Dakle Kinez, brend nije istaknut, u narodu zvan OEM look Android.
Ureðaj sam ugradio u nedjelju, a kako sam veæ imao Joyinga, nije mi dugo trebalo da i ovog kineza savladam.
Neæu se osvrtati na stvari koje smatram softwerskim nedostacima koji su stigli out of the box s ureðajem, jer radi se o androidu (Lolipop u ovom sluèaju) i sve te stvari se daju dodatno podesiti, te svatko ima svoj ukus.
Jedan od primjera bio bi, veæ na Volume 7 muzika se èula dosta glasno, pa sam to rekalibrirao, te se sada jednaka glasnoæa èuje tek na 15, itd...
©to se ureðaja tièe, lijepo je sjeo u predviðeno mu mjesto i uklopio se u ostatak auta. Crna plastika je mrvicu tamnija od ove plastike gdje su komande od klime (nisam provjeravao, no vjerujem da je na original ureðaju identièna ovoj na klimi).
©to se moguænosti ureðaja tièe, najjednostavnije je reæi, kao da je u autu tablet, ima u sebi android s playstorom, a ostalo je na korisniku da ga prilagodi svojim potrebama.
Odnosno ovo je za auto bolje od klasniènog tableta jer je ureðaj iznenaðujuæe dobro povezan s autom. Komande na volanu su odmah proradile bez ikakve kemije, ureðaj na ekranu prikazuje kada su otvorena vrata od auta ili bunker, pa èak i temeraturu koja se inaèe vidi i na BC-u. Èim ubacim u rikverc slika se prebacuje na stra¾nju kameru (koju nisam uzeo pa sam tu opciju ugasio).
Moguænosti povezivanja s mobitelom, standardno preko BT-a bez problema, handsfree pozivi, pu¹tanje muzike s moba itd... ima i mirror link ali nisam poku¹avao.
Muzika se mo¾e pu¹tati putem CD/DVD-a, putem SD kartice ili USB-a (kabel smo provukli u suvozaèev pretinac).
Ono ¹to mi je najbitnije zvuk je bolji nego s originalom. Par ljudi je ubacilo slièan ureðaj pa su govorili da im je zvuk malo lo¹iji, toga me bilo strah, htio sam da bude barem isti, ali ovo je super ispalo.
Ureðaj za sada radi teèno, dodu¹e nisam ga ni testirao za neko napredno multitab surfanje dok jo¹ u pozadini vrtim hrpu zahtjevnih aplikacija, jer ga za to niti neæu koristiti.
Testirao sam ga tako da slu¹am muziku preko Deezer aplikacije i vozim se s navigacijom. To radi super, muzika udara, onda kada teta s navigacije treba prièat muzika se prigu¹i, onako slièno kao kad se voditeljica na radiju kratko ubaci dok traje pjesma, nakon toga opet muzika na full.
Radio signal je dobar, znam da su neki kinezi imali problema s tim, no ovih par dana je sve bilo super, antena i otvoreni su se èuli jako dobro.
GPS signal se za sada pokazao odlièan, èim otvorim navigaciju odmah me locira na karti i nije se niti jednom izgubio za vrijeme vo¾nje.
Ekran ima ne¹to ni¾u rezoluciju nego joying ali to ne predstavlja problem, no volio bih da je touch malo bolji, moram se ponekad malo potrudit da zascrollam, bez da on pomisli da sam u nekom trenu htio kliknut, a ne scrollat.
Drugi nedostatak sam sinoæ primjetio. Sjedim naveèer u autu, veæ je noæ bila, mrtva ti¹ina, a ja se htio jo¹ malo poigrat s ureðajem. Kad ga upalim ako ne ukljuèim nikakvu muziku, èuje se tihi ¹um, osim ako nije na mute. Ako je auto upaljen to se ne mo¾e èuti, mora ba¹ ti¹ina biti i naravno da ne svira nikakva muzika. Nije bitno je li pojaèan na 1 ili na max, jednako se èuje. AKo se dobro sjeæam i s Joyingom je bilo tako nekih situacija.
Dalo bi se tu jo¹ sva¹ta pisat, ja sam se fokusirao na one stvari koje meni trebaju i istaknuo ta dva nedostatka na koja sam naletio. Sve u svemu super ureðaj, kao i joying, te po meni bolji od bilo kojeg brendiranog modela u tom cijenovnom razredu. Androida bih preporuèio svakome tko razmi¹lja o 2din-u, ako je bitan OEM look onda ovo, ako nije onda ima kineza sa istim moguænostima koji na u¹trb OEM look-a imaju malo veæi i kvalitetniji ekran,
èak su i malo jeftiniji, ali nisu toliko dobro povezani s autom, tj. treba naæi pravi canbus adaprer itd...
Ako ima kakvih pitanja ili nekih posebnih zahtjeva za ne¹to specifièno testirat i to mo¾emo rije¹it