Sauber i Alfa Romeo potvrdili suradnju za sljedeću godinu!

Sauber je potvrdio višegodišnji ugovor koju su potpisali s Alfa Romeom pa će novo ime momčadi od 2018. biti Alfa Romeo Sauber.

Alfa Romeo dio je Fiat Chrysler Automobiles čiji je šef Ferrarijev predsjednik Sergio Marchionne i od sljedeće godine postaje glavni sponzor švicarske momčadi. Sauberovi će motori, koji će biti najnovija Ferrarijeva specifikacija, od 2018. imati logo Alfa Romea.

Marcionne je na kraju 2015. dao naslutiti da bi se Alfa Romeo mogao vratiti u Formulu 1, a suradnja je sada dogovorena sa Sauberom.

Alfa Romeo vraća se u sport nakon više od 30 godina izbivanja. U Formuli 1 bili su od 1950. do 1988. kao momčad, ali i kao proizvođač motora. Osvojili su prva dva prvenstva s Ninom Farinom i Juan Manuelom Fangiom.

Strateška, komercijalna i tehnološka suradnja otvorit će nove mogućnosti u Formuli 1, ali i šire.

“Ova suradnja sa Sauberom važan je korak u preoblikovanju Alfa Romea kao marke koja se vraća u Formulu 1 nakon više od 30 godina izbivanja,” rekao je Marchionne.

“Povijesna marka koja je pomogla u stvaranju povijesti ovog sporta će se pridružiti ostalim velikim proizvođačima bolida koji sudjeluju u Formuli 1.”

“Sam brend također će imati koristi od razmjene tehnoloških i strateških vještina s partnerom Sauberom koji imaju neupitno iskustvo. Alfini inženjeri i tehničari, koji su već demonstrirali svoje sposobnosti s novolansiranim modelima Giulia i Stelvio, imat će priliku da ta iskustva podijele sa Sauberom. U isto vrijeme, navijači Alfa Romea ponovno će imati priliku podržavati proizvođača automobila koji je odlučan u namjeri da započne pisati uzbudljivo novo poglavlje u svojoj jedinstvenoj, legendarnoj sportskoj povijesti.”

Ferrari također želi svoja oba mlada vozača u Sauberu – Charlesa Leclerca i Antonija Giovinazzija.

        copy: www.gp1.hr
Foto copy: www.f1fanatic.co.uk

Comments are closed.