26-04-2026, 13:39:29

Autor Tema: TD / JTD / JTDm motori  (Posjeta: 452502 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
Odg: TD / JTD / JTDm motori
« Odgovori #450 u: 18-08-2011, 13:20:10 »
Loša jel si ti to imao moj auto prije  :hehe:
Sve osim EGRa i ležaja na pumpi, zbog na vrijeme promijenjene pumpe i montiranja kvalitetne  :da:

A čuj, pratim malo što se ljudima događa na tim 156-icama, i to je uglavnom to.
Ono za što od nikoga ne čuješ znači da se ni ne kvari...

Offline Nowa

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
« Odgovori #451 u: 18-08-2011, 18:45:51 »
Najčešći kvarovi za 156 2.4 JTD 20V M-JET:
- križevi/poluosovine
- zamašnjak i cilindri kvačila
- pucaju vakum crijeva pa kenja regulacija turbine, a zbog toga dolazi i do začađenja turbine
- originalni termostat prerano otvara, a zbog toga auto više čađi i začađi cijeli usis i EGR
- šteka EGR, a ako zašteka otvoren auto ne vuče do 2000rpm
- zariba ležaj na pumpi vode, a zbog toga puca remen

Za pucanje glave kao čest kvar nisam čuo.
Jedino što neki spominju da se zna desit da pukne koja klackalica pa neki ventil ne otvara, ali i to rijetko...
kod mene na 166 sam tim motorom je bio taj lezaj vec na izmaku bio je dobio lufta sad koliko bi izdrzao jos  :?: ,a bio je 100t km odradio

Offline Felini81

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 1,9 jtd SW
    • Bijeljina (BiH)
« Odgovori #452 u: 20-08-2011, 11:37:24 »
- križevi/poluosovine
- pucaju vakum crijeva pa kenja regulacija turbine, a zbog toga dolazi i do začađenja turbine
- originalni termostat prerano otvara, a zbog toga auto više čađi i začađi cijeli usis i EGR

Jedino što neki spominju da se zna desit da pukne koja klackalica pa neki ventil ne otvara, ali i to rijetko...
E sad ako neko zna tj. ima iskustva sa 156 1,9 jtd 115kw 10v (2002 god.) bilo bi dobro da nas upozna koji su najcesci kvarovi kod njih.

Offline Marekk

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #453 u: 20-08-2011, 12:36:20 »
E sad ako neko zna tj. ima iskustva sa 156 1,9 jtd 115kw 10v (2002 god.) bilo bi dobro da nas upozna koji su najcesci kvarovi kod njih.

115hp i 8V si mislio? ili 110kw i 10V?

Offline alfa16v

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
    • zaprešić
« Odgovori #454 u: 20-08-2011, 14:10:09 »
valjda je mislio na 1.9 jtd i 1.9 jtd16v......jedan ima 115 ks,jedan 140...150 mislim tek od 2003,god..............okvirno ,sve kaj je gore napisano vrijedi za sve alfa.....s tim da je za večinu kvarova u 99 posto slučajeva kriv vlasnik a ne auto,pumpe,remenje,poluosovine.,pregrijavanje.....to je sve ljudska greška,stavljaju tko zna kakve dijelove i kad ih mijenjaju,ako se misliš vozit ne šparaj na utu,na održavanju......a to vrijedi za sve aute,ne samo naše ljubljene alfe :craz....stari su rekli,kolko daš autu,toklko če auto

Offline Felini81

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 1,9 jtd SW
    • Bijeljina (BiH)
« Odgovori #455 u: 20-08-2011, 23:28:55 »
Koju gresku napravih(sramota me da ponovo pisem) da mislio sam na 115 ks i  8V  :wal: ostalo je sve kako sam i napisao
« Zadnja izmjena: 20-08-2011, 23:30:45 od Felini81 »

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #456 u: 20-08-2011, 23:59:03 »
JTDovi su uglavnom svi isti klinac,osim 2.4mjet-a na kojem odlaze zamajci,poluosovine i još par sitnica,ostale ako dobro održavaš nemaš brige iako se zna zalomit koji kvar tipa neki senzor,EGR itd. al što se motora tiće to je to  :ok:

Alfa-Dodo

• Gost
« Odgovori #457 u: 21-08-2011, 11:26:06 »
valjda je mislio na 1.9 jtd i 1.9 jtd16v......jedan ima 115 ks,jedan 140...150 mislim tek od 2003,god..............okvirno ,sve kaj je gore napisano vrijedi za sve alfa.....s tim da je za večinu kvarova u 99 posto slučajeva kriv vlasnik a ne auto,pumpe,remenje,poluosovine.,pregrijavanje.....to je sve ljudska greška,stavljaju tko zna kakve dijelove i kad ih mijenjaju,ako se misliš vozit ne šparaj na utu,na održavanju......a to vrijedi za sve aute,ne samo naše ljubljene alfe :craz....stari su rekli,kolko daš autu,toklko če auto
pa ne vrijedi baš, da vlasnik je kriv naravno, ali recimo ja sam imao staru jtd sa 110 ks i to je bio auto neuništiv, ako je održavaš kako treba, petak traži duplo više ulaganja i održavanja, a nije prilagođen snazi koju ima pod haubom, cigani su ugurali mašinu a nisu prilagodili ništa  :rolll:
Da je gušt je, ali sreća za novčanik  :000:

Offline gianni

• Sa stažom
    • split
« Odgovori #458 u: 21-08-2011, 14:14:49 »
pa ne vrijedi baš, da vlasnik je kriv naravno, ali recimo ja sam imao staru jtd sa 110 ks i to je bio auto neuništiv, ako je održavaš kako treba, petak traži duplo više ulaganja i održavanja, a nije prilagođen snazi koju ima pod haubom, cigani su ugurali mašinu a nisu prilagodili ništa  :rolll:
:ok: :da:

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #459 u: 21-08-2011, 15:34:51 »
Koga je trebalo prilagodit na koga? Uvijek su pljuvani jer se ne ugledaju u njemačku konkurenciju,tad su po prvi puta uzeli njemački prijenosni sklop koji je garantiran da podržava 400 Nm i evo sranja :smijeh ,s tim da od svih 12-14 2.4 m-jet sa foruma si jedin imao problema sa zamašnjakom tako da to nije baš pravilo za sve m-jet 20Va i u taljanskim forumima nema baš problema sa tim čak je 1.9 115ks puno skloniji problemima s kvačilom!

Offline alfa16v

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
    • zaprešić
« Odgovori #460 u: 21-08-2011, 16:01:13 »
uvijek se može dogodit da nekaj rikne,od čega odlaze zamašnjaci,od načina vožnje,kad korsitiš svu snagu auta zamašnjak je opterečen jel prima udare motora........a tko vozi auto,vozač.... :craz..nisu ni famozni njemci bolji.......ja sam do sad jedanput kupio novi auto iz salona,i to baš vw,pa mi se raspao kuplung na 50000km.....kvaliteta

Offline gianni

• Sa stažom
    • split
« Odgovori #461 u: 21-08-2011, 18:19:37 »
Koga je trebalo prilagodit na koga? Uvijek su pljuvani jer se ne ugledaju u njemačku konkurenciju,tad su po prvi puta uzeli njemački prijenosni sklop koji je garantiran da podržava 400 Nm i evo sranja :smijeh ,s tim da od svih 12-14 2.4 m-jet sa foruma si jedin imao problema sa zamašnjakom tako da to nije baš pravilo za sve m-jet 20Va i u taljanskim forumima nema baš problema sa tim čak je 1.9 115ks puno skloniji problemima s kvačilom!
Nije bio komentar  na temu koliko traje zamašnjak , nego da nisu prilagodili mjenjač-snaga-brzina, kad nekoga pratiš u malo bržoj vožnji 3. brzina je malo 4. brzina je puno itd. i da ne nabrajam dalje. Ja sam sa svojom prošao 158 000 km do danas i slijedi mjenjanje zamašnjaka sa setom kvačila sljedeći tjedan kad stignu dijelovi ,a ujedno usput mjenjamo letvu volana jer je dobila lufta na desnoj strani. :mahm

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
« Odgovori #462 u: 21-08-2011, 19:59:08 »
Nije bio komentar  na temu koliko traje zamašnjak , nego da nisu prilagodili mjenjač-snaga-brzina, kad nekoga pratiš u malo bržoj vožnji 3. brzina je malo 4. brzina je puno itd. i da ne nabrajam dalje. Ja sam sa svojom prošao 158 000 km do danas i slijedi mjenjanje zamašnjaka sa setom kvačila sljedeći tjedan kad stignu dijelovi ,a ujedno usput mjenjamo letvu volana jer je dobila lufta na desnoj strani. :mahm
svaka brzina ide po 40km/h (1do40,druga do 80 ...) ide i malo preko nekih 5 km/h sve do 5-te brzine koja je ispod 200km/h (vjerovatno otpor zraka i ostalo )6-ta koliko ostane, 3brzinom iz neke voznje sa nekih 60-70km/h se veoma brzo stigne do 120 km/h kod mene na 166 samo auto njegova velicina lezanje na cesti je za auto puta za krstarenje ali opet na dobroj cesti se ona fino ponasa fino povlaci

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #463 u: 21-08-2011, 20:02:54 »
uvijek se može dogodit da nekaj rikne,od čega odlaze zamašnjaci,od načina vožnje,kad korsitiš svu snagu auta zamašnjak je opterečen jel prima udare motora........a tko vozi auto,vozač.... :craz..nisu ni famozni njemci bolji.......ja sam do sad jedanput kupio novi auto iz salona,i to baš vw,pa mi se raspao kuplung na 50000km.....kvaliteta
a proizvođač kuplunga je vjerojatno isti. Ionao su to sve djelovi koje proizvode treće firme i koje proizvođač samo "brandira" sa svojim logotipom.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
« Odgovori #464 u: 22-08-2011, 11:46:30 »
- križevi/poluosovine

Najčešći kvarovi kod 156 1.9 JTD 8V 105 (vrijedi i za 2.4 10V 136)
- češće nego na novijima odlazi MAF i senzor pozicije radilice

Najčešći kvarovi kod 156 1.9 JTD 8V 110/115 (vrijedi i za 2.4 10V 140/150)

Najčešći kvarovi kod 156 1.9 JTD 16V M-JET 140/150 (vrijedi i za 2.4 20V M-JET 175)
- križevi/poluosovine
- injektori znaju kenjat, pa uzrokuju višak čađe, nemiran/glasan rad...

Anton

• Gost
« Odgovori #465 u: 23-08-2011, 09:53:12 »
posto si u svim slucajevima naveo pumpu vode, a to je ocito ujedno i najveci problem od navedenih, zbog posljedica, znas li mozda koja se pumpa vode onda prepurucuje kao najpouzdanija??? moja je original jer je veliki servis raden u AC-u, ali odtad je vec proslo 50,000 km pa da se navrijeme organiziram????

Offline ARenzzo

• Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #466 u: 23-08-2011, 11:28:37 »
posto si u svim slucajevima naveo pumpu vode, a to je ocito ujedno i najveci problem od navedenih, zbog posljedica, znas li mozda koja se pumpa vode onda prepurucuje kao najpouzdanija??? moja je original jer je veliki servis raden u AC-u, ali odtad je vec proslo 50,000 km pa da se navrijeme organiziram????
Moja je isto original-kupljena kod Prikratkog i ima na sebi oznaku FPT (prije mjesec dana uzeo).
Zamjenske u Koprivnici možeš dobit Hepu.
Ova FPT ima plastična krilca kao i stara originalna a Hepu ima metalna krilca a koja je bolja bude vrijeme
pokazalo al nadajmo se bez rusvaja u motoru..
Još se može nabaviti i SKF-ov komplet za veliki servis ali ne znam čija vodena pumpa dođe u tom kompletu..

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #467 u: 23-08-2011, 11:39:31 »

Najčešći kvarovi kod 156 1.9 JTD 8V 105 (vrijedi i za 2.4 10V 136)
- češće nego na novijima odlazi MAF i senzor pozicije radilice

Najčešći kvarovi kod 156 1.9 JTD 8V 110/115 (vrijedi i za 2.4 10V 140/150)

Najčešći kvarovi kod 156 1.9 JTD 16V M-JET 140/150 (vrijedi i za 2.4 20V M-JET 175)
- križevi/poluosovine
- injektori znaju kenjat, pa uzrokuju višak čađe, nemiran/glasan rad...

Ak o smijem primjetiti zbog ovoga što se na stare kvarove koji se sa svokom novom geenracijom ne otklanjaju već ostaju i pridruže im se novi ljudi govore da se alfe kvare i da su nepouzdane.
Što donekle stoji ako se jedno te isti kvar javlja već 14! godina a ništa se ne napravi onda to samo govori o tome koliko proizvođač pazi na takve stavri  :gun: :gun: :gun:

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
« Odgovori #468 u: 23-08-2011, 12:08:14 »
S godinama se promjenilo par tvorničkih brojeva tih pumpi za vodu, pa novije vjerovatno imaju i nešto kvalitetnije ležajeve.
Znači ne trebaš se brinuti, ali nije na odmet da nakon svakih 25-50.000 pogledaš stanje remena/pumpe/...

Moja je isto original-kupljena kod Prikratkog i ima na sebi oznaku FPT (prije mjesec dana uzeo).
Zamjenske u Koprivnici možeš dobit Hepu.
Ova FPT ima plastična krilca kao i stara originalna a Hepu ima metalna krilca a koja je bolja bude vrijeme
pokazalo al nadajmo se bez rusvaja u motoru..
Još se može nabaviti i SKF-ov komplet za veliki servis ali ne znam čija vodena pumpa dođe u tom kompletu..
Nema veze kakva su krilca, problem je što u ležaj uđe voda i onda nastaju problemi (ali to je manje/više problem na svim motorima gdje zupčasti remen pokreće pumpu vode).

Ak o smijem primjetiti zbog ovoga što se na stare kvarove koji se sa svokom novom geenracijom ne otklanjaju već ostaju i pridruže im se novi ljudi govore da se alfe kvare i da su nepouzdane.
Što donekle stoji ako se jedno te isti kvar javlja već 14! godina a ništa se ne napravi onda to samo govori o tome koliko proizvođač pazi na takve stavri  :gun: :gun: :gun:
- Činjenica, što komliciraniji motor ima i više problema, recimo na 159 1.9 JTDM 150 i 2.4 JTDM 200 ima još i problem sa SWIRL krilcima u usisnoj grani koja znaju zaštekati, itd...
- Ali s vremenom su se promijenili kataloški brojevi pumpe vode, egr ventila, klackalica ventila, dizni... tako da je vjerovatno jedan dio tih problema riješen.
- A nova generacija 2.0 JTDM ima potpuno novu konstrukciju mnogih komponenti pa će onda i mnogi ovi problemi nestati.

Offline ARenzzo

• Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #469 u: 23-08-2011, 12:34:37 »
@ Loša- znam da nema veze kakva su krilca- samo sam opisal vidljivu razliku između tih
dviju pumpi.
 :ok:  :pivo:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #470 u: 23-08-2011, 15:45:23 »
- Činjenica, što komliciraniji motor ima i više problema, recimo na 159 1.9 JTDM 150 i 2.4 JTDM 200 ima još i problem sa SWIRL krilcima u usisnoj grani koja znaju zaštekati, itd...
- Ali s vremenom su se promijenili kataloški brojevi pumpe vode, egr ventila, klackalica ventila, dizni... tako da je vjerovatno jedan dio tih problema riješen.
- A nova generacija 2.0 JTDM ima potpuno novu konstrukciju mnogih komponenti pa će onda i mnogi ovi problemi nestati.

Slazem se ono sto mene u ovom popisu smeta je da su dosli NOVI kvarovi ( ocekivano s novom generacijom da ima drugacije probleme) ali STARE nisu rijesili je ono sto meni ne ide u glavu posebice uz image koji talijaski auti ( posebice FIAT ima i nazalost da se sve cesce Alfu dozivljava ko skupljeg fiata)

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #471 u: 23-08-2011, 19:03:26 »
Ajd da ja kažem koju o odnosu Fiat/Alfa Romeo, pošto je spomenut par postova iznad Fiat u negativnom kontekstu. 9 i pol godina sam vozio Fiat Bravu 1.6 16V iz 1996 godine. Auto sam kupio sa 83.000 km, prodao ga sa 245.000 km, dakle napravio s njim 162.000 km. Kvarovi koje sam ja imao s njom su bendix kojeg nisam odmah slagao nego sam štrocao dok ne ulovi pa mi je otišao automat paljenja (sve skupa je popravak bio kojih 500-tinjak kn), termostat (standardno kolko vidim kod Fiata - 500-tinjak kn) i bobina - uzeo drugu od frenda koji ima par brava za dijelove - za 200 kn. Ono što ne računam pod kvarove, nego pod održavanje su: zadnji seleni, tj one pikse plastične u koje ide zadnji most (set za reparaturu košta oko 300 kn ako se dobro sjećam), zadnji ležaji, prednje vilice, spone volana (priču oko promjene nekih dijelova pročitati ovdje http://alfisti.hr/forum/index.php/topic,53165.msg954111.html#msg954111, zupčasti remen sa pripadajućim španerom i klizačem, kuplung set - i to tek na 240 tkm! Izdržala je lamela, raspao se druk ležaj. Ako nije bio originalni set, ja sam ga dakle mijenjao sa pređenih 160 tkm kod mene + kod prijašnjeg vlasnika kolko je bilo. Meni to baš ne liči na priču o nekvalitetnom autu koji se svako malo pokvari!
To je bilo šta se tiče Fiata i njegove kvalitete. A sad da probam usporediti Alfu i Fiata. Tu je u kvaliteti izrade, materijala i svega ostalog razlika nebo i zemlja! Alfa ima mekani materijal cockpita, brava tvrdu plastiku (koja doduše zbog toga i odolijeva zubu vremena), na bravi su kvake gumene pa se guma raspuca od sunca, Alfa ima kromirane... Nema smisla dalje pričati jer je stvarno razlika jako velika! Jest da je isti koncern, ali nebi ja to trpao u isti koš. Osim toga, kako to da nitko ne govori o poznatoj njemačkoj kvaliteti, nije li se kod VW-ovih malih TDI-ja javljala kondenzacija vode u bloku pa su pucali blokovi po zimi? Kolegica s posla ima novog passata koji ima onu ručnu na gumb i u vožnji joj se uključila ručna! U servisu kažu da je to nemoguće, ručnu je nemoguće uključiti iznad tolko i tolko km/h, bla bla bla, sve dok nisu sami vidjeli grešku i čudom se čudili kako  je to moguće! Ta kolegica je s tim passatom svaki mjesec barem jednom u servisu, ona i muž su inače suci na općinskom sudu, tolko su se raspizdili na VW da su kupili DACIU dustera i s tim se voze! Jedan drugi kolega (sva sreća da mu stari ima dućan s auto dijelovima) ima passata također s kojim je malo malo pa na servisu... Dakle, apsolutno stoji ovo kaj Anton kaže - sve je to isti drek šta se tiče kvalitete, sve ovisi kako se namjeriš na konkretan primjerak! Ionako jedan te isti dobavljač dijelova radi dijelove za više marki auta koji se samo pakiraju u originalne kutije proizvođača i onda su kao "originalni" dijelovi, ili ih dobavljač pakira u svoje kutije, onda su zamjenski i koštaju duplo manje.  :ok:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #472 u: 23-08-2011, 19:43:23 »
zato jer neke sitnice koje "odaju dojam kvalitete" kod svaba ne odlaze.
Naime ljudi su cesto ko moja draga, crkne zarulja tri puta za redom "ak to crkava kaj je s ostalim"?

promjenim nakon 180 000 vilice i homokineticke i kiler kabine "a joj pa ja necu voziti punto sad, poceo se kvariti", i nemres joj objasniti da bu to sad tak bilo slijedecih 180 000.

Ljudi popizde na sitnice i gluposti kod kojih su ruku na srce talijani slampavi, pa si misle da su i na ostalome tako slampavi.

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #473 u: 23-08-2011, 21:29:09 »
zato jer neke sitnice koje "odaju dojam kvalitete" kod svaba ne odlaze.
Naime ljudi su cesto ko moja draga, crkne zarulja tri puta za redom "ak to crkava kaj je s ostalim"?

promjenim nakon 180 000 vilice i homokineticke i kiler kabine "a joj pa ja necu voziti punto sad, poceo se kvariti", i nemres joj objasniti da bu to sad tak bilo slijedecih 180 000.

Ljudi popizde na sitnice i gluposti kod kojih su ruku na srce talijani slampavi, pa si misle da su i na ostalome tako slampavi.

To je glupo razmišljanje! Onaj tko tako razmišlja, nek se samo trucka u svom švabi ko na drvenoj klupi!

Alfa-Dodo

• Gost
« Odgovori #474 u: 24-08-2011, 09:49:08 »
a pričali o JTDima  :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:
Ma za mene je JTD motor jedan od najkvalitetnijih dizela koji postoje, samo je problem u nekim sitnicima koje su zaista mogli bolje napraviti, odnosno s vremenom korigirati, da budem precizniji, neke stvari vezane uz kvačilo i tako to, ja sad idem mjenjat termostat, i ne uzrujavam se puno, zato što ima6 god. i što sad, za promijenit, ima samo jedan problem, što na  alfi vole crknut tri stvari  u istom mjesecu pa sam onda  :batin :batin :batin.
Također ljudi imaju percepciju alfe kao šminkerskog, dobrog ali kvarljivog auta koji traži dosta love za održavanje  :da:

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #475 u: 24-08-2011, 11:26:33 »
a pričali o JTDima  :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:
Ma za mene je JTD motor jedan od najkvalitetnijih dizela koji postoje, samo je problem u nekim sitnicima koje su zaista mogli bolje napraviti, odnosno s vremenom korigirati, da budem precizniji, neke stvari vezane uz kvačilo i tako to, ja sad idem mjenjat termostat, i ne uzrujavam se puno, zato što ima6 god. i što sad, za promijenit, ima samo jedan problem, što na  alfi vole crknut tri stvari  u istom mjesecu pa sam onda  :batin :batin :batin.
Također ljudi imaju percepciju alfe kao šminkerskog, dobrog ali kvarljivog auta koji traži dosta love za održavanje  :da:
...da uobičajena je ta rečenica među ljudima kao da ne postoji bmw ilistrpao bi audi u to a bilo bi i još marki u tom rangu,samo me jedna nekako da se načudim:
Kod Alfe za veliki servis potrebno je3000-3700 kn (ovisno šta se sve radi) i to uglavnom prikazuje kao relativno puno novca!!!
Kod audia A4(moj susjed na primjer)nazvao je servis da se informira o cijeni i  sasvim mu je normalno bilo 5500-6000 kn :wal: ...kao to je to,mrtav hladan a nije neki da se razbacuje s novcima.
E to ne rezumijem među ljudima!

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #476 u: 24-08-2011, 11:37:49 »
Oko JTDa se slažem. Jedan od najboljih diesel na tržištu no opet kaska za konkurecijom, koliko ima najjači 2.4 210ks?

Bacimo oko na konurenciju gdje je neki 3.0 JTD ili V6 JTD? Opet se talijani odmaraju na lovorikama i onda ups pa bili smo toliko ispred svih.

A ovo s tri kavar u istom mjesecu stoji.

Lova za servis "kvaliteta se plaća" za alfu je t skupo "previše novaca za nešto gjd eće ista stavr za dva mjeseca opet krepat".

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #477 u: 24-08-2011, 11:39:58 »
Dobro primjećuješ. Dok se na švabi nešto strga, to je sve pod normalno, a slučajno nek se na talijanu sjebe nešto, onda je to talijansko smeće od auta... Znam jednog lika koji je na A4 mijenjao prednje vilice svakih godinu dana maximalno. Da se tak nekaj radi na talijanima, valjda bi svaki broj auto kluba imao to na naslovnici!  :henker:

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #478 u: 24-08-2011, 11:45:14 »
Oko JTDa se slažem. Jedan od najboljih diesel na tržištu no opet kaska za konkurecijom, koliko ima najjači 2.4 210ks?

Bacimo oko na konurenciju gdje je neki 3.0 JTD ili V6 JTD? Opet se talijani odmaraju na lovorikama i onda ups pa bili smo toliko ispred svih.

A ovo s tri kavar u istom mjesecu stoji.

Lova za servis "kvaliteta se plaća" za alfu je t skupo "previše novaca za nešto gjd eće ista stavr za dva mjeseca opet krepat".

Nekako mi se čini da se u zadnje vrijeme krenulo u smanjivanje kubikaže motora (ekologija...). Pogledaj kaj je Fiat koncern napravio sa 1.4TB motorima, po meni su tu daleko ispred konkurencije i po snazi i po potrošnji u tom segmentu. Pa opet razvijaju neki dvocilintraš turbak... Pa 1.6 JTD... Downsizing na djelu. Tu je Alfa malo fulala sa 159-kom što se tiče mase.

Offline wiking

• Sa stažom
  • 156 1.9 JTD
    • zagreb
« Odgovori #479 u: 24-08-2011, 11:49:55 »
a sto fali masi ak se neko zabije u mene bolje da se on odbije od mene nego ja,hebo ti papir aute :craz
Bolje umrijeti od litre nego od kapi