Meni na motoru bila 105dB i to je bilo prolazno..makar mi tako rekli. E sad to je bilo ima par god,u pitanju je bio motor i plus sto,kako znas i sam,oni svi imaju svoje "zakone"
Mozda najbolje/najsigurnije u V.Goricu direkt poslat upit
Probao sam slati upit u CVH direktno i dobio odgovor sljedećeg tipa:
nakon ugradnje neodobrenih elemenata ovjesa od strane proizvođača vozila potrebno je s vozilom pristupiti postupku ispitivanja u kojem će se utvrditi ispravnost ugradnje i svi ostali podaci za odobravanje vašeg vozila.
Za potrebe ispitivanja potrebno je dostaviti opis izvršenih radova i popis ugrađenih dijelova, sklopova i uređaja te dokumentaciju o podešavanju geometrije kotača:
- preslike odgovarajućih pojedinačnih ili tipnih odobrenja i slično (ECE-R, EEC/EC, TUV, DEKRA, itd.)
- nacrte koji predočuju proizvod u cijelosti kao i pojedine funkcionalne cjeline (izvedba spojeva ugrađenih dijelova, sklopova, uređaja i vozila, ojačanja, itd.),
- specifikacija korištenih materijala,
- preslike prikladnih uputa za ugradnju dijelova, sklopova i uređaja na vozilo,
Na samom ispitivanju za naplatke/gume provjerava se sljedeće:
- da li su naplatci i gume odobrenog, ispitanog tipa (ECE-R, EEC/EC, TUV, DEKRA itd. iz kojih je moguće jasno definirati dimenzijske i tehničke karakteristike nosivosti); preporuka je u vašem slučaju provjeriti sve oznake na naplatcima i kontaktirati proizvođača
- kompatibilnost guma s naplatcima;
- da li postojeći blatobrani na vozilu odgovaraju novo ugrađenim gumama;
- udaljenost između gume, karoserije i elemenata ovjesa prilikom zakretanja kotača i pod punim opterećenjem;
- u slučaju promjene u opsegu kotača više od 3 % provjera se ispravnost pokazivanja brzinomjera;
- ispitivanje vozila u vožnji (provjera brzinomjera, upravljivosti vozila, neometane vrtnje kotača u krajnjim položajima zakretanja upravljača).
Ne moram reći da je to u praksi dosta jednostavnije. Naravno, opet ovisi u kojoj stanici ste upitali - u Puli mi nisu znali ništa niti reći.
Dosta smo tužni po pitanju birokracije za hobiste generalno.