19-05-2026, 06:35:45

Autor Tema: Alfa GT - Slavonski krš  (Posjeta: 63932 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
Odg: Alfa GT - Slavonski krš
« Odgovori #720 u: 29-10-2025, 19:17:37 »
Englezi voze debelo 300+ ks na cg motorsport

Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Englezi oduvijek imaju "napumpane" iznose, kod nih su sve masine namjanje 15% jace nego kod nas.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #721 u: 30-10-2025, 08:31:57 »
Englezi oduvijek imaju "napumpane" iznose, kod nih su sve masine namjanje 15% jace nego kod nas.

nešto kao Riječki zrak  :tooth :hap:

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #722 u: 30-10-2025, 12:16:11 »
uzeo sam ulje za mjenjač i cilindre kvačila te zamijenio akumulator, Varta 680a ali visina 175mm i sad nigdje ne zapinje plastična zaštita na plus klemi
kvačilo je pojačano u ponedjeljak još, ali ugradnja će ići vjerojatno iza 13.11... ne sjećam se jesam spominjao ali i gume nove zimske sam uzeo, šteta što nemaju pirelli p zero winter 2 u mojoj dimenziji, uzeo sam opet michelin pa5.. 3 felge su bile malo nakrivo od rupa na autocesti pa su izravnate.. i optika je odrađena dan nakon zamjene guma

za cilindre sam dobio preporuku magneti marelli ili metelli, ali nije bilo pa sam uzeo najskuplje koje su imali, u Tokiću u sl brodu

bobi je uletio u sliku samo tako
« Zadnja izmjena: 30-10-2025, 12:24:44 od MaliMomak »
"I prije montaze zimskih rjesiti centriranje trapa, jer je pojelo nutarnji rub do zice" - biraj krš a ne grob!

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #723 u: 30-10-2025, 12:18:20 »
:hap:
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #724 u: 30-10-2025, 14:12:20 »
uzeo sam ulje za mjenjač i cilindre kvačila te zamijenio akumulator, Varta 680a ali visina 175mm i sad nigdje ne zapinje plastična zaštita na plus klemi
kvačilo je pojačano u ponedjeljak još, ali ugradnja će ići vjerojatno iza 13.11... ne sjećam se jesam spominjao ali i gume nove zimske sam uzeo, šteta što nemaju pirelli p zero winter 2 u mojoj dimenziji, uzeo sam opet michelin pa5.. 3 felge su bile malo nakrivo od rupa na autocesti pa su izravnate.. i optika je odrađena dan nakon zamjene guma

za cilindre sam dobio preporuku magneti marelli ili metelli, ali nije bilo pa sam uzeo najskuplje koje su imali, u Tokiću u sl brodu

bobi je uletio u sliku samo tako

Kako si zadovoljan sa mišelinkama PA5?

Ja sam sad imao pirelli na bmw i tak...

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #725 u: 30-10-2025, 14:28:09 »
valjaju, kupio sam ih kad sam auto uzeo i evo do prošle godine su trajale, znači 4 sezone.. uzeo sam ove nove trunku prerano početkom mjeseca, još su temeprature dosta visoke za njih.. nek traju koju sezonu pa onda opet nove

jedino nisu po snijegu isprobane kad ga nema.. kiša, bljuzga sve ostalo, drže kako spada
"I prije montaze zimskih rjesiti centriranje trapa, jer je pojelo nutarnji rub do zice" - biraj krš a ne grob!

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #726 u: 30-10-2025, 15:14:52 »
To je zbog strujanja hladnog zraka sa Ucke

Nije bolest sve što boli

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #727 u: 02-11-2025, 14:07:34 »
zadnjih par paljenja mi baci plavi dim i nemirno radi nekih 5-10sekundi.. nakon toga se smiri i nema problema u vožnji.. auto mi stoji na uzbrdici prilično velikoj, stavio sam i klocnu iza zadnjeg točka za svaki slučaj.. pri paljenju mi baca grešku grijača..

može li dim biti zbog grijača? na netu piše od turbine do gumica ventila

isto bude kao na ovom videu.. paljenje poslije tog prvog uvijek bude na prvi zub, bez problema
https://www.youtube.com/watch?v=7J1IBCBBCAU
« Zadnja izmjena: 02-11-2025, 14:10:17 od MaliMomak »

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #728 u: 02-11-2025, 14:15:27 »
zadnjih par paljenja mi baci plavi dim i nemirno radi nekih 5-10sekundi.. nakon toga se smiri i nema problema u vožnji.. auto mi stoji na uzbrdici prilično velikoj, stavio sam i klocnu iza zadnjeg točka za svaki slučaj.. pri paljenju mi baca grešku grijača..

može li dim biti zbog grijača? na netu piše od turbine do gumica ventila

isto bude kao na ovom videu.. paljenje poslije tog prvog uvijek bude na prvi zub, bez problema
https://www.youtube.com/watch?v=7J1IBCBBCAU
Pa osjetis miris dima ulje nafta antifriz imaju drugačiji miris. Na prvu bi rekao injektori

Nije bolest sve što boli

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #729 u: 02-11-2025, 14:29:21 »
probat ću s onim aditivom za čiščenje dizni.. kad budem mjenjao kvačilo, pregledat će se i zašto dimi

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #730 u: 02-11-2025, 14:31:14 »
probat ću s onim aditivom za čiščenje dizni.. kad budem mjenjao kvačilo, pregledat će se i zašto dimi
Ma to ih jebu ona sita pa ako se dugo ne pali naslini nafte u cilindar.

Mada kazem nije to 100% treba po dimu vidjeti.

Nije bolest sve što boli

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #731 u: 02-11-2025, 14:35:24 »
zar nije ako je nafta da dimi crno? meni čisti plavi oblak dima izleti na auspuh, to bi trebalo biti ulje?

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #732 u: 02-11-2025, 15:17:39 »
zar nije ako je nafta da dimi crno? meni čisti plavi oblak dima izleti na auspuh, to bi trebalo biti ulje?
Ne mora biti crno moze biti i plavkast. Po mirisu budes siguran.

Nije bolest sve što boli

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #733 u: 03-11-2025, 06:19:10 »
Nedugo sam imao jednu 159 sa puknutom karikom na 2 cilindru imala je 21 bar na drugom a ostali 26-27 bar.
Isto plavi dim i par sekundi nemirnog rada na hladno, s time da se majstor tako vozio par mjeseci   :tooth

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #734 u: 03-11-2025, 08:11:12 »
sinoć sam upalio auto nakon 5 dana stajanja i upalio je savršeno, bez dima i nemirnog rada.. ako igra kakvu ulogu, kad je radio nemirno bilo je dosta hladno ujutro.. sinoć je bilo 15ak stupnjeva

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #735 u: 03-11-2025, 09:47:17 »
Grijaci i dizne vjerojatno.

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #736 u: 06-11-2025, 18:23:54 »
auto je na ugradnji kvačila i zamašnjaka danas kod Djure, plus cilindri kvačila FTE i ulje mjenjača Bardahl XTG 75w80 plus pregled šta trese pri startanju, a idući tjedan ili 2 na ugradnji gtb2260vk.. držim fige da sve prođe kako treba :D.. šta god bude, riješit će se

evo prvi problem, crijevo koje ide iz turba prema intercooleru je puklo uzduž, idemo riješit

problem 2: napravljen mali servis prije cca 400km tj cca 2 tjedna i bmc-cda filter zraka je navodno očiščen a nije

https://youtube.com/shorts/yTqPDOZ9g9c?feature=share

edit 3: riješeno sve, još će se pogledati šta je s grijačima tj greškom na paljenju, sutra idem po auto
pravi slavonski krš reklo bi se :D

edit 4: otišao sam po auto jutros.. sve je odrađeno, jedan grijač nije radio i relej grijača.. pedala je mekana, full je čudno jer sam navikao da bude tvrdo.. sad moram napravit 500ak km gradske vožnje da se "izliže" kako spada
« Zadnja izmjena: 07-11-2025, 14:06:51 od MaliMomak »

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #737 u: 25-11-2025, 18:19:18 »
1400km sam prešao s Maliničevim kvačilom.. nijednom nije proklizalo ali pun gas sam dao tek nakon jedno 800km, nema žurbe, sad mi je da što duže traje

JTD klinika mi je sredila na grani GT2260v, to će biti za probu i da bude preko 500Nm na valjcima (valjci obavezni) i koštalo me sitnih 250e na grani turbo.. dao sam i JTD set (nekih 45k nisam siguran a i više) i Elmet set (prešao sam cca 55k km s time, svaka čast) kod JTD klinike pa nek radi Djuro šta hoće s time, ugradnja kvačila me nije koštala ništa radi toga, jedino će turbo nešto sitno, kako god bude.. čim bude neka egzotika gtd2060vklr ili jače, ide kupnja, ugradnja i remap.. zasad dosta.. za novu godinu se ide na indiru radić.. da prvi put čujem Zmaja uživo.. i idem uzet kamere za auto sa svih strana za iljadu-dvije eura, svi divljaju, sud ne mora priznat, makar za moju dušu

michelin pa5 klasika dobre gume, nema dalje.. šteta mi trošit ih na ovoj poluzimi hladnoći, ali eto policija me već jednom stavila i gledala gume.. sve uredno!

Offline Matej Ti

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #738 u: 25-11-2025, 18:32:27 »
Taj  GT2260v je serijski ciji?

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #739 u: 25-11-2025, 21:48:40 »
koliko znam bmw od 235hp, moram vidit detalje.. nije baš najbolji izbor, ali za male pare ću ga stavit pa vidit kako ide.. polsije njega ide jače čim nađem.. 300 hp ne vjerujem da će stići, ali bi mogao preko 500nm.. bar nešto

1400km sam prošao s malinić kvačilom, ide dobro zasad.. stavljeno na 338k km, pa ću vidit koliko će trajat.. JTD performance stage 3 (dosad najbolje i najviše je treslo na kretanju ali držalo je puni gas svaki put majku mu, krstim se, odlčno šta sam radio i tek pokušavao šta se može s autom a držalo je ko bog) sam imao nekih 45k km, a Elmet jednomaseni uz pojačano kvačilo 50k km i više uz proklizavanje, a s tim setom uvijek bio onako causal, labav, baš je bio uglađen ali nije mogao podnijeti moment punog gasa, nema šanse.. ovo od malinića mekana pedala skroz zaprepastio se unutar 5 g koliko auto imam i ne trese nikad ali vidit ćemo koliko će trajat

oba stara seta (JTD performance i Elmet jednomaseni) sam dao Djuri JTD klinika, bolje on zna šta će s time nego ja,  pogotovo nakon cca 45-50k km i više istrošenosti

imam 5l pakovanje 75w80 Bardahl XTG ulje za mjenjač neotvarano ako nekome treba, dam besplatno, stavit ću i na Fejs

Djuro JTD klinika nije htio da uzme jer sam mu već dao oba seta kvačila, pošten i predobar čovjek

ako ništa, ostavit ću mu sljedeći put pred radionom i otići, svaka čast čovjeku šta radi s alfama, najviše što je dobar čovjek, ljudina reklo bi se

edit: imam slike turba, stavim čim psa prošetam

taj turbo će biti ok, ali ako ne prebaci 300hp/500nm (a neće) uz mapu ide se na jače :D, nema zajebancije
oboje mora biti preko 3xxHp/5xxNnm, i onda dosta uz laminiranu karticu grafa sa valjaka :D

riješit će Djuto samo čim da se nađe šta treba

R80 pumpa (može R90 ili R110)
2000 bara rail sensor
izduv full fi70mm (gde da uzmem karter po mjeri) pa da izduv po mjeri može biti veći jer sad ne stane veći
8v 156 polu osovine
341 ducati corse dizne a valjaju zasad
ne znam šta još ali puno toga, rakija se pila.. živjeli!
« Zadnja izmjena: 25-11-2025, 22:38:57 od MaliMomak »

Offline crnmarin

• Član Alfa Kluba 2
  • Starosjedioc
  • *
  • 156 JTD | GiULiETTA 1.4TB | STELViO 2.0TB
    • Split
« Odgovori #740 u: 26-11-2025, 07:48:21 »
živio rođo :D
šta reći.  :clap: :care
Alfonso_156

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #741 u: 26-11-2025, 08:39:03 »
koliko znam bmw od 235hp, moram vidit detalje.. nije baš najbolji izbor, ali za male pare ću ga stavit pa vidit kako ide.. polsije njega ide jače čim nađem.. 300 hp ne vjerujem da će stići, ali bi mogao preko 500nm.. bar nešto

1400km sam prošao s malinić kvačilom, ide dobro zasad.. stavljeno na 338k km, pa ću vidit koliko će trajat.. JTD performance stage 3 (dosad najbolje i najviše je treslo na kretanju ali držalo je puni gas svaki put majku mu, krstim se, odlčno šta sam radio i tek pokušavao šta se može s autom a držalo je ko bog) sam imao nekih 45k km, a Elmet jednomaseni uz pojačano kvačilo 50k km i više uz proklizavanje, a s tim setom uvijek bio onako causal, labav, baš je bio uglađen ali nije mogao podnijeti moment punog gasa, nema šanse.. ovo od malinića mekana pedala skroz zaprepastio se unutar 5 g koliko auto imam i ne trese nikad ali vidit ćemo koliko će trajat

oba stara seta (JTD performance i Elmet jednomaseni) sam dao Djuri JTD klinika, bolje on zna šta će s time nego ja,  pogotovo nakon cca 45-50k km i više istrošenosti

imam 5l pakovanje 75w80 Bardahl XTG ulje za mjenjač neotvarano ako nekome treba, dam besplatno, stavit ću i na Fejs

Djuro JTD klinika nije htio da uzme jer sam mu već dao oba seta kvačila, pošten i predobar čovjek

ako ništa, ostavit ću mu sljedeći put pred radionom i otići, svaka čast čovjeku šta radi s alfama, najviše što je dobar čovjek, ljudina reklo bi se

edit: imam slike turba, stavim čim psa prošetam

taj turbo će biti ok, ali ako ne prebaci 300hp/500nm (a neće) uz mapu ide se na jače :D, nema zajebancije
oboje mora biti preko 3xxHp/5xxNnm, i onda dosta uz laminiranu karticu grafa sa valjaka :D

riješit će Djuto samo čim da se nađe šta treba

R80 pumpa (može R90 ili R110)
2000 bara rail sensor
izduv full fi70mm (gde da uzmem karter po mjeri) pa da izduv po mjeri može biti veći jer sad ne stane veći
8v 156 polu osovine
341 ducati corse dizne a valjaju zasad
ne znam šta još ali puno toga, rakija se pila.. živjeli!
ide ti 3" ispuh kroz karter, ja imam na svojoj uz gtd2060, na knap ali ide.

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #742 u: 26-11-2025, 16:47:32 »
sinoć su mi skinili tablice s auta, obje.. dobro je i trajalo 5mj bez problema a auto svaki dan ispred kuće skroz na vidnom.. moram do policije prijaviti i dobit potvrdu da su ukradene

edit: na kameri ispred kuće se vidjelo tko je, otišlo se po tablice uz par šamara

« Zadnja izmjena: 26-11-2025, 17:37:43 od MaliMomak »

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #743 u: 26-11-2025, 18:50:51 »
sinoć su mi skinili tablice s auta, obje.. dobro je i trajalo 5mj bez problema a auto svaki dan ispred kuće skroz na vidnom.. moram do policije prijaviti i dobit potvrdu da su ukradene

edit: na kameri ispred kuće se vidjelo tko je, otišlo se po tablice uz par šamara

Kakvi kreteni strasno. Sreca da si nasao inace je to procedura.

Nije bolest sve što boli

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #744 u: 26-11-2025, 19:22:29 »
Iz kojeg razloga netko nekome skine tablice ?  :crazy:

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #745 u: 26-11-2025, 19:32:11 »
u mom slučaju momku od 19g smeta što sam doselio tu u BG, i platio je nekom narkomanu isto iz ulice da mi skine tablice radi ko fol prijetnje.. na kameri se vidjelo tko je, a gazde kuće koju iznajmljujem znaju sve tu u ulici, pa se otišlo do obojice popričati.. šta reći :D
a taj od 19g me hrpu puta žicao cigare i platio sam mu jednom mekić dostavu da ne bude gladan i eto budale

moram sad izravnat tablice i stavit na auto.. ne znam jel mogu tražit na tehničkom zamjenu, tj da mi naprave nove jer ove su prilično grbave sad

Offline Matej Ti

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #746 u: 26-11-2025, 22:05:11 »
Znači poČetnik.....lijepo....

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #747 u: 26-11-2025, 23:03:33 »
u mom slučaju momku od 19g smeta što sam doselio tu u BG, i platio je nekom narkomanu isto iz ulice da mi skine tablice radi ko fol prijetnje.. na kameri se vidjelo tko je, a gazde kuće koju iznajmljujem znaju sve tu u ulici, pa se otišlo do obojice popričati.. šta reći :D
a taj od 19g me hrpu puta žicao cigare i platio sam mu jednom mekić dostavu da ne bude gladan i eto budale

moram sad izravnat tablice i stavit na auto.. ne znam jel mogu tražit na tehničkom zamjenu, tj da mi naprave nove jer ove su prilično grbave sad
To je nažalost neizbježno, meni rikne sluzbeni auto u Srbiji dobijem od firme auto na Srbiji tablicama dodem u ZG i parkiram u ulici kod firme i netko mi ga prođe ključem. Budala i grbavih drva bude uvijek i svuda a na balkanu je centrala.

Mozes traziti nove na tehničkom.

Nije bolest sve što boli

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #748 u: 26-11-2025, 23:16:27 »
Mozes traziti nove na tehničkom.

hvala, riješim čim budem u hrvatskoj.. valjda se ne čeka dugo jer nemam puno slobodnog vremena, a tablice moram imati na autu..
moram se preselit sad u drugi dio grada, tražim već druge kuće.. mali od 19g je sad osramoćen, nađen u roku 15minuta, a šetam psa svaki dan dva put i nije mi da se umisli s nekom ekipicom

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #749 u: 27-11-2025, 10:16:37 »
žao mi je za ovo ponašanje...

a auto bombona, budeš ti brzo na jači turbo :)