Ako mozda ima negdi vec molim Vas uputite me na stranicu jer je 140 stranica previse za citati.
Zanima me koje su osnovne razlike(osim sta je zadnji 16v) u 1.9 jtd 77kw, 88 i 103 kw . Koji je motor najbolji omjer ulozeno dobiveno, da li 77kw ima dvomaseni zamasnjak, da li je pametnije staviti 77kw pa uz neke prerade ga digniti na 140 konja ili je pametnije odma uzeti od 140 konja. Naime planiram u svoju deltu staviti jtd motor a posto svi pasu zanima me sta je najpametniji odabir. Ne planiram kupovati goli motor vec planiram uzeti kompletan auto te se cijena istih krece od brava sa 77kw za 400 eura ,156ice sa 85/88(nisam sad siguran) za 600-700 eura, ili 156 /147 1.9 16v oko 1000 € . Znam da je glavni kriterij sta zelim od auta, od auta zelim nekakvih 140 konja i da bude najbolji omjer ulozeno dobiveno. I molim ljude koji se ne slažu sa mojoj idejom da ne komentiraju jer takvih sam se vec nasulsa
.
Ako ima netko tko se razumije rado platim pivu i cevape pa da mi objasni sta zasto i kako . Nisam totalni tudum, vecina posla ce se odraditi na faksu uz nadzor profesora, sve ce se atestirati i sve ce se raditi u suradnji sa CVH tako da nece biti problema. Vise manje sve znam oko papirologije tako da mi ni tu nitko ne triba previse objasnjavati, znaci cisto me zanima sta bi bija najbolji odabir i zasto. Auto ce sluziti kao daily driver sa cca 20 tkm godisnje, a mozda i manje.
Hvala unprid 
sve ovisi što želiš. ako ti je svejedno koji i sve će bit složeno i možeš sve nabaviti ajmo ovako.
77kw je najjednostaviniji, ali da bi dobio 140-150 konja moraš stavit turbo i injektore sa euro3 pa si dobio 85kw motor... tako da ti je bolje u startu uzet 85kw jer kraj njega nema smisla uzimat 77kw.
njega se lagano remapira i imaš 140+ konja bez dima.
ako uzimaš 103 kw to samo našarafiš i nemaš nikakvih remapa ni pizdarija.
ali, ja bi ipak išao na 85kw 8v sa remapom jer je puno vozljiviji po meni. dok ga remapiraš razvrtavat će se dovoljno dobro, skoro kao 16v ali ti auto neće bit mrtav ispod 2500 okr nego će već od kojih 1600 okr bit života u njemu.
svi ti imaju dvomaseni zamašnjak i jednako kvačilo. jedino ovisi ako ćeš uzimat od brava onda ćeš imat getribu koju ćeš remapom podrobit tako da ti je moj savjet 156ica ili 147 85kw, lagani remap, struja je daleko jednostavnija nego kod 16v i imat ćeš raketu. taj 85kw 8v sa divljim remapom ide i do 170ks al onda očekuj dim... bez dima ide do nekih 140+