10-06-2026, 08:52:54

Autor Tema: HHO sistemi za vožnju na vodu  (Posjeta: 36070 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Zagy

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: HHO sistemi za vožnju na vodu
« Odgovori #90 u: 03-06-2011, 18:07:46 »
čuo od par ljudi da stvar funkcionira i da ima je po 2 litre smaljena potrošnja uz malo bolje preformanse a njima je to radil ovaj čovac http://www.trgomar.hr/

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #91 u: 03-06-2011, 18:41:48 »
ja vidio to u vau vau 3 TD kaže vlasnik da je potrošnja manja za oko 2 lit na 100km, istina ili ne neam pojma, ali sam se barem dobro nasmijao kad sam vidio teglu od krastavca ispod haube, ali čisto sumnjam da je to baš tako jer kad bi uzeli u obzir da jedan JTD ima potrošnju od 5.5-7 litara otprilike, praktički bi se vozilo na zrak, a ako vam to uspije (čitaj vožnja na zrak) onda mi javite pa da i meni naravno o svom trošku to ugradite, ja ću vas možda gledat sastrane ili otić na kavu  :craz

...ali ako voziš benzinca V6  :rolll: :song:
.... sempre gilles ....

Offline mali

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
« Odgovori #92 u: 03-06-2011, 18:57:54 »
...ali ako voziš benzinca V6  :rolll: :song:

e da vozim V6 onda bi uživao uz čašu vode u ruci  :craz
uživam u vožnji

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #93 u: 03-06-2011, 19:14:57 »
e da vozim V6 onda bi uživao uz čašu vode u ruci  :craz

I ja  :hap: :hehe: :hehe: :hehe:
.... sempre gilles ....

Offline mali

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
« Odgovori #94 u: 03-06-2011, 19:16:52 »
I ja  :hap: :hehe: :hehe: :hehe:

:ok:
uživam u vožnji

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #95 u: 03-06-2011, 20:38:38 »
Spojena tema sa onom od prije

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #96 u: 03-06-2011, 21:29:53 »
mamipare.....''zadovoljni vlasnici'' samo nežele ispasti budale što su to kupili pa govore da radi  :song:

Offline sale67

• Starosjedioc
  • Alfa 156 2.4 20v SW
    • Osijek
« Odgovori #97 u: 01-12-2011, 13:39:44 »
Za ove sisteme znam već par godina,ali su mi tek sad došli u fokus razmišljanja za eventualnu ugradnju. Našao sam i gotove setove za ugradnju na net-u,kao i par ozbiljnih proizvođača HHO generatora ,pa me zanimaju vaša saznanja i eventualna iskustva sa tim uređajima.
Pročitao sam i da su se ti uređaji bolje pokazali na dizelima nago na benzincima .

Čekam dodatne informacije. . . .

Boxer

• Gost
« Odgovori #98 u: 01-12-2011, 14:15:12 »
Kolega ima na Nivi dizelu u koju je ugrađen nissanov motor. Oko 25% je pala potrošnja i on kaže da dalje neide bez hebeno skupih preinaka

Offline sale67

• Starosjedioc
  • Alfa 156 2.4 20v SW
    • Osijek
« Odgovori #99 u: 01-12-2011, 15:00:23 »
To me i zanimalo.Inače cijeli sistem sa kvalitetnijim HHO generatorom,PWM sklopom za smanjenje potrošnje struje i EFIE elektronike za varanje lambda sonde,bublerom,eventualnom dodatnom pumpicom za lužinu i ostalim potrošnim materijalom bi  me izašao najviše 300-tinjak eura, s tim da ovi elektronički dodaci nisu neophodni za rad (oko 100 eura oba), ali poboljšavaju efikasnost cijelog sustava.
Sve mi je to dosta jeftinije od ugradnje plina  (trenutno vozim punto GT),a i sa plinom je financijska ušteda 35-40%.
Ovo kad jednom ugradiš nema nekih troškova osim 2-3 dcl destilirane vode svakih 500 km i na 30000 tkm promjeniti lužinu što je isto trošak od 30 -40 kn.
Kažu da je ovaj sistem dobar booster motoru i da se eko test prolazi bez problema iako je motor jači, zbog vodika smjesa puno bolje izgara.
Možda ću to ugraditi za 15-estak dana pa ću vidjeti efekte.
Ubjeđuju me da će mi potrošnja pasti sa 10 l na 7.5 - 8 litara. Budemo videli...

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #100 u: 01-12-2011, 15:35:10 »
Jedan čovjek kod mene to ima ugrađeno na Fiat Ducatu 97 ili 98 god., neznam sad koji je motor unutra osim da je diesel ali uglavnom kaže da je smanjio potrošnju za cca 3 litre/100km i da ima još šansi za nadograđivanje sistema.
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #101 u: 01-12-2011, 18:11:52 »
na nekima da, na nekima ne, neki lazu da funkcionira jer su platili masno.
poznanik stavio u lanosa 1.5 ili 1.6 dao je 2200 kn mislim ili 2500, trosi mu isto ko i prije veli malo je zivlji i malo bolje ide.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #102 u: 01-12-2011, 19:48:31 »
kako mi je ovo zanimljivo za čitat  :hehe:

no neću ništa govorit,prvo da vidimo oće'l sale imat uspjeha  :hap:

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #103 u: 19-12-2011, 03:49:31 »
Najrađe bi ovo zaključao al neću - zasad, nek stoji pa da vidimo kolegina iskustva...

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #104 u: 19-12-2011, 11:07:41 »
i ti si skeptičan kao i ja?  :hap:

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #105 u: 19-12-2011, 13:34:58 »
Kad god čujem o nečem što krši zakone termodinamike postanem oprezan, ja ne kažem da sam u pravu, samo da sam oprezan... :craz

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #106 u: 19-12-2011, 13:43:18 »
Kad god čujem o nečem što krši zakone termodinamike postanem oprezan, ja ne kažem da sam u pravu, samo da sam oprezan... :craz

Da si prije par mjeseci rekao da u prirodi postoji nešto što se kreće brže od svjetlosti-rekli bi da si bedast.
Pa evo ipak su našli nešto što se kreće ipak malo brže, par puta su vršili pokuse...........

Tak da nebi ja baš uzima parsto godina stare zakone baš zdravo za gotovo, u smislu da nije baš sve rečeno, a velika većin stvari u nauci su još uvijek samo TEORIJE, makar se već dugo koriste.

Btw, evo ti primjer klima uređaja, koji troši manje električne energije (oko 1-2kW) nego što daje na izlazu toplinske energije (3-4kw) u obliku grinjanja/hlađenja
RIJETKO tko zna zašto je to tako-al je, ako mjeriš samo ulaz-izlaz energije, klima uređaj je overrunity  :craz

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #107 u: 19-12-2011, 14:44:49 »
Eto, samo te solarne ploče ili neće zaživjeti ili će biti bolesno skupe.
Sad na nekih 0.5m2 jedne solarne ploće možeš dobiti 100tinjak wata energije, s time da im je učinkovitost oko 15tak posto.
Sad zamisli istu tu površinu 8 puta efikasniju  :o000:, par tih ploča na kući i ti si energetski neovisan-a to nije "nekima" nikako u interesu

On topic.
HHO nije nikakva prevara, najobičnijom elektrolizom vode dobivaš kisik i vodik koji gore kad ih zapališ, pa i više od toga  :craz
Samo HHO naziv ne odgovara cijeloj priči-HHO bi označavao mješavinu plina u atomskom H i O , a ne molekularnom tipu H2 i O2-ak sam se dobro izrazio, a i već je pričano o tom Brownovom plinu kojega moderna znanost ne priznaje

Tak da su ovo H2-O2 sustavi.

Ali ono što se meni osobno ne sviša je imati u istoj cijevi vodik i kisik-i mala količina je jaaaaako eksplozivna

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #108 u: 19-12-2011, 16:16:33 »
Da si prije par mjeseci rekao da u prirodi postoji nešto što se kreće brže od svjetlosti-rekli bi da si bedast.
Pa evo ipak su našli nešto što se kreće ipak malo brže, par puta su vršili pokuse...........

Senzacionalizam, demantirano je par dana kasnije http://www.javno.hr/news/znanost/31562/Einstein-je-bio-u-pravu-neutrini-nisu-brzi-od-svjetlosti.html  :mah:

Btw, evo ti primjer klima uređaja, koji troši manje električne energije (oko 1-2kW) nego što daje na izlazu toplinske energije (3-4kw) u obliku grinjanja/hlađenja
RIJETKO tko zna zašto je to tako-al je, ako mjeriš samo ulaz-izlaz energije, klima uređaj je overrunity  :craz

Uloži se npr. 1,5 KW snage za pogon kompresora, a na izlazu iz unutrašnje jedinice je 4 KW toplinske energije i za laike tu proračun prestaje, ne uzmu u obzir da se vanjski zrak hladi u vanjskoj jedinici otprilike sa 2,5 kW. Kad sve zborojiš mora biti točno 0 (nula).

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #109 u: 19-12-2011, 20:11:06 »
Senzacionalizam, demantirano je par dana kasnije http://www.javno.hr

Uloži se npr. 1,5 KW snage za pogon kompresora, a na izlazu iz unutrašnje jedinice je 4 KW toplinske energije i za laike tu proračun prestaje, ne uzmu u obzir da se vanjski zrak hladi u vanjskoj jedinici otprilike sa 2,5 kW. Kad sve zborojiš mora biti točno 0 (nula).

Ma meni je to jasno, razlika u energiji je u oduzetoj toplini okoline tj. razlici temp

Osim topline koja nas okružuje, okruženo smo znanim i još neznanim prirodnim/kozmičkim zračenjima, pa možda netko s nekim rezonatorom upikne nešto novo..........
Idiotizam je reći da je sve izmišljeno i nema prostora za fino uštimavanje  :craz
« Zadnja izmjena: 19-12-2011, 20:11:38 od Mike20 »

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #110 u: 19-12-2011, 22:05:49 »
Da se razumijemo u odnosima realtivnih i relativističkih veličina moguće su brzine veće od c ali to opet ne znači da su prestali vrijediti zakoni termodinamike koji su ujedno i zakoni logike tj. prirode - iz ničega nema nečega...

Inače još davno sam postavio pitanje (možda i na ovom topicu ili sličnom) na koje nisam dobio odgovor od niti jednog od tig HHO eksperata - koliki postotak tog plina je eksplozivan u cilindru u smjesi sa zrakom, koja je masa istoga, koja masa vode treba da ga napraviš i koliku energiju tj tlak na klip motora ta eksplozija proizvede i da je komparabilna benzinskoj tj da omogućava uredan rad motora u ciklusima...

E - kad mi matematički i fizikalno-kemijski dokažu da je iznos energije dobivene detonacijom HHO/Zrak mješavine veći od iznosa energije uložene u njegovu "konverziju u samog sebe" , a pri tome mislim - mehanika-struja-elektroliza-mehanika (pri čemu na svakom od stupnjeva slučajno postoje neki kakti gubitci čak i u idelanim praktičnim uvjetima - sve savršeno ispravno i u optimalnim temperaturama) -  e dotle će to za mene bit hrpa guana...

I da bolje da i ne počinju s onim provalama kako "on ne zamjenuje benzin nego povećava efikasnost izgaranja" jer će frcat glave...
« Zadnja izmjena: 19-12-2011, 22:10:47 od yedwy »

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #111 u: 19-12-2011, 23:07:42 »
Po meni HHO ima učinak, ALI samo kod dizelski motora starije proizvodnje tj. do konca 90-tih. Kad uzmeš u obzir da moraš nabaviti sistem (il ga napravit) i da konstantno kupuješ kalijev hidroksid za čeliju po meni se ne isplati, ali kod većih kubikaža se isplati. Inače vodik  pospješuje izgaranje i iskoristivost dizela pa se mora "plić" držati gas. Moj kolega je vozač i duži jedan te isti kamiončić i on ja na početku (prije 2 godine) ugradio tu ćeliju (kupio iz amerike) utrpao ju u taj kamiončić i dan danas ubire razliku dizela i hrani svoj  :puke: golf  :puke: . Smanjil je potrošnju kamiončeka za 3l na 100 km. Sa 15-16 na 12-13.
« Zadnja izmjena: 20-12-2011, 05:40:13 od yedwy »

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #112 u: 20-12-2011, 00:38:53 »
Eto, samo te solarne ploče ili neće zaživjeti ili će biti bolesno skupe.
Sad na nekih 0.5m2 jedne solarne ploće možeš dobiti 100tinjak wata energije, s time da im je učinkovitost oko 15tak posto.
Sad zamisli istu tu površinu 8 puta efikasniju  :o000:, par tih ploča na kući i ti si energetski neovisan-a to nije "nekima" nikako u interesu

On topic.
HHO nije nikakva prevara, najobičnijom elektrolizom vode dobivaš kisik i vodik koji gore kad ih zapališ, pa i više od toga  :craz
Samo HHO naziv ne odgovara cijeloj priči-HHO bi označavao mješavinu plina u atomskom H i O , a ne molekularnom tipu H2 i O2-ak sam se dobro izrazio, a i već je pričano o tom Brownovom plinu kojega moderna znanost ne priznaje

Tak da su ovo H2-O2 sustavi.

Ali ono što se meni osobno ne sviša je imati u istoj cijevi vodik i kisik-i mala količina je jaaaaako eksplozivna

sa puno papirologije i velikim ulaganjem možeš državi prodavati struju koju proizvodiš postavljanjem solarnih ploča,dakle što ti treba potrošiš ostalo prodaš...  :da:

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #113 u: 20-12-2011, 00:48:07 »
vjeruj mi,problem je velik,svaka dozvola i svaki papir ti vrijedi 6mj. a od vremena kada otvoriš prvu dozvolu pa do zadnje ima puno više od 6mj. dakle moraš obnavljat prve papire i tako se vrtiš u krug,a naravno ni jedan nije besplatan
u drugim državama vjerovatno moguće,kod nas bez jako puno muke nije moguče

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #114 u: 20-12-2011, 05:40:27 »
Po meni HHO ima učinak, ALI samo kod dizelski motora starije proizvodnje tj. do konca 90-tih. Kad uzmeš u obzir da moraš nabaviti sistem (il ga napravit) i da konstantno kupuješ kalijev hidroksid za čeliju po meni se ne isplati, ali kod većih kubikaža se isplati. Inače vodik  pospješuje izgaranje i iskoristivost dizela pa se mora "plić" držati gas. Moj kolega je vozač i duži jedan te isti kamiončić i on ja na početku (prije 2 godine) ugradio tu ćeliju (kupio iz amerike) utrpao ju u taj kamiončić i dan danas ubire razliku dizela i hrani svoj  :puke: golf  :puke: . Smanjil je potrošnju kamiončeka za 3l na 100 km. Sa 15-16 na 12-13.

1. Rekao sam već NE ZANIMA me moj babo ima jarana čiji šogor je smanjio potrošnju - MATEMATIKA me zanima, nek mi dokaže da radi na papiru...

2. Ljepo sam zamolio da se ne ulazi u pospješavanje izgaranja goriva nisam li? E pa onda ako misliš da pospješuje objasni mi kako to točno vodik pospješuje izgaranje...

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #115 u: 20-12-2011, 13:09:50 »
Dizel se ne sastoji samo od jedne komponente, molekularno dizel je mješavina više vrsta ugljikovodika. Prosječni sastav dizela ti je okvirno
C12H23. Inače dizel ti se kreće od C10H20 do C15H28.

Kemijska jednadžba za potpuno izgaranje dizela (nakon izjednačavanja) bi bila:

4C12H23 + 71O2 --> 48CO2 + 46H2O

Naravo da u praksi ne može dizel izgorit 100%, zato jer je iskoristivog modernog dizela nešto preko 50%, a ono kaj izlazi na auspuh su uglavnom mješavine kojekakvih elemenata od čistog ugljika pa sve do MOLEKULA POTPUNO NEIZGORENOG DIZELA.

Tu nastupa vodik. Vodik se koristi kao raketno gorivo i vrlo je nestabilan i kratkog vijeka, tj brzo se raspada, a pogotovo ovaj vodik koji se dobiva iz tih čelija. Ako se ne iskoristi u cca 10 sec ovaj naš vodik se raspada i veže s molekulama kisika i nestaje.

Kad uz kisik i dušik iz atmosfere, dizel motor povuće u komoru i taj vodik (koji je explozivan i zapaljiv) dizel dobije jaču expanziju, čistije sagorijevanje i bolju iskoristivost goriva (MANJE NEIZGORENOG DIZELA U ISPUHU-potvrđeno mjerenjem na eko testovima). Trebaš za istu brzinu pliće držati gas i samim tim manje goriva doziraš.

E sad ono kaj tebe zanima je formula pa evo- ovo je formula za izgaranje s početka posta

A ovo je sa vodikom
4C12H23 + 72O2 + 2H2 (naš vodik) = 48CO2 + 48H2O

Kao što vidiš količina dizela je ostala ISTA! Ali zbog vodika dobivena energija je nešto veća (kad se tu radi o litri dizela milijun je molekula pa se na 10l prikupi razlika od 15% do 20%).
Zbog veće dobivene energije možeš se sa istom količinom dizela kretati brže.

Jel je to to što si tražio?

P.S. Sad će zbog tebe ljudi dobiti krivo mišljenje o meni :craz

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #116 u: 20-12-2011, 13:30:44 »
 :care :care :care

Btw, nije li iskoristivost modernog dizla ipak nešto manja od 50%  :?:

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #117 u: 20-12-2011, 13:40:01 »
Ovdje ti je točno objašnjeno kako se to izračunava, samo ti treba IZVRSTAN engleski. I da moderni dizeli su na oko 50%.
http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/thermo/diesel.html

I kaj je najbitnije da bu yedwy zadovoljan, ima matematičku formulu  :ok:

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #118 u: 20-12-2011, 14:50:17 »

iskoristivost diesel motora kao i bilo kojeg drugog motora, kad je izrazen u postocima, ne oznacava postotak iskoristivosti goriva, tj, koliko ce goriva ostati neiskoristeno.

po ovom tvojem nacinu izlaganja 50% diesela ode u atmosferu neiskoristeno sta je nesitina. diesel sav izgori u motoru samo sta je 50% te energije iskoristeno za kretanje vozila a ostatak je otisao u toplinu, trenje (ponovo toplina)....

zato ako vodik pouspjesuje izgaranje (recimo) to "pouspjesavanje" je jako minimalno, jer u modernim dieselima gorivo izgara gotovo potpuno.

:ok: Tako je. Točan izraz je termalna iskoristivost i ona kod modernih dizela iznosi oko 56%. Zato i kažem da je HHO sistem koristan samo starijim dizelima  :puke: golfovi 2. i 3.  :puke: i ostala trn trn trn trn vozila 80-tih i 90-tih. I samo kod njih  i veliki potrošača osjeti razlika.

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #119 u: 20-12-2011, 17:38:11 »
Dizel se ne sastoji samo od jedne komponente, molekularno dizel je mješavina više vrsta ugljikovodika. Prosječni sastav dizela ti je okvirno
C12H23. Inače dizel ti se kreće od C10H20 do C15H28.

Kemijska jednadžba za potpuno izgaranje dizela (nakon izjednačavanja) bi bila:

Naravo da u praksi ne može dizel izgorit 100%, zato jer je iskoristivog modernog dizela nešto preko 50%, a ono kaj izlazi na auspuh su uglavnom mješavine kojekakvih elemenata od čistog ugljika pa sve do MOLEKULA POTPUNO NEIZGORENOG DIZELA.

Za sad je dobro...

Tu nastupa vodik. Vodik se koristi kao raketno gorivo i vrlo je nestabilan i kratkog vijeka, tj brzo se raspada, a pogotovo ovaj vodik koji se dobiva iz tih čelija. Ako se ne iskoristi u cca 10 sec ovaj naš vodik se raspada i veže s molekulama kisika i nestaje.

A jel? Ajde ti meni objasni koja je točno razlika između ovog vašeg vodika i npr onog njihovog vodika koji se dobiva za industrijsku primjenu i pakira u boce?

Kolko treba da iz tog "bubblera" taj HHO dospije u cilindar motora jel više ili manje od 10s? Koliki je protok kroz taj bubbler?

Kad uz kisik i dušik iz atmosfere, dizel motor povuće u komoru i taj vodik (koji je explozivan i zapaljiv) dizel dobije jaču expanziju, čistije sagorijevanje i bolju iskoristivost goriva (MANJE NEIZGORENOG DIZELA U ISPUHU-potvrđeno mjerenjem na eko testovima). Trebaš za istu brzinu pliće držati gas i samim tim manje goriva doziraš.

E sad ono kaj tebe zanima je formula pa evo- ovo je formula za izgaranje s početka posta

A ovo je sa vodikom
4C12H23 + 72O2 + 2H2 (naš vodik) = 48CO2 + 48H2O

Kao što vidiš količina dizela je ostala ISTA! Ali zbog vodika dobivena energija je nešto veća (kad se tu radi o litri dizela milijun je molekula pa se na 10l prikupi razlika od 15% do 20%).
Zbog veće dobivene energije možeš se sa istom količinom dizela kretati brže.

Dobro i sad si upisao stehiometrijsku formulu za jednu molekulu kisika i dvije molekule vodika i dodao to u jednadžbu izjednačenja i time dobio što?

Ajda da pojasnim - znači da na cca 4 mola dizela i 71 mol kisika imaš dodatnih 1 mol kisika i 2 mola vodika... Jel tako? I to je to famozno poboljšanje reakcije...

Ajde da vidimo...

Prosječno mol dizela nek ima 230g znači za oksidaciju 4x230=920 g goriva (cca 1.1 L) potrošiš 1136 g kisika (cca 795 litara istoga pri atmosferskom tlaku i sa 21% udjela u zraku to je cca 3786 L zraka) pri tome ti dobiješ cca 41200 kJ energije...
U to sa svojim HHO dodaješ 16g (11 L kisika) i 4g (45 L) vodika dodaješ cca 568 kJ energije (sa 56 L HHO plina)...

Znači povećavaš energetsku vrijednost te reakcije za 568/41200=0,0137 iliti 1.37%

Ujedno za elektrolizu 2 mola vode (da bi dobio O2 i 2H2) potrošiš 2x237 = 474 kJ struje - koju moraš nadoknaditi iz akua tj alternatora tako da kad se izračuna 568-474= 94 kJ energije

E sad si misliš da si u plusu to šljaka HEUREKA!!!

BANANA...!

Zakaj?

E pa ljepo energetske učinkovitosti "ciklusa" te shebu...

50% za motor s unutarnjim izgaranjem (ja kad sam učio to je bilo 30-40% al ajde valjda si poravili) ali nek ti bude 60% i učinkovitost konverzije mehaničke enrgije radilice u alternatoru u struju nek je isto 60%

0.6 [koeficijent motora] * 0.6 [koeficijent alternatora] x 568 [energija HHO-a] = 205 kJ

Znači kad potrošiš 474 kJ struje da prizvedeš HHO kojeg si gore napisao natrag dobivaš od njega u akumulator iz gojeg si tu struju uzeo 205kJ znači da si u pušingu i to -269/41200 = -0.0065 iliti 0,65% si POVEĆAO potrošnju goriva

Kaj nisu zakoni prirode kurva?

Jel je to to što si tražio?

Još nisi rekao koja je to točno kalorijska i energetska vrijednost HHO-a koliku silu na klip stvara i dokazao da je iznos energije ciklusa konverzije mehaničke energije natrag do te mehaničke energoije pozitivan ili barem nula evo ja ti dajem svoj račun a ti me popravi...