15-06-2026, 17:23:08

Autor Tema: 33 (1.5 IE) by KEKE (R.I.P.)  (Posjeta: 51948 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 33 1.3V -> 1.7 8V carb -> 1.7 16V
    • Zagreb Centar
nema problema, ali stani u red  :hehe:

Offline igor_pu

• Na probi
  • *
  • 33 16v BOXER & Alfa 156 1.9JTD & Suzuki TL1000S
    • Pula
Svaka cast za trud! :clap2:

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
danas sam auto pošpricao antikorozinom... psssssss

tocno se vidi mjesta gdje se antikorozin cijedio prije nego sam sve pošpricao...  da sam išao na ovakav lim špricati ma bilo kakvu boju, pretpostavljam da bi kompletan auto strunuo za dve-tri godine

u ponedjeljak farbam u korocink a prije treba cijeli auto malo prebrisati da se ovaj oksid malo ukloni da korocink bolje primi...

na korocink cu pospricati bitumen , a prije bitumena neku farbu za varove, i to je to što se tiće zaštite... i onda ide na lakiranje
« Zadnja izmjena: 06-06-2009, 13:25:35 od Keke »

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
Ide ta trentica pomlao na jednu hrpu  :clap2: :clap2:  samo nemoj žuriti sa ničime, makar je slagao i dvije godine  :ok: :drive: :pivo:
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
ma niš ne žurim, jedino mi se lakiranje žuri, a ponestalo para... lakiranje kolko tolko bi se riješilo, ali priprema za lak će biti dugotrajna cini mi se...

a sta se slaganja tice, slozim ja auto za tjedan dana za silu kad je auto polakiran ali nije mi to cilj... to si ja onako za gušt polako budem slagao... lječenje živaca i to... laganini sve... financije nisu upitne barem ne ovo poslije lakiranja... kad bi barem ovu pripremu odradio negdje pa da placam na rate...

jedino si sad moram požuriti ovo lakiranje u temeljnu jer necu da auto stoji više od 3 dana ogoljen jer opet onda niš koristi od ovog posla danas...  i molim se bogu da sutra i prekosutra ne padne kiša ili nešto...
« Zadnja izmjena: 07-06-2009, 00:42:35 od Keke »

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
 :wal: :wal: :wal: :wal: :wal: :wal: :wal:

dođem danas kod limara i skoro sam pao u nesvjest... ono što je do petka bio tamno sivi lim, sad je ovakav  :wal: :wal: :wal:

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
« Zadnja izmjena: 09-06-2009, 21:05:47 od Keke »

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
zatim sam malo išao eksperimentirati sa rezervarom...

ovo desno je ponovo namazano sa antikorozinom i počišćeno i obrisano, a ovo lijevo je kako izgleda lim kad se počisti, obriše i osuši...

ja sad nisam pametan sta i kako dalje... ovo žuto je tanki film koji je nastao na površini... i sad lupam glavom u zid da sta je meni ovo trebalo, mogo sam jednostavno na onakav lim pošpricati reaktivnu temeljnu i sve bi bilo u redu, sad imam sranje kroz gusto granje...

ok, vidljive dijelove mogu i brisati a sta je sa pragovima iznutra i onim razno raznim pukotinicama, nema sanse da ljudska ruka to tako ocisti...  cak mi je i ponovo pjeskarenje palo na pamet, ali opet, kako ispjeskarit pragove iznutra? tako da neko rješenje mora biti....

ovaj auto sam osudio na prešu ako se ovo uspješno ne riješi...
« Zadnja izmjena: 09-06-2009, 21:06:36 od Keke »

IGOR-ZG

• Gost
ma već buš ti neš izkemijo,bar mi iz dubrave uvjek imamo asa u rukavu  :song: :craz

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
ja trenutno  nemam asa u rukavu a nemam ni para za platiti stručnjake... tako da ako se uskoro nešto ne desi s autom, onda je on odvozio sve svoje kilometre...

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
a odkud mi? pa nemam ga u đepu, a neznam ni di da ga odem kupit? a bez auta sam...

sutra oko 16:30 moram odlucit sta cu s autom... ako se sad zajebe koji postupak ode auto u prdekanu... tj strunut ce za koju godinicu i  :mah: :mah: :sad:

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
šteta.... a baš me veselio ovaj projekt...  :sad:
:cigara: :cigara:

Offline Zagi17

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 33 1.5 ie,Alfa 156 1.9 jtd,Alfa 156 SW 2.4jtd
    • Sv.Martin na Muri,Međimurje
 :o000: :o000: :o000: Daj nemoj sad prestat s tim projektom mislim kad si več uložio u njega pare,živce i krv...........  :da: :da:  :color: Stvarno šteta  :ne2:  :wal: :bic:
Hrđa je u zraku  !!!!! Živile stare krame !!!!!
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
ma ne prekidam projekt, nije ovo sad toliko loše da se neda popravit...

vidit cemo sta lakirer kaze... a i o ovome razmisljam...

http://www.cincaonahelena.hr/Dimenzije.html

doduše, dužina paše, visina paše, ali širina baš i ne, ali da se auto okrene na bok, stao bi... širina je 1.63m visina 1.35 sa kotacima, a bez kotaca ide barem 20 cm dole i tako bi stao...

da to izvedem to bi bio poso... garanciju daju 15 godina...

Offline nezdr4v

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Hyundai Accent
    • Split
dalo bi se to na bok ubacit. to bi bio pravi posao  :ok:
Alfom kontra zdravog razuma :)

Offline Igica

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
E to je posel brate mili :ok: :ok: A baš sam htel napisati da bi na bok sigurno išel u kadu.

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
evo, baš sam razgovarao sa covjekom i ovakva je situacija...

pod 1, trebalo bi kompletan auto ispjeskarit, sve zaštite skinut, svu boju, sav kit, svo ulje, sve, sve sve da uopce prime karoseriju na cinčanje, i kao drugo karoserija nesmije biti nimalo hrđava jer tamo gdje je hrđa, tamo se cink nece primiti.

drugi problem je sto se cijela karoserija grije na 450 stupnjeva i tu je moguće da se kompletan lim izvitoperi jer je ta temperatura vec blizu temperature taljenja lima... pa bi se kod manipulacije ili od same težine lima sve izvitoperilo.

druga opcija je isto vruče pocinčavanje, ali djelomićno, radi se negdje drugdje ali i za to je potrebno kompletno ispjeskariti lim tako da ni to vise ne igra ulogu.

sad mi jedina opcija ostaje da vidim sta ce lakirer reci...

Sipekius

• Gost
ma ne prekidam projekt, nije ovo sad toliko loše da se neda popravit...

vidit cemo sta lakirer kaze... a i o ovome razmisljam...

http://www.cincaonahelena.hr/Dimenzije.html

doduše, dužina paše, visina paše, ali širina baš i ne, ali da se auto okrene na bok, stao bi... širina je 1.63m visina 1.35 sa kotacima, a bez kotaca ide barem 20 cm dole i tako bi stao...

da to izvedem to bi bio poso... garanciju daju 15 godina...

Cijena?

Mirko

• Gost
cijena je po kg

Sipekius

• Gost
cijena je po kg

A koliko je ta cijena konkretno za 33?

Keke jesi li vidio ovo:

http://www.cortecros.hr/Uploads/cortec%20proizvodi-TLP/CorrVerter.pdf

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
jesam, i danas sam ga isprobao, i stvarno je super stvar ali ne uklanja i ne neutralizira hrđu, jedino šta napravi je da nasafta koroziju, zaustavi dovod zraka i hrđa nemože dalje prodrijeti i dosta je mekan... ali se topi na ulju, benzinu itd pa nije baš pogodan za korištenje na autu...
« Zadnja izmjena: 10-06-2009, 15:21:15 od Keke »

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
Morat ćeš to ispjeskarit i zaštitit odmah, nema ti druge, ako si prethodno pjeskario šupljine i nije zaštićeno, isto ovako sad izgledaju. A pragovi nisu ovakvi unutra ako ih nisi pjeskario, odnosno nisi ih ni mogao ispjeskarit. U njima je tvornička zaštita. Al ne bi bilo loše ubacit voska u njih s nekom prskalicom kroz one rupice gdje idu tiple za pragove. Na tim starim autima čim skineš boju drugi dan je već smeđe, a ove nove alfe ogrebeš ih stoji godinama goli lim bez hrđe.

A što se tiče cinčanja, ja ne bi grijao karoseriju upravo da se ne pokrivi. Šta nije fora da se stavi ploča cinka u bunker i spoji s karoserijom i onda on putuje po karoseriji, meni isto zvuči smješno, al navodno da to tako funkcionira  :?:

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
ma kakva tvornićka zaštita u pragovima? pa nema niš, goli je lim od samog početka, vidi se kroz rupe...

auto ce morati pricekati do ponedjeljka jer me nema u zagrebu do tad, i u ponedjeljak cu rješavati sve po redu, auto ide lakireru i nastavlja se posao... nema se para ali skupit ce se nekako...

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
ma kakva tvornićka zaštita u pragovima? pa nema niš, goli je lim od samog početka, vidi se kroz rupe...

auto ce morati pricekati do ponedjeljka jer me nema u zagrebu do tad, i u ponedjeljak cu rješavati sve po redu, auto ide lakireru i nastavlja se posao... nema se para ali skupit ce se nekako...

Ma kakav goli lim, kako misliš da bi goli lim izdržao toliko godina budući da je tamo gdje si skinuo boju do golog lima posmeđilo već za par dana? Pa na što bi ti pragovi onda danas ličili da nema nikakve zaštite, kad se vlaga kondenzira unutra itd.  :)
Auto ti je posmeđio samo tamo gdje si skidao boju do lima, prema tome zašto bi pragovi bili isti takvi kad njih nisi pjeskario? Najbolje bi bilo ponovit pjeskarenje jer ne znam kako misliš doprijet ručno tamo gdje je dospio pjesak-.

Offline Goran222

• Pripravnik
  • **
  • 33 1.5 IE
    • knin
mislim da bi to cinčanje u kadi stvorilo pregrub sloj cinka ,
neko sam vrijeme radio u tvornici vijaka gdje smo imali toplo cinčanje
gdje se vijci cinčaju uranjanjem u cink na ~ 450 °C ali smo imali i galvansko
 cinčanje dakle elektrokemijski postupak koji daje tanji ali glatkiji sloj zaštite

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
nema novosti, alfica stoji u garaži i čeka bolje dane...

jedino ima jedna stvar koja je dobra... ona sva hrđa koja je nastala od korocinka, hm kako da kažem, ne prodire dalje kolko ja vidim... ono što je bilo blago žućkaste boje, sad je narančasto ali ne prodire dalje... uglavnom, na korocinku piše da nakon tretiranja nije potrebno nanositi temeljnu boju  :?: :?: :?: naravno da ce ici temeljna i sve ostalo, ali to kasnije, idem sad na more i nemam para za sređivanje, ali kad se vratim s mora idem zaraditi neku kintu i na lakiranje i onda idemo u detalje kao ti na svojoj sprintici...

a usput moram kupit kompresor da mogu sam farbati ove manje dijelove jer da to nosim lakireru svaki put koštalo bi me ko svetog petra kajgana...

Offline Zagi17

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 33 1.5 ie,Alfa 156 1.9 jtd,Alfa 156 SW 2.4jtd
    • Sv.Martin na Muri,Međimurje
 :mah: :mah:
ima li novosti :?: :?: :craz
Hrđa je u zraku  !!!!! Živile stare krame !!!!!
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156

Offline nezdr4v

• Ovisnik o alfistima
  • Hyundai Accent
    • Split
jel istrunilo ovo više ???

:craz

Alfom kontra zdravog razuma :)

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb Centar
 :mahm :mahm :mahm :mahm :mahm :mahm :mahm :mahm :mahm :mahm :mahm :mahm

Evo da objavim nekoliko novosti...  :hap:

Proljeće je stiglo, pa tako i nastavak radova na alfici...

Radovi na autu još ne budu počeli ali evo što ima u zadnje vrijeme...

U zadnje vrijeme sam imao nekakva tapeciranja pa je ostalo nekih otpadaka crne kože i sutra nosim volan na tapeciranje pravom kožom sa crvenim koncem  :)

sjedala ce isto tako uskoro doci na red ako se majstor pokaže da je dobar.

Alfulju sam mislio pretvoriti u imolu pošto sam iz imole povadio sve dijelove koji se razlikuju od obicne alfe 33, jedino motorizacija će ostati originalnih 1.5

A pošto će alfa ići u imolu malo sam se danas pozabavio naljepnicama pošto ih je nemoguće nabaviti originalne... 
napravio sam "imola" logo u vektorskoj grafici tako da je spreman za izrezivanje.

evo i slika pa procjenite sami da li je ekvivalent originalu...

što se tiće limarije hm, i dalje sam skeptićan kako i šta dalje... para ce uskoro biti tako da bi ja polako krenuo sa pripremama za lakiranje.

Auto sam zadnji puta vidio negdje u 1. mjesecu i to samo na kratko. Letimićnim pogledom sam vidio da ga od 6. mjeseca nije zahvatila korozija osim one koja je nastala djelovanjem antikorozina...

Sada si razmišljam da li prije same pripreme za lakiranje otici s autom na soda blasting ili ne, neznam, ni sam nisam pametan...
kila sode bikarbone je nekih 8.50 kuna, a trebalo bi mi stotinjak kila, možda i više...

Eto kao što rekoh, financije nisu više problem, dobio sam fini poslić tako da su priljevi konstantni, što je jako dobro, pogotovo u ovo moderno recesijsko doba.  :) :) :)

dakle iduci koraci su malo zatišje dok se nakupi lijepa svotica na računu (i sad je lijepa ali nek bude još ljepša) i onda krećemo u akcije, za jedno 2 mjeseca...

volan cu viditi za 2-3 tjedna kako ce ispasti... pa onda cemo viditi dalje, ovo mi je tako slucajno uletilo...

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
Odg: 33 (1.5 IE) by KEKE (Kompletna Restauracija)
« Odgovori #209 u: 16-08-2010, 21:29:49 »
I, šta se čeka, dva mjeseca su prošla, hoćemo radove. :hehe: