18-06-2026, 19:41:19

Autor Tema: TD / JTD / JTDm motori  (Posjeta: 455710 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Felini81

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • AR 156 1,9 jtd SW
    • Bijeljina (BiH)
Odg: TD / JTD / JTDm motori
« Odgovori #390 u: 13-06-2011, 23:29:06 »
Da li je neko imao slican problem kao kod mene a evo o cemu se radi
Kada auto upalim dok je hladan nema nikakvih problema medjutim kad dostigne radnu temperaturu tj.kada je vruc desava se da duze vergla i nekad(ne uvjek) se toliko trese kad upali da je to uzas u tom trenutku su i obrtaji ispod min ustvari kazaljka se maltene i ne pomeri,sve to traje kratko jer ja tad ugasim motor i ponovim startanje i tad je ok.Nikakvih dodatnih problema nema prilikom voznje osim tog sto se motor trese,ponavljam nikad kad je hladan.
Pitao sam Seba ali on kaze da moze biti mnogo faktora zato ja ovdje postavljam pitanje cisto onako da slucajno neko nije imao isti ili slican slucaj.
Umalo da zaboravim motor je 1,9 jtd 115ks 2002god. a ja vlasnik nepun mjesec dana i odma problemi .

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #391 u: 15-06-2011, 12:46:37 »
MAF mi je malo u banani  :rolll:
kuzim ga tocno na 3000 kako zagusi auto
majcicu mu
pitao sam seba kaze cca 1200 kn
pa jel ima gdje jeftinije, tokic, ovo-ono....

ajmo iskustva, originali, zamjenski, pare, trajanje.....
Hm, teško je tako napamet reći da ti zbog MAF-a auto ide slabije (ispravnost MAF-a se lako provjeri na dijagnostici).

pozdrav.koliko je ''pametno i dobro'' zatvoriti EGR ventil???sluzi li on samo kako neki kazu za smanjenje emisije stetnih gasova i eko normi???ili ima jos nesto?mislim da bi svi ti inzinjeri ako je samo to u pitanju smislili drugaciji nacin a ne vracanjem dijela ispusnih plinova u usisnu granu ponovo.mislim da auto postize brze radnu temperaturu kad nije zatvoren a samim tim zimi ce se brze zagrijati.koliko znam dizel motore nije dobro gaziti na hladno a koliko ko od nas ceka da se to zagrije krenes na posao pali i vozi :-)znaci ipak utice na dugotrajnost motora sa te strane.neki sto su ga zatvorili zale se da ne moze postici 90C ni poslije pola sata i vise voznje.i drugo moje pitanje je je li citavo mapiranje motora razni proracuni vazduha goriva itd.za ECU uradjeno sa uracunatim dijelovima gasova koje idu preko EGR u granu??i da li njegovim zatvarnjem se rementi to sve i normalna smjesa??da li ga je dobro zatvoriti na motorima sa turbo punjacima?i imaju li ti ispusni gasovi koji se propustaju preko EGR ikakve veze sa normalnim radom i pritiskom turbine?jer onda svi gasovi idu na auspuh logocno ako se zatvori.ima li on ikakve veze sa racunanjem ECU i mjerenjem MAF-a koliko ce zraka propustiti u granu?logicno mi je da ima jer vjerovatno treba vise ili manje zraka ovisno je li egr otvoren ili zatvoren u voznji.kako biti siguran sad recimo da ce se svi ti parametri sami od sebe nariktati kad zablindiramo fizicki EGR ako je sve povezano sa mapom motora??vjerovatno se moze zatvoriti bez posljedica na starijim dizelasima koji su vakuumski i nisu toliko vezani za elektroniku a ne bi trebalo na novijim motorima.a i skoro mi je prijatelj mehanicar rekao samo jednu stvar svi koji su mi dosli sa kvarom na turbini su imali zablindiran EGR .znaci zatvaranje EGR za i protiv?pozdrav
Nema ništa loše u zatvaranju (manje čađe u usisu, više snage na malim okretajima...)
Na JTD se može fizički zatvoriti bez problema.
Na M-JET/JTDM/MJT treba provjeriti je li ispravan (da nije slučajno stalno otvoren) i onda ga softwerski isključiti u ECU (jer se inače javlja greška, i ECU određuje smjesu uzimajući u obzir plinove iz EGR-a).

Ja sam vozio jedno mjesec dana sa zatvorenim EGR-om, naručen je bio novi pa dok je stigao i dok sam ja stigao to promijeniti .... motor bez egr-a drugačije radi,  turbina se pali nekako agresivnije, zašto neznam  :?:....
Uglavnom, kad je montiran novi EGR lako je bilo za  primijetiti da motor radi uglađenije, nekako mekše.... zašto ?..opet neznam... nisam istraživao previše. Ali razlika postoji.
Također , SEb mije nešto napomenuo da ima veze sa radom turbine , što i kako nisam pitao dalje nego kupio novi  :craz:drive: .

Prekjučer sam bio na tehničkom , i parametri su bili daleko bolji od većina drugih auta (turbodizela) ... dali to ima veze sa egr-om ili načinom vožnje, neznam , trebalo bi malo ispitati. Recimo da ga nikad ne vozim ispod 2000 o/min.... e sad , koliko je to ok  :?: :?: :?: ...po parametrima ispada da je ok. I to što ja vozim oko 70% gradske vožnje..
Normalno je da malo bolje povuče sa niskih okretaja kada je blokiran EGR (jer je u smjesi samo friški zrak).
Upravo zato kada zašteka EGR u otvorenom položaju auto uopće nema snage do 2000rpm.
Na višim okretajima se to toliko ne osjeti.

Da li je neko imao slican problem kao kod mene a evo o cemu se radi
Kada auto upalim dok je hladan nema nikakvih problema medjutim kad dostigne radnu temperaturu tj.kada je vruc desava se da duze vergla i nekad(ne uvjek) se toliko trese kad upali da je to uzas u tom trenutku su i obrtaji ispod min ustvari kazaljka se maltene i ne pomeri,sve to traje kratko jer ja tad ugasim motor i ponovim startanje i tad je ok.Nikakvih dodatnih problema nema prilikom voznje osim tog sto se motor trese,ponavljam nikad kad je hladan.
Pitao sam Seba ali on kaze da moze biti mnogo faktora zato ja ovdje postavljam pitanje cisto onako da slucajno neko nije imao isti ili slican slucaj.
Umalo da zaboravim motor je 1,9 jtd 115ks 2002god. a ja vlasnik nepun mjesec dana i odma problemi .
Kako ti je Seb rekao može biti svašta, šteka klapna na usisu, začađeni usisni ventili, loši injektori...

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #392 u: 15-06-2011, 13:07:13 »
Kad zašteka EGR , nema nikakvih okretaja a kamooli 2000 ili više ....mrtav...jedva trokće na 300 okretaja ....  :craz :hehe: :hehe: :hehe:
.... sempre gilles ....

Offline sinisaBL

• Na probi
  • *
    • banjaluka BiH
« Odgovori #393 u: 16-06-2011, 02:10:19 »
To sto je kolega napomenuo da EGR ima nesto u vezi sa turbinom,i te kako ima mislim.a drugo na odgovor drugog kolege da ECU odredjuje smjesu uracunavajuci i uzimajuci u obzir i plinove iz EGR,znaci mapa motora je napravljena prema tome.ako fizicki zatvorimo EGR jel ECU sam skonta ''e ovaj je zatvorio ono sto ja uzimam za izracunavanje smjese pa sad moram ponovo preracunati jer nema plinova iz EGR'':-)ovo karikiram malo ali u praksi bi trebalo onda napraviti nov proracun smjese i reprogramirati ECU po toj logici jer je smjesa zatvaranjem EGR poremecena.a to nema cadje pa nema cadje u usisu ok manje cadje ali ima stosta drugoga mislim sto se kasnije tek odrazi.ispade da je EGR smisljeno napravljen od strane inzinjera da bi pravili stetu i cadj u motoru:-)malo mi nema logike:-)mislim da nije jedini razlog emisija stetnih gasova jer kako onda neki koji su zatvorili opet su kazu prosli eko test na tehnickom?po meni nikome ko vodi racuna o svom motoru i zeli da mu radi kako treba ne bi nikome preporucio da fizicki zatvara EGR na motorima sa turbinom pogotovo mjet.radije ga ocistiti jednom bar godisnje.eto ovim naravno ne zelim da vodim apsolutno nikakvu polemiku raspravu prepirku cisto moje dobronamjerno misljenje iznosim.pozdrav

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #394 u: 16-06-2011, 08:46:26 »
To sto je kolega napomenuo da EGR ima nesto u vezi sa turbinom,i te kako ima mislim.a drugo na odgovor drugog kolege da ECU odredjuje smjesu uracunavajuci i uzimajuci u obzir i plinove iz EGR,znaci mapa motora je napravljena prema tome.ako fizicki zatvorimo EGR jel ECU sam skonta ''e ovaj je zatvorio ono sto ja uzimam za izracunavanje smjese pa sad moram ponovo preracunati jer nema plinova iz EGR'':-)ovo karikiram malo ali u praksi bi trebalo onda napraviti nov proracun smjese i reprogramirati ECU po toj logici jer je smjesa zatvaranjem EGR poremecena.a to nema cadje pa nema cadje u usisu ok manje cadje ali ima stosta drugoga mislim sto se kasnije tek odrazi.ispade da je EGR smisljeno napravljen od strane inzinjera da bi pravili stetu i cadj u motoru:-)malo mi nema logike:-)mislim da nije jedini razlog emisija stetnih gasova jer kako onda neki koji su zatvorili opet su kazu prosli eko test na tehnickom?po meni nikome ko vodi racuna o svom motoru i zeli da mu radi kako treba ne bi nikome preporucio da fizicki zatvara EGR na motorima sa turbinom pogotovo mjet.radije ga ocistiti jednom bar godisnje.eto ovim naravno ne zelim da vodim apsolutno nikakvu polemiku raspravu prepirku cisto moje dobronamjerno misljenje iznosim.pozdrav

Kao što rekoh kod M-JET, dok EGR radi to se uzima u obzir za smjesu (količinu ubrizgane nafte), dok EGR zašteka ECU očekuje jednu količinu zraka a MAF javlja drugu i ECU javlja grešku (ali i prilagodi smjesu stvarnom stanju)...
Kada sve radi OK (kada EGR uredno otvara zatvara) on ne radi nikakve probleme, kada se stisne gas do daske ECU ga ionako zatvara itd, ali problemi nastaju kada on već začađi usis ili kada potpuno zašteka.
Inače na tehničkom otvoren/zatvoren EGR nema veze jer se tamo mjeri samo zacrnjenje, a EGR je napravljen da ti inertni plinovi smanje temperaturu izgaranja i time se smanjuje količina NOx u ispuhu.

Anton

• Gost
« Odgovori #395 u: 27-06-2011, 23:12:33 »
Sta je najgore, s obzirom da je 2.4 vjerojatno i vuce ko sumanuta  :ok:

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #396 u: 28-06-2011, 10:58:43 »
eto i onda mi netko ide pricat kako je golf puno izdrzljiviji auto  :kosa: kojeg sam god golfa vozio na tehnicki sa preko 250tkm taj je bio doslovno u raspadu,a ova izgleda cisto pristojno za tu kilometrazu.

Offline sale67

• Starosjedioc
  • Alfa 156 2.4 20v SW
    • Osijek
« Odgovori #397 u: 28-06-2011, 22:46:10 »
Prodao sam kumu mareu s tim motorom.Imala je 360 tkm,sada ih ima 425 000 i po najgoroj zimi pali kao kad sam je ja kupio, a ulja troši toliko neznatno da na 10 000km uopće nije potrebno doljevanje. Za taj motor samo  :ok:  :ok:  :ok:

Offline Felini81

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 1,9 jtd SW
    • Bijeljina (BiH)
« Odgovori #398 u: 15-07-2011, 00:08:09 »
Ja bih nesto pitao u vezi ovih motora,naime posedujem 1,9 jtd od 115ks a 200 tkm e sad mene zanima da li je motor los ako na cijev od mjeraca ulja (kad ga izvadim) izbacuje malo pare dok motor radi i zagrejan je a ono sto me posebno brine je da prilikom dodavanja gasa izbaci i malo sitni kapljica ulja znaci ne dok je na leru tad nema ti kapljica ulja samo prilikom dodavanja gasa.

Offline Mladen

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #399 u: 15-07-2011, 09:04:46 »
Ja bih nesto pitao u vezi ovih motora,naime posedujem 1,9 jtd od 115ks a 200 tkm e sad mene zanima da li je motor los ako na cijev od mjeraca ulja (kad ga izvadim) izbacuje malo pare dok motor radi i zagrejan je a ono sto me posebno brine je da prilikom dodavanja gasa izbaci i malo sitni kapljica ulja znaci ne dok je na leru tad nema ti kapljica ulja samo prilikom dodavanja gasa.
:ne2: :ne2: 
pare izlaze jer je ulje vruce, a maknio si sipku koja sluzi kao cep, i to je cist normalno...
to je cist normalno jer ako se sipka nalazi blizu uljne pumpe, i jos nabijes gas mora bacat zbog pritiska koji stvori uljna pumpa pa na toj sipki ima najmanji otpor pa onda i baci koju kapljicu van ....
:Horse: :mehanic

Offline Felini81

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 1,9 jtd SW
    • Bijeljina (BiH)
« Odgovori #400 u: 15-07-2011, 10:05:16 »
Ma ja negde citao da je motor u tom slucaju vec odradio svoje,mada kazem na leru dok radi ne izbacuje kapljice ulja nego samo kad dodam gas.
Prethodna auta sto sam vozio (audi,golf itd) to nije bio slucaj,ipak malo ste me ohrabrili valjda je ok

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #401 u: 15-07-2011, 10:10:38 »
ako je sipka blizu pumpe onda moze izbacivat kolega nije dobro vratio sipku na svom meganu i cijela hauba mu je bila od ulja, a auto je star 3mjeseca

Offline Felini81

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 1,9 jtd SW
    • Bijeljina (BiH)
« Odgovori #402 u: 15-07-2011, 14:27:42 »
Ako je sipka blizu uljne pumpe,
da li je kod alfe 156 1,9 jtd ta sipka blizu uljne pumpe?
Kako bih to mogao znati,ili da vas vise ne gnjavim sa mojim pitanjima pa da zakljucimo da to i nije toliko problematicno. :mahm

Offline AR

• Pripravnik
  • **
  • 156 V6
    • Pula
« Odgovori #403 u: 27-07-2011, 16:48:46 »
da li može ulje Castrol edge TD 5w-40 u motor  libre 2.4 jtd 2001 god :?:
ako ne zašto ne, malo me jedino buni jer ima specifikacije za vw i ford iako mislim da ni u jtd-u nebi trebao loše funcionirat

Offline wiking

• Trade Count: (+4)
  • Sa stažom
  • 156 1.9 JTD
    • zagreb
« Odgovori #404 u: 27-07-2011, 17:46:46 »
Ma ja negde citao da je motor u tom slucaju vec odradio svoje,mada kazem na leru dok radi ne izbacuje kapljice ulja nego samo kad dodam gas.
Prethodna auta sto sam vozio (audi,golf itd) to nije bio slucaj,ipak malo ste me ohrabrili valjda je ok

ok je 100% za alfe da pari i da baci malo ulja ako das gasa potvrdio ovlasteni servis iliti Seb a na audiju, golfu...nisu auti pa ni neznam kak je na tim traktorima
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #405 u: 27-07-2011, 19:05:46 »
golf da nedimi ?  :hehe:

novi golf 6 na prvom tehničkom pregledu dimio na štangu ulja,ja vidio svojim očima  :ok:

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #406 u: 28-07-2011, 08:02:29 »
ma svaki dimi sta je vama ljudi pa i vi bi se dimili da vas neko zagrije na 90-100 stupnjeva ..

Offline Felini81

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 1,9 jtd SW
    • Bijeljina (BiH)
« Odgovori #407 u: 28-07-2011, 11:34:01 »
ok je 100% za alfe da pari i da baci malo ulja ako das gasa potvrdio ovlasteni servis iliti Seb a na audiju, golfu...nisu auti pa ni neznam kak je na tim traktorima
Dobar si  :da: bar kad je u pitanju golf to je 100% tacno a za audi bas i nisam siguran,mada nije im mjesto ovde  ni na kakav :ne: nacin.Poz...

Offline Felini81

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 1,9 jtd SW
    • Bijeljina (BiH)
« Odgovori #408 u: 03-08-2011, 16:58:21 »
Na kojim obrtajima je najbolje drzat motor znaci  prva,druga treca....brzina,u pitanju je prigradska voznja i odvec gradska pa sam pitao i zbog nakupljanja cadji na pojedinim mjestima egr ventil itd.Sta bi u tom slucaju valjalo raditi(cistiti) i u kojim vremenskim intervalima.Cuo sam da alfa hoce voznju na visokim obrtajima a ja opet nisam naucio tako auto da vozim(silim) ali ako to otklanja neke kasnije probleme zasto da ne.

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Ženski
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #409 u: 03-08-2011, 17:18:16 »
Na kojim obrtajima je najbolje drzat motor znaci  prva,druga treca....brzina,u pitanju je prigradska voznja i odvec gradska pa sam pitao i zbog nakupljanja cadji na pojedinim mjestima egr ventil itd.Sta bi u tom slucaju valjalo raditi(cistiti) i u kojim vremenskim intervalima.Cuo sam da alfa hoce voznju na visokim obrtajima a ja opet nisam naucio tako auto da vozim(silim) ali ako to otklanja neke kasnije probleme zasto da ne.

:rolll: jesi ti kupio taj auto ili ga tek kupuješ? 

ajde prvo se malo vozaj s tim autom da vidiš šta mu najviše paše i gdje ti najljepše vuče... i onda se tako vozi  :craz 

meni osobno najmanje troši i fino radi kad je kazaljčica vodoravna iliti na 2000 okretaja... tu mi je nešo pari automatika  :hehe:  - fino odreagira i povuče ako treba ali i možeš prilično usporit bez šaltanja  :craz  ...ali kad treba vrti se ona bez problema... samo kaj onda bez obzira kaj je dizel čujem sssssssssssssssrk otraga desno (iz rezervara)   :smijeh

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #410 u: 03-08-2011, 21:01:07 »
:rolll: jesi ti kupio taj auto ili ga tek kupuješ? 

ajde prvo se malo vozaj s tim autom da vidiš šta mu najviše paše i gdje ti najljepše vuče... i onda se tako vozi  :craz 

meni osobno najmanje troši i fino radi kad je kazaljčica vodoravna iliti na 2000 okretaja... tu mi je nešo pari automatika  :hehe:  - fino odreagira i povuče ako treba ali i možeš prilično usporit bez šaltanja  :craz  ...ali kad treba vrti se ona bez problema... samo kaj onda bez obzira kaj je dizel čujem sssssssssssssssrk otraga desno (iz rezervara)   :smijeh

Evo ja imam 2.4 JTDm skoro dva tjedna i napravio sam oko 2000 km, i točno tako kako si rekla sam snimio da motor funkcionira - za normalnu vožnju mu je dosta 1800-2000 okretaja, ako mu tu daš gas, prima trenutno. Ako treba usporiti, praktički ne moraš šaltati, povuče skoro od lera, ne guši se niti trza. Još nisam imao potrebu rastezati ga preko 3-3500 okretaja jer od onih 1800 okretaja vuče brutalno. Za prestizanje je dovoljno dvije-tri sekunde držat gas, preletiš auto ispred sebe!  :wz

Offline Felini81

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 1,9 jtd SW
    • Bijeljina (BiH)
« Odgovori #411 u: 05-08-2011, 09:32:44 »
Nisam pomenuo da je kod mene 1,9 jtd SW 115 ks,i kod mene je najbolje na 2000 obrtaja (2 mjeseca kako je imam) Nikad ne prelazim 3000 medjutim citao sam ovde na forumu(nemogu sad naci) da je najbolje za motor(alfa) kada se vozi od 2500-3000 pa cak i preko toga meni to nekako mnogo i imam osecaj da se motor bez potrebe sili,ja to praktikujem samo na auto putu znaci 5 brzina i to mada i tad brzina ne prelazi 140km\h osim na kratko cisto da vidim koliko stvarno moze ici.

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #412 u: 05-08-2011, 10:13:00 »
Nisam pomenuo da je kod mene 1,9 jtd SW 115 ks,i kod mene je najbolje na 2000 obrtaja (2 mjeseca kako je imam) Nikad ne prelazim 3000 medjutim citao sam ovde na forumu(nemogu sad naci) da je najbolje za motor(alfa) kada se vozi od 2500-3000 pa cak i preko toga meni to nekako mnogo i imam osecaj da se motor bez potrebe sili,ja to praktikujem samo na auto putu znaci 5 brzina i to mada i tad brzina ne prelazi 140km\h osim na kratko cisto da vidim koliko stvarno moze ici.

jtd treba vozit zivo inace imas problema sa cadjom...
najvaznije je zagrijat motor i pustit ga da se ohladi posle brze voznje, a ono izmedju ne zamaraj se sa okretajima, samo gas i kako auto pita  :ok:
i ja se vozim oko 2000-2500 ali cim promet dopusti razvucem i saltam i na 3500, cisto da ga propusem, a po autocesti redovno drzim 3300-3400 u petoj i to duze relacije - nikad problema  :hap:

Offline Sesta166

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
« Odgovori #413 u: 05-08-2011, 11:00:01 »
sinoc sam ga natjerao u crveno na 4800 u drugoj...neka malo prodise 2.4
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #414 u: 05-08-2011, 11:04:13 »

4800  :o000:

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
« Odgovori #415 u: 05-08-2011, 11:15:24 »
ja svoju malo pa malo u drugoj dignem preko 4000 ali mislim da nisam isao preko 4500-4600

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #416 u: 05-08-2011, 11:27:34 »
ja svoju malo pa malo u drugoj dignem preko 4000 ali mislim da nisam isao preko 4500-4600

ja u pravilu nikad prek 4000  :000:

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #417 u: 05-08-2011, 11:34:05 »
ja u pravilu nikad prek 4000  :000:

Mislim da nema nikakve potrebe preko.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
« Odgovori #418 u: 05-08-2011, 11:38:40 »
Do 4000 nosi isto kako i krivulja obrtnoga

Anton

• Gost
« Odgovori #419 u: 05-08-2011, 16:36:24 »
do 4000 rpm-a idem i ja kad zatreba, samo na grobniku sam isao preko.....
inace sam od 2000 do 3000, snage uvjek dovoljno a potrosnja mizerna...