Alfa Romeo u Ženevi predstavlja novi SUV?


Premda nema službene potvrde, sve su učestalije glasine kako će Alfa Romeo na salonu u Ženevi predstaviti novi SUV.
Da razvijaju kompaktni SUV Talijani ne kriju, ali prema najavama uprava na tržište je trebao stići 2020. godine. Radi se o modelu koji predstavlja ozbiljan zalogaj, obzirom da je FCA Grupa kao glavne konkurente označila Audi Q3, BMW X1 i Mercedes-Benz GLA. Temeljit će se na skraćenoj verziji platforme Giorgio, a dizajnom će se snažno naslanjati na Stelvio.
Osnovne izvedbe imat će prednji, a snažnije i opremljenije pogon na sve kotače 4×4.
Zapravo, možda je nezgodno novi model zvati SUV-om. Obzirom na klasu i konkurente radi se o kompaktnom crossoveru, kojem će glavni aduti biti atraktivan izgled i usmjerenost sportu. O mogućem imenu još uvijek nema govora pa se u medijima uvriježio naziv ‘Baby Stelvio’. Nije poznata niti motorizacija, osim toga da QV izvedba neće dijeliti isti motor s modelima Giulia i Stelvio. Pod haubu novog modela u top izvedbi smjestit će se manji i slabiji motor. No, ono što je gotovo sigurno jest da će se kupcima nuditi i u plug-in hibridnoj izvedbi sa 400 KS, što je i više nego dovoljno za dobru zabavu, a pritom i ekolozi mogu biti zadovoljni.
Novi crossoverski Alfa Romeo stiže na krilima velike renesanse tog slavnog brenda, započete modelima Giulia i Stelvio. I sad kad su uzeli zamah Talijani ne misle stati. Plan im je do 2022. prodavati više od 400.000 auta godišnje, no da bi to postigli potrebno im je još nekoliko modela.


copy:  www.autopress.hr

Comments are closed.