15-06-2026, 04:56:54

Autor Tema: 33 (1.5 IE) by KEKE (R.I.P.)  (Posjeta: 51935 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Igica

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
Trebalo bi usporediti s novim

Offline Fabrizio Giovanardi

• Trade Count: (-1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia 2.0 Competizione
    • Zagreb
fabrizio.... di si? jel i dalje prodaješ sva 4 relativno nova amortizera sa svoje trentice?

:da: Može na PP. Inače, auto je trenutno na dizalici i ako ti treba, reci mi što hitnije!
Alfa nel cuore

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 33 1.3V -> 1.7 8V carb -> 1.7 16V
    • Zagreb Centar
 :mah: :ok:

malo starih slika kad sam bio previše zaluđen muzikom...

al nije to ni loše ispalo...

ovo je dupli pod kako je na kraju ispalo...

a ovo se nalazi ispod duplog poda... pojačalo je  :) ali to sam imao tek tolko da nešto svira...

malo neona  :)

zvučnici koji su išli u gepek (od gepeka nije niš ostalo)

i na kraju kako je to izgledalo...

a kad se upali neon...  :)

recite vi da je to čuning ili kaj već ali izgledalo je decentno izvana..

a iznutra radio... i james bond  :)

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
KEKE! :sado: :sado: :sado: :sado: :sado:
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
a znam  :redf:... nece vise biti tak...

ali subeki idu nazad, nemre bez njih, makar ih držao ugašene...

a evo i nekoliko pokojnih dijelova koje je alfica već popapala... -našao sam ih nedavno u nekoj staroj torbi kad smo čistili garažu...

bregasta osovina...

ispravan zub bregaste...

neispravan :)

i jedna za kraj...

isto ovako nikad više neće izgledati  :rolll:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
dobro da si odustao od ledica u farovima  :craz

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
 :wal: :wal: :wal:

imam i njih (u svakom faru je zelena ledica od 3W), sad bi ti stavio sliku s mora 2007. al ju nemrem naći... prebolesno izgleda
« Zadnja izmjena: 30-04-2009, 01:15:44 od Keke »

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
 :wal: :wal: :wal: :wal: Stavi sliku i odmah te stavljam u odgovarajuću temu :craz

Offline BXR

• Trade Count: (+16)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spider 2.0 TS, Gt 1.9 jtd
    • Karlovac
Pozdrav svima :mah:.Eto bas pregledavam malo ovu temu i sjetih se svojih problema sa limarijom na 33-ojki.Prvo šta ću ti reć majstore je :care :care :care :care,svaka
čast na volji i trudu.Dakle,sudeći po slikama mislim da je moja bila čak u malo boljem stanju nego tvoja trentica i nisam se usudio raditi to što i ti makar mi je tata
autolimar cijeli život, a i ja se neki klinac kužim u te stvari.E pa sad malo razmišljam na glas:"Kaj ti nije bilo bolje malo sačekat i potražit neku drugu sa boljom limarijom ili
neku sa minimalnim ulaganjem u limariju tipa hrđice oko čepa rezervoara,koji rubić,itd. nego ulazit u takav posao."Znam da je to skoro nemoguća misija danas naći ali ipak
možda bi ti se posrećilo kao meni.Ja sam našao jednu "SHREK"zelenu na otpadu-kompletnu sa makinom i svime i uz malo natezanja sa gazdom dobio sam ju za 400
eurića,a na limariji nisam radio gotovo ništa jer je bila začuđujuće zdrava.Jedino je motor bio zaklan pa od njega nije bilo niš.Eto,nemoj mi se uvredit i misliti da ti solim
pamet ali kad se sve zbroji mislim da će te ta zabava koštat pun kofer novaca.Još jedanput veeeliki pozdarav i svaka čast na trudu :care :care.
33 u srcu!!  Miran,tih,povučen... pomalo krvoločan...
Znakovi Alfa Romeo  http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=80025.msg1577247#new
Privjesci Alfa Romeo  http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=87942.0

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
da ali taj auto je u njegovoj familiji od samih početaka koliko sam ja shvatio, tako da ga vjerojatno vežu neke uspomene i odlučio se u taj hvalevrijedan projekt  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline BXR

• Ovisnik o alfistima
    • Karlovac
da ali taj auto je u njegovoj familiji od samih početaka koliko sam ja shvatio, tako da ga vjerojatno vežu neke uspomene i odlučio se u taj hvalevrijedan projekt  :ok:
Ponavljam:"Svaka čast :care :care :care :care"
Znakovi Alfa Romeo  http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=80025.msg1577247#new

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča

da auto je od početka 90ih u blasništvu njegove familije. Prve carbage uradke je keke imao na toj trentici, prve sulude ideje ( lambo doors) je htio staviti na tu trenticu. Sad kas ju složi fala bogu ne ide na carbage već na stanje ko' nova!

Offline BXR

• Ovisnik o alfistima
    • Karlovac
Kao što i dolikuje jednoj staroj dami  :ok:

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
upravo tako, imao sam sulude ideje o čuningu itd ali prošlo me to, auto ide u gotovo originalno stanje (naravno to nece biti ni blizu onog stanja kakva je izašla iz tvornice - bit će bolja :craz). U auto idu kožna sjedala iz imole, stražnja djeljiva klupa isto kožna, kožni tapecirunzi vrata, također od imole, stražnji spojler, brisać zadnjeg stakla (cijela 5.vrata idu od imole), prošireni pragovi, nova boja itd da ne nabrajam sad detalje, ali većina toja je original alfino tako da mislim da ce ove dorade biti ok.

inaće, ja bolju 33 limarijski nisam vidio u zadnje vrijeme a kroz ruke mi ih je prošlo 4 u zadnjih pola godine, a detaljnije sam ih pregledao barem 10-15 tako da mislim da je samim time ipak vrijedna ovog posla, a to što je moj tata bio prvi vlasnik i što mi ju nije htio pokloniti iz principa nego sam ju morao zaraditi i kupiti dodatno joj povećava vrijednost.
limarija je u principu savršena koliko se može očekivati od tako starog auta. stražnji lijevi kraj je bio udaren i to nije odrađeno kako spada i zato je tu strunula pa je oko toga malo više posla bilo a sve ostalo su bile rupice veličine 1-2 cm max i bilo ih je puno manje nego što sam ja očekivao.
Tako da koliko got ljudima izgledalo da se financijski ne isplati, meni se itekako isplati jer taj auto je meni veća vrijednost nego što bi itko mogao platiti novcem.
Inaće nemam namjeru da mi ovaj auto bude za svakodnevnu vožnju, bit će za to druga alfa, a trenutno mi ionako netreba auto, živim u centru grada, sve mi je blizu, a kad nešto trebam obavit uzmem auto od starog.

Kada ce mi trebat auto za vožnju onda cu kupit neku alficu, sada još nije došlo to vrijeme, a i financijski nebi mogao sve podnijeti, jedva i ovo izdržim...

« Zadnja izmjena: 04-05-2009, 14:46:12 od Keke »

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
upravo tako, imao sam sulude ideje o čuningu itd ali prošlo me to, auto ide u gotovo originalno stanje (naravno to nece biti ni blizu onog stanja kakva je izašla iz tvornice - bit će bolja :craz). U auto idu kožna sjedala iz imole, stražnja djeljiva klupa isto kožna, kožni tapecirunzi vrata, također od imole, stražnji spojler, brisać zadnjeg stakla (cijela 5.vrata idu od imole), prošireni pragovi, nova boja itd da ne nabrajam sad detalje, ali većina toja je original alfino tako da mislim da ce ove dorade biti ok.

inaće, ja bolju 33 limarijski nisam vidio u zadnje vrijeme a kroz ruke mi ih je prošlo 4 u zadnjih pola godine, a detaljnije sam ih pregledao barem 10-15 tako da mislim da je samim time ipak vrijedna ovog posla, a to što je moj tata bio prvi vlasnik i što mi ju nije htio pokloniti iz principa nego sam ju morao zaraditi i kupiti dodatno joj povećava vrijednost.
limarija je u principu savršena koliko se može očekivati od tako starog auta. stražnji lijevi kraj je bio udaren i to nije odrađeno kako spada i zato je tu strunula pa je oko toga malo više posla bilo a sve ostalo su bile rupice veličine 1-2 cm max i bilo ih je puno manje nego što sam ja očekivao.
Tako da koliko got ljudima izgledalo da se financijski ne isplati, meni se itekako isplati jer taj auto je meni veća vrijednost nego što bi itko mogao platiti novcem.
Inaće nemam namjeru da mi ovaj auto bude za svakodnevnu vožnju, bit će za to druga alfa, a trenutno mi ionako netreba auto, živim u centru grada, sve mi je blizu, a kad nešto trebam obavit uzmem auto od starog.

Kada ce mi trebat auto za vožnju onda cu kupit neku alficu, sada još nije došlo to vrijeme, a i financijski nebi mogao sve podnijeti, jedva i ovo izdržim...

:care :care :care Iskrenost sam uvijek cijenio kao i priznavanje vlastitih grešaka!

Offline BXR

• Ovisnik o alfistima
    • Karlovac
Kako ono ide? Na greškama se uči,ali tuđim!

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Kako ono ide? Na greškama se uči,ali tuđim!
rijetko kada, dok sam ne napraviš ne naučiš.

Offline BXR

• Ovisnik o alfistima
    • Karlovac
Mudro zboriš,mudro! :ok:

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
Nabavio sam najvažniji materijal, i u petak se ide raditi ako sve prođe po planu... malo sam opet limara zažmikao da se primi posla...

dakle ovako... prvo ću sve dijelove karoserije počistiti sa nitro razređivaćem da odstranim masnoću i prljavštinu koja je donešena na rukama kad se radila limarija. zatim cijelu karoseriju gdje je pjeskareno operem sa ovim žutim i na to kad se posuši stavljam Korocink-T. i ovdje stajem na kratko s radovima.

dakle vidio sam ispod auta da je u tragovima poćeo hrđat pa ću to dobro oribat žicom na brusilici i onda isprati antikorozinom i korocink ponovo.

sad mene lijepo zanima šta preporučate od materijala za špricanje ispod auta, a što u autu, mulde, podove itd, i po mogućnosti navedite gdje mogu kupiti materijal...

ispod auta znaći mora biti ono mekano kao neka guma- silikon a iznutra sam mislio stavljati bitumen u spreju, da odmah bude i mala zvućna izolacija... naravno sve se kasnije još farba u AR133 boju (iznutra)

Inaće ćini mi se da ću ipak ja morati platiti za materijal izvan cijene limarije, što je u jednu ruku dobro jer mogu birati koje materijale cu koristiti, a u drugu ruku me živcira jer tako nije bilo dogovoreno, ali ok neda mi se za parsto kuna svađati, nek mu bude...

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Podnica izvana bitumen, odnosno zaštita za podnice. Pitaj limara di nabaviti.

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
ak moram njega pitat, nek on nabavlja... pa isti mi je k, sam ovak nemoram platit, pa nek i on plati nešto materijala...

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 2.0TS Quadrifoglio Verde
    • Sisak
Nabavio sam najvažniji materijal, i u petak se ide raditi ako sve prođe po planu... malo sam opet limara zažmikao da se primi posla...

dakle ovako... prvo ću sve dijelove karoserije počistiti sa nitro razređivaćem da odstranim masnoću i prljavštinu koja je donešena na rukama kad se radila limarija. zatim cijelu karoseriju gdje je pjeskareno operem sa ovim žutim i na to kad se posuši stavljam Korocink-T. i ovdje stajem na kratko s radovima.

dakle vidio sam ispod auta da je u tragovima poćeo hrđat pa ću to dobro oribat žicom na brusilici i onda isprati antikorozinom i korocink ponovo.

sad mene lijepo zanima šta preporučate od materijala za špricanje ispod auta, a što u autu, mulde, podove itd, i po mogućnosti navedite gdje mogu kupiti materijal...

ispod auta znaći mora biti ono mekano kao neka guma- silikon a iznutra sam mislio stavljati bitumen u spreju, da odmah bude i mala zvućna izolacija... naravno sve se kasnije još farba u AR133 boju (iznutra)

Inaće ćini mi se da ću ipak ja morati platiti za materijal izvan cijene limarije, što je u jednu ruku dobro jer mogu birati koje materijale cu koristiti, a u drugu ruku me živcira jer tako nije bilo dogovoreno, ali ok neda mi se za parsto kuna svađati, nek mu bude...

Nemoj stavljat antikorozin na pjeskarenu površinu.

Jel korodirala nakon pjeskarenja?
…senza cuore saremmo solo macchine…
http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,9175.0.html

Offline sven

• Sa stažom
  • 33
    • ZG
Sigurno je korodiralo, već onaj drugi, treći dan nakon kad je bila kiša, a i od tada je prošlo dosta vremena. Ne vidim da bi od antikorozina bilo nešto loše na pjeskareni lim...
Il silenzio della notte è stato brutalmente disturbato dalla musica del mio Alfa Romeo...

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
dobro da si mi rekao, taj detalj nisam znao...

viš, dobro da sam pitao...

a niš, ma nije to jako prljavo, vide se svega 2-3 otiska prsta-ruke pa mislim da to malo nema potrebe čistit...

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
bolje s benzinom za čišćenje očisti masnoću.

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
baš me fabrizio podsjetio da nema nigdje onih slika di sam radio novu kožu za mjenjać, pa evo da sve bude na jednom mjestu...

da ne kažete da se samo u limariju razumijem :craz

originalna koža koja je s vremenom dosta oštećena

materijal koji se koristio

razlika između nove i stare

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar

stari, originalni šavovi

novi kopirani šavovi

plastika koja drži originalnu kožu je također bila potrgana, a čitavu naći je dobitak na lutriji pa sam napravio slićnu po uzorku od originalne.
tu plastiku sam obložio spužvom koja ujedno služi i da oblikuje novu kožu da se ne savija i da stoji što više uspravno

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
ako nekoga zanima, napravio sam dvije viška jer mi je ostalo materijala... za cijenu se dogovorimo... a ako želite mogu vam i napraviti novu ako želite drugi konac ili drugačiju kožu, ali je onda i cijena malo viša jer treba kupiti novi materijal, mučiti se ponovo itd...

jedino, ove koje sam radio nemaju ovaj gumbić za zakopčavanje jer nisam mogao nabaviti nigdje slićan, tj dobio sam jedan identićan kad sam kupio jaknu pa sam ga nmontirao gore  :craz
« Zadnja izmjena: 06-05-2009, 14:58:25 od Keke »

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 2.0TS Quadrifoglio Verde
    • Sisak
Ovo je stvarno odlično kaj si napravio.

Di si kupovao ovu kožu?

Pala mi neka ideja napamet.  :craz
…senza cuore saremmo solo macchine…
http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,9175.0.html