Toliko tekstova toliko pitanja, toliko odgovora ... ali kad se malo čovjek raspita i pogleda cjene djelova, kvaliteta djelova i svega ostaloga... bio BMW, Mazda, Honda, Alfa Romeo ili kakva druga visokoturažna mašina stvar je ista, nakon 150.000km to košta i nije arzlikau cjenama velika ... ok ak se usporedi bavarac sa Alfom, Alfa je bagatela ... i sad evo mog slučaja, većinom milim da ste pročitali u temi što se dogodilo s mojom Alficom 146 ... motor je 1.6 16V TS 1997god. i nisam ga stigao u svoju garažu parkirati već je počela simfonija radilice ... čujem i nevjerujem, ružan san ali ipak realnost ... Našao sam motor od 156 1.6 16V TS 1998 god. koji je imao generalku prije 2.000km ... čuo se sa Seb-om i on mi je rekao da taj motor ide na šraf i sve, samo moram sve prespojiti od 146, jedino motor može bit od 156 ... jel netko imao kakvih iskustva s ovim swap-om ... ja bih naravno kad ga stavim promjenio odmah i ulje i filter i svu tekućinu na auto ... Vlasnik mi je rekao i da su svi remeni mjenjani da ništa ne diram jer je to najsigurnije i daje mi garanciju na mašinu ...