27-07-2026, 15:06:51

Autor Tema: Alfa GT - Slavonski krš  (Posjeta: 67919 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • *
  • Spol: Muški
    • Sl. Brod/Beograd
Odg: Alfa GT - Slavonski krš
« Odgovori #780 u: 12-07-2026, 20:10:44 »
nema predaje.. ovaj GT mi puno znaci sve dok to ne bude moguce.. i sad ova situacija mi je nestvarna, da proklizem u blatu u polje kukuruza dok idem na pecanje u 5h ujutro.. sta da kazem

uskoro staroj uzimam drugi auto za nekih 10-12k, a trenutno vozi wv polo 1.2 2014g benzinca, a moram da mislim na isofix i prostor iza jer vecinom vozi sestrinu djecu njih troje..

ja nemam djece pa vozam GT i boli me k...
"I prije montaze zimskih rjesiti centriranje trapa, jer je pojelo nutarnji rub do zice" - biraj krš a ne grob!

Offline Pol ZF1

• Sa stažom
    • Međimurje
« Odgovori #781 u: 13-07-2026, 10:47:52 »
Ja imam dvoje djece 7 i 5god, i sa GT bez problema putujem svugdje.
I na more i do Milana i svugdje. I bez problema sve stane u gepek što trebamo.
Ja ne kuzim šta to ljudi voze sa sobom da im treba SUV od 6 metara.
Da mi fali mjesta, stavio bi kutiju na krov...
Kad klinci narastu toliko da im fali mjesta za koljena i glave, onda cemo razmišljati o vecem autu za putovanja.
Ali za prtljagu, ne vidim smisla. Ako se žena ne buni, onda valjda imamo sve.....
« Zadnja izmjena: 13-07-2026, 10:49:14 od Pol ZF1 »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Disco Volante, clio

Offline Matej Ti

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #782 u: 13-07-2026, 19:32:10 »
Kad klinci narastu toliko da im fali mjesta za koljena i glave, onda cemo razmišljati o vecem autu za putovanja.
Ali za prtljagu, ne vidim smisla. Ako se žena ne buni, onda valjda imamo sve.....
Prije su obitelji putovale sa fićom....i nisu se bunili...ali prije je bilo prije...

Online Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #783 u: 14-07-2026, 14:23:23 »
Mjesta nikad dosta, ja sa karavanom jos cu si Thule nabavit da mogu janjca stavit gore  :tooth :clap:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #784 u: 14-07-2026, 15:37:35 »
Uzmi nove poluosovine za 8v ali ne od SKF-a jer su smeće, ja sam ih skidao za 3 mjeseca. Nakon 2x skf sam stavio Metelli, evo ide treća godina bez greške. Prirubnice ti pašu sa svake 5 brzinske getribe, toga bar ima. Nove poluosovine su ti oko 320€ obje s homokinetičkim
« Zadnja izmjena: 14-07-2026, 15:38:34 od Alfistic »
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: mariohibl

Offline Fanboy

• Pripravnik
  • **
  • Junior, ne onaj pravi
    • RIJEKA
« Odgovori #785 u: 14-07-2026, 18:04:25 »
uzeo sam polovni prednji most, vezni lim (možda se nije iskirivilo ali nek imam za rezervu), polovnu letvu volana bez lufta.. uzeo sam suvozačev blatobran u super stanju.. uzeo sam zadnju balans štangu 16mm debljine novu.. od Morisa iz Rijeke mi za dan ili dva dostavom stižu TRW vilice, ramena, stabilizatori, spone i krajnice.. moram naručit od Gabrek tuning KW V1 gewinde..

auto najkasnije na dizalicu i rješavanje ide 23.7., a garant i prije.. antifriz lagano curi, sad je ispod minimuma pa će se i to pregledati gdje curi.. i mali servis usput odraditi jer je na 7500km od zadnje izmjene ulja.. FMIC ako je dobio ide drugi 550x230x65.. meho je na oko pregledao auto i vilice i poluosovina desna duža ispred suvozača su sigurno za zamjenu.. branik isto imam, samo treba sve lakirati u boju auta.. možda i prednju haubu odradim usput da sve bude kako spada.. vrijeme je godišnjih, najzajebanije vrijeme godine za ovo..

poluosovine i dalje tražim, nitko nema u dobrom stanju,  ako ne nađem uzet ću nove SKF za nekih 350e pa tražiti dalje ove s homokinetičkim od 8v modela Alfe 147 ili 156.. na mojima su otišli ležajevi i zglobovi, izgledaju užas, tj desna strana ispred suvozača.. samo ta strana je primila udarac.. navodno zglobovi pašu od Audi A3 1.9 130hp

felge i gume treba pregledat.. ugl bit će sređeno u najkraćem mogućem roku

edit: i da, palio sam auto nakon stajanja, i upalio je iz prve svaki put.. kad sam bio s mehom sad u petak, upalio je iz druge da tako kažem tj prvo se patio da zavergla.. možda zbog stajanja, tko će znati, ali i stanje anlasera i svega će se pregledati..

O.K. imaš svoju računicu, koliko bi to moglo biti sveukupno troška?
Sve su lijepe, meni najljepša crvena.

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #786 u: 14-07-2026, 21:43:27 »
Uzmi nove poluosovine za 8v ali ne od SKF-a jer su smeće, ja sam ih skidao za 3 mjeseca. Nakon 2x skf sam stavio Metelli, evo ide treća godina bez greške. Prirubnice ti pašu sa svake 5 brzinske getribe, toga bar ima. Nove poluosovine su ti oko 320€ obje s homokinetičkim

e too, prije 2g sam pitao Morisa iz Rijeke da li ima nove 8v poluosovine i kaže da ima, jedino me pitao da li treba 100 ili 108mm zgloba.. pa ako je moguće detaljnije šta trebam uzeti da mu javim da mi dostavi..

O.K. imaš svoju računicu, koliko bi to moglo biti sveukupno troška?

računice odavno nema, ali gušt je gušt i auto će se vozit dok god se bude moglo.. ffs 4 kvačila i zamašnjaka sam promijenio dosad

most i vezni lim i nosač hladnjaka ulja 100e, letva volana 100e, blatobran ispred suvozača 80e, vilice ramena stabilizatori spone krajnice TRW komplet 380e, zadnja balans štanga debljine 16mm nova 220e (nju sam uzeo reda radi).. lakiranje još nezz koliko će koštati i kad će doći na red blatobran i branik kojeg već imam.. plus ruke za pregled auta i ugradnja svega.. i gewinde 1150e ako su amortizeri naprijed otišli.. plus ako je šta drugo otišlo.. i polusovine su jedino ostale, javilo mi se dosta ljudi na oglase na fejsu, neke su ajmo reći dobre, neke su užas, neke uopće ne pašu na auto..

ako ima, uzmem nove poluosovine od Morisa iz rijeke za 8v model ako ima kao što je rečeno Metelli.. javili su mi se iz Slovenije, imaju dobre ali treba promijeniti manžetne.. skupljam rezervne dijelove ionako, 2 mjenjača stoje u garaži već, i ostalo

ako itko zna, još jednom molim detaljnije koje nove polusovine 8v uzeti, tj dimenzije, zglobovi ovo ono, na autu su trenutno ovakve poluosovine

Prije su obitelji putovale sa fićom....i nisu se bunili...ali prije je bilo prije...

Mjesta nikad dosta, ja sa karavanom jos cu si Thule nabavit da mogu janjca stavit gore  :tooth :clap:

GT ima mjesta u gepeku toliko da se svatko tko pogleda iznenadi obzirom da je coupe, s time da se iza sjedala mogu spustiti 1/3 i 2/3, pa kombiniraš kako trebaš.. a auto iz 2005g.. sve stane šta treba.. jedino GT s Thule gore na krovu bi bilo trunku čudno :P

ovaj stol iz Ikee 160*80 rastavljen naravno, ali radna ploča je 160*80 je bez problema stala u GT
https://www.ikea.com/hr/hr/p/trotten-radni-stol-efekt-jasena-bijela-s39621923/

« Zadnja izmjena: 14-07-2026, 22:04:15 od MaliMomak »
"I prije montaze zimskih rjesiti centriranje trapa, jer je pojelo nutarnji rub do zice" - biraj krš a ne grob!

Online Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #787 u: 15-07-2026, 15:25:50 »
Ma znam ja to jako dobro, bio vlasnik GTjke 7g  :tooth
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Online kizo

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #788 u: 17-07-2026, 10:30:59 »
Ma GT nema uopće mjesta , to je strašno, samo su mi u gepek stale 4 18 felge i posebno 4 gume, i ništa više, užas :lol

Online crnmarin

• Član Alfa Kluba 2
  • Starosjedioc
  • *
  • 156 JTD | GiULiETTA 1.4TB | STELViO 2.0TB
    • Split
« Odgovori #789 u: 17-07-2026, 11:37:36 »
bruka malo mjesta
Alfonso_156

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #790 u: 23-07-2026, 21:42:49 »
auto je bio na dizalici danas i zamijenjena je desna vilica i rame te desna poluosovina (lijeva je dobra i ostala je ona koja je prije bila a stavit će se druga čim vrijeme godišnjih prođe) po preporuci mehaničara, samo da auto bude u voznom stanju.. i je, danas sam ga prvi put provozao otkad se desilo priklizavanje u kukuruze.. ostatak će se napraviti čim riješim limariju, a sutra idem s blatobranom i branikom do autolimara da vidi šta i kako..

auto malo pliva po cesti, ali još nije napravljena geometrija.. točkovi su skroz u redu.. i volan je nešto tvrđi, trebat će se vidjeti servo ulje, da li je pumpa ok i drugi uzroci koji mogu biti

najčudnije mi je što kvačilo ima nekih od oka 2-3cm lufta kad se stisne i tek onda se osjeti pritisak.. ali šalta normalno sve brzine kao prije i kvačilo jednako odvaja.. trebat će detaljan pregled kad se letva volana bude stavljala druga dal se još šta iskrivilo.. imam spreman drugi prednji most, vezni lim itd..

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #791 u: 24-07-2026, 10:18:38 »
auto je bio na dizalici danas i zamijenjena je desna vilica i rame te desna poluosovina (lijeva je dobra i ostala je ona koja je prije bila a stavit će se druga čim vrijeme godišnjih prođe) po preporuci mehaničara, samo da auto bude u voznom stanju.. i je, danas sam ga prvi put provozao otkad se desilo priklizavanje u kukuruze.. ostatak će se napraviti čim riješim limariju, a sutra idem s blatobranom i branikom do autolimara da vidi šta i kako..

auto malo pliva po cesti, ali još nije napravljena geometrija.. točkovi su skroz u redu.. i volan je nešto tvrđi, trebat će se vidjeti servo ulje, da li je pumpa ok i drugi uzroci koji mogu biti

najčudnije mi je što kvačilo ima nekih od oka 2-3cm lufta kad se stisne i tek onda se osjeti pritisak.. ali šalta normalno sve brzine kao prije i kvačilo jednako odvaja.. trebat će detaljan pregled kad se letva volana bude stavljala druga dal se još šta iskrivilo.. imam spreman drugi prednji most, vezni lim itd..
Jbg bude se naslo sta je bitno da vozi

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #792 u: Jučer u 18:07:52 »
kvacilo "proradilo" samo od sebe, lufta vise nema.. sutra ide kod limara na popravak prednjeg kraja, 500e za branik i blatobran.. nezz jel puno ali jedini je koji ga moze uzeti ovaj tjedan i zavrsiti za koji dan.. nakon limarije ide ostatak ovjesa i ostalo sta treba.. nema vibracija, dobro se vozi, ali cekam prvo da se sve odradi do kraja, vozio sam sitno da ne sjebem gume previse jer jos geometrija nije napravljena

« Zadnja izmjena: Jučer u 18:16:46 od MaliMomak »