09-06-2026, 00:08:51

Autor Tema: Alfa 147 Zvučnici  (Posjeta: 39958 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Zagy

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Alfa 147 Zvučnici
« Odgovori #60 u: 08-07-2011, 11:25:25 »
onda je drugačije nego u 156 jer kod mene netreba  :hap: :hap: te se ispričavam zbog netočnog navođenja  :craz :ok:

Offline Robertino

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Pazin
« Odgovori #61 u: 08-07-2011, 15:27:23 »
ajde ajde,skidanje oplate je 25 minuta maximalno,nije to neki problem,a i zna se bez problema naci upute na netu,ako je nekog strah da ce fulat

Offline kinggo

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #62 u: 08-07-2011, 17:40:43 »
skidanje oplate je svakako brze nego izrada adaptera od medijapana  :hap:
... a htio sam crnu...

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #63 u: 08-07-2011, 18:38:20 »
1 saraf u onom svjetlu,3 dolje na oplati,1 ispod prekidaca od podizaca,1 kod visokotonca i 1 u rucki za zatvaranje vrata ispod cepa,skinut onu plastiku kod retrovizora i to je to,krizni sarafciger i torks neznam koje velicine i 10 minta posla,skidao sam oplatu minimalno 10 puta  :craz

Offline yoke

• Sa stažom
  • 147 jtdm 8V
    • Split
« Odgovori #64 u: 08-07-2011, 21:29:54 »
Hvala svima
nisam mogao odgovoriti s mobitela...kao mogu citati, pocnem pisati i na replay mi prijavi gresku...ma nema veze

zvucnici koje gledam su 165mm i dubine 70mm...zar nije vecina takva :)

mislim da sam pohvatao sto sve trebam odvidati, al me sad zbunilo da moram skinuti i plastiku kod retrovizora!
mislim da cu skupilti alat i onda do mehanicara da nadgleda sto radim, nebi htio nesto polomiti...

I pitanje oko adaptera ;
zar s adapterom nebi zvucnik trebao izletiti pun naprijed, izaci van linije oplate, da mi strsi u prostor kabine ? (to ne zelim)
(dali ima netko kakvu sliku kako to izgleda u 147)

ne zelim da to ovako izgleda
http://imageshack.us/photo/my-images/517/pa213793lq2.jpg
« Zadnja izmjena: 08-07-2011, 21:36:54 od yoke »

Offline kinggo

• Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #65 u: 08-07-2011, 21:54:32 »
ono na retrovizoru ti je zapravo onaj mali komad plastike u cosku i tu stvarno nemas kaj potrgati. A kad skines oplatu onda sec skuziti zasto ti treba adapter. I nece nigdje strsati, sve ostaje ispod oplate.
... a htio sam crnu...

Offline yoke

• Sa stažom
  • 147 jtdm 8V
    • Split
« Odgovori #66 u: 08-07-2011, 21:58:18 »
ajd' onda sutra kacavidu u ruke pa idem skidati oplatu
ako nesto potrgam' isporucim racun na adresu foruma  :hehe:

hvala svima na odgovorima i pomoci
 :pivo:
« Zadnja izmjena: 08-07-2011, 21:59:10 od yoke »

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #67 u: 08-07-2011, 23:54:36 »
Neces nista potrgati,samo polako. Kad sve sarafe poskidas i odvojis kopce sa vrata, spusti prozor i povuci prema gore. Sa podignutim prozorom ide dosta tesko,mene je to najvise namucilo kad sam prvi put skidao. :da:
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #68 u: 09-07-2011, 10:56:32 »
 :da: obavezno prozor dole i kod skidanja i kod vracanja nazad ako ne ide onda povuci oplatu od ispod prema gore na trzaj i izace van,nemas sta polomit samo nemoj nista na silu,a onu plastiku na retrovizoru u nju gurni sarafciger i povuci prema sebi ona se drzi na jednu kopcu.

Offline Rossi46

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #69 u: 11-07-2011, 19:56:45 »
ako nesto potrgam' isporucim racun na adresu foruma  :hehe:

mislim da ti postar nejde po web adresama al ajde dobro. cemu tolko sekiranja oko panela na vratima, krizni :ok: i i toraks 20 i dole je za 3 minute ko i na svakom autu.
Ugradujem daljinska centralna, alarme i parking senzore!!!!

Offline suspenzija

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Makarska
« Odgovori #70 u: 06-12-2011, 17:48:33 »
jel postoji neka priprema, znaci da su zice vec provucene do gepeka ili triba ih spajat na zadnje zvucnike???

Offline Robertino

• Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #71 u: 06-12-2011, 20:40:03 »
naravno da nisu sprovedene,zasto bi bile? bte,puno ti je pametnija ideja staviti malo kvalitetnije prednje zvucnike i dampirati vrata,a ako zelis bas da lupa,onda dodat jos pojacalo+sub

Offline suspenzija

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Makarska
« Odgovori #72 u: 06-12-2011, 22:42:13 »
onda sta mislis dali se uopce isplati stavljat ista na zadnju policu....zasada je sve serijsko osmi HU koji je multimedija JVC...dosta se popravio zvuk...al prijatelj mi ima jedan par ovalnih pioneer pa sam mislio stavit

Offline clio

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulia Q4 ,Alfa Romeo Giulietta TCT
    • Lovran
« Odgovori #73 u: 10-12-2011, 18:53:34 »
onda sta mislis dali se uopce isplati stavljat ista na zadnju policu....zasada je sve serijsko osmi HU koji je multimedija JVC...dosta se popravio zvuk...al prijatelj mi ima jedan par ovalnih pioneer pa sam mislio stavit
ma po meni ces dobti samo nove zvukove kad stavis na policu iza zvucnike,samim time je teza i slabija,jer ju rezes pa pocne proizvodit zvukove,ja ne bi,neznam,samo prijedlog...:D

Offline Robertino

• Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #74 u: 12-12-2011, 23:52:49 »

dobijes na bassu,ali gubis dosta na soundstageu jer se zvuk preseli iza. Ja nisam nikako ljubitelj takvih rjesenja

T S _ _ S T

• Gost
« Odgovori #75 u: 27-01-2012, 00:48:01 »
Ako ne postoje mjesta za zvučnike iza kod zadnje police, moraš provlačiti kablove ili cvikati kablove u vratima i nadoštukati do zadnje police. Ako imaš kakvog stolara, lijepo komad iverice ili još bolje medijapana uzeti i samo neka ti odcrta i izreže. Ako trebaš, imam ti ja platno za tapeciranje, doma stoji i skuplja prašinu...novo ti je cca 100 kn u dućanu, ja svoje prodam u pola cijene.

Amar96

• Gost
« Odgovori #76 u: 01-04-2014, 21:01:25 »
Zna ko gdje mogu kupit ovakve male zvucnike?

http://www.zaslike.com/viewer.php?file=9x5t3q5wyq7lbketnb53.jpg
« Zadnja izmjena: 01-04-2014, 21:44:15 od Argor »

Amar96

• Gost
« Odgovori #77 u: 01-04-2014, 21:39:02 »
...vidim imaš problem sa stavljanjem fotki...pazi, ako stavljaš preko dodatne opcije, moraš smanjiti sliku jer je maximum individual size 400KB ...

ma stavio sam ih na ovu stranicu za slike
Hvala na inf  :)

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #78 u: 01-04-2014, 21:49:45 »
Samo tweeter? Pa mislim u bilo kojem boljem audio shopu, ali kako ga misliš spojiti sa kickom?   Po definiciji bi trebao imati skretnicu koju nećeš dobiti uz tweeter (barem mislim). Zar nije bolja opcija kupiti komonentne zvučnike pa se kemijanje svede na manju mjeru.... Samo sugestija.

Amar96

• Gost
« Odgovori #79 u: 01-04-2014, 22:04:00 »
Samo tweeter? Pa mislim u bilo kojem boljem audio shopu, ali kako ga misliš spojiti sa kickom?   Po definiciji bi trebao imati skretnicu koju nećeš dobiti uz tweeter (barem mislim). Zar nije bolja opcija kupiti komonentne zvučnike pa se kemijanje svede na manju mjeru.... Samo sugestija.

joj ja te nis nis skuzio  :icon_question:

ocu kupit zvucnike za auto koji mi točno pasu u alfu , a ne da moram nove panele radit , busit vrata i šta ja znam , doslovno samo da zamjenim ove stock sa nekim boljim   ?   jesam sad dobro objasnio ? haha

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #80 u: 01-04-2014, 22:24:41 »
Onda kupi neke koji imaju isti promjer ali su skuplji i stvar riješena, a sad, kako će svirati i koliko će trajati, a bo

:mah:

Offline Pol ZF1

• Sa stažom
    • Međimurje
« Odgovori #81 u: 01-04-2014, 22:26:20 »
Jel planiras zamjeniti samo te male gore u vratima ili i one dolje u vratima od 16cm?
Taj mali ti se zove tweeter ili visokotonac a onaj dolje kick ili dubokotonac... Svaki od njih je zaduzen za odredeni dio spektra zvuka. Skretnica je ona naprava koja skrece/razdvaja visoke tonove u visokotonac a niske u niskotonac.
Komponentni zvucnici su komplet koji se sastoji od zasebnog visokotonca, kicka i skretnice.
Opcija komponentnim zvucnicima su koaksijalni zvucnici koji imaju visokotonac i dubokotonac na istoj osi, tj. visokotonac je naljepljen ili fiksiran u sredinu dubokotonca a skretnica izmedju njih je najcesce puno primitivnija od skretnice koja dolazi s komponentnim zvucnicima te se nalazi negdje unutar samog zvucnika...

Eto, nadam se da sam ti barem malo razjasnio pojmove...

A sad, mjenjanjem samo zvucnika najvjerovatnije neces postici bas puno.
« Zadnja izmjena: 01-04-2014, 22:29:33 od Pol ZF1 »

Amar96

• Gost
« Odgovori #82 u: 01-04-2014, 22:41:29 »
Jel planiras zamjeniti samo te male gore u vratima ili i one dolje u vratima od 16cm?
Taj mali ti se zove tweeter ili visokotonac a onaj dolje kick ili dubokotonac... Svaki od njih je zaduzen za odredeni dio spektra zvuka. Skretnica je ona naprava koja skrece/razdvaja visoke tonove u visokotonac a niske u niskotonac.
Komponentni zvucnici su komplet koji se sastoji od zasebnog visokotonca, kicka i skretnice.
Opcija komponentnim zvucnicima su koaksijalni zvucnici koji imaju visokotonac i dubokotonac na istoj osi, tj. visokotonac je naljepljen ili fiksiran u sredinu dubokotonca a skretnica izmedju njih je najcesce puno primitivnija od skretnice koja dolazi s komponentnim zvucnicima te se nalazi negdje unutar samog zvucnika...

Eto, nadam se da sam ti barem malo razjasnio pojmove...

A sad, mjenjanjem samo zvucnika najvjerovatnije neces postici bas puno.

tweeter i kick bi mjenjo ,neznam kakve da uzmem ,dimenzije me hebu :/
kak mislis da necu puno postic ?
i hvala na objasnjenjuu :party

Offline Pol ZF1

• Sa stažom
    • Međimurje
« Odgovori #83 u: 02-04-2014, 08:16:54 »
Ako mjenjas zvucnike zato jer ti ovi ne rade jer su pregorjeli ili nešto onda naravno da se isplati...
Ali ako mjenjaš da bi dobio na kvaliteti/glasnoci a ne planiras pojacalo i/ili dampiranje vratiju, onda rezultat zna biti lošiji nego s orginalnim zvučnicima...

Amar96

• Gost
« Odgovori #84 u: 02-04-2014, 09:24:12 »
Ako mjenjas zvucnike zato jer ti ovi ne rade jer su pregorjeli ili nešto onda naravno da se isplati...
Ali ako mjenjaš da bi dobio na kvaliteti/glasnoci a ne planiras pojacalo i/ili dampiranje vratiju, onda rezultat zna biti lošiji nego s orginalnim zvučnicima...

Nisu pregorili  , a što bi onda trebao napraviti da dobijem na kvaliteti zvuka ?
Hvala na savjetimaa   :thanks

Offline Pol ZF1

• Sa stažom
    • Međimurje
« Odgovori #85 u: 02-04-2014, 09:44:18 »
Imaš orginal radio u autu ili aftermarket neki? Ako da koji?
Najbitnija stavka u cijeloj priči je, koliko si love spreman potrošiti? Kupuješ samo novo ili dolazi i rabljeno u obzir?
I što želiš od sveg tog dobiti? Glasnoću? Bass? Kvalitetni zvuk do tog nivoa da možeš procijeniti dal teta koja pjeva na pozornici ima karijes u četvorci dolje ili nema?

Amar96

• Gost
« Odgovori #86 u: 02-04-2014, 09:56:14 »
Imaš orginal radio u autu ili aftermarket neki? Ako da koji?
Najbitnija stavka u cijeloj priči je, koliko si love spreman potrošiti? Kupuješ samo novo ili dolazi i rabljeno u obzir?
I što želiš od sveg tog dobiti? Glasnoću? Bass? Kvalitetni zvuk do tog nivoa da možeš procijeniti dal teta koja pjeva na pozornici ima karijes u četvorci dolje ili nema?

aftermarket kenwood,  ali ne izgleda meni dobro hah
maxxx 1000 kn ,rabljeno  itekako dolazi u obzir i nebi sad da mi auto bude zvucnik na kotačima,  kvalitetan zvuk i dobar bas :)

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #87 u: 02-04-2014, 10:09:45 »
Onda neki ok headunit (ne sony i ta ekipa) i zvucnike koji imaju vecu razinu osjetljivosti. Trenutno mi me padaju na pamet tocni modeli a na mobitelu mi se bas i neda traziti po netu.

Probaj malo prosvrljati po cice.com.hr ima tema koje bi ti mogle pomoci

Offline Pol ZF1

• Sa stažom
    • Međimurje
« Odgovori #88 u: 02-04-2014, 10:51:10 »
Trebalo bi krenuti od dobrog HU-a. Nešto rabljeno u klasi Alpine 9855, Pioneera P88.
Nakon toga neki rabljeni woofer 25 ili 30cm + rabljeno pojacalo za njega. Nekih 200-300 Watta rms-a je više nego dovoljno.
Kutiju možeš sam sklepati od nekog starog ormara ili kupiti za 100-200kn...
Kad odrežeš niske tonove na zvučnicima i rasteretiš ih, a bass preuzme woofer, to će biti pomak za milju! Svaki bolji HU ima aktivnu skretnicu za rezanje.

To je redosljed koji će ti za najmanje novca donositi največe pomake.
Mislim da ćeš nakon novog radia, woofera i pojačala moči komotno stati, a to je trošak od cca 1500kn ako kupuješ rabljeno.

A onda ako još nisi zadovoljan.
Sljedeći korak bi bili neki komponentni zvučnici s velikom osjetljivošću.
Nakon toga dampiranje/umrtljavanje vrata.
Nakon toga pojacalo za zvučnike, provlačit kablove iz gepeka u vrata...

A ako i onda još nisi zadovoljan, onda več imaš problem pa moraš kupovati kvalitetnije zvučnike, pojacala, procesore, kablove, dampirati kompletan auto itd itd.

Edit:
Kako kaže kolega Vasko,
cice.com.hr  su odlično mjesto za dobiti savjet i kupiti dobru rabljenu opremu po jeftinim cijenama...
« Zadnja izmjena: 02-04-2014, 12:16:07 od Pol ZF1 »

Amar96

• Gost
« Odgovori #89 u: 02-04-2014, 13:42:54 »
Trebalo bi krenuti od dobrog HU-a. Nešto rabljeno u klasi Alpine 9855, Pioneera P88.
Nakon toga neki rabljeni woofer 25 ili 30cm + rabljeno pojacalo za njega. Nekih 200-300 Watta rms-a je više nego dovoljno.
Kutiju možeš sam sklepati od nekog starog ormara ili kupiti za 100-200kn...
Kad odrežeš niske tonove na zvučnicima i rasteretiš ih, a bass preuzme woofer, to će biti pomak za milju! Svaki bolji HU ima aktivnu skretnicu za rezanje.

To je redosljed koji će ti za najmanje novca donositi največe pomake.
Mislim da ćeš nakon novog radia, woofera i pojačala moči komotno stati, a to je trošak od cca 1500kn ako
 kupuješ rabljeno.

A onda ako još nisi zadovoljan.
Sljedeći korak bi bili neki komponentni zvučnici s velikom osjetljivošću.
Nakon toga dampiranje/umrtljavanje vrata.
Nakon toga pojacalo za zvučnike, provlačit kablove iz gepeka u vrata...

A ako i onda još nisi zadovoljan, onda več imaš problem pa moraš kupovati kvalitetnije zvučnike, pojacala, procesore, kablove, dampirati kompletan auto itd itd.

Edit:
Kako kaže kolega Vasko,
cice.com.hr  su odlično mjesto za dobiti savjet i kupiti dobru rabljenu opremu po jeftinim cijenama...

Evo hvala jednom i drugom malu cu traziti nA njuskalu i cica a pa vam javimm