09-07-2026, 01:12:04

Autor Tema: Problemi s klima uređajem  (Posjeta: 106979 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alfa16v

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
    • zaprešić
Odg: Problemi s klima uređajem
« Odgovori #150 u: 07-06-2011, 15:23:14 »
99 posto da ti filter prljav,uz naš zrak,ja ga mijenjam  2 puta godišnje pa izgleda katastrofa,da ti negdje gubi plin,nebi ti upalio komresor ako padne tlak na njemu,radi zaštitet sustava

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #151 u: 07-06-2011, 15:28:38 »
da ti negdje gubi plin,nebi ti upalio komresor ako padne tlak na njemu,radi zaštitet sustava
nije baš točno...može ti dosta plina falit,klima če radit ali neče dovljno spuštat temp zraka
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Marekk

• Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #152 u: 07-06-2011, 15:32:39 »
U pitanju je redizajn, filter je kod suvozača, kod pretinca. Izvadio sam filtere, i probao sad bez njih, isti drek, ne hladi dovoljno, skoro niš, isto ko i prije. Napravio sma 10km i opet sauna, pokušao na sve načine podesit, ništa. Filteri su tak tak, napol.

Kak oprati kiler ak je do njega? propuhati ga samo ili?

Sistem od klime je mlak, nije ni vruć i hladan, pa vjerojatno kompresor radi, ali nedovoljno hladi zbog manjka plina, a?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #153 u: 07-06-2011, 16:11:33 »
nedovoljno hladi zbog manjka plina, a?
ja vjerujem da da
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline bumbar 156

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • AR 156 1.9 jtd SW AR Sprint
    • Luka
« Odgovori #154 u: 07-06-2011, 17:28:04 »
kod mene je isto slabo hladila, nedavno sam napunio klimu i razlika je 1000:1   tak da vjerujem da ti je najprije do toga....to šta si je punio prije godinu dana nema veze
...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi...

Offline goran156

• Trade Count: (-1)
  • Pripravnik
  • **
  • AR 159 2.4 JTD-M
    • Čakovec (sv.križ)
« Odgovori #155 u: 07-06-2011, 18:07:52 »
i niko nije jos odgovorijo dali je stavljao kiler od kojeg drugok auta, dal bi klima radila ok kad bi stavio kiler od opela?
Valjda nebi alfa mutirala i pretvorila se u opel :P

Offline adventurer

• Trade Count: (+7)
  • Sa stažom
    • Zaprešić
« Odgovori #156 u: 07-06-2011, 18:36:25 »
i niko nije jos odgovorijo dali je stavljao kiler od kojeg drugok auta, dal bi klima radila ok kad bi stavio kiler od opela?
Valjda nebi alfa mutirala i pretvorila se u opel :P
A zakaj kemijat kad imaš po 400 kn rabljenih orginalnih?
...CUORE SPORTIVO...

Offline goran156

• Trade Count: (-1)
  • Pripravnik
  • **
  • AR 159 2.4 JTD-M
    • Čakovec (sv.križ)
« Odgovori #157 u: 07-06-2011, 18:57:49 »
jer ovoga imam kod kuče zabadava i znam da je ispravan i da ne pušta

Offline adventurer

• Sa stažom
    • Zaprešić
« Odgovori #158 u: 07-06-2011, 19:19:24 »
jer ovoga imam kod kuče zabadava i znam da je ispravan i da ne pušta
pitanje dal ti paše na cijevi i dal ga možeš pripasat na kiler vode
...CUORE SPORTIVO...

Offline alfa16v

• Sa stažom
    • zaprešić
« Odgovori #159 u: 07-06-2011, 20:40:57 »
mislim da sistemi klime rade dok im ne fali oko 1/3 punjenja,ako fali više ne rade,ako si punio prošle godine i radilo je,onda ti negdje pušta sistem....za hladnjak od opela,ako ti pašu cijevi na hladnjak,trebalo bi radit kad napuniš sa dovljno plina,akom je veći hladnjak,sam češ trebati više plina

Offline Guro

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • 159 1.9JTDm & 156 2.4JTD
    • Podgorica
« Odgovori #160 u: 30-06-2011, 14:10:13 »
Pozdrav svima...

imam problem sa klimom...alfa je 159 2008 (my2007)...1,9JTDm 150ks....a problem je sledeci, upalim klimu i samo topli vazduh izbaca...ugasim, upalim, i sve tako dok se ne upali...nekad iz drugog puta, nekad iz treceg, ali se na kraju upali...
kad radi, mislim da radi sasvim kako treba....makar sam ja zadovoljan.
Inace, auto je kod mene 2mjeseca, i stiglo je kod mene sa poptuno praznim sistemom, jer je jedno crijevo koje ide blizu kompresora bilo suplje, a auto je preslo svega 40000  :?: . klima je servisirana, crijevo sredjeno, ali zadnjih 15tak dana mi se desava ovaj problem.
jel zna ko sta moze biti???

Offline kinggo

• Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #161 u: 30-06-2011, 14:18:28 »
rekao bih da ti se ne ukljuci kompresor.........jel se cuje onaj "tik" kad upalis klimu. Digni haubu pa nek ti netko sjedi unutra i pali i gasi klimu pa ces skuziti o cemu pricam.
... a htio sam crnu...

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #162 u: 30-06-2011, 14:20:04 »
pretpostavljam i ja da je taj problem...da se ne pali kompresor...ali sta moze biti uzrok toga???

33QO

• Gost
« Odgovori #163 u: 30-06-2011, 14:21:16 »
možda termostat

Offline kinggo

• Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #164 u: 30-06-2011, 14:26:05 »
pretpostavljam i ja da je taj problem...da se ne pali kompresor...ali sta moze biti uzrok toga???
a to ce ti reci netko pametniji od mene  :hehe:
... a htio sam crnu...

Dommy

• Gost
« Odgovori #165 u: 30-06-2011, 14:33:13 »
i meni je tak slično bilo kad su mi stavili plina u sistem više nego kaj treba..       malo sam ispustio van i sad radi kad treba....

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #166 u: 30-06-2011, 14:36:44 »
znaci da idem da provjerim to....to je makar lako  :song:

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #167 u: 30-06-2011, 23:25:44 »
ako to nije problem neka naspricaju remenicu kompresora tj. kvacilo, to je mene mucilo jer nije koristen kompresor preko nekoliko godina i lagano je stekao, malo ga naspricali sa wd i cistacem i onda podmazali sa nekom masti u spreyu i radi ko singerica.. isti je problem ko i kod tebe bio, pogotovo prvo paljenje je bilo problematicno, morao sam po 5-10 puta stiskat da se upali.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline alfi1973

• Trade Count: (-2)
  • Pripravnik
  • **
  • alfa 156 1.8ts
    • Plitvička jezera
« Odgovori #168 u: 14-07-2011, 17:42:51 »
 :?:-molio bih nekoga tko je upućen dali mogu mjuenjati ležaj na konpresoru klime na alfi 156 1.8 TS jer se ćuje kako jako zuji. Ako znate gdje ima majstor za ti i koliko bi taj zahvat koštao... HVALA...
alfa forever...

Offline fiatuno

• Trade Count: (+13)
  • Starosjedioc
  • Audi za svaki dan Fiat za vikend...
    • Velika Britanija - Zlobin
« Odgovori #169 u: 15-07-2011, 01:44:39 »
imam ti ja cijeli kompresor sve ispravno doc ce te jeftinije nego zamjena semeringa
.....................

Offline Felini81

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 1,9 jtd SW
    • Bijeljina (BiH)
« Odgovori #170 u: 08-08-2011, 14:37:47 »
Klima mi slabo hladi sta moze da bude uzrok osim nedostatka freona.Citao sam takodje da moze biti i zaprljan polen filter, nesto je majstor menjao ali on rece da je menjao filter klime pa pitam jeli to isto ili ima jos neki filter.Takodje mi se juce pojavilo da i pored toga sto slabo hladi izgleda nece ni da greje nego kad okrenem na najvecu temperaturu(da greje) tad mi se opet ne desava da duva toplo nego jednostavno onako kako je bilo nastimano da hladi znaci malo prohladno.Kazu da imaju neke klapne(toplo|vruce) koje pokrecu motoric pa ako je otisao motoric onda one ne rade,da li to ja mogu provjeriti bez majstora i kako doci do toga da li postoji neki link da vidim postupak pa da pokusam sam odraditi.

Offline dino.zg

• Pripravnik
  • **
  • GT 1.9 jtd, ex. 156 2.5 V6
    • köln / zagreb
« Odgovori #171 u: 21-08-2011, 13:21:17 »
Jel netko mozda zna zasto nemogu iskljucit auto paljenje klime po prije navedenom principu...?Ni sam neznam koliko puta sam probo i nece pa nece??  :?:

oke, znam da kasnim jedno godinu dana od zadnjeg posta :craz, ali evo i ja danas isprobao navedenu metodu, pa da podijelim info zasto ponekad ne radi... pokusao sam izvest spomenutu proceduru 3 puta, nijednom nije upalila. tj svaki put bi se nakon davanja kontakta ili paljenja auta klima opet upalila. zatim sam ubacio jedan medjukorak, a to je da nakon davanja kontakta (step 2 iz mareove procedure) najprije ugasim klimu na prekidac-pahuljicu, te tek nakon toga odradim combo 0-AUTO-0-AUTO-0. na taj nacin mi je profunkcioniralo, tj klima se vise ne pali automatski :ok:

Offline petra

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 SW
    • Grad na 4 rijeke
« Odgovori #172 u: 22-08-2011, 20:49:04 »
Danas i ja probao! Radi bez greške!  :ok: Za ponovno uključenje, ista procedura!
Postoje dvije vrste ljudi:
... oni kojima se sviđam i oni koji nemaju ukusa.

Offline Felini81

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 1,9 jtd SW
    • Bijeljina (BiH)
« Odgovori #173 u: 13-09-2011, 18:06:55 »
Mozda nije mjesto ovoj temi pa se stoga izvinjavam a evo o cemu se  radi, jutros kad sam upalio auto i pokrenuo klimu osetio sam neprijatan miris koji potice od misa(ili jos gore stakora)
siguran sam da je vrsljao po motoru i ko zna gde sve pa me zanima gde je mogao sve boraviti ustvari odakle potice taj smrad,znaci kad pokrenem klimu i tamo gde duva(difuzori ako se tako zove) jedno par minuta se oseti posle ne.Da li neko zna gde bi trebalo provjeriti i ocistiti da se toga resim.Kad otvorim haubu i pogledam po motoru nema nigde tragova (zasad) da je ostavio, ocigledno da je vrsljao tamo gde oko nemoze vidjet,misljenja sam da od filtera klime nije mogao dalje stici valjda zasad nisam otvarao taj filter iz razloga sto neznam kako ga skinut,alfa 156 SW 2002 god. redizajn

Promjenjen naslov teme da se zna o čemu je riječ
« Zadnja izmjena: 13-09-2011, 20:26:10 od a.m.alfa »

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #174 u: 13-09-2011, 18:13:35 »
Mozda nije mjesto ovoj temi pa se stoga izvinjavam a evo o cemu se  radi, jutros kad sam upalio auto i pokrenuo klimu osetio sam neprijatan miris koji potice od misa(ili jos gore stakora)
siguran sam da je vrsljao po motoru i ko zna gde sve pa me zanima gde je mogao sve boraviti ustvari odakle potice taj smrad,znaci kad pokrenem klimu i tamo gde duva(difuzori ako se tako zove) jedno par minuta se oseti posle ne.Da li neko zna gde bi trebalo provjeriti i ocistiti da se toga resim.Kad otvorim haubu i pogledam po motoru nema nigde tragova (zasad) da je ostavio, ocigledno da je vrsljao tamo gde oko nemoze vidjet,misljenja sam da od filtera klime nije mogao dalje stici valjda zasad nisam otvarao taj filter iz razloga sto neznam kako ga skinut,alfa 156 SW 2002 god. redizajn

na desnoj strani vjetrobrana, ona plastika oko brisaca se moze skinut, ima par sarafica, odsarafis i skines taj dio plastike, i ispod je filter u kucistu. garant je tu krepucnio negdje....
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

Anton

• Gost
« Odgovori #175 u: 13-09-2011, 19:59:28 »
redizajnu se filter klime ne nalazi kod vjetrobrana vec ovdje....http://alfisti.hr/forum/index.php/topic,41417.msg843213.html#msg843213

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #176 u: 14-09-2011, 11:44:29 »
redizajnu se filter klime ne nalazi kod vjetrobrana vec ovdje....http://alfisti.hr/forum/index.php/topic,41417.msg843213.html#msg843213

to nisam zna - isprike onda kolegi  :ok:

btw i u mojoj ima ovaj poklopac tu, bas sam neki dan vidio al ocito je za neke druge svrhe :craz
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

Offline alfa16v

• Sa stažom
    • zaprešić
« Odgovori #177 u: 14-09-2011, 16:55:44 »
zamijeni si peludi filter u kabini,ali siprije kupi sprej za dezifenkciju bakterija i istaloga za klima uređaje,sprej košta oko 65 kn,ja sam bio kupio sonax,skineš peludi filter,staviš taj sprej u kabinu i pustiš ga,ventilacija klime mora biti na max i auto radit i biti zatvoren,ventilacija treba biti narihtana na unutrašnju cirkulaciju,to traje oko 15 min,kako koji proizvđač navodi na bočici,nakon toga trebaš dobro izluftat auto i stavit  novi peludni filter,to ti je skoro na svim autim,kad se klima ne čisti redovito

Offline Felini81

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 1,9 jtd SW
    • Bijeljina (BiH)
« Odgovori #178 u: 16-09-2011, 21:40:53 »
Danas sam uspio skinuti filter klime ito vrlo lako(uz pomoc foruma) nasao sam da je filter mokar i smrdi na misa (pretpostavljate sta je radio pa mokro i smrdi)ja sam taj filter osusio na suncu i posle ne osetih skoro nikakav smrad vrlo malo,zatim sam ocistio krpom mesto gde stoji filter naravno koliko je ruka mogla dohvatit i ponovo postavio taj isti filter i kada sam ukljucio klimu nema nikakve promjene i dalje se oseti.Nisam mogao odmah otici kupiti novi pa me zanima otkud opet smrad kad se filter posle susenja skoro nikako nije cuo.Kupit cu ja novi nije to nekih para cim dobijem vremena ali da opet ne posjeti isto mesto pa eto problema nego zanima me kuda on dodje do tog mjesta kojim putem ide  :mad: da bih stigao do filtera klime?Da li je moguce da je ostalo tih tragova njegove posete na  mjestu uz sami filter koje ja naravno nisam uspio dohvatit rukom i ocistiti.Zahvaljujem se prethodnom clanu na predlogu i sledece sto cu uciniti ce biti upravo to,samo dok vidim dal me nece ponovo posecivati ova napast

Anton

• Gost
« Odgovori #179 u: 17-09-2011, 13:23:09 »
Ma nije nikakva zivincad dosla do filtera, nema sanse, kak bi prosao mrezu ili ventilator...
To jednostavno takav smrad... Mjenjaj filter i dezinficiraj... To je krcato bakterijama koje ti ulaze u kabinu...