19-05-2026, 06:35:03

Autor Tema: Alfa GT - Slavonski krš  (Posjeta: 63929 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • *
  • Spol: Muški
    • Sl. Brod/Beograd
Odg: Alfa GT - Slavonski krš
« Odgovori #750 u: 19-12-2025, 15:33:34 »
odustao sam od uvoza GTejke, nema smisla.. ne vozim i previše su drndave ceste vamo, ležeći na svakom čošku.. kupujem Alfu 156 1.9, ako bude 103kW 140ks limuzinu koja je već na BG tablama, bit će lakše ići na pecanje na proljeće/ljeto, i svuda kad nije zaterana u pod.. a GT ide kući na korištenje starom ili sestri da vozi djecu u školu i do trgovine (nećakinje sam hrpu puta vodio na priredbe i na vjeronauk za pričest uz Scooter - Logical Song do kraja na boseu, kakve uspomene jebemu, njihov zahtjev pjesme)..  ako ništa, bit će napokon garažirana.. za 156 ću se briniti jednako jako, ali mi je neće biti žao ako šta bude, da tako kažem, tražim relativno rečeno krntiju da je u dobrom mehaničkom stanju, da me ne ostavi na cesti a sve što ne valja će se riješiti kod Djure.. GT će mi biti auto za kad dođem u Sl Brod da odvozim rutu prema Našicama i malo se izđiram, premda već jesam.. servisi i sve su i dalje na meni, tko god je bude vozio..

ako ništa, po prvi put u 11g imam godišnji za praznike, GT će uskoro odvozit do Ljubljane, Zlatibora, i nekoliko puta do BG, polazna točka Sl Brod, nakon toga mali servis.. nakon nove godine, kupnja 156 i GT ide nazad u Sl Brod

ljetne gume su mi ovdje na čuvanju za GT, pirelli pz5, trebat će malo logistike kako to izvesti oko 4.mj ali riješit će se kao i sve dosad.. tako je kako je, bit će vozanja za 2-3g kad se vratim nazad i bude mi dosta ovoga.. dosad sam napravio s GT najviše 700km u komadu bez stajanja i to ne po autocesti, nego HR normalnim cestama dok sam se vozao, mora da se granica probije.. a i sicevi prednji tj bar vozački mora na restauraciju, suvozački pičkice koje su se vozile nemaju težine, izgleda ko nov

sretni praznici svima!
« Zadnja izmjena: 19-12-2025, 16:23:36 od MaliMomak »
"I prije montaze zimskih rjesiti centriranje trapa, jer je pojelo nutarnji rub do zice" - biraj krš a ne grob!

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: IgoRR

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #751 u: 19-12-2025, 17:18:41 »
dobiti će znači garažicu  :) a gle tako stroj voziti tu i tamo ima više čari nego svaki dan :)  :drive:

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #752 u: 19-12-2025, 17:31:30 »
jeste, ali novo kvačilo, novi turbo ubrzo, a da se djeca voze u školu i do Kauflanda/Lidla/ovo ono, grehota :D.. neka, tu je i potrajat će, jednog dana bude možda išlo novo bojanje, nardo gray mi se sviđa, ili skroz crno, šta ja znam.. tu je i vozi se, i divlja po cesti gdje se može.. kakve su ceste morat ću uskoro naručit nove gewinde kw v1, novi ovjes u strongflexu/powerflexu, vidit ćemo
pred zadnji put kad sam kući išao, nakon prelaska granice i ulaska na Hr autocestu od Bajakova do Sl Broda sam pičio s nekim švabom nekih 180kmh jedan iza drugog s nekih 50m razmaka da se nađe.. baš ono kvalitetna vožnja po maglici i susnježici.. jbg, ko da vozim po autobahnu.. uspomene - ana bekuta

od sutra mi kreće godišnji pa do 10.1., idem pogledat/kaparit/kupiti alfu 156 tamno sivu 103kW/140Ks u Obrenovcu, relativno blizu, od poštenog momka koji ima šlep službu i dobio ssam preporuku od Djure.. problem je što registracija ide u 2.mj a nemam srpsku vozačku, moram da svoju prevedem na njihovu.. mislim da drugačije ne ide radi registracije.. čudno mi je sve jer sam zadnjih 11g sve ove dane radio, a sad godišnji i slobodan.. još se ide na Indiru Radić za Novu godinu, ajme majko.. neće biti ni mene ni Alfi
« Zadnja izmjena: 19-12-2025, 20:42:48 od MaliMomak »
"I prije montaze zimskih rjesiti centriranje trapa, jer je pojelo nutarnji rub do zice" - biraj krš a ne grob!

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #753 u: 05-02-2026, 22:15:50 »
gt registriran bez problema još godinu dana do 31.1.2027.. ima nešto sitno hrđe dolje, tako mi je rekao onaj što je pregledavao auto.. počeo je cviliti neki španer ili remen, idući tjedan idem do Djure da to riješi + mali servis izmjena ulja prije 10k km.. ali ide jako, ko nevreme, na satu 343k km

bio mi je najbolji kolega u posjeti, potrošio sam para da ne spominjem na izlaske i žene, bio sam 20 dana na godišnjem, tako nisam bio zadnjih 11g.. alfu 156 uzimam čim bude prilike i nađem neku da je u ok stanju.. bolje od 156 ne želim.. i još mi je rođendan bio 28.12.. ošlo mi 7k eura na sve.. ali nije mi žao! volim gospodične kao Mirjana Pavković i jače
« Zadnja izmjena: 05-02-2026, 22:55:16 od MaliMomak »

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #754 u: 06-02-2026, 08:36:25 »
živiš taj mladenački život  :hap:

Offline filip_zg

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #755 u: 06-02-2026, 09:24:39 »
znači traži se 156ica? :clap:
ex 156 1.6 TS, 159 1.9 JTS, 156 2.0 JTS. now: 159 2.4 JTD

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #756 u: 06-02-2026, 09:53:31 »
da, 156 limuzina premda karavana ima veći izbor, ali više bi limuzinu htio.. neku u ok stanju da ju dalje mogu sredit da me vozi od A do B, bitno da me na cesti ne ostavi :D
156 mi je top izgledom

živiš taj mladenački život  :hap:

moram razmislit šta radim sa životom... :D
« Zadnja izmjena: 06-02-2026, 10:01:28 od MaliMomak »

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #757 u: 28-03-2026, 21:24:12 »
https://maps.app.goo.gl/1kcQZpChgMesN8JK9

idem sutra kući po stare zimske gume, pretoplo je za ove nove i neću da ih derem, pa nazad po Pirelli PZ5.. ruta starom cestom od 5h:27min, kreće se oko 6h ujutro.. navodno je cesta oko fruške gore vrh pa da isprobam

stavljen je nedavno GT2260 turbo, vidi se razlika, kreće nešto u višim obrtajima, ali valja skroz.. sad je jako blizu 300hp, sve odrađeno kod JTD klinike, Djuro trenutno ima najbržu Alfu 1.9jtdm na balkanu, 402m sitno ispod 10s, 650Nm na valjcima.. odrađen i mali servis

manualni menjač sa šperom ofkors, jedino bitno za 402m

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #758 u: 28-03-2026, 21:36:14 »
 :hat:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Matej Ti

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #759 u: 29-03-2026, 11:08:05 »
Koliko motor ima km?
Sa jacom snagom?

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #760 u: 03-04-2026, 00:07:03 »
Koliko motor ima km?
Sa jacom snagom?

jako zajebano pitanje, jer mi je na starom originalnom motoru kad sam auto uzeo, pukla glava motora nakon velikog servisa i izbljuvao je antifriz na cep i pukla je brtva glave motora.. od zg do sl broda sam se vozio ko parna lokomotiva, nisam znao sta bi drugo nego polako do odredista jer je vec bilo gotovo ako ne stane.. to je bila greska majstora/mog bivseg kolege koji je sjebao veliki servis..

ima par stranica prije sve o tome sa slikama glave motora s napuknucima i kupnjom u Brckom..

btw taj majstor/kolega koji je obavio veliki servis i sjebao motor prije par godina, vidio je da antifriz posuda ne valja tj cep tlacni na njoj nije u redu i pustio me da vozim.. radi 50/100kn cepa novog tlacnog me sjebao..

zadnji veliki servis sam napravio kod Bertola Seba u ZG na 328k km (sad 347k km po satu), ne vjerujem nikome u Sl Brodu za to.. budale koje rade sve i uzimaju pare, a kad sjebu nikome nista..

taj isti majstorcina je dobio u kutiji poslanoj preko poste tlacni cep od antifriz posude i racun koliko me sve to kostalo plus dildo od 20cm debeli veoma debeli, koji je otvorila njegova mama premda je poslano na njegovu adresu servisa, cisto radi uspomene.. karma is a bitch
nek se napusi kurca :).. vise nismo dobri.. sjebao je i jos neke stvari, no ne bitno, bitno da je uzeo pare a odgovornost ko HDZ

stavljen je drugi motor koji sam uzeo u Brckom u bosni za 800maraka ili 3200kn ondasnjih a vamo u sl brodu me lik trazio za motor iz italije oko 800 eura.. i dan danas traje i nema znakova posustajanja.. sam Djuro Nedeljkovic iz JTD klinike kaze da motor radi savrseno.. sve sam ga ispitiao i pitao sta on kaze na tu snagu, i kaze da nemam brige..
taj motor iz Brckog navodno je imao oko 150k km i iz Svicarske je, a sad sam na 347k km po satu, a auto sam uzeo s 209k km i iskreno ne sjecam se kad sam uzeo taj drugi motor, mozda ima koju stranicu prije, tj garant ima ali sam na 8. pivu po redu i slobodnnim danima i nisam sposoban pronaci..

vozim ga kako spada i traje vec dugo, tako odkako sam auto uzeo.. vise sam kvacila promijenio iz neke probe/zajebancije, ali ako netko pita za preporuku, rekao bi JTD Performance stage 3 ili Malinic ojacano.. volio bi fiksni zamajac i neko kvacilo dobro, ali ne znam tko ce da napravi kvacilo da ne proklizava na fiksnom.. ovo od Malinica je vrh uz plivajuci zamasnjak, vozim ga na 1500 okretaja dok se ne ugrije kad krenem a nema drndanja ni treskanja.. sva ostala su pomalo treskala i bilo me "stid" vozit uz niske okretaje a auto drnda..

btw auto je vecinom odrzavan kod Jopija, Bertola Seba i sad Djure Nedeljkovica JTD klinika, jedini koji znaju sto rade i svaka preporuka.. ostali su kurac

za koji dan kda se vratim u BG vozim auto kod Djure da se kod njegovog nekog lika iscita mapa, kako bi se upisale 341 dizne i novi turbo GT(B)2260 - glupo je ali nisam siguran koji turbo je sad gore, moram da provjerim da budem siguran skroz.. iovako grmi, ali da bude kako spada..

i idem po Pirelli PZ5 koje su na cuvanju.. sad vozim na starim zimskim gumama da ih razjebem do kraja, zamijenjene nedavno umjesto ovih novih Michelli PA5.. briga me koja je temperatura vani..

jedini minus je recimo sljedece.. svakih cca 6-8mj mi rikne jedna zarulja kratkog svjetla.. auto elektricar mi kaze da je jako mali far plus H1 zarulje i da se griju jako i da zato rikavaju

iako vozim auto preko 5g i svasta se desilo ne mojom krivnjom, i dalje smatram da je mehanicki ovo jedna od boljih Alfi GT na ovim prostorima

na temi ima sve o autu, od A do Z, i tako ce biti i dalje.. nije na prodaju nikad, radije ga zapalim uz sebe na lomaci.. ovaj GT vozim do kraja, bolje mi ne treba

Jedinu kaznu za brzinu (i nista vise za ista drugo) sam dobio prije 5g otkad auto imam, i to jedno mjesec nakon sto sam auto uzeo.. vracao sam se s pecanja nadrkan jer nista nisam upecao, kroz sela gdje je izmjena 50 sa 70kmh i uhvati me radar jer su penzioneri vozili 50 svuda i obdijem ih.. ali tu kaznu bi dobio i s biciklom takav nadrkan a ne s Alfom GT 255-300h.. ae

Alfa GT najjaca ikad.. respect, dobro sam odabrao
« Zadnja izmjena: 03-04-2026, 00:43:19 od MaliMomak »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Matej Ti

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #761 u: 05-04-2026, 21:43:14 »
GT je stroj od auta, ti ju dobro držiš i voziš, nema joj šta biti  :clap: :mah: :drive:

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #762 u: 30-04-2026, 00:37:20 »
Djuro Nedeljković iz Surčina u Srbiji tj JTD Klinika je najbolji majstor za Alfe kojeg sam ikad vidio, a vidio sam svašta.. neka ostane upisano za druge, da znaju gdje odvesti auto, ne bojte se.. ovo je jedan od mojih zadnjih upisa ovdje, ako ne i zadnji.. promijenile se okolnosti.. samo jako, svima, sve vas volim
Alfa GT i dalje ide na najjače nakon 5+ godina.. nisam prešao 300hp što žalim, jer nisam mapu odradio nakon novog turba ali sad mi je bitnije da mi poluosovine i mjenjač ostanu čitavi nego brojke.. ali sam jako blizu i to je dovoljno za daily car.. na satu nešto iznad 350k km
Pirelli PZ5 su u istom rangu kao Conti SC 7

Offline crnmarin

• Član Alfa Kluba 2
  • Starosjedioc
  • *
  • 156 JTD | GiULiETTA 1.4TB | STELViO 2.0TB
    • Split
« Odgovori #763 u: 30-04-2026, 08:26:26 »
Djuro Nedeljković iz Surčina u Srbiji tj JTD Klinika je najbolji majstor za Alfe kojeg sam ikad vidio, a vidio sam svašta.. neka ostane upisano za druge, da znaju gdje odvesti auto, ne bojte se.. ovo je jedan od mojih zadnjih upisa ovdje, ako ne i zadnji.. promijenile se okolnosti.. samo jako, svima, sve vas volim
Alfa GT i dalje ide na najjače nakon 5+ godina.. nisam prešao 300hp što žalim, jer nisam mapu odradio nakon novog turba ali sad mi je bitnije da mi poluosovine i mjenjač ostanu čitavi nego brojke.. ali sam jako blizu i to je dovoljno za daily car.. na satu nešto iznad 350k km
Pirelli PZ5 su u istom rangu kao Conti SC 7
tema je odlicna
nadam se da nece bit ovo zadnji post i nastavi bar povremeno nam pisati ovdje :D
Alfonso_156

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #764 u: 01-05-2026, 23:30:48 »
firma s kojom sam surađivao iz Engleske uvela automatizaciju i AI.. otkaz dobilo nas preko 150 preko emaila, od sutra ne moraš da se logiraš haha, kapitalizam na najjače.. ne radim zadnja 3 mjeseca.. samo se vozim i pijem.. ali ne dok vozim naravno, zadnjih 12g sam radio skoro sve vikende, ovo mi dođe kao zasluženi godišnji, djece nema, studentice filozofskog u BG izgorile zadnja 3 mjeseca.. GT će neko vrijeme dobivat samo mali servis dok ne smislim šta dalje.. dolazi zajebano vrijeme za sve koji rade na kompu..
hvala svima, i cijenite stare aute, ovi s malim servisom na 30k km su smeće.. ovaj ide na 500k km..

EDIT: i zapravo fali mi gtb2056v, kretao je iz niskih okretaja i dozvoljavao obilaženje kad treba u gradskoj vožnji.. ovaj novi gtb2260 ipak kreće s nešto višim obrtajima, i treba to uzeti u obzir.. razlika je primjetna.. ali iznad 3k obrtaja kida.. što je opet ok, samo treba vožnju prilagodit tome

edit2: i još mapa za turbo i dizne 341 ducati corse nisu napravljene.. sad samo nek traje, kasnije će bit još jače

edit3: u zadnjih par mjeseci sam se vozio od BG do Ležimira sela, pa preko Fruške gore pa prema Novom Sadu pa prema Bačkoj Palanci i Iloku  (jer je gužva na Bajakovu), znači vožnja od cca 6sati bez stajanja.. i bilo je vrh,  sve starom cestom.. moram ove godine do otoka Krka, cca 4.5h vožnje, nek uspomene odrade svoje.. GT je svoje odvozio i odvozit će
« Zadnja izmjena: 01-05-2026, 23:52:43 od MaliMomak »

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #765 u: 04-05-2026, 10:07:28 »
posla će uvijek biti kao i žena tako da bez brige  :ok:

meni se top pokazao GTD2060 za daily auto, ipak je po meni gtb2260 previše za dd

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #766 u: 04-05-2026, 11:31:30 »
Uvijek ima nekog posla. Kao sto si nasao taj budes nasao drugi.

2260 je definitivno overkill za DD jer mu treba da zaspoola, nisam samo ispravio jer to klasicni 2260 ili vklr ?

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #767 u: Jučer u 00:33:44 »
posla će uvijek biti kao i žena tako da bez brige  :ok:

meni se top pokazao GTD2060 za daily auto, ipak je po meni gtb2260 previše za dd

Uvijek ima nekog posla. Kao sto si nasao taj budes nasao drugi.

2260 je definitivno overkill za DD jer mu treba da zaspoola, nisam samo ispravio jer to klasicni 2260 ili vklr ?

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

za posao se ne sekiram, 12g sam radio skoro sve vikende, blgadane, nove godine, božiće.. nisam mogao prisustvovati većini događaja, ni obiteljskih ni alfinih susreta, tako da mi je ovo sad odmor za dušu.. trenutno odmaram i pecam i vozim nećakinje na treninge s alficom i Scooter - Logical Song na najjače :D..

što se tiče turba, slažem se apsloutno, fali mi gtb2056vk, iz niskih okretaja je dozvoljavao kratka obilaženja na gradskim/seoskim cestama na niskim okretajima, ovom turbu treba ipak vremena da se zalaufa.. dizne 341 i turbo gt2260 nisu upisani u mapu/ECU, turbo je na nižem pritisku, mogao bi i više, a sad nije ni blizu granice uništavanja.. htio sam nedavno umjesto ovog gt2260 uzeti od JTD Klinike gtb2260v kad sam vidio da ima na stanju, ali kaže mi čovjek da je bolje da ostanem na ovom kojeg imam jer je dugotrajniji.. imam i 2 mjenjača za rezervu, gtb2056vk koji je skinut za rezervu, dizne 299 za rezervu.. sad mi je bitnije da potraje sve, bit će vremena za sve drugo.. ionako GT nikad neće biti na prodavanju

i još nešto, tko god bude slagao auto za DD, gtb2056, ili gtd2060 su bolji izbori, što je već rečeno.. 2260 (bilo koja verzija) već treba da obrtaji budu blizu 3k da to bude kako spada

HŽV

edit: i da, osim Jopija u Sv Nedelji (kod njega sam odradio svašta, dolazio iz Sl Broda, uzimao hotel par dana dok ne bude gotovo samo da bude kako spada), Bertola Seba (drugi veliki servis koji je odrađen kako spada i isto hotel par dana da bude kako spada), Djure iz Surčina  (JTD Klinika) kraj Beograda a čovjek je next level i samo vozi Alfe osobno.. Top majstor za Alfe je i Dorian Štiglić s otoka Krka, tj DS Motorsports.. kod njega sam usred ljeta dok su ostali na godišnjem, mijenjao ulje i filtere, i čovjek stvarno zna znanje.. samo ovi u Sl Brodu su u kurcu, dobro je da nije bilo 3.2 V6 kad sam GT uzimao oko 2020godine jer sam tražio dobar GT skoro godinu dana, a majstori u Sl Brodu bi mi pojeli živce (a na prvu kao neiskusan bi vjerovao svima, jer svi oni kažu "lako ću to ja, a je to"), a živci su već otišli nakon prvog velikog servisa i velikog majstora koji ne griješi osim u mom slučaju i tko zna kojem još

i da ne zaboravim Maria Barića, iz Petrinje kraj Siska čini mi se, ugl sve top majstori
ovo sve lokalno je 50:50 šanse da bude kako spada jer ne rade Alfe često, plus sretno s reklamacijama, naučeno na teži način

neka bude upisano za različite dijelove države

edit2: majstori= top automehaničari. hvala im
« Zadnja izmjena: Jučer u 01:44:17 od MaliMomak »