Netko možda isključivao senzor za kišu s MES-om il AlfaOBD-om? Ja sam pokušao prvo s AlfaOBD-om, stiskanje Next i Start na proceduru ne poluči ničim jer iza svakog startanja procedure, piše na Rain/Dusk Sensor da je enabled. Druge stvari isključim bez beda, samo to neće na AlfaOBD-u.
Onda sam pokušao s MES-om, tam pak Rain Sensor i Dusk Sensor su dvije druge kategorije. Obje stavim na "Not Present" i obavim Proxy Alignment, te ostanu Not Present poslije tog. Provjera na AlfaOBD-u, piše pod Rain/Dusk Sensor disabled.
Automatska svjetla ne rade kao što je za pretpostavit jer Dusk Sensor ne radi, ali brisači i dalje divljaju, ne rade kako bi se reklo "intermittent" kao na autu bez senzora za kišu.
Iskreno, izluđuje me taj senzor, glupost samo takva. Čitao sam da je to od osobe do osobe, od auta do auta, ali ovo je toliko ful neprecizno i nepredvidivo i slabo registrira da mi treba obrisat šajbu. Nekad zna proć 15 sekundi i više da ne diram, kroz šajbu praktički nikaj ne vidiš, a ono neće obrisat samo od sebe da ga j****.
Može i tutorial ili objašnjenje kak da ga fizički odspojim.