13-05-2026, 15:18:42

Autor Tema: Problemi s klima uređajem  (Posjeta: 104892 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kele3d

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • nisam ginekolog ali mogu pogledati
    • Kutjevo
Odg: Problemi s klima uređajem
« Odgovori #120 u: 23-07-2010, 19:00:52 »
nisam u Moldydonu punio.meni su punili 650g a moja je 2001.i kod mene je radila prije samo nije hladila najbolje a kad sam napuni isto nakon 15-ak min pocelo se to događati.hvala na savijetu otici cu izvaditi visak da vidim.

Offline gajski

• Sa stažom
  • 156 1.9 jd mjet
    • Đakovo
« Odgovori #121 u: 24-07-2010, 09:27:07 »
moguce je da nema dovoljno plina i onda pri visim okretajima padne pritisak u sistemu i presostat ugasi kompresor(simulacija da nema plina),druga stavka je da ode u visoki pritisak pa opet ugasi kompresor
prvo sto ti je ciniti operi miniwashom hladnjak klime,ako to nije onda je vjerojatno manak plina

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
« Odgovori #122 u: 24-07-2010, 13:14:22 »
pozdrav.Nedavno sam na Alfi 156 jtd napunio klimu.Kad upalim klimu i dam malo gasa kompresor mi se pocme paliti i gasiti i auto cuka dok se vozim.Dali je moguce da je otisao ekspanzioni ventili ili nesto drugo i koliko bi me kosta popravak od prilike.zahvaljujem

Ak riješiš javi što je bilo da i ja znam ,ista stvar mi se dogadja.....a i ja ak saznam šta javim  :ok:
Gas Guzzler

Offline st-lancia

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • alfa 145 1.8ts
    • split
« Odgovori #123 u: 24-07-2010, 13:18:49 »
spajaj manometre kod mestara pa vidi sta je da li fali plina ili sta drugo :cigara:

156

• Gost
« Odgovori #124 u: 24-07-2010, 15:35:22 »
Jel netko mozda zna zasto nemogu iskljucit auto paljenje klime po prije navedenom principu...?Ni sam neznam koliko puta sam probo i nece pa nece??  :?:

Offline kele3d

• Pripravnik
  • **
    • Kutjevo
« Odgovori #125 u: 29-07-2010, 14:34:23 »
da samo javim.nisam ništa dirao oko klime nekidan sam je ponovo upalio i radi normalno tako da ne znam šta je bio onda uzrok.

Online Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #126 u: 30-07-2010, 08:49:15 »
odokativno bi reko da nešto ne štima sa tlakovima....možda previše plina
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #127 u: 30-07-2010, 10:11:30 »
Ja uopće neznam tko lud ide sa alfom na bilokakav servis u Molydon-Zagreb, pa već su više auta sfušarili neg popravili, imam barem 10frendova koji su pmatni otišli tam ili stavljat gume, mjenjat nekaj na ovjesu, punit klime ili još štošta i niti jedan nije bil zadovolajnsa poslom i svi odreda su morali na reklamaciju.

Tamo ak neš kupuješ, kupi i odi ugradit negdi drugdi inače jao si ga tebi, jer dolazit češ barem još jednom  :metak :metak

Evo ja čak kupio nove Phillips H1 žarulje i naravno nisam gledal dal su cijelie ili nisu, tko gleda, došal doma i prilikom stavljanja u far, vidim da na jednom žarulji se stresla žarna nit, tj ispala unutar staklenog kučišta, vratio se drugi dan u trgovinu da bi saznal da nema garancije na žarulje i od puf 90kn u vjetar  :mad: :mad: :wal: :wal: :wal:
« Zadnja izmjena: 30-07-2010, 10:13:35 od Stiv »
:mahm QVMember of  U B OQV

Online Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #128 u: 30-07-2010, 10:53:01 »
danas ima pun kufer meštra što su kupili aparat za punit klimu i misle to je sad samo tako...napuniš i bog...100 g + / - ko ga šiša...50g več može radit probleme kod nekih auti
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
« Odgovori #129 u: 30-07-2010, 10:55:27 »
Evo ,i meni počela funkcionirat normalno juče prije negoli mi krepalo kvačilo ,skužio sam da ak to radi s "cukanjem" ,ugasim klimu na po minute i opet upalim i bude relativno OK ,puno rijeđe gasi kompresor...
Gas Guzzler

Offline kele3d

• Pripravnik
  • **
    • Kutjevo
« Odgovori #130 u: 30-07-2010, 13:59:38 »
slažem se s tobom da nije nešto u redu s tlakovima jer kada ga je spojio na aparat za punjenje rekao je da mu tlakovi variraju gore dolje.

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #131 u: 30-07-2010, 16:03:18 »
Ja uopće neznam tko lud ide sa alfom na bilokakav servis u Molydon-Zagreb, pa već su više auta sfušarili neg popravili, imam barem 10frendova koji su pmatni otišli tam ili stavljat gume, mjenjat nekaj na ovjesu, punit klime ili još štošta i niti jedan nije bil zadovolajnsa poslom i svi odreda su morali na reklamaciju.

Tamo ak neš kupuješ, kupi i odi ugradit negdi drugdi inače jao si ga tebi, jer dolazit češ barem još jednom  :metak :metak

Evo ja čak kupio nove Phillips H1 žarulje i naravno nisam gledal dal su cijelie ili nisu, tko gleda, došal doma i prilikom stavljanja u far, vidim da na jednom žarulji se stresla žarna nit, tj ispala unutar staklenog kučišta, vratio se drugi dan u trgovinu da bi saznal da nema garancije na žarulje i od puf 90kn u vjetar  :mad: :mad: :wal: :wal: :wal:

...ni ja nisam baš sa Molydonom zadovoljan, jednom davno 2 sata su mi mjenjali H7 žarulju u faru  :clap: (isto kupio kod njih par Osram-a za 200 i kusur kuna, pa reko, pošto je free ugradnja, nek oni stave, jer ako nešto nevalja odmah reklamiram)...dok recimo kolega Marko147, je kod njih montirao gume i felge, sportske opruge, punio klimu i veli da su sve odradili bez greške...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline saykay

• Starosjedioc
  • Jeep Grand Cherokee 5.2 V8
    • Agram(ZG)
« Odgovori #132 u: 31-07-2010, 08:02:46 »
dečki...sve je ovo ok oko tlakova...no zaboravili ste jednu važnu stvar, pa nebreš ga stalćit za 50 i više posto od kapaciteta! Izbilo bi na ventilu, ili bi zablokako kompresor i  zacvikao remenicu. Pitanje je da li je i točeno sa uljem za kompresor i prije svega očiščen sistem! Oće gumica istrulit, i onda ide zlo! A i o filteru da ne govorim! Sistem klime bi treballo svake treče sezone pošteno propuhat, zamjenit gumice, filter i onda punit. prvo kontrolno da se vidi da ne pušta, a onda po uputama proizvođača koliko ide plina. Ovo kaj je neko naveo da svaki seljo ima kompresor i bocu plina, nažalost istina! :gun:
"Gromovi, nisu kao nebeski, još su jači još su žešći"

Beretka zelena

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #133 u: 31-07-2010, 10:54:30 »
Ja dost često kupujem gluposti u Molydonu jer su mi blizu, išao sam kod njih nedavno ulje mjenjat jer nisam stigao ić u goricu, a i htio sam probat kako će se ponašat Total Quartz i odrađeno je kak treba bio sam i prije kod njih radi vulkanizacije i nikad nekih problema nije bilo, kad sam bio prvi put su mi rekli da mi je vilja u banani i Seb je isto ustanovio kad je bila kod njega...

Zaključak (moj) oko Molydon servisa - s obzirom da oni nemaju neke veze sa alfama, brijem da su za neke specifičnije stvari kriva adresa, stvari koje može napravit svaki mehaničar/vulkanizer jer su lako dostupne i "logične" na autu ok ali sve kaj zahtjeva neko dublje poznavanje pojedinog auta - pravac ovlašteni (npr Seb jel :craz) dakle ak nekaj mogu i znam sam složit ali mi se iz ovog ili onog razloga neda ili nemam alata pa je to problem - mogu i k njima otić ili bilo di drugdje uostalom, ali ono za kaj ja neznam kako se da izvest bolje Seb...

Goran26Vkc

• Gost
« Odgovori #134 u: 25-08-2010, 21:05:46 »
Imam problem sa Klimom na 156, kada okrenem ključ i dam kontakt ona automatski pali klimu, ugasim klimu i ugasim auto a ona se opet sama upali!!! U čemu je problem???   :000:

Offline adventurer

• Trade Count: (+7)
  • Sa stažom
    • Zaprešić
« Odgovori #135 u: 25-08-2010, 21:16:40 »
Imam problem sa Klimom na 156, kada okrenem ključ i dam kontakt ona automatski pali klimu, ugasim klimu i ugasim auto a ona se opet sama upali!!! U čemu je problem???   :000:
Probaj ovo,meni je upalilo...
http://www.alfisti.hr/forum/index.php?topic=17543.msg264777#msg264777
...CUORE SPORTIVO...

Offline trstenik

• Na probi
  • *
  • 164 ts
    • Pelješac
« Odgovori #136 u: 01-11-2010, 11:54:44 »
Molim sve koji su imali sličan problem da nešto napišu, mislim da je stvar u struji.
Naime Alfa 164 TS drži stalno temperaturu oko 85 ne grije se ni po najvećoj uzbrdici puna na +35 niti troši vodu.Sve 5 ali kad se upali klima vrlo brzo dođe na 110-120  :o000:i upali se crvena lampica. Ja otvorim čep posude unutra bonaca. :?: isključim klimu pada na normalu.
Opran hladnjak iznitra i izvana,a od klime malo izvana koliko je dostupno.
jeli neki kontakt?. :wal:

Fiuman

• Gost
« Odgovori #137 u: 01-11-2010, 11:59:49 »
pitanje  :?:
kad upališ klimu i temperatura se digne preko 100 dali radi ventilator hladnjaka  :?:
da nije neš pobrkano pa da paljenjem klime oduzmeš struju za ventilator  :?:

Offline trstenik

• Na probi
  • *
  • 164 ts
    • Pelješac
« Odgovori #138 u: 01-11-2010, 14:23:12 »
Ventilator radi normalno bez klime, pali se i gasi kad treba, s klimom radi još duže i ne uspjeva ga ohladit.

Offline goran1980

• Sa stažom
  • 159 1.9JTD 100kW
    • Zagreb
« Odgovori #139 u: 25-11-2010, 20:31:58 »
Pozdrav,

zanima me da li se moze sta programirati na dvozonskoj automatskoj klimi u AR156 2003.g.

Negdje sam prije procitao da kad je vani hladno da klima sama aktivira recirkulaciju zraka. Moja to ne radi, tj. radi samo po ljeti, ali po zimi nis ne zatvara. Doduse, drzim zimi kompresor ugasen, jel moze biti u tome caka? Opcenito ... jel se da sta s klimom stelati putem dijagnostike ili slicno?
Goran.

Offline goran156

• Trade Count: (-1)
  • Pripravnik
  • **
  • AR 159 2.4 JTD-M
    • Čakovec (sv.križ)
« Odgovori #140 u: 07-06-2011, 11:53:01 »
Pozdrav svima :mah:
Planiram osposobiti klimu na svojoj alfi,sad trenutno nemam gore kiler od klime,ali imam doma kiler klime od opela pa sam planirao taj kiler staviti gore pa me zanima dali je vec neko stavljao kiler od kojek drugok auta? i dali mozda ima kiler od alfe kakav senzor na sebi ili sta posebno? I još me zanima sada kad upalim klimu upali mi se ventilator klime ali ne i kompresor pa me zanima zasto se kompresor ne pali zato jer nema kilera pa nema ni pritiska ili je problem i u kompresoru?

Auto je alfa 156 a klima je automatska :mah:

Online Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #141 u: 07-06-2011, 12:00:27 »
Pozdrav svima :mah:
Planiram osposobiti klimu na svojoj alfi,sad trenutno nemam gore kiler od klime,ali imam doma kiler klime od opela pa sam planirao taj kiler staviti gore pa me zanima dali je vec neko stavljao kiler od kojek drugok auta? i dali mozda ima kiler od alfe kakav senzor na sebi ili sta posebno? I još me zanima sada kad upalim klimu upali mi se ventilator klime ali ne i kompresor pa me zanima zasto se kompresor ne pali zato jer nema kilera pa nema ni pritiska ili je problem i u kompresoru?

Auto je alfa 156 a klima je automatska :mah:
ništa se ne može upalit dok nema tlaka tj plina koji stvara tlak u sustavu tj kompresor stvara tlačenjem plina...ako je org klima gore...ak je nešto spajano van seriski onda se možda još ventilator i može upalit ali nebi se smjelo ništa aktivirat jer sve radi preko presostata koji ne daje nikakav signal za pobudu jer nema,kak sam reko,plina tj tlaka

Offline Marekk

• Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #142 u: 07-06-2011, 12:20:51 »
Kad smo več kod klime na 156.

Neki dan sam upalio klimu, na sve moguće varijante, u sat i pol nije uspjela ohladiti auto na 20 a vani je bilo 25.
osjeti se da ona radi, hladi, ali nedovoljno, skoro ništa, pokrepali smo u autu, morali prozore otvoriti.
Jel to razlog manjka plina ili nećeg drugog?

Offline alfa16v

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
    • zaprešić
« Odgovori #143 u: 07-06-2011, 12:23:25 »
provjeri si klimu,kako je napunejna i kad si zadnji put mijenjap filter kabine,ako je on prljav,klima ne hladi kako treba

Online Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #144 u: 07-06-2011, 12:23:50 »
Kad smo več kod klime na 156.

Neki dan sam upalio klimu, na sve moguće varijante, u sat i pol nije uspjela ohladiti auto na 20 a vani je bilo 25.
osjeti se da ona radi, hladi, ali nedovoljno, skoro ništa, pokrepali smo u autu, morali prozore otvoriti.
Jel to razlog manjka plina ili nećeg drugog?
manjak plina i zaštopani filter
imam ti ja akciju besplatne kontrole klime i filtera i dopuna 150 kn + pdv

Offline Marekk

• Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #145 u: 07-06-2011, 13:12:05 »
moguće da je onda do filtera samo, gdje se on nalazi da ga vidim i po potrebi zamijenim?

Plin je punjen prije 15tkm, prije godinu dana, u ovlaštenom servisu, vjerojatno netreba sad opet  :?: :?:

Offline goran156

• Trade Count: (-1)
  • Pripravnik
  • **
  • AR 159 2.4 JTD-M
    • Čakovec (sv.križ)
« Odgovori #146 u: 07-06-2011, 13:17:34 »
filter ti se nalazi ispot plastike di su ti brisači za vjetrobransko staklo

Online Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #147 u: 07-06-2011, 13:18:58 »
moguće da je onda do filtera samo, gdje se on nalazi da ga vidim i po potrebi zamijenim?

Plin je punjen prije 15tkm, prije godinu dana, u ovlaštenom servisu, vjerojatno netreba sad opet  :?: :?:
ne mora značit...možda ti negdje curi...filter može sprečit kapacitet količine zraka da ne ulazi dovoljan a manjak plina da klima ne može dovoljno spustit temperaturu zraka

Offline bebach

• Član Alfa kluba 18
  • Sa stažom
  • *
    • ZG
« Odgovori #148 u: 07-06-2011, 15:20:40 »
Plus što može biti i hladnjak klime prljav od mušica i raznog smeća i klima slabije hladi-bar mi tako reće Goran iz Bertola :craz

Online Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #149 u: 07-06-2011, 15:23:02 »
Plus što može biti i hladnjak klime prljav od mušica i raznog smeća i klima slabije hladi-bar mi tako reće Goran iz Bertola :craz
da jer dolazi do prekomjernog tlaka i onda se gasi kompresor pa nema hlađenja