnom proizvodnjom može proizvesti električni auto koji po dometu i snazi pa i cijeni može parirati benzinski i dizel motorima, i da se jeftino individualno može proizvoditi el. struja.

Ali tada dobivaš energetski neovisnog pojedinca-a na njemu nema nikakve zarade, nek još odluči prodati tu struju državi-još su u gubitku, pa makar plaćali lipu po kw.

Kao što je spomenuto SIGURNO nije sve rečeno u znanosti, nemojte zaboraviti da nam se zakoni gravitacije temelje na bacanju jabuke sa tornja prije parsto godina.............

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #139 u: 21-12-2011, 17:28:10 »
yedwy matematik štima.

AMEN

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #140 u: 21-12-2011, 17:47:35 »
yedwy matematik štima.
Samo, dal si usporedbu motora koji troši SAMO dizel i motora koji bi trošio samo vodik-kisik, tu nema usporedbe.

Nisam - dao sam izračun za dizel i izračun koliko energije doprinosi HHO tom dizelu dakle za dizel + HHO...

Ono na prvom postu o energiji ciklusa mehanička snaga - struja - elektroliza - mehanička snaga govori o tome da je sam proces proizvodnje HHO-a gubitak, znači ako imaš gubitak u samoj proizvodnji onda u startu imaš gubitak sustava i kad imaš na gubitak negativnu bilancu energije onda može bit samo još veći gubitak, čak nisam niti uračunao to da sam proces elektrolize nije 100% efikasan nego sam dozvolio da bude kao 100% uzevši u obzir da sa svim tim "puls generatorima" i sl điđama zaista možda neko i uspio napravit 100% efikasnosti...

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #141 u: 22-12-2011, 07:07:19 »
E tak je.
Btw rezonancija je prava stvar, možda..............

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #142 u: 22-12-2011, 22:37:03 »
Dakle plan mi se rodio u glavi. I tako slazem novi motor pa cu riskirati i zamoliti frenda da mi iznajmi svoj hho uredjaj na jedno tjedan-dva. Da napravimo test. Cisto da provjerimo u praksi.
Ima li zainteresiran pomoci pri mjerenjima kada krenemo sa testom?

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #143 u: 22-12-2011, 23:00:17 »
Dakle plan mi se rodio u glavi. I tako slazem novi motor pa cu riskirati i zamoliti frenda da mi iznajmi svoj hho uredjaj na jedno tjedan-dva. Da napravimo test. Cisto da provjerimo u praksi.
Ima li zainteresiran pomoci pri mjerenjima kada krenemo sa testom?

jel ti to zicas pare za benzin  :?: :?:

:hehe: :hehe: :hehe:

kakva pomoc ti treba za to? odes na autoput, natankas do cepa i vozis 130 konstantno do sljedece benzinske. tamo ponovo natankaj do cepa. onda stavis to cudo na auto i ponovis istu relaciju.

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #144 u: 22-12-2011, 23:29:12 »
ja bi to ugradio da mi spusti i pol litre na 100km ali kod normalne voznje a ne da mi spusti pitru kod penzija drajv, od tog nema nista..

samo ako ces stavit neki hho koji je staklenki zaboravi na ista od tog, minimalno stavit ovaj sa "suhim" celijama.. napravio sam nekoliko ovih sa staklenkama i to je goli racku, to nema ni litru u pol sata idu mjehuri i sve pet al to je nula bodova, najvise kaj sam dobio sa tim u staklenki je bilo 1l u 10 min al ne konstanto, sve vise od tog je previse..

Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline sale67

• Starosjedioc
  • Alfa 156 2.4 20v SW
    • Osijek
« Odgovori #145 u: 23-12-2011, 15:48:48 »
U međuvremenu kupih 146-icu jtd,a čim nagrebem nešto love ugrađujem tu pizdariju da se osobno uvjerim da li to šljaka ili ne. Matematika je jedno,a stvarna potrošnja i ušteda sasvim nešto drugo.

Jedni pitanjce: da li netko ima čipnutu jtd sa 105 ks ?    Zamolio bi ga da mi se javi.
Samo 100 ks mi je malo puno preslabo. . .  :drive:

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #146 u: 25-12-2011, 09:46:59 »
A hebote pa već imaš naftaricu što nisi kupio 1.7 16V kad si već kupovao 146-ku?

Offline sale67

• Starosjedioc
  • Alfa 156 2.4 20v SW
    • Osijek
« Odgovori #147 u: 27-12-2011, 01:29:22 »
Eurodizel kupujem za 5 kn i mislim da sam ti s tim sve rekao. . . :craz

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #148 u: 27-12-2011, 17:25:57 »
jel ti to zicas pare za benzin  :?: :?:

:hehe: :hehe: :hehe:

kakva pomoc ti treba za to? odes na autoput, natankas do cepa i vozis 130 konstantno do sljedece benzinske. tamo ponovo natankaj do cepa. onda stavis to cudo na auto i ponovis istu relaciju.

Ne to engo zicam nekoga tko ima posteni fotic da odradi posao.
A osim toga trebam svjedoka jer ovi ovdje Tome nis nikome ne vjeruju.

Alfa146

• Gost
« Odgovori #149 u: 28-12-2011, 18:12:01 »
ja ne vjerujem u te sisteme jer mislim da i ak ima uštede da je ona premala ako se uzme u obzir cijena ugrade sistema