moj je prošle zime palio bez problema na -17 sa 45Ah akumulatorom, danas ću pogledati fazu ako će mi se dati, inaće kad se neko vozi samnom i kad izađe van auta onda me tek pita "što je to diesel?", u normalnoj vožnji ne bi rekao da je diesel, nema vibracija i motor se skoro pa ne čuje
Vrlo netipično za 1.7D

Nije ti to problem provjerit, okreni motor na GMT (oznaku za radilicu vidiš na zamajcu i poravnaj sa zubom na getribi), skini poklopac od remenja i provjeri kako stoje oznake na bregastoj i na Bosch/Lucas pumpi (tamo imaš strelice na limu iza remenica).
Obično oznaka može biti pola zuba u ranijem ili pola zuba u kasnijem palenju u odnosu na strelicu, pa ti odmah sve bude jasno...
Upravo obrnuto. Zbog direktnog ubrizgavanja radi kamionski i nešto je bučniji od TD motora. Ima na poklopcu glave zvučnu izolaciju tako da je prema vani malo prigušen, ali u kabini je kamionski zvuk. Ubrizgava sve u jednoj fazi i zato je bučan.
Prema mom iskustvu (koliko sam čuo par tih 1.9 TD.i.d) rade malo tiše nego obični TD, zbog direktnog ubrizgavanja bi morao raditi glasnije, ali zato ima nešto veći pritisak ubrizgavanja (250bara u odnosu na 150bara kod TD-a) što očito smanjuje buku.
Što se tiče dizela sa direktnim ubrizgavanjem
Tek JTD sa full elektronskim ubrizgavanjem ima ubrizgavanje u dvije faze (Unijet) i pritisak 150-1350bara što dodatno smanjuje buku, a M-JET/JTDM ima i do 5 ubrizgavanja u jednom taktu (Multijet) i još veći pritisak ubrizgavanja pa zato radi još tiše od JTD-a.